To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

το αρχείο είναι συμπιεσμένο. Πρέπει να το αποσυμπιέσεις και θα μείνει το τελικό image που έχει κατάληξη .img
Αυτό θα χρησιμοποιήσεις.

το αρχείο είναι συμπιεσμένο. Πρέπει να το αποσυμπιέσεις και θα μείνει το τελικό image που έχει κατάληξη .img
Αυτό θα χρησιμοποιήσεις.

Καταρχην ευχαριστω για τη βοηθεια, αλλα τωρα καπου μπερδευτηκαμε νομιζω.Λοιπον το αρχειο ΑΡΜ7 5.0.8 Diskimage το κατεβασα το αποσυμπιησα, το οποιο ειναι ενα αρχειο που φαινεται σαν δισκετα και το αντεγραψα στη sd.

Τωρα το win32diskimager και αυτο το κατεβασα και το εκανα εγκατασταση στο pc.Aπο αυτο τωρα τι πρεπει να αντιγραψω στη sd δεν καταλαβα ποιο image λες εσυ;

Καταρχην ευχαριστω για τη βοηθεια, αλλα τωρα καπου μπερδευτηκαμε νομιζω.Λοιπον το αρχειο ΑΡΜ7 5.0.8 Diskimage το κατεβασα το αποσυμπιησα, το οποιο ειναι ενα αρχειο που φαινεται σαν δισκετα και το αντεγραψα στη sd.

Τωρα το win32diskimager και αυτο το κατεβασα και το εκανα εγκατασταση στο pc.Aπο αυτο τωρα τι πρεπει να αντιγραψω στη sd δεν καταλαβα ποιο image λες εσυ;

Εδω εγινε το μπλεξιμο.. ΔΕΝ αντιγραφεις απλα (copy-paste) το img στην sd. Ανοιγεις το win32diskimager και κανεις write το αρχειo img στην sd καρτα

Εδω εγινε το μπλεξιμο.. ΔΕΝ αντιγραφεις απλα (copy-paste) το img στην sd. Ανοιγεις το win32diskimager και κανεις write το αρχειo img στην sd καρτα

Τωρα που το καταλαβα τα καταφερα βρε χαχαχα. Παιδες μια ερωτησουλα ακομη με αυτο το προγραμμα μπορω να σερφαρω στο ιντερνεν η μονο βλεπω βιντεο youtube κτλ.Γιατι εσβησα το NOOBS

Φιλε λίγο μπερδεμένα μας τα λες... Αν θες να τρέξεις το pi σαν ελαφρύ PC, ψάξε για raspbian ή κάποια αλλη συμβατή εκδοση Linux. Αν θες media player (ναι παιζει κ YouTube) μένεις με openelec.

Φιλε λίγο μπερδεμένα μας τα λες... Αν θες να τρέξεις το pi σαν ελαφρύ PC, ψάξε για raspbian ή κάποια αλλη συμβατή εκδοση Linux. Αν θες media player (ναι παιζει κ YouTube) μένεις με openelec.

Σορυ για το μπερδεμα, αν θελω και τα δυο δεν γινεται;Να τα εχω στη ιδια sd.

Ξερει κανεις πως μπορω με openelec να βλεπω το pc μου, και να παιζω ταινιες απο εκει;

videos-files-add video-browse-windows network (smb)

Λοιπον ακολουθησα τη διαδικασια και μου βγαζει δυο φακελους 1:openelec 2:user-pc.Παω στο user-pc βαζω ονομα χρηστη,κωδικο παταω ενταξει και δεν μου το παιρνει γιατι;

Λοιπον ακολουθησα τη διαδικασια και μου βγαζει δυο φακελους 1:openelec 2:user-pc.Παω στο user-pc βαζω ονομα χρηστη,κωδικο παταω ενταξει και δεν μου το παιρνει γιατι;

έχεις κάνει share τον φάκελο που θέλεις να δεις στο pc σου?

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το ίδιο ισχύει και για iMac?

Περίπου. Πρεπει να ενεργοποιήσεις τη samba στα sharing settings κ να προσθέσεις απο κει τον φάκελο που θες να μοιραστείς. Εμενα επειδη μου ειχε κανει νερά με αυτόν τον τροπο, ενεργοποίησα τη samba με το smbup που ειναι ενα ελαφρύ προγράμματακι που διατίθεται δωρεάν κ το τρέχεις μονο μια φορά.

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το ίδιο ισχύει και για iMac?

δεν ξέρω αν έχει nfs server το mac ενσωματωμένο οπότε είναι καλύτερο,αντί για windows network (smb) πας network filesystem (nfs)

έχεις κάνει share τον φάκελο που θέλεις να δεις στο pc σου?

Παταω αναζητηση:Μου βγαζει Αναζητηση νεου κοινοχρηστου φακελου και απο κατω ενα κατεβατο
hdhomerun συσκευες
replay tv συσκευες
sap ροες
και πολλα αλλα τη ακριβως χρειαζετε;

Παταω αναζητηση:Μου βγαζει Αναζητηση νεου κοινοχρηστου φακελου και απο κατω ενα κατεβατο
hdhomerun συσκευες
replay tv συσκευες
sap ροες
και πολλα αλλα τη ακριβως χρειαζετε;

share τον φάκελο τον κάνεις απο το pc και όχι απο το pi,ας σου απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει

Παιδιά μου ήρθε σήμερα και εμένα το μηχανάκι (pi 2) έστησα openelec όλα καλά αλλά δεν μου δουλεύει το cec η τηλεόραση μου είναι Samsung 2ετιας
.Θέλει καποιο κόλπο που δεν έχω ανακαλύψει;
Λίγο που το γκουγκλαρα η τηλεόραση δεν έχει κάποιο μενού που είδα σε σαιτ σχετικά με την τηλεόραση. Το openelec φορτώνει τους drivers λογικά (βγάζει μήνυμα κατά την έναρξη) και στο μενού του χειρισμού έχει επιλογές για cec. Να αναφέρω ότι άλλαξα εισόδους στην τηλεόραση καθώς και καλώδια. Αν έχετε κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Επίσης δεν βλέπει ένα 2,5 αρη σκληρό που έχω δεν νομίζω να είναι τροφοδοτικό γιατί με αυτό που ήρθε ναι μεν ήταν ανεπαρκές αλλά του έβαλα άλλο με 3,8 αμπέρ και πάλι τίποτα μήπως θέλει καμιά εντολή mount?

Eχει δοκιμασει κανεις το pi 2 με συνδεση A/V Composite;Γιατι σε εμενα που το δοκιμασα μου βγαζει ενα συνεχωμενο βουητο χωρις εικονα.
Το εκανε στη δικη μου πανασονικ g30 (με hdmi δουλευει κανονικα) αλλα και στου καρνταση που εχει μια παλια philips crt.
Το καλωδιο το πηρα απο ενα μαγαζι ηλεκτρονικων ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο http://www.nettop.gr/index.php/kalo...posite-cable-3-5mm-to-3-x-rca-3m-λεπτομέρειες

Του λεω να παει εκκλησια αλλα αυτος εκει θελει ταινια ο ατιμος!