To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μόλις μπήκε στο σπίτι. 15 ημέρες έκανε να έρθει απο τον επίσημο Έλληνα. Πάω να το σετάρω. Ελπίζω να μήν έχω ερωτήσεις.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μόλις μπήκε στο σπίτι. 15 ημέρες έκανε να έρθει απο τον επίσημο Έλληνα. Πάω να το σετάρω. Ελπίζω να μήν έχω ερωτήσεις.

για τι χρήση το προορίζεις?

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

xbmc αποκλειστικά και μόνο. ερώτηση : να βάλω πρώτα αυτά τα noobs και μετά τον οδηγό του xbmc ''openelec in 5 mins'' ή κατευθείαν το 2ο?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

xbmc αποκλειστικά και μόνο. ερώτηση : να βάλω πρώτα αυτά τα noobs και μετά τον οδηγό του xbmc ''openelec in 5 mins'' ή κατευθείαν το 2ο?

αν πας για openelec, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ. Υπάρχει απάντηση και για αυτό που ρωτάς, αλλά και για διάφορες ακόμα απορίες που θα σου βγουν στην πορεία... Έχοντας περάσει από το στάδιο σου, μπορώ να σου πω ότι έτσι θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο... :-)

Πήγα στο 5 λεπτά σεταρισμα αμέσως και έχω αρκετά θέματα. 1ον χάνει την σύνδεση στο inτernet, 2ο μου έβγαλε θέμα με το usb, και 3ο σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του xbmc κολλάει. Θα περάσω τα noobs να εξοικειωθώ λίγο και μετά βλέπουμε.

τελικά τα προβλήματα είχαν να κάνουν με το hub το οποίο είναι αυτό http://www.geekbuying.com/item/High...itch-for-Laptop-Notebook-Computer-300706.html. Εδώ θα χρειαστώ μια πρόταση σε κάποιο που λειτουργεί γιατί οι 2 θύρες μόνο δεν φτάνουν. Ως πληκτρολόγιο-mouse αυτό http://www.geekbuying.com/item/2-4G...riod-TV-Box-Xbox360-PS3-HTPC-IPTV-313519.html δουλεύει μια χαρά καθώς και 2 usb wifi (planet - crypto).

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ πήρα αυτό, το οποίο τροφοδοτεί και το ίδιο το pi (με extra καλώδιο usb to micro usb). Φαντάζομαι όμως πως αν θες να συνδέσεις σκληρό χωρίς εξωτερική τροφοδοσία θα χρειαστείς ούτως ή άλλως ξεχωριστό τροφοδοτικό για το pi. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Μου ήρθε προχθές, το τρέχω με openelec (με αυτές τις οδηγίες, βλέπω πως πολλοί έχετε ακολουθήσει τον οδηγό του xbmchub, ήθελα να ρωτήσω, είναι clean το image που έχει ο συγκεκριμένος οδηγός? Γιατί πολύς λόγος γίνετε τελευταία για το xbmchub και τα πειραγμένα builds που προσφέρει).

Έφτιαξα ένα αεράτο diy κουτί (κάτι σαν αυτό, με ξύλινη βαμμένη βάση + ένα ακόμα επίπεδο από plexi glass που προσάρμοσα το hub - πολύ hi-end:p σε μικρογραφία φάση βγήκε) στο οποίο προσάρμοσα ένα ανεμιστηράκι Φ4. Στο ανεμιστηράκι προσάρμοσα βύσμα usb και το σύνδεσα με το hub γιατί όπως διάβασα η gpio δεν θα μπορούσε να το τροφοδοτήσει επαρκώς με κίνδυνο να καταστραφεί.
Βέβαια και με το usb υπολειτουργεί το ανεμιστηράκι καθώς απαιτεί 12v έναντι των 5v του usb. Είναι βέβαια αθόρυβο και δημιουργεί επαρκές airflow.
Το έχω μόνιμα overclocked 1000 500 500 5, αυτή τη στιγμή έχω uptime ~24 ώρες και η θερμοκρασία παίζει 40-45c.

CEC εννοείται, όποιος θέλει ανεβάζω το remote.xml μου για panasonic (ut30 αλλά φαντάζομαι θα λειτουργεί και με άλλες) στο οποίο έχω σετάρει όλα τα πλήκτρα που επικοινωνούν με cec (κάποια επικοινωνούσαν αλλά δεν ήταν σεταρισμένα να κάνουν κάτι, άσε που έλειπαν βασικές λειτουργίες - info, fullscreen κα).

Έτρεξα τα avclub motion tests του JL_?:grinning-smiley-043, πήγε πολύ καλά στο de-interlacing (test2 1080i50), πρέπει βέβαια να σεταριστεί το deinterlacing στο auto καθώς default είναι off, άριστα στο 720p60 test, και στο φλέγον θέμα του 24p, πέρα από κάποια χαμένα frames στα πρώτα δευτερόλεπτα, φαίνετε να δουλεύει σωστά. Τα τετραγωνάκια αναβοσβήνουν ομοιόμορφα και στο 1' που διαρκεί το test δεν είδα κάποιο σκαλοπατάκι, άρα παίζει πολύ κοντά στα 23,976.

Αυτά, γενικά δηλώνω ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, χωρίς ακόμα να έχω παίξει κάτι απαιτητικό (x264 μέχρι 5GB έχω παίξει), καθώς ο server είναι off για κάποιες μέρες.

Last edited:

@ host505
Αναμένω το remote.xml για την δική μου Pana.
Η πλαστική θήκη με ενα ανεμιστηράκι ειναι ικανοποιητική για απλή χρήση.
Για εμάς που θέλουμε να βάλουμε 17 συσκευές usb και να βλέπει και μισή πόλη σέ δύκτιο, δεν ξέρω που θα βγάλει.

Ρε πατρίδα? Τι project είναι αυτό που λες, για πες?

Το remote.xml μου για panasonic (φτιάχνετε ένα νέο έγγραφο κειμένου, του κάνετε επικόληση το περιεχόμενο του spoiler και το σώζετε σαν whatever.xml. Tο βάζετε στο \storage\userdata\keymaps υποθέτοντας πως έχετε openelec με usb - ίσως να αλλάζει το path στις άλλες εκδόσεις).

<keymap>
<global>
<remote>
<back>Back</back>
<guide>info</guide>
<record>XBMC.ActivateWindow(Home)</record>
<clear>PreviousMenu</clear>
<red>XBMC.ActivateWindow(shutdownmenu)</red>
<green>XBMC.ActivateWindow(PlayerControls)</green>
<blue>fullscreen</blue>
<pageplus>PageUp</pageplus>
<pageminus>PageDown</pageminus>
</remote>
</global>
<FullscreenVideo>
<remote>
<title>CodecInfo</title>
<back>fullscreen</back>
<guide>info</guide>
<skipminus>rewind</skipminus>
<skipplus>FastForward</skipplus>
<teletext>RunScript(script.xbmc.subtitles)</teletext>
<subtitle>NextSubtitle</subtitle>
<pageplus>SubtitleDelayMinus</pageplus>
<pageminus>SubtitleDelayPlus</pageminus>
<red>AspectRatio</red>
<green>SubtitleShiftDown</green>
<yellow>SubtitleShiftUp</yellow>
</remote>
</FullscreenVideo>
<Visualisation>
<remote>
<up>IncreaseRating</up>
<down>DecreaseRating</down>
<skipplus>FastForward</skipplus>
<skipminus>Rewind</skipminus>
<select>ActivateWindow(MusicOSD)</select>
<guide>Info</guide>
<left>SkipPrevious</left>
<right>SkipNext</right>
<title>CodecInfo</title>
<back>FullScreen</back>
<teletext>RunScript(script.cu.lrclyrics)</teletext>
</remote>
</Visualisation>
<VirtualKeyboard>
<remote>
<clear>PreviousMenu</clear>
</remote>
</VirtualKeyboard>
</keymap>

Kαι 2 (άθλιες) φωτό απ'το diy "κουτί" μου.

IMG_20131123_154014.jpg

IMG_20131123_154827.jpg

Last edited:

λοιπόν, μετά απο κανα 4 ώρες χρήσεις ακόμα δεν έχω δεί ούτε ένα frame. Είμαι έτοιμος να το στείλω απο το παράθυρο. Συνέχεια κολλάει και άν καταφέρω να πάω στα add ons έχουν όλα error. Ειδικά με openelec δεν έκανα τίποτα. Όταν δοκίμασα το raspbmx πήγε καλά αλλά στην 1η κίνηση μου να εγκαταστήσω την linux έκδοση του hub κρέμασε και μετά κόλλησε. Θα ξανακάνω ένα φορματ την sd θα τα δώσω άλλη μια ευκαιρία και αύριο ανοίγω αγγελία. Ο λόγος που το πήρα ήταν μόνο για hd έργα, πράγμα που με το android στικ που είχα έφτανα μέσω xbmc μόνο σε 720 και με μερικά χαμένα frames.

Μην απογοητεύεσαι και μην βάζεις άγχος, αυτό ειναι το βασικότερο.
Εγω τα βρήκα δυσκολα όταν εκανε αναβάθμιση στη 3.2. Δεν έπαιζε κανένα mkv.
Ξαναέκανα πάλι ότι λέει εδώ και με πηγε στην 3.1.
Το καλο είναι ότι με δεύτερη κάρτα δοκιμάζεις ότι θέλεις και κρίνεις τι σε βολεύει.
Τα add on πιστεύω ότι πρεπει να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερα γινεται. Επισης εχω απενεργοποιήσει ότι λειτουργία δεν μου είναι σίγουρα χρήσιμη.

ας με επιβεβαιώσει κάποιος γιατί παίζει να έχω κάνει πατάτα. Το καλώδιο ρεύματος που έχω είναι του κινητού μου samsung με έξοδο 5v=0.7A. Μήπως δεν του δίνω την σωστή ποσότητα ρεύματος?

εγώ το έχω με 5V/2A... Και μετρημένα ότι δίνει πράγματι 5.1V.... αυτό που έχεις πράγματι μπορεί να μην αρκεί...

τελικά μετά από το πλήρες απο την αρχή σετάρισμα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα (έχει βέβαια τις ιδιαιτερότητές του) αλλά ως ποιότητα εικόνας και ήχου είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απο ότι είχα στο android. Τα μενού και το άνοιξε κλείσε φακέλους υστερούν αρκετά σε ταχύτητα (το έχω μόνο με sd) αλλά για 1η μέρα πήγε καλά αφού ως το απόγευμα δεν το είχα πετάξει :ears:

Και εγώ με 5v/2a το έχω. Κάτι δεν έκανες καλά στο σεταρισμα γιατί ακολουθησα πίστα τις οδηγίες και δούλευε άψογα.γρήγορη απόκριση με confluence και ταινίες 3-4γιγα. Το μονο που δεν δοκιμασα ήταν audio passthrough. Ο φίλος που του το πήγα δεν έχει home theatre ή av receiver και έτσι είδαμε μόνο downmixing σε στερεό της τηλεόρασης.

ας με επιβεβαιώσει κάποιος γιατί παίζει να έχω κάνει πατάτα. Το καλώδιο ρεύματος που έχω είναι του κινητού μου samsung με έξοδο 5v=0.7A. Μήπως δεν του δίνω την σωστή ποσότητα ρεύματος?

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν επαρκεί. Κάνε σχετική αναζήτηση στο Google ή δες κι εδώ: http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#Power_adapters

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Kαι 2 (άθλιες) φωτό απ'το diy "κουτί" μου.

Δωσε μας οποτε μπορεσεις τις ακριβεις διαστασεις ξυλου και πλεξικλας και ιδεα για βιδες.

Η δικη μου χαρα ηταν μεγαλη οταν το συνεδεσα με τον av μου και απο εκει στην lg με hdmi. Το simpLinnk λειτουργουσε ακομη μια χαρα.

Τελικά το simplink μόνο σε μένα δεν δουλεύει......