To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να κάνουμε το Raspberry να δουλέψει σαν Satellite STB;

ναι και απο openelec 5 και μετα σχετικα ευκολα. Δες εδω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

βλεπω οτι εδω το tuner ειναι για καλωδιακη, αλλα οι βασικες αρχες ειναι οι ιδιες

και εδω για τους ελεγμενους usb dvbs2 tuners http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-S2_USB_Devices

Χοντρικα για να καταλαβεις, το tvheadend δουλευει σαν σερβερ, παιρνει το σημα απο την κεραια και το δινει στον client που ειναι μεσα στο openelec. Για αυτο ισως καπου δεις να λεει "backend". Καταλαβαινεις οτι με αυτον τον τροπο, μπορεις να εχεις και δευτερο raspi στο ιδιο δικτυο, το οποιο θα μπορει να "βλεπει δορυφορικη" απο τον δεκτη του πρωτου. Μονη σχετικη δυσκολια οτι θα πρεπει να ρυθμισεις το tvheadend. Αυτο γινεται με web browser, οπου το tvheadend εχει δικια του σελιδα με τις ρυθμισεις. Αν σκοπευεις να κανεις εγγραφη και να βλεπεις ταυτοχρονα ή αν σκοπευεις να βλεπουν ταυτοχρονα δυο διαφορετικοι clients, τοτε αγορασε dual tuner, δεν εχουν μεγαλη οικονομικη διαφορα αλλωστε. Επισης να πω οτι υπαρχουν clients για android, ios οποτε μπορεις να βλεπεις και σε φορητες συσκευες.

Το δικο μου στησιμο ειναι σχεδον το ιδιο, με μονη διαφορα οτι το tvheadend τρεχει πανω σε unraid server, αλλα κατα τα αλλα ο τροπος στησιματος ειναι ακριβος ο ιδιος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΥΓ: εννοειται οτι εκτος απο dvbs2 υποστηριζονται και dvb-t tuners, αν καποιος θελει να βλεπει και επιγεια τηλεοραση μεσω kodi/openelec.

Εγώ στο raspberry τρέχω το OSMC. Πέρασα το tvheadend αλλά δεν συνδέεται με τίποτα και ούτε στο url του μπορώ να μπω. Μου πετάει μήνυμα lost connection. Θα προσπαθήσω ξανά άλλη μέρα με πιο πολύ χρόνο ελεύθερο. Ευχαριστώ

Χοντρικα για να καταλαβεις, το tvheadend δουλευει σαν σερβερ, παιρνει το σημα απο την κεραια και το δινει στον client που ειναι μεσα στο openelec. Για αυτο ισως καπου δεις να λεει "backend".

Επειδή με μπέρδεψε λίγο αυτό που λες. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα Raspberry με OSMC το οποίο χρησιμοποιώ για media player στην τηλεόραση. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω στην αποθήκη τον παμπάλαιο δορυφορικό δέκτη που έχω και να τον αντικαταστήσω με το Raspberry από το να πάω να δώσω ένα 200άρι για να πάρω έναν καινούριο linux δέκτη. Δεν με ενδιαφέρουν πολύπλοκες εγκαταστάσεις, να μοιράζω σήμα κτλ κτλ. Θέλω δηλαδή να βγάλω το καλώδιο από τον δορυφορικό, να το βάλω στο raspberry και να βλέπω ότι έβλεπα.

Επίσης συγκριτικά με έναν δορυφορικό δέκτη, για τι ποιότητα εικόνας μιλάμε;

Ευχαριστώ

Αυτο που λες ναι γινεται. Απλα εξηγησα οτι μπορεις να κανεις και αλλα πραγματα, δηλαδη να μοιραζεις το δορυφορικο σημα σε αλλα δωματια μεσω ethernet/wifi/powerline.
Για ποιοτητα εικονας, σε hd καναλια που εχω δει μια χαρα μου φαινεται.

Σε ελευθερα αναφερομαι εγω. Δεν το εχω ψαξει καν για "σπασιμο" και δεν ξερω αν και πως γινεται.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν λέω για σπάσιμο. Για το μοίρασμα στα υπόλοιπα δωμάτια με ενδιαφέρει.

Μπορεις να δεις nova με αλλους δεκτες εκτος απο τον "μαμισιο" (π.χ. βαζοντας καποια επισημα καρτα ή καπως ετσι); αν ναι ισως γινεται, βρισκοντας καποιον συμβατο usb tuner.

Μπορεις να δεις nova με αλλους δεκτες εκτος απο τον "μαμισιο" (π.χ. βαζοντας καποια επισημα καρτα ή καπως ετσι); αν ναι ισως γινεται, βρισκοντας καποιον συμβατο usb tuner.

δεν γίνεται,νοβα μόνο με τον επίσημο δέκτη, το ίδιο και για ΟΤΕ

ΤΟ Raspberry pi 2 με kodi, κανει passthrough το AC3 - DTS ηχο απο τα βιντεο ?
Μπορει να ρυθμιστει να παιζει με 24p output στην TV kai projector ?

Τελος, Μπορει να παιξει καλα και αλλα αρχεια, εχτος απο h.264 (πχ avi, divx, mov κλπ) 1080 παντα ?

Pass through κανονικά όλα εκτός από τα hd (Dolby true hd, dts hd).

24p κανονικά.

Mov δεν έχω δοκιμάσει.

Γενικά για να καταλάβεις έχει 3 αδυναμίες
Α. Αδυναμία pass through hd ήχου.
Β. 100αρι ethernet
Γ. Αδυναμια σε H265

o hd ηχος δε με νοιαζει μιας και δεν εχω ενισχυτη τετοιο.

Το 100αρι αντεχει ανετα οποιοδηποτε 1080 ...

Η265 στο μελλον και βλεπουμε.

To pi 2 αλλαζει απο μονο του σε 24p ή πρεπει καθε φορα να του το λεμε εμεις ?

Η περιηγηση στα μενου του kodi ειναι γρηγορη ?

Ετσι κι αλλιως μεχρι 80- 100 ευρω δεν βρισκουμε κατι καλυτερο... ή οχι ?

Έχεις απόλυτο δίκιο για το 100αρι, απλά το ανέφεραν γιατί έχω διαβάσει γκρινιες πάνω σε αυτό.

Αλλάζει αυτόματα refresh rate (έχει μια επιλογή) ανάλογα με το αρχείο που παιζει. Δεν ασχολεισαι εσύ καθόλου.

Δεν έχεις ATV 4 εσύ όμως; :)

θα το δωσω σημερα.... περριτο μου ειναι πια, αφου η νεα smart tv εχει οσα θελω (συνδεση με iphone-ipad ) και netflix-youtube κλπ...
Εχω και HTPC αλλα ηθελα κατι απλο , για τη γυναικα μου κυριως , γιατι δεν τα παει καλα με Pc και τετοια.

Επισης το apple tv δεν δινει 24p...

Έχεις απόλυτο δίκιο για το 100αρι, απλά το ανέφεραν γιατί έχω διαβάσει γκρινιες πάνω σε αυτό.

Αλλάζει αυτόματα refresh rate (έχει μια επιλογή) ανάλογα με το αρχείο που παιζει. Δεν ασχολεισαι εσύ καθόλου.

Δεν έχεις ATV 4 εσύ όμως; :)

wifi usb stick ac :) κι εισαι μια χαρά

o hd ηχος δε με νοιαζει μιας και δεν εχω ενισχυτη τετοιο.
Και πάλι όμως αυτό δεν σε εμποδίζει να αναπαράγεις τέτοια αρχεία, διότι συνήθως μέσα στο HD7.1 αρχείο υπάρχει και το απλό 5.1 το οποίο το αναπαράγει κανονικά. Όποτε έχω δει ταινία με 7.1 ο ενισχυτής μου παίζει κανονικά με 5.1

To pi 2 αλλαζει απο μονο του σε 24p ή πρεπει καθε φορα να του το λεμε εμεις ?
Έχει επιλογή να αλλάζει αυτόματα αναλόγως το αρχείο που παίζει.

Η περιηγηση στα μενου του kodi ειναι γρηγορη ?
Άμεση. Άντε να λαγκάρει καμιά φορά άμα εκείνη την στιγμή κάνε κάνα update σε καμιά βιβλιοθήκη. Κατά την διάρκεια αναπαραγωγής αυτά σταματάνε και όσο καιρό το έχω δεν έχω δει ποτέ ούτε ένα λαγκάρισμα

Ετσι κι αλλιως μεχρι 80- 100 ευρω δεν βρισκουμε κατι καλυτερο... ή οχι
80-100€ υπολογίζεις αν αγοράσεις Rasberry και όλα τα περιφερειακά. Αν έχεις ξεχασμένα τίποτα καλώδια, φορτιστές από παλιά κινητά, μνήμες κτλ, θα σου βγει ένα 40άρι βαριά. Αλλά και όλα να τα αγοράσεις δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με κάτι σε αυτήν τη τιμή, μόνο και μόνο λόγο του Kodi το οποίο είναι για μένα κορυφή. Από την άλλη δεν ξέρω τι παίζει με τους Android player, αλλά προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι από το οποίο ζητάω ομαλότητα και σταθερότητα το οποίο να περιέχει την λέξη Android. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτώ σε κάτι με Android να αναπαράγει ένα αρχείο 50GB...

Για το WiFi ac είναι τσεκαρισμενο; Κάτι θυμάμαι να έχω διαβάσει ότι USB κ ethernet είναι πάνω σε ένα διαυλο και δεν ξεπερνάει τα 100mbit. Το λέω με κάθε επιφύλαξη όμως.

καλωδια, φορτιστες και μνημες εχω.
Απο που το παιρνω πιο φτηνα το Pi2 ?
Εδω το εχουν 42 ευρω περιπου.... νομιζω καλα ειναι.