Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
Εγώ πήρα
αυτό, το οποίο τροφοδοτεί και το ίδιο το pi (με extra καλώδιο usb to micro usb). Φαντάζομαι όμως πως αν θες να συνδέσεις σκληρό χωρίς εξωτερική τροφοδοσία θα χρειαστείς ούτως ή άλλως ξεχωριστό τροφοδοτικό για το pi. Δεν το έχω δοκιμάσει.
Μου ήρθε προχθές, το τρέχω με openelec (με
αυτές τις οδηγίες, βλέπω πως πολλοί έχετε ακολουθήσει τον οδηγό του xbmchub, ήθελα να ρωτήσω, είναι clean το image που έχει ο συγκεκριμένος οδηγός? Γιατί πολύς λόγος γίνετε τελευταία για το xbmchub και τα πειραγμένα builds που προσφέρει).
Έφτιαξα ένα αεράτο diy κουτί (κάτι σαν
αυτό, με ξύλινη βαμμένη βάση + ένα ακόμα επίπεδο από plexi glass που προσάρμοσα το hub - πολύ hi-end

σε μικρογραφία φάση βγήκε) στο οποίο προσάρμοσα ένα
ανεμιστηράκι Φ4. Στο ανεμιστηράκι προσάρμοσα βύσμα usb και το σύνδεσα με το hub γιατί όπως διάβασα η gpio δεν θα μπορούσε να το τροφοδοτήσει επαρκώς με κίνδυνο να καταστραφεί.
Βέβαια και με το usb υπολειτουργεί το ανεμιστηράκι καθώς απαιτεί 12v έναντι των 5v του usb. Είναι βέβαια αθόρυβο και δημιουργεί επαρκές airflow.
Το έχω μόνιμα overclocked 1000 500 500 5, αυτή τη στιγμή έχω uptime ~24 ώρες και η θερμοκρασία παίζει 40-45c.
CEC εννοείται, όποιος θέλει ανεβάζω το remote.xml μου για panasonic (ut30 αλλά φαντάζομαι θα λειτουργεί και με άλλες) στο οποίο έχω σετάρει όλα τα πλήκτρα που επικοινωνούν με cec (κάποια επικοινωνούσαν αλλά δεν ήταν σεταρισμένα να κάνουν κάτι, άσε που έλειπαν βασικές λειτουργίες - info, fullscreen κα).
Έτρεξα τα
avclub motion tests του JL_?

, πήγε πολύ καλά στο de-interlacing (test2 1080i50), πρέπει βέβαια να σεταριστεί το deinterlacing στο auto καθώς default είναι off, άριστα στο 720p60 test, και στο φλέγον θέμα του 24p, πέρα από κάποια χαμένα frames στα πρώτα δευτερόλεπτα, φαίνετε να δουλεύει σωστά. Τα τετραγωνάκια αναβοσβήνουν ομοιόμορφα και στο 1' που διαρκεί το test δεν είδα κάποιο σκαλοπατάκι, άρα παίζει πολύ κοντά στα 23,976.
Αυτά, γενικά δηλώνω ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, χωρίς ακόμα να έχω παίξει κάτι απαιτητικό (x264 μέχρι 5GB έχω παίξει), καθώς ο server είναι off για κάποιες μέρες.