To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να κάνουμε το Raspberry να δουλέψει σαν Satellite STB;

Υπάρχει και άλλος τρόπος, αν ο αποκωδικοποιητής είναι enigma2 δηλαδή VU+ ή dreambox500/800HD ή συμβατός.
Το σκεπτικό είναι απλό αρκεί ο αποκωδικοποιητής και το rasberry, να είναι στο ίδιο δίκτυο.
Ενεργοποιούμε το VU+/Enigma2 PVR client και το ρυθμίζουμε να αντλεί από την IP του αποκωδικοποιητή, κανάλια και εικόνα.
Το έχω κάνει και λειτουργεί μια χαρά αρκεί να ισχύουν τα παρακάτω:
1. Να μην έχεις την απαίτηση να κατεβάζεις 5.000 κανάλια από το STB στο ras. Όχι ότι δεν μπορεί, απλά θα έχεις καθυστέρηση, κάθε φορά μάλιστα που το EPG ανανεώνεται. Όσο απλούστερη η δομή των καναλιών τόσο καλύτερη απόκριση θα έχεις. Μια λύση είναι να προσθέσεις χειροκίνητα τα κανάλια που επιθυμείς και να μην κάνεις αυτόματη εισαγωγή.
2. Να έχεις ενσύρματο δίκτυο. Τα HD κανάλια δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς διακοπές σε ασύρματα δίκτυα, όσο καλά και να είναι στημένα.
3. Το STB να έχει καλό επεξεργαστή. Στην ουσία το STB κάνει streaming την εικόνα ενός εκάστου καναλιού. Παλιοί dreambox (π.χ. 800HD) θα σέρνονται κατά την αλλαγή καναλιών.
4. Η πρακτική λέει ότι όσο πιο απλά έχεις "στημένο" το STB (κανάλια κλπ) τόσο πιο καλά ανταποκρίνεται.

EPG, recording και HD λειτουργούν μια χαρά, αν ισχύουν τα παραπάνω, και το rasberry θα λειτουργεί στην ουσία σαν επέκταση του STB.

Το θέλω για stand-alone STB. Έτσι και αλλιώς ο υπάρχον αποκωδικοποιητής είναι παλιός.

Αυτό που με προβληματίζει είναι τι tuner αγοράζει κανείς. Ο avpap παρέθεσε μία λίστα με ορισμένους συμβατούς, αλλά δεν γνωρίζω αν απλά διαλέγεις έναν στην τύχη ή αν έχουν διαφορές στην απόδοση.

Pass through κανονικά όλα εκτός από τα hd (Dolby true hd, dts hd).

Μιλάς γενικά για όλες τις εκδόσεις του Kodi ή για την επίσημη την 15.2. Υποτίθεται ότι στις version 16 (beta) και 17 (alpha), αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί.

Όχι τίποτα αλλά επειδή σκεφτόμουν σύντομα να το δοκιμάσω, και για μην χάσω τσάμπα τον χρόνο μου. Αν είναι έτσι να το αναβάλω μέχρι να λύσουν το πρόβλημα.

Εγώ έχω το 15.2 μέσω OSMC και κάνει pass-through, ενώ στα HD παίζει πολυκάναλα 5.1. Δεν έχω 7.1 ενισχυτή για να ξέρω αν παίζει και 7.1.

Μιλάς γενικά για όλες τις εκδόσεις του Kodi ή για την επίσημη την 15.2. Υποτίθεται ότι στις version 16 (beta) και 17 (alpha), αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί.

Όχι τίποτα αλλά επειδή σκεφτόμουν σύντομα να το δοκιμάσω, και για μην χάσω τσάμπα τον χρόνο μου. Αν είναι έτσι να το αναβάλω μέχρι να λύσουν το πρόβλημα.
Τώρα το είδα αυτό. Έχω openelec 6 που αντιστοιχεί σε kodi 15.1 ή 15.2 . δεν έχω ενισχυτή με hd audio οπότε δεν με ενδιαφέρει αμεσα

Το θέλω για stand-alone STB. Έτσι και αλλιώς ο υπάρχον αποκωδικοποιητής είναι παλιός.

Αυτό που με προβληματίζει είναι τι tuner αγοράζει κανείς. Ο avpap παρέθεσε μία λίστα με ορισμένους συμβατούς, αλλά δεν γνωρίζω αν απλά διαλέγεις έναν στην τύχη ή αν έχουν διαφορές στην απόδοση.

Την ευκολία και της δυνατότητες παραμετροποίησης ενός αυτόνομου δέκτη δεν θα μπορέσεις να τις έχεις με το ράσμπερι.. Γνώμη μου -και αυτό έκανα και εγώ γιατί ημουν στην ίδιο δίλλημα με εσένα- πάρε έναν φτηνό καλό αυτόνομο δέκτη με 100ε (εγώ πήρα τον vu+ zero) για να κάνεις τη δουλειά σου παραμετροποιώντας τον όπως θέλεις, και ύστερα μέσα από το μενού του κόντι στο ράσμπερι όπως σου προτάθηκε παραπάνω, μπορείς να έχεις και μια λίστα αγαπημένων καναλιών όπου θα τη προσπελαύνεις και βλέπεις από εκεί για μεγαλύτερη ευκολία..

Μια χαρα τα λεει ο japetus! Ειδικα μαλιστα αν δεν εχεις ηδη raspberry, τοτε το συνολικο κοστος μαλλον θα ξεπερασει τα 100 ευρω, οποτε και οικονομικα συμφερει αυτο που λεει. Προσωπικα, αγορασα το usb dvb-s γιατι υπηρχε ηθελα να "παιξω" λιγο με το tvheadend, ενω σερβερ και raspberry υπηρχαν ηδη.

Όχι, έχω raspberry το οποίο είναι ο βασικός media player. Άρα μόνο tuner χρειάζεται να πάρω. Εσύ τι tuner πήρες; Έχει μεγάλη σημασία τι θα πάρεις ή το αποτέλεσμα είναι πάνω κάτω το ίδιο σε ότι έχει να κάνει στο θέμα εικόνας πάντα;

Πάντως τον vu+ zero δεν τον είχα προσέξει και είναι πολύ καλή περίπτωση λίγο που διάβασα.

Καλημέρα παιδιά...
Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ των raspberry pi χρηστών... Έχω βάλει openlec/kodi και όλα σχεδόν πάνε μια χαρά...
2 ζητηματάκια μόνο...

1. Πώς το ενεργοποιείτε ρε παιδιά; Το έχω συνδέσει με Viera Link (CEC) και λειτουργεί μια χαρά εκτός από το όταν είναι να ανοίξει και πρέπει κάθε φορά να το βγάζω από την τροφοδοσία και να το ξαναβάζω...

2. Πώς μπορώ να αλλάξω τη γραμματοσειρά των υποτίτλων στον openelec; Διότι είναι πραγματικά τραγικοί αυτοί που έχει...

1. Lol... Το ανοίγουμε και δεν το κλείνουμε ποτέ :)

Μια λύση είναι να το βάλεις στην USB της τηλεόρασης και να ανοίγει όποτε ανοίγει και αυτή, αλλά σε εμένα τουλάχιστον βγάζει rainbow τετράγωνο οπότε δεν αρκουν τα αμπέρ της θύρας της τηλεορασης

για το 1 το έχω σε ένα πολύμπριζο με διακοπτάκι μόνο του και κάθε φορά κλείνω και ανοίγω το πολύμπριζο. ένα άλλο που παίζει σε άλλη τηλεόραση δεν κλείνει ποτέ...

1. Πώς το ενεργοποιείτε ρε παιδιά; Το έχω συνδέσει με Viera Link (CEC) και λειτουργεί μια χαρά εκτός από το όταν είναι να ανοίξει και πρέπει κάθε φορά να το βγάζω από την τροφοδοσία και να το ξαναβάζω...

2. Πώς μπορώ να αλλάξω τη γραμματοσειρά των υποτίτλων στον openelec; Διότι είναι πραγματικά τραγικοί αυτοί που έχει...

1. Όπως είπαν και πιο πάνω, το raspberry δεν ανοίγει με τον τρόπο που θες. Από την άλλη, δεν υπάρχει λόγος να κλείνει ποτέ. Η κατανάλωσή του είναι απειροελάχιστη.

2. Αν οι γραμματοσειρές που έχει μέσα το κάθε skin δεν σου κάνουν, θα πρέπει με έναν ftp client να μπεις στα αρχεία του raspberry και να πειράξεις τα settings περνώντας νέες γραμματοσειρές. Γενικότερα με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Εγώ για παράδειγμα έχω πειράξει τις γραμματοσειρές μέσα σε όλο το UI, και τα background images στα μενού. Δες το λινκ που βάζω κάτω, νομίζω ότι στο ίδιο αρχείο βρίσκονται και οι υπότιτλοι

https://seo-michael.co.uk/tutorial-how-to-change-fonts-in-kodi-xbmc/

Καλημέρα παιδιά...
Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ των raspberry pi χρηστών... Έχω βάλει openlec/kodi και όλα σχεδόν πάνε μια χαρά...
2 ζητηματάκια μόνο...

Για το 1 μπορείς να πάρεις κάτι σαν και αυτό http://www.ebay.com/itm/Raspberry-P...ch-1-5M-New-/221964736218?hash=item33ae2116da (έχω κάτι αντίστοιχο και δουλευει σουπερ..). Για το 2 σου είπαν τα boys (αν και προσωπικά τα fonts που χει δεν με χαλάνε..)

Last edited:

Ευχαριστώ πολύ παίδες... Με τα fonts δούλεψε άψογα... Μέσω sftp Filezilla το πέρασα...

Για το power up, θα μείνει για πάντα έτσι λοιπόν... !!! :ernaehrung004:

Ηθελα να ρωτησω αν το εχει αντιμετωπισει κανενας αλλος το παρακατω θεμα.

Βρηκα ενα αρχειο 11γιγα full hd / ac3 5.1 το οποιο ειναι .ts . Δοκιμασα να παιξω απο openelec και το cpu load χτυπαει 100%, dropped frames συνεχως και προφανως δεν βλεπεται το αρχειο. Εχω αγορασει mpeg2 license. Μετατροπη με handbrake σε h264 και ολα δουλεψαν μια χαρα.

Εχω ένα προβληματάκι με το Rasp-Pi2.
Έχω εγκαταστησει το OSCM, χρησιμοποιω το τηλεκοντρολ μιας Panasonic και ολα δουλευουν μεσω HDMI - CEC σε video
Οταν ομως παω να παιξω audio (flac/mp3) τα κοντρολς δεν βγαινουν: πχ δεν μπορω να σταματησω το κομματι, να κανω pause, τιποτα.
Πρεπει να συνδεσω wireless keyboard για να κανω δουλια.
Κανω κατι λαθος με το τηλεκοντρολ?

οταν πατάς στην αναπαραγωγή το οκ στο τηλεκοντρόλ της πανασόνικ δεν σου βγάζει την μπάρα? . τώρα μόλις το δοκίμασα σε ένα flac και δουλεύει. και επίσης δουλεύει και το πλήκτρο play / pause που είναι στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ. και εγώ με osmc είμαι και με default confluence skin.