To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

καλημέρα,ξέρετε αν συνεργάζεται με panasonic viera ut-10 μεσω viera link;υποστηρίζεται hdmi-cec;

HDMI-CEC υποστηρίζεται. Η κάθε εταιρία το ονομάζει διαφορετικά αλλά στην ουσία το ίδιο είναι.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έκανα κι εγώ την εγκατάσταση με το usb stick και πραγματικά αξίζει τον (μικρό) κόπο. Πλέον στην εναλλαγή των artwork πετάει...

Έκανα κι εγώ την εγκατάσταση με το usb stick και πραγματικά αξίζει τον (μικρό) κόπο. Πλέον στην εναλλαγή των artwork πετάει...

:ernaehrung004:

είναι μία από τις τρεις κινήσεις που για μένα το έκαναν πραγματικά άλλο μηχανάκι:
usb για artwork ( "storage" )
overclock
και χρήση με hdmi-CEC συμβατή τηλεόραση....

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τελικά το πήρα και εγώ την Παρασκευή και του φόρεσα Openelec σε USB. Το δουλεύω με lan και κοινή βάση (mysql) και είμαι πολύ ευχαριστημένος!!! :2thumb22sup:

Δεν έχω κάνει overclocking ακόμα, αλλά θα το δοκιμάσω αργότερα. Πρώτα θέλω να δοκιμάσω το wifi και μετά τη σύνδεση με παλιά TV, οπότε και θα δοκιμαστεί το down mixing. Μέχρι τώρα σε Samsung F6100 με HDMI και ήχο pass through στην TV, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Καλησπερα σ'ολους σας.
Επειδη βρηκα ενα μεταχειρισμενο μηχανακι , μπορειτε να μου πειτε εαν υπαρχει διαφορα στην αναπαραγωγη ταινιων , εαν εχει 256 μνημη?
Γιατι εδω διαβαζω οτι υπαρχουν και με 512 μνημη.
Θα ειναι πολυ πιο αργο?

Αυτος που το πωλει λεει οτι το τρεχει με raspberry (raspbmc)
Ειναι ΟΚ?

Ευχαριστω.

Εγώ έγω 2 μηχανάκια με 256 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και με 1080p ταινίες. Όσο για το λειτουργικό σύστημα, όσες κάρτες SD έχεις, τόσα λειτουργικά μπορείς να έχεις και να εναλλάσσεις βγάζοντας τη μία και βάζοντας μια άλλη.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ έγω 2 μηχανάκια με 256 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και με 1080p ταινίες. Όσο για το λειτουργικό σύστημα, όσες κάρτες SD έχεις, τόσα λειτουργικά μπορείς να έχεις και να εναλλάσσεις βγάζοντας τη μία και βάζοντας μια άλλη.
Καταλαβα και ευχαριστω για την απαντηση σου..................

Και εγω έχω δυο . ενα με ram 256 και ενα με 512 ... Η διάφορα στη χρηση σαν media player μικρή ( ανύπαρκτη) ... Μπορεί να αντιμετωπισεις πρόβλημα με την αναγνώριση USB WiFi λογο έλειψη τάσης το οποίο διορθώνεται εύκολα με βασικές γνώσεις με το κολλητηρι...

καλημέρα,τελικά έκανα μια ακόμα αγορά επηρεασμένος απ' ότι γράφεται στο φόρουμ και για μια ακόμα φορά αισθάνομαι δικαιωμένος.Λοιπόν το pi αγοράστηκε απο εδώ http://www.nettop.gr/, απλά άψογοι σε 2 μέρες το είχα(version b-θηκη-τροφοδοτικό-hdmi-sd κάρτα με προεγκατεστημένο media soft) με αντικαταβολές κλπ 91.50 .
Ο βασικός λόγος της αγοράς ήταν η συμβατότητα με το Remote της panasonic 42 u10(βαρέθηκα τα εξτρα χειριστήρια).
πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αν και ο χρόνος για πειραματισμούς ελάχιστος για αυτο θα ´θελα την βοηθειά σας
1)έχω συνδέσει το pi me την tv με hdmi και την tv με τον ενισχυτη με οπτικη,δυστυχώς ο ενισχυτης δεν εχει hdmi,πως μπορω να πάρω ac3-dts στον ενισχυτή μιας και μου δείχνει ότι το σήμα που παίρνει από την tv είναι stereo;
2)έχω ένα nas d-link με εσωτερική ip 192.168.2.x και ονομασία δικτύου Volume_1.ποιες εντολές πρέπει να δοθούν μέσω ssh για να τον κάνω mount;

91 ευρώ; Τι απέγινε ο "υπολογιστής των $35";
Για τόσα λεφτά θα προτιμούσα Android.

καλημέρα,τελικά έκανα μια ακόμα αγορά επηρεασμένος απ' ότι γράφεται στο φόρουμ και για μια ακόμα φορά αισθάνομαι δικαιωμένος.
Το ίδιο ισχύει και για μένα. Εν αναμονή λοιπόν παραλαβής απο το εξωτερικό.

Το ίδιο ισχύει και για μένα. Εν αναμονή λοιπόν παραλαβής απο το εξωτερικό.
pi 42+καρτα λειτουργικο 18+hdmi 6+θηκη 10+τροφοδοτικο10+μεταφορικα-αντικαταβολη

καλημέρα,τελικά έκανα μια ακόμα αγορά επηρεασμένος απ' ότι γράφεται στο φόρουμ και για μια ακόμα φορά αισθάνομαι δικαιωμένος.Λοιπόν το pi αγοράστηκε απο εδώ http://www.nettop.gr/, απλά άψογοι σε 2 μέρες το είχα(version b-θηκη-τροφοδοτικό-hdmi-sd κάρτα με προεγκατεστημένο media soft) με αντικαταβολές κλπ 91.50 .
Ο βασικός λόγος της αγοράς ήταν η συμβατότητα με το Remote της panasonic 42 u10(βαρέθηκα τα εξτρα χειριστήρια).
πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αν και ο χρόνος για πειραματισμούς ελάχιστος για αυτο θα ´θελα την βοηθειά σας
1)έχω συνδέσει το pi me την tv με hdmi και την tv με τον ενισχυτη με οπτικη,δυστυχώς ο ενισχυτης δεν εχει hdmi,πως μπορω να πάρω ac3-dts στον ενισχυτή μιας και μου δείχνει ότι το σήμα που παίρνει από την tv είναι stereo;
2)έχω ένα nas d-link με εσωτερική ip 192.168.2.x και ονομασία δικτύου Volume_1.ποιες εντολές πρέπει να δοθούν μέσω ssh για να τον κάνω mount;

Το συγκεκριμένο πακέτο σίγουρα δεν αποτελεί ευκαιρία:
Τι ΔΕΝ χρειάζεσαι (κατά την ταπεινή μου γνώμη)
- Πληκτρολόγιο και ποντίκι: Για χρήση του pi σαν media center μια χαρά το σετάρεις με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή με smartphone. Για χρήση μετά σίγουρα δεν χρειάζεται.
- HDMI 1.4: ένα απλό 1.3 από οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών αρκεί
- Καλώδια καρφί ή RCA: μόνο αν δεν χρησιμοποιείς HDMI
- Κάρτα SD, Καλώδιο Δικτύου: Όλοι λίγο πολύ δεν έχουμε ένα από αυτά σε κάποιο συρτάρι να κάθονται;

Όσο για το nas, γιατί θέλεις να τα κάνεις mount μέσω ssh; Με ένα browse από την επιλογή "add library" προσθέτεις όσα SMB share θέλεις.

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όσο για το nas, γιατί θέλεις να τα κάνεις mount μέσω ssh; Με ένα browse από την επιλογή "add library" προσθέτεις όσα SMB share θέλεις.[/QUOTE]

θα το δοκιμάσω φίλε μου,όπως είπα δεν είμαι expert,για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοω δικαιωμένος όσο αφορά τα χρήματα που έδωσα αλλα γιατί βάσει των απόψεων των φίλων του φόρουμ αγόρασα tv panasonic 42 u10-xtreamer mk1-wdtv live gen3-nas d-link 320 και απ'ολα ειμαι πολυ ευχαριστημένος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ nas για ταινίες κλπ, σου προτείνω το εξής:
- Φτιάξε ένα ή περισσότερα library με περιεχόμενο "movies". Θα σου τα εμφανίζει σε μια ενοποιημένη λίστα.
- Αντίστοιχα με περιεχόμενο tv series ή/και μουσική (για photos άστο, αργεί)
- κατέβασε το addon "library auto update" για να σου ενημερώνει και να καθαρίζει τα libraries σου.
Επίσης, αν έχεις smartphone, βάλε xbmc remote. Ειδικότερα για android, βάλε yatse.

Βασικά και πρώτα από όλα, θα σου πρότεινα να το υπερχρονίσεις, και να "σπάσεις" τα αρχεία αφήνοντας τα συστεμικά στην SD, και τα τύπου fanart ("storage") σε ένα γρήγορο usb... οι οδηγοί και τα λινκ έχουν δοθεί στις ακριβώς προηγούμενες σελίδες. Τότε πραγματικά το pi θα "αναπνεύσει"...

υγ. ποιο πρόγραμμα media center χρησιμοποιείς? openelec, raspbmc?

91 ευρώ; Τι απέγινε ο "υπολογιστής των $35";
Για τόσα λεφτά θα προτιμούσα Android.

οκ νταξ το μικρούλι έχει 25 Α / 35 Β, αλλά αυτό το κόστος είναι ακριβώς ο... υπολογιστής (το ίδιο το Pi). Ε μετά θέλει τροφοδοτικό, SD, usb αν πούμε ότι θα το "επιταχύνουμε" και λίγο, κουτάκι ίσως... Βέβαια όπως είπε ήδη ο theox, κάποια πιθανότατα να τα έχουμε (τροφοδοτικό χρησιμοποίησα ένα φορτιστή από κινητό, SD & usb είχα επίσης), κουτί όμως αγόρασα και εγώ..

οκ με το smb share το pi ειδε το nas,λειτουργικο έχω το openelec,υπάρχει λυση με το θέμα με τον ήχο που αναφέρω;
πρέπει να δω λίγο πιο αναλυτικά τους οδηγούς που έχετε,επειδή βλέπω να παίρνω και άλλα δεν με νοιάζει να περιμένω και αποστολή απο εξωτερικό,υπάρχει κάποια πρόταση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

- Φτιάξε ένα ή περισσότερα library με περιεχόμενο "movies". Θα σου τα εμφανίζει σε μια ενοποιημένη λίστα.

το library με πχ movies το φτιάχνω στο video/files;