To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πως γίνεται αυτό;

Με δορυφορικό δέκτη enigma2 αρκεί να είναι στο ίδιο δίκτυο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλά πρέπει να αγορασεις mpeg2 license key για να δεις τα SD. Τα HD τα βλέπεις χωρίς καμία προσθηκη

Με αυτή την SD θα είμαι οκ ? http://www.computeruniverse.net/en/...end-premium-microsdhc-class-10-uhs-i-300x.asp

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλυτερα οχι. Παρε http://www.kotsovolos.gr/site/imaging/kartes-mnimis/sdhc/144420-sandisk-ultra-sd-16gb-40mb/sec

η χωρητικοτητα ειναι τυχαια. Παρε οτι θελεις. Εκανα και εγω λαθος και ειχα παρει κατι αλλο και εχω φαει απειρα corruption και αδυναμια boot, μετα απο μη καθαρα restart (π.χ. διακοπη ρευματος). Μετα απο αρκετο ψαξιμο σε fora ειδα οτι προτινουν τη συγκεκριμενη.

Καλυτερα οχι. Παρε http://www.kotsovolos.gr/site/imaging/kartes-mnimis/sdhc/144420-sandisk-ultra-sd-16gb-40mb/sec

η χωρητικοτητα ειναι τυχαια. Παρε οτι θελεις. Εκανα και εγω λαθος και ειχα παρει κατι αλλο και εχω φαει απειρα corruption και αδυναμια boot, μετα απο μη καθαρα restart (π.χ. διακοπη ρευματος). Μετα απο αρκετο ψαξιμο σε fora ειδα οτι προτινουν τη συγκεκριμενη.
οκ, ευχαριστώ

Καλησπέρα
Αυτές τις μέρες έστησα το pi 2 και αντεκατέστησε ένα ouya για player του kodi.
Mε openelec 6 του δίνω ρεύμα απο την usb μιας sony 50w815 και έχω βάλει στις ρυθμίσεις του cec ( το οποιο παίζει αψογα στην sony χωρίς ρύθμιση) να κάνει shutdown όταν κλείνει η tv. ( η usb συνεχίζει να δίνει ρεύμα για 2 λεπτά μετά το κλείσιμο της tv )
Τετραγωνάκι rainbow δεν έχω δεί καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στη tv ή στην usb της? H δουλειά που θέλω να κάνει είναι να streamarei απο ένα synology nas μέσω ethernet και στις usb του δεν έχω συνδέσει κάποιο δίσκο.
Επειδή το pi δεν έχει κάποιο διακόπτη on/off με έχει βολέψει πολύ καθώς κλείνει το pi μαζί με την tv και με σωστό shutdown.

Last edited:

Καταρχήν τι power δίνει το usb της TV σου? Διότι αυτά συνήθως είναι 5V1Α (δεν ξερω οι νέες TV τι βγάζουν μπορεί να βγάζουν περισσότερο). Βασικα μου φαινονται λίγα τα 1Α για να σου δουλευει το pi2 απροβληματιστα:cool4:

Από την στιγμη ομως που το pi σου δουλευει χωρις restarts και χωρις rainbow icon, και εφοσον το κλεινεις με shutdown σωστά (μέσω της εντολής του kodi δλδ) δεν νομιζω να χεις κάποιο προβλημα.. Να ξερεις βεβαια πως όσο του προσθετεις usb devices τοσο οι απαιτησεις του ρευματος αυξανονται..

Καταρχήν τι power δίνει το usb της TV σου? Διότι αυτά συνήθως είναι 5V1Α (δεν ξερω οι νέες TV τι βγάζουν μπορεί να βγάζουν περισσότερο). Βασικα μου φαινονται λίγα τα 1Α για να σου δουλευει το pi2 απροβληματιστα:cool4:

Από την στιγμη ομως που το pi σου δουλευει χωρις restarts και χωρις rainbow icon, και εφοσον το κλεινεις με shutdown σωστά (μέσω της εντολής του kodi δλδ) δεν νομιζω να χεις κάποιο προβλημα.. Να ξερεις βεβαια πως όσο του προσθετεις usb devices τοσο οι απαιτησεις του ρευματος αυξανονται..
συνήθως είναι 500mA

Αυτό πως γίνεται παιδιά, να το κλείνεις με shutdown;

Μια Samsung tv του 12-13 που έχω έχει usb με 1Α5V. Δεν ξέρω οι καινούργιες τι έχουν, αλλά να βγάζει έστω και 1,5Α το θεωρώ απίθανο..

Όταν λέω shutdown εννοώ μέσω της εντολής exit-> poweroff system. Υποτίθεται πως έτσι πρεπει να κλείνεις το kodi..

Η ρύθμιση να κάνει αυτόματα shutdown με το κλείσιμο της tv βρίσκεται στο
System -> Settings -> System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapter

When TV is switched off: shutdown

Προσπαθώ να βρω στοιχεία για τις usb της sony 50w815 χωρίς επιτυχία αλλά απο τη στιγμή που όλα δουλεύουν σωστά χωρίς να μου βγάζει το τετραγωνάκι για πρόβλημα στην τροφοδοσία φαντάζομαι είμαι εντάξει?

Η ρύθμιση να κάνει αυτόματα shutdown με το κλείσιμο της tv βρίσκεται στο
System -> Settings -> System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapter

When TV is switched off: shutdown

Προσπαθώ να βρω στοιχεία για τις usb της sony 50w815 χωρίς επιτυχία αλλά απο τη στιγμή που όλα δουλεύουν σωστά χωρίς να μου βγάζει το τετραγωνάκι για πρόβλημα στην τροφοδοσία φαντάζομαι είμαι εντάξει?
μπορεί να κάνει και power on ή μόνο off?

μπορεί να κάνει και power on ή μόνο off?

Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση γι'αυτό...Ανοίγεις tv και δίνει αυτόματα ρεύμα στην usb οπότε...ανάβει.

Ο μόνος τρόπος να φάει κόλλημα η όλη διαδικασία είναι να ανοίξεις tv αμέσως αφού την κλείσεις γιατι δεν έχει προλάβει να σβήσει τελείως το raspberry (η tv δίνει ρεύμα για 2 λεπτά αφού κλείσει).

Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση γι'αυτό...Ανοίγεις tv και δίνει αυτόματα ρεύμα στην usb οπότε...ανάβει.

Ο μόνος τρόπος να φάει κόλλημα η όλη διαδικασία είναι να ανοίξεις tv αμέσως αφού την κλείσεις γιατι δεν έχει προλάβει να σβήσει τελείως (η tv δίνει ρεύμα για 2 λεπτά αφού κλείσει).

αν το έχεις με δικό του τροφοδοτικό όμως υπάρχει δυνατότητα για power on με την TV?

αν το έχεις με δικό του τροφοδοτικό όμως υπάρχει δυνατότητα για power on με την TV?
αν το έχεις σε τροφοδοτικό θα είναι πάντα power on (μαύρη οθόνη μέν αν έχει κάνει ήδη shutdown αλλά θα είναι on..το κόκκινο λαμπάκι θα ανάβει). Αυτός είναι και ο λόγος που με βόλεψε να το συνδέσω στη usb της tv :)

Last edited:

Όντως πολύ βολικό αυτό, δεν το ήξερα ότι γίνεται κάτι τέτοιο, να σαι καλά.

Να επανέλθω λέγοντας οτι ξεκίνησα να φορτώνω τις usb του να δω μέχρι που φτάνει...mouse και keyboard με led όλα ok!...με το που σύνδεσα στην 3η usb σκληρό 2.5 500mb άναψε το τετραγωνάκι.. Οπότε η λύση αυτή προτείνεται για όποιον streamarei μόνο και δεν συνδέει σκληρούς πάνω του καθώς δεν μπορεί να τους αντέξει η usb της tv.

Και εγώ έτσι το έχω συνδεδεμένο με μια samsung f5500 στη κρεβατοκάμαρα ή οποία δίνει 5v 1a στη μια usb. Είχα και εγώ τον ίδιο φόβο για κάποιο corrupt η ότι άλλο αλλά 3 μήνες τώρα δε έχω κάποιο προβλημα. Ανοίγει με τη tv και οποίο από δυο κλεισεις pi2 ή tv κλείνει και το άλλο. Και όλα με Ένα τηλεχειριστήριο.
Εγώ το έχω μόνο για stream είτε με τα διαφορά add-ons είτε με plexbmc.

Στο δικό μου συνδεω ένα usb hub και πανω εκει έχω ισχυρή τροφοδοσία 6A νομιζω. Το πι συνδεεται με δευτερη τροφοδοσια στην κανονικη του υποδοχη με την τηλεόραση (0.5Α) και δουλευει κανονικά χωρις προβλήματα από τις δυο τροφοδοσίες, ούτε και αναβει ποτε το τετραγωνακι. Δεν σβηνει όμως αν του κοψω το ρευμα μονο απο την τηλεοραση, ενω αντιθετα δεν ανοιγει αν τροφοδοτειται μονο απο το hub.

Ένα μικρό tip... ελέγχετε τα usb καλώδια σας. Εγώ έχω και τροφοδοτικό για το Raspberry, και εξωτερική τροφοδοσία με hub για τον 2.5άρι. Παρόλα αυτά μου άναβε η ένδειξη, μέχρι πήρα ένα καλύτερο καλώδιο USB και έστρωσε. Αυτό που χρησιμοποιούσα πριν το είχα ξεθάψει από ένα συρτάρι και ένας θεός ξέρει από που ήταν.

Καλησπέρα από εμένα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάποια από τα ερωτήματα που θέτω παρακάτω έχουν απαντηθεί πολλάκις.

Θα ήθελα να στήσω ένα Raspberry Pi 2 που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως media player στο πατρικό μου στην επαρχία. Στόχος είναι κάποιες από τις ταινίες που διαθέτω στον υπολογιστή μου να μπορεί να τις δει η μητέρα μου στην τηλεορασή της μέσω Plex.

Για αρχή να ρωτήσω πόσο εύκολη είναι η χρήση του από άτομο το οποίο έχει μία βασική εμπειρία χρήσης υπολογιστή (πλοήγηση internet και κειμενογράφηση).

Κατά δεύτερον θα ήθελα να μάθω το συνολικό κόστος του εγχειρήματος. Βλέπω ότι στο e-shop αυτή τη στιγμή το Pi 2 κοστίζει γύρω στα 45 από το e-shop.gr και θέλω να μάθω τι περιφερειακά επιπλέον χρειάζομαι.

Βλέπω ας πούμε στο Banggood ένα πακετάκι στα 50 περίπου με ψύκτρα, κουτάκι και ανεμιστηράκι. Φαντάζομαι ότι επιπλέον θα χρειαστώ wi-fi dongle και καλώδιο HDMI και υπολογίζω για όλα τα παραπάνω γύρω στα 70 .

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να μου προτείνετε λειτουργικό που να υποστηρίζει Plex και να ρωτήσω κάτι που ίσως δεν άπτεται του θέματος.
Στο σπίτι μου υπάρχει VDSL 50άρα, ενώ στο πατρικό μου μία 24αρα στα χαρτιά, 10-15 στην πραγματικότητα. Το streaming θα γίνεται σε ικανοποιητική ποιότητα? (δεν επιδιώκω και 1080p)