Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
Καλησπέρα από εμένα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάποια από τα ερωτήματα που θέτω παρακάτω έχουν απαντηθεί πολλάκις.
Θα ήθελα να στήσω ένα Raspberry Pi 2 που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως media player στο πατρικό μου στην επαρχία. Στόχος είναι κάποιες από τις ταινίες που διαθέτω στον υπολογιστή μου να μπορεί να τις δει η μητέρα μου στην τηλεορασή της μέσω Plex.
Για αρχή να ρωτήσω πόσο εύκολη είναι η χρήση του από άτομο το οποίο έχει μία βασική εμπειρία χρήσης υπολογιστή (πλοήγηση internet και κειμενογράφηση).
Κατά δεύτερον θα ήθελα να μάθω το συνολικό κόστος του εγχειρήματος. Βλέπω ότι στο e-shop αυτή τη στιγμή το Pi 2 κοστίζει γύρω στα 45 από το
e-shop.gr και θέλω να μάθω τι περιφερειακά επιπλέον χρειάζομαι.
Βλέπω ας πούμε στο
Banggood ένα πακετάκι στα 50 περίπου με ψύκτρα, κουτάκι και ανεμιστηράκι. Φαντάζομαι ότι επιπλέον θα χρειαστώ wi-fi dongle και καλώδιο HDMI και υπολογίζω για όλα τα παραπάνω γύρω στα 70 .
Από εκεί και πέρα θα ήθελα να μου προτείνετε λειτουργικό που να υποστηρίζει Plex και να ρωτήσω κάτι που ίσως δεν άπτεται του θέματος.
Στο σπίτι μου υπάρχει VDSL 50άρα, ενώ στο πατρικό μου μία 24αρα στα χαρτιά, 10-15 στην πραγματικότητα. Το streaming θα γίνεται σε ικανοποιητική ποιότητα? (δεν επιδιώκω και 1080p)