Το Φωτογραφικό chat

Re: Sony A6500

Τοτε μηπως δεν εκανα κατι καλα εγω...αν κ μου τα εμφανιζει στην λιστα με τα presets οταν παταω πανω σε καποιο δεν γινεται καμια αλλαγη... :hmmmm2:

Αν πάτε λίγες σελίδες πίσω θα βρείτε κάποια links για fuji color profiles που παίζουν με Capture One. Τα έχω βάλει, τα Α/Μ είναι εξαιρετικά αλλά τα έγχρωμα (Astia, Provia, Velvia) θέλουν προσοχή γιατί "κρασάρουν" τα χρώματα αν δεν προσέξεις πολύ. Το DxO έχει πολύ καλύτερα και παραμετροποιήσιμα 100%.

Τα έχω δουλέψει σε κάμερα raw μα για να ξέρω αν όντος γίνεται καλή δουλειά χρειάζομαι την ίδια φωτογραφία σε fuji και sony.
Στη πλειοψηφία αρέσει το fuji χρώμα, προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό σε magenta τα πάντα τα βλέπουμε ομοιόμορφα ειδικά σε πορτραίτο .. δόντια πρόσωπο μάτια ένα χρώμα.

Έχω χαθεί με τη φωτογραφία γιατί έχω και ένα άλλο πάθος που λέγεται τρέξιμο.
Σάββατο βράδυ λοιπόν μάζεψα άλλους 30 παθιασμένους και τρέξαμε μέσα στην πόλη μας στην Τήνο.
Ορίστε και τα πειστήρια.(Auto video με την Fz1000).
https://www.youtube.com/watch?v=Xh30optZ14I

Μολις διαπιστωσα οτι ολες οι φωτο μου κ ολες αυτων που χρησιμοποιουν το 500px εχουν ανεβει στο http://www.gophotoz.com/ κ ειναι διαθεσιμες για δωρεαν κατεβασμα... :devil-smiley-029:

Ένιωσα πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι φωτογραφίες από το 500px βρίσκονται για δωρεάν κατέβασμα αλλού απότην στιγμή που το ίδιο το 500px διαφημίζει την προαιρετική δυνατότητα πώλησης των φωτογραφιών μας σαν extra feature κλπ κλπ....

Μόλις από λίγο διέγραψα τον λογαριασμό μου. Έτσι κι αλλιώς δεν μου καλάρεσε το 500px. Βέβαια δεν σημείονει ότι είμαι και ασφαλής τώρα. Και το flickr δεν είναι πανάκια... Είναι σαν την μεταφορική φράση που λένε... ''Δεν είναι για την μαχαιριά, είναι για το πουκάμισο.'' :D

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Από τη στιγμή που ανεβάζεις "το σώμα σου" στο ίντερνετ πρέπει να περιμένεις να μπορεί να σε "αγγίξει" ο καθένας.

Πολύ σωστό Παναγιώτη.
Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα, πχ να βάζουν το όνομά τους πάνω στην δική σου φωτογραφία.......:violent-smiley-030:

Από τη στιγμή που ανεβάζεις "το σώμα σου" στο ίντερνετ πρέπει να περιμένεις να μπορεί να σε "αγγίξει" ο καθένας.

Σωστο Παναγιωτη, κ εγω μπορω κ να κατεβασω την οποιαδηποτε φωτο υπαρχει στο ιντερνετ αλλα ειναι διαφορετικο οταν το κανουν απροκαλυπτα.

Φιλος με a5100 ενω φυσουσε τον αισθητήρα με το γνωστό φυσητηρα ειχε ενα σκουπιδι που δεν έβγαινε και εβαλε δακτυλο με αποτέλεσμα ενα σημαδι σαν λιπαροτητα στο αισθητήρα....
Τι κάνουμε τώρα? Έγινε ζημιά στο αισθητήρα? Πως να τον τεστάρω?

υπάρχουν μπατονετες για aps-c αισθητηρες

Vswab_G_250.jpg

Ολα καλά. Μια μπατονέτα και λίγο υγρό καθαρισμού lcd και έφυγαν ολα... Σας ευχαριστώ

Μια και μοναδική ανέβασα κι εγώ για "ξεκάρφωμα" και... την βρήκα! Σας το έλεγα για το 500px στο νήμα των microstocks, αλλά...