To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Προσοχή τα nightly builds είναι του Gotham! Το official openelec 3.2.4 είναι ακόμη Frodo. Όσοι έχουν mysql εκγατάσταση πρέπει να προσέχουν με τις εναλλαγές από official σε nightly γιατί δημιουργούνται και άλλα databases στον server. Το official Frodo χρησιμοποιεί το MyVideos75.sql και τα nightly MyVideos78.sql οπότε αν κάνετε update το database σε official με καινούργιες ταινίες και είστε σε Frodo ΔΕΝ θα τις έχετε στο Gotham (nightly) και αντίστροφα. Πρέπει να ξαναγίνει update library.

Όσο αφορά τα avis προβληματικά ή μη, το Raspbmc γενικότερα τα χειρίζεται καλύτερα με λιγότερα σπασίματα στα panning sequences (πάντα με interlace on). Αυτό βέβαια μέχρι να δούμε τι γίνεται στα nightly του Gotham για τα packed bitstream. Σε όλες τις άλλες ταινίες mkv απ'οτι παρατηρούν και άλλοι όλα καλά, καθώς και στα live streams.

Προσοχή τα nightly builds είναι του Gotham! Το official openelec 3.2.4 είναι ακόμη Frodo. Όσοι έχουν mysql εκγατάσταση πρέπει να προσέχουν με τις εναλλαγές από official σε nightly γιατί δημιουργούνται και άλλα databases στον server. Το official Frodo χρησιμοποιεί το MyVideos75.sql και τα nightly MyVideos78.sql οπότε αν κάνετε update το database σε official με καινούργιες ταινίες και είστε σε Frodo ΔΕΝ θα τις έχετε στο Gotham (nightly) και αντίστροφα. Πρέπει να ξαναγίνει update library.

Όσο αφορά τα avis προβληματικά ή μη, το Raspbmc γενικότερα τα χειρίζεται καλύτερα με λιγότερα σπασίματα στα panning sequences (πάντα με interlace on). Αυτό βέβαια μέχρι να δούμε τι γίνεται στα nightly του Gotham για τα packed bitstream. Σε όλες τις άλλες ταινίες mkv απ'οτι παρατηρούν και άλλοι όλα καλά, καθώς και στα live streams.

Καλημέρα επειδή βλέπω ότι το ξέρεις το θέμα πολύ περισσότερο από εμένα που είμαι τελείως στραβάδι σε αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω:

- Η απόδοση των ταινιών είναι καλύτερη στα nigtlhy builds?
- Όταν έβαλα την τελευταία nigtlhy build δεν μου δούλευαν τα GoTV και το Sportningstreams - δεν δοκίμασα άλλα plug ins - είναι λογικό ή έπρεπε να κάνω κάτι άλλο π.χ. να τα ξαναπεράσω?

Ευχαριστώ

Καλημέρα επειδή βλέπω ότι το ξέρεις το θέμα πολύ περισσότερο από εμένα που είμαι τελείως στραβάδι σε αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω:

- Η απόδοση των ταινιών είναι καλύτερη στα nigtlhy builds?
- Όταν έβαλα την τελευταία nigtlhy build δεν μου δούλευαν τα GoTV και το Sportningstreams - δεν δοκίμασα άλλα plug ins - είναι λογικό ή έπρεπε να κάνω κάτι άλλο π.χ. να τα ξαναπεράσω?

Ευχαριστώ

Περιμένουμε ακόμη για να έχουμε judder-free παίξιμο ταινιών στο openelec. Επειδή αν είσαι αρχάριος θα μπερδευτείς με τα nightly builds, δοκίμασε το original raspbmc που προς το παρόν παίζει γενικά καλύτερα χωρίς πολλά judders. Αν υπάρξει κάποια ανανέωση για το θέμα του openelec και το judder θα κάνω post.

Να ρωτήσω κάτι παιδιά, διάβαζα ότι η RS στέλνει και made in uk και made in china;
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα κατασκευής τους;

Από RS που πήρα εγώ είναι made in the UK, το λέει και στο site τους. Δεν έχει made in china. Απο όσο έχω διαβάσει σε forum ναι υπάρχει. Τα made in uk έχουν καλύτερα components και αντέχουν μεγαλύτερα overclock. Το δικό μου το έχω σε 1000 500 500 6 και φτάνει μέχρι 65 κελσίου, χωρίς ψύκτρες, με Υ-usb καλώδιο με ρεύμα από τηλεόραση.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Από RS που πήρα εγώ είναι made in the UK, το λέει και στο site τους. Δεν έχει made in china. Απο όσο έχω διαβάσει σε forum ναι υπάρχει. Τα made in uk έχουν καλύτερα components

... αυτά ξέρω και εγώ. Πάντως και τα δύο που έχω πάρει από RS, γράφουν πάνω "made in the UK"...

Καλημέρα! Θέλω να πάρω ένα usb wifi dongle Έχω δει ότι πολύ παίζει το TP-Link TL-WN725N και το D-Link DWA-121. Αν και από ότι έχω δει το πρώτο έχει 2 εκδόσεις. Εχετε να προτείνεται κάποιο εσείς;

Από RS που πήρα εγώ είναι made in the UK, το λέει και στο site τους. Δεν έχει made in china. Απο όσο έχω διαβάσει σε forum ναι υπάρχει. Τα made in uk έχουν καλύτερα components και αντέχουν μεγαλύτερα overclock. Το δικό μου το έχω σε 1000 500 500 6 και φτάνει μέχρι 65 κελσίου, χωρίς ψύκτρες, με Υ-usb καλώδιο με ρεύμα από τηλεόραση.

Από Eshop που το πήρα είναι made in China. Αν το ήξερα θα το έπαιρνα από αλλού. Τέλος πάντων , θα δείξει στο μέλλον....

Έχω τελειώσει μια μικρή ανάλυση με διάφορα torrents που κυκλοφορούν κυρίως 720p και 1080p. Αυτό γιατί όπως είπα σε προηγούμενο post ότι το pi δεν παίζει καλά κάποια αρχεία. Με τον όρο καλά εννοώ ότι η κίνηση παρουσιάζει stutter δηλαδή σπασίματα.

Τελικά αποδεικνύεται ότι το pi έχει κάποια αδυναμία στο να παίζει αρχεία που έχουν γίνει encoded με πάνω από 2 consecutive b-frames. Εδώ έρχεται και ο παράγοντας packed/unpacked bitstream που ανάλογα το firmware (start.elf, fixup.dat) και το nightly build υπάρχουν διακυμάνσεις στο ποιά αρχεία μπορεί να παίζει τέλεια και ποιά όχι. Όταν τα αρχεία έχουν μόνο 1 b-frame που περιβάλεται από p και i frames τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως επίσης το πρόβλημα αφορά μόνο avis (mp4 και mkv που δοκίμασα παίζαν όλα νερό).

Τα αποτελέσματά μου δεν αφορούν το μέσο χρήστη, αν θέλει κάποιος να δεί τι παίζει ακριβώς ας δεί εδώ. Αν θέλετε να είστε γενικά οκ με αυτό το θέμα και έχετε παρατηρήσει stutter τότε:

1. Χρησιμοποιήστε οfficial openelec 3.2.4 με τελευταίο firmware (start.elf, fixup.dat) από εδώ. Κατεβάζετε το start_x.elf και fixup_x.dat και μετονομάζετε σε start.elf, fixup.dat
1. Προτιμήστε αρχεία mp4, mkv
2. Αποφύγετε avi που είναι packed bitstream και ενεργοποιήστε σε αυτά που έχουν θέμα το deinterlace=on.
4. Αποφύγετε avi και torrents από LEG**N και MAJES**C διότι έχουν μεγάλα θέματα.

Αυτά για το τελειότερο value for money media player. Καλές θεάσεις!

Τώρα για να γίνω κακός θα πω οτι ο ψηφιακός μου δέκτης δεν έχει τόσα προβλήματα στην αναπαραγωγή αρχείων :devil-smiley-029:

Ίσως αλλά:

1. Το πρόβλημα του stutter θα το παρατηρήσουν πολύ λίγοι. Μόνο αυτοί που είναι τελειομανείς!
2. Τα αρχεία που αναφέρω είναι μειονότητα.
3. Η κοινότητα του raspberry και του openelec/raspmbc είναι τεράστια και προβλήματα λύνονται καθημερινά. Ήδη στα τελευταία nightly έχει αξιοποιηθεί ο ενναλακτικός player, dvdplayer που παίζει τέλεια όλα τα αρχεία, ακόμη και κανονικά DVDs με menus. Λίγες διορθώσεις ακόμη έμειναν για να αντικαταστήσει πλήρως τον omxplayer που χρησιμοποιεί το openelec.
4. Τρέχει XBMC! Με ότι αυτό συνεπάγεται (addons με live streams, web browser, 1channel, ελληνικά κανάλια, αυτόματους υπότιτλους κλπ)
5. CEC control για χειρισμό μέσω τηλεκοντρόλ τηλεόρασης
6. MySQL databases για χειρισμό κοινών βάσεων ταινιών με resume από όλα τα raspberry του σπιτιού.
7. Library updates με imdb ratings, περιλήψεις, trailers και cast για ταινιές
8. Πολλά άλλα που ξεχνάω!

Δεν νομίζω κανένας δέκτης να κάνει όλα αυτά τα παραπάνω με 40 ευρώ!

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

5. CEC control για χειρισμό μέσω τηλεκοντρόλ τηλεόρασης

Εγώ για αυτόν τον λόγο ΚΥΡΙΩΣ δεν ασχολούμαι να πάρω ούτε NUC haswell, ούτε κάποια άλλη συσκευή... (και για όλα τα υπόλοιπα βεβαίως, αλλά τώρα που έμαθα στο CEC... )