To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλημερα! Τι εκδοση εχεις βαλει? Εγω εχω την 13(Gotham). Αν εχεις την 12.3(Frodo). δεν εχει αυτη την ρυθμιση νομιζω. Βαλε αυτη την εκδοση να δεις τι γινετε...
sorry για την noob ερωτηση αλλα πως κανουμε upgrade to gotham;

Να ρωτήσω κάτι? Έχω την έκδοση 12.2 με OpenELEC. Καθώς τα αγγλικά μου είναι μέτρια για να το γκουγκλαρω ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος για να πάω στην 13? Μου προτείνετε ενδεχομένως να κάνω λίγο υπομονή να γίνει σταθεροτερη η παραπάνω έκδοση? Στω εκ των προ!

O πιο εύκολος τρόπος είναι να περιμένετε την επόμενη εβδομάδα όταν θα βγει η επίσημη Openelec Gotham Beta. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, ή θα γίνει αυτόματα η αναβάθμιση ή απο τις ρυθμίσεις του Openelec .

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλα φαίνεται να φέρνει μόνο "development builds" και όπως γράφει παρακάτω:

Please be aware that development builds often have major bugs. you may experience frequent crashes or other problems when using these builds. stick to the official stable builds where possible. Do not use a development build unless there is a specific need.

Καμμια ερωτηση δεν ειναι noob! Απλως μερικες φορες δεν εχουμε χρονο για να απαντησουμε... Λοιπον, περα απο αυτο που ειπε ο φιλος Kostas_Y μπορεις να κανεις το εξης:

1) Κατεβαζεις απο εδω την τελευταια εκδοση που υπαρχει. (απο αυτο το νημα ενημερωνεσε τι καινουργιο υπαρχει κοιτωντας τα τελευταια posts. Προσοχη: Ειναι τεστ εκδοσεις, που σημαινει οτι μπορει να εχουν και προβληματα. Παντως ειναι πολυ σταθερες, εγω εχω την προτελευταια #0301 και δεν εχω κανενα προβλημα.) Το αρχειο που θα κατεβασεις θα εχει την καταληξη .tar

2) Απο τον υπολογιστη σου πας στην εξερευνηση των windows και γραφεις επανω την ΙP του pi σου. π.χ. αν η ΙP ειναι 192.168.1.5 (την βρισκεις απο το Pi, συστημα/πληροφοριες συστηματος) τοτε λοιπον στην εξερευνηση των windows γραφεις, χωρις τα εισαγωγικα, "\\192.168.1.5" Τοτε θα σου εμφανιστουν καποιο φακελοι και ενας απο αυτους θα λεγετε "Update"

3) κανεις αντιγραφη το αρχειο που κατεβασες στο βημα 1 και μετα επικολληση ΜΕΣΑ στον φακελο Update απο το βημα 2.

4) Πας στο Pi και κανεις επανεκκινηση!

Αυτο ηταν! Το Pi θα κανει αυτοματα update και θα εχεις την τελευταια εκδοση! Και οιποια αλλη εκδοση βγει, επισημη ή ανεπισημη με το ιδιο συστημα θα το κανεις. Ετσι δεν θα χανεις και τα δεδομενα σου, βιβλιοθηκες ή προσθετα που εχεις εγκαταστηση.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Last edited:

ο χρόνος είναι ένα θέμα για όλους...έχεις βοηθήσει πολύ όπως και όλα τα παιδιά του φόρουμ,δυστυχως πληκτρολογω την διευθυνση του pi 192.168.2.5 και μου λεει ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση,με putty και ssh μπαίνω κανονικά.

Εχεις βαλει τις 2 πλαγιες παυλες? Οχι καθετες, εννοω αυτες "\\". Γραψε δηλαδη στην εξερευνηση των windows (δηλαδη εκει που βλεπεις τον σκληρο σου δισκο, επανω στην γραμμη που γραφει π.χ. "C:\"), εκει γραψε "\\192.168.2.5" χωρις τα εισαγωγικα αλλα ΜΕ τις δυο πλαγιες παυλες. Προσεξε, ειναι οι παυλες που γερνουν αριστερα, οχι αυτες "//" που γερνουν δεξια...

Οντως δεν ειχα προσεξει τις παυλες,παντως εβαλα το αρχειο με καταληξη .tar στο update εκανα επανεκινηση αλλα δεν εγινε το upgrade παλι frodo εχω

Οντως δεν ειχα προσεξει τις παυλες,παντως εβαλα το αρχειο με καταληξη .tar στο update εκανα επανεκινηση αλλα δεν εγινε το upgrade παλι frodo εχω

το κάνεις αποσυμπίεση και βάζεις τα 4 αρχεία από το φάκελο target στο φάκελο update

Για να κάνεις update από frodo σε gotham πρέπει να αποσυμπίεσης το .tar στον υπολογιστή και από τον φάκελο target θα αντιγράψει και τα 4 αρχεία που θα βρεις και θα τα βάλεις στον φάκελο update του raspberry. Κάνεις επανεκκίνηση του raspberry και θα κάνει update μόνο του. Μόλις το έκανα εγώ. Αφού βάλεις την gotham ότι update θέλεις τότε βάζεις το αρχείο .tar στον φάκελο update του raspberry.

έστω και με βήματα χελώνας τα κατάφερα!!ευχαριστώ όλους για την βοήθεια,αύριο θα ασχοληθω με τις ρυθμίσεις

master-alarm εχεις δικιο, το ειχα ξεχασει οτι απο frodo σε gotham δεν γινετε απευθιεας με .tar Ακομα και απο gotham σε gotham με τα τεσσερα αρχεια το κανω εγω για πιο σιγουρα, αλλα ειπα να του γραψω τον τροπο που το εγραψα για να μην τον μπερδεψω. Τελος παντων τα καταφερες φιλε sat lover και αυτο εχει σημασια!

Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου! Με δυσκόλεψε λίγο η χρήση του smartphone αντί του pc, αλλά όλα καλά!

Καλημέρα,πέρασα την gotham αλλα δεν είχα καθόλου αναλογικό ηχο στον ενισχυτή,πέρασα την 3.95.1 επέλεξα το <πάντα > αλλά το πρόβλημα που περιέγραφα σε προηγούμενο post παραμένει

καλησπερα σε ολους τους φιλους,

χθες αγορασα και εγω ενα raspberry pi μονο για το xbmc και για συνδεση σε προβολεα,

ακολουθησα τις οδηγιες και εβαλα το NOOBS σε μια toshiba sd card 16gb που την ειχα κανει format και απο τις επιλογες με τα λειτουργικα συστηματα εβαλα μονο το openlec,

ανοιξε το xbmc, εβαλα το fusion και superrepo, εβαλα καποια addons και πηγα να το δοκιμασω αλλα ειναι απιστευτα αργο,

λεγοντας αργο εννοοω οτι πατωντας ενα addon για να ανοιξει κανει 1-2 λεπτα, μετα επιλεγοντας καποιο καναλι/ταινια/σειρα κανει αλλα 2-3 λεπτα για να εμφανισει τα επεισοδια κτλ κτλ,

υποψιαζομαι οτι μπορει να ειναι η sd card και παρήγγειλα μια sandisk class 10 με 80mb/s tranfer rate αλλα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος μηπως φταει κατι αλλο γιατι οχι απλα ειναι
αργο αλλα σχεδον δεν δουλευτε με τετοια καθυστερηση, το ιντερνετ μου ειναι wired με 10αρα συνδεση οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα

επισης εαν αντι για το openlec βαλω το raspbmc ή εαν βαλω το rasbian μαζι με openlec/raspbmc θα εχει λετε καμια διαφορα?

χμους/γιωργος

Να βάλεις και έναusb3.Οδηγός εγκατάστασης υπάρχει σε πιο πίσω σελίδες.Επίσης πες μας τι τροφοδοτικό έχεις και αν έβαλες και άλλες συσκευές επάνω.Επίσης όσο πιο πολλά κάνεις εγκατάσταση τόσο πιο πολύ θα σέρνεται.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

καλησπερα σε ολους τους φιλους,

χθες αγορασα και εγω ενα raspberry pi μονο για το xbmc και για συνδεση σε προβολεα,

ακολουθησα τις οδηγιες και εβαλα το NOOBS σε μια toshiba sd card 16gb που την ειχα κανει format και απο τις επιλογες με τα λειτουργικα συστηματα εβαλα μονο το openlec,

ανοιξε το xbmc, εβαλα το fusion και superrepo, εβαλα καποια addons και πηγα να το δοκιμασω αλλα ειναι απιστευτα αργο,

λεγοντας αργο εννοοω οτι πατωντας ενα addon για να ανοιξει κανει 1-2 λεπτα, μετα επιλεγοντας καποιο καναλι/ταινια/σειρα κανει αλλα 2-3 λεπτα για να εμφανισει τα επεισοδια κτλ κτλ,

υποψιαζομαι οτι μπορει να ειναι η sd card και παρήγγειλα μια sandisk class 10 με 80mb/s tranfer rate αλλα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος μηπως φταει κατι αλλο γιατι οχι απλα ειναι
αργο αλλα σχεδον δεν δουλευτε με τετοια καθυστερηση, το ιντερνετ μου ειναι wired με 10αρα συνδεση οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα

επισης εαν αντι για το openlec βαλω το raspbmc ή εαν βαλω το rasbian μαζι με openlec/raspbmc θα εχει λετε καμια διαφορα?

χμους/γιωργος

θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τους δύο οδηγούς για υπερχρονισμό και SD+USB ... Δες την υπογραφή μου για το Pi, εχω μαζεψει εκεί τα λινκ για οδηγούς και οδηγίες...

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

...κι επίσης να μην περιμένεις ταχύτητες αστραπής.

Φϊλε μου, κάτι πάει στραβά με την εγκατάστασή σου πιθανότατα. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ usb stick και οι διαδικασίες που περιγράφεις γίνονται σε μερικά δευτερόλεπτα (όχι αστραπιαία, αλλά σε καμία περίπτωση όπως εσύ περιγράφεις).