Το Φωτογραφικό chat

Μιλάς με αινίγματα... γέροντα! :BDGBGDB55: (ή αναφέρεσαι προφανώς σε κάποιο περασμένο ποστ, αλλά ποιο; ) :afro:

Μιας και επανήλθαμε στο θέμα του 500px έχω να πω το εξής. Μόλις διέγραψα το προφίλ μου μου ήρθε μήνυμα που έλεγε...

We 'll keep your pictures safe in case you want to activate again your account using your username and password.. μπλα μπλα μπλα. Έτσι μπήκα ξανά με reactivation έσβησα όλες τις φωτογραφίες μου από το 500px και μετά βγήκα. Όχι πως πιστεύω ότι θα είμαι πιο ασφαλής έτσι αλλά εύχομαι να έχουν σβηστεί οριστικά.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Όχι πως πιστεύω ότι θα είμαι πιο ασφαλής έτσι αλλά εύχομαι να έχουν σβηστεί οριστικά.

Η τις βλέπουν όλοι εκτός από εσένα.
Δυστυχώς ότι ανεβαίνει στο νετ είναι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένο.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Η τις βλέπουν όλοι εκτός από εσένα.
Δυστυχώς ότι ανεβαίνει στο νετ είναι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένο.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστά. Τα πάντα γίνονται.

Μιας και επανήλθαμε στο θέμα του 500px έχω να πω το εξής. Μόλις διέγραψα το προφίλ μου μου ήρθε μήνυμα που έλεγε...

We 'll keep your pictures safe in case you want to activate again your account using your username and password.. μπλα μπλα μπλα. Έτσι μπήκα ξανά με reactivation έσβησα όλες τις φωτογραφίες μου από το 500px και μετά βγήκα. Όχι πως πιστεύω ότι θα είμαι πιο ασφαλής έτσι αλλά εύχομαι να έχουν σβηστεί οριστικά.

Τουλάχιστον όσο βρίσκονται στην cache του google (ή του bing, yahoo, δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά) ή και του internet archive, παραμένουν...

https://webcache.googleusercontent....gr+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=us&client=firefox-b

(αν και από ό,τι βλέπω από την cache δεν φαίνονται οι φωτό, μόνο τα place holders τους)

Προσπαθώ να βγάλω το Χριστούγεννιατικο δέντρο δίπλα στο τζάκι. Και τα δύο ειναι στολισμενα με πράσινα κόκκινα μπλε λαμπάκια που αναβοσβήνουν. Τρεις διαφορετικές σειρές. Δεν το καταφέρνω και ετσι Έψαξα σε βίντεο αλλά και sites : how can photograph the Christmas tree.
Αλλά σχεδόν σε όλα έχουν λαμπάκια άσπρα και κάποια έγχρωμα αλλά ολα δεν αναβοσβήνουν... Είναι σταθερά αναμενα.
Για πειτε καμία γνώμη. Φωτα κλειστά και μοναδικό φως από τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν.

Προσπαθώ να βγάλω το Χριστούγεννιατικο δέντρο δίπλα στο τζάκι. Και τα δύο ειναι στολισμενα με πράσινα κόκκινα μπλε λαμπάκια που αναβοσβήνουν. Τρεις διαφορετικές σειρές. Δεν το καταφέρνω και ετσι Έψαξα σε βίντεο αλλά και sites : how can photograph the Christmas tree.
Αλλά σχεδόν σε όλα έχουν λαμπάκια άσπρα και κάποια έγχρωμα αλλά ολα δεν αναβοσβήνουν... Είναι σταθερά αναμενα.
Για πειτε καμία γνώμη. Φωτα κλειστά και μοναδικό φως από τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν.

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου δεν κατάλαβα

Δεν βγαίνει αυτό που βλέπω. Εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Μόνο με φλας έρχεται λίγο αλλά είναι σκληρό. Το μπλε χρώμα τα κάνει όλα μαντάρα. Δοκίμασα με χαμηλό iso αλλά και με υψηλό. Έβαλα μέχρι και cpl μπας και. Χθες το βράδυ έφαγα ενα 45 λεπτό με δοκιμές. Ισως να βγάλω δύο, μια με σβηστα τα φωτάκια και μια ανοιχτά και να παίξω στο post

Με τρίποδο είμαι.. Λοιπόν η λύση που μου τεριαξε ήταν ενα custom wb με αφαίρεση σχεδόν τελείως το μπλε κανάλι.

Με τρίποδο είμαι.. Λοιπόν η λύση που μου τεριαξε ήταν ενα custom wb με αφαίρεση σχεδόν τελείως το μπλε κανάλι.

Αρα το προβλημα σου ηταν το wb στον τεχνητο φωτισμο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βαλε μας να δούμε και τι προέκυψε ..

+1!

Δεν βγαίνει αυτό που βλέπω. Εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Μόνο με φλας έρχεται λίγο αλλά είναι σκληρό. Το μπλε χρώμα τα κάνει όλα μαντάρα. Δοκίμασα με χαμηλό iso αλλά και με υψηλό. Έβαλα μέχρι και cpl μπας και. Χθες το βράδυ έφαγα ενα 45 λεπτό με δοκιμές. Ισως να βγάλω δύο, μια με σβηστα τα φωτάκια και μια ανοιχτά και να παίξω στο post

Tι ακριβώς θέλεις δεν κατάλαβα ..
Αν θέλεις να φαίνεται και το δένδρο (και μάλιστα χωρίς θόρυβο) και τα λαμπάκια με τα χρωματά τους (που σημαίνει δεν πρέπει να κλιπάρεις-κάψεις τίποτα), αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυμαμικής περιοχής. Διότι αυτο που έχεις μπροστά σου οταν όλα τα άλλα φωτα είναι σβηστά μπορεί να έχει και 20 στοπ (απο το καυτό νήμα των λαμπακίων ή το λεντάκι εως τις σκοτεινές περιοχές).

Μπορείς φυσικά να μειώσεις την δυναμική περιοχή αν επιτρεψεις να μπεί μια ποσότητα διάχυτου φωτισμού (απο ενα μακρυνό φως απο αλλο δωμάτιο ας πουμε). Μια εξτρεμια που μπορείς να κάνεις εν είδει light sculpture είναι αν έχεις μεγαλο χρόνο έκθεσης (π.χ. 5sec) να πάρεις ενα φακό και να φωτίζεις περιοχες του δένδρου

Σιγουρα ξεκινάς ξεκινάς με βασικό ISO με έκθεση που δεν καίει παραπάνω χαιλαιτς απο οσο σου αρέσει. Μετά πάς σε πολλαπλές λήψεις bracket 0, +2, +4 +6 (όπου το 0 είναι η λήψη που σου δίνει τα αποδεκτά highlights)

Eνα άλλο πρόβλημα με τις μεγάλες δυναμικές περιοχές είναι το veiling flare του φακού .. ειδικά αν έχεις μπόλικα πυκνά φωτάκια το φως τους απλώνεται σε όλο το κάδρο και εξαφανίζει σαφήνεια στα σκοτεινά. Δηλαδή χοντρα χοντρα δεν επιτρέπει να καταγράψεις μεγαλύτερη απο 8-10 στοπ δυναμική περιοχή ..
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτο με ρυθμίσεις έκθεσης κατα την λήψη (μόνο εκ των υστέρων κατά την επεξεργασία θα χρειαστεί να παίξεις με το Black σε raw .. κάτι θα μπορέσεις να ανατάξεις .. αλλά περιορισμένα πράγματα).
Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσες τον καλύτερο φακό που έχεις σε επιδόσεις veiling flare. Συνήθως οι prime είναι καλύτεροι, και καλύτερα να είναι σχετικά απλής σχεδίασης και με όχι πολύ ανοιχτό διάφραγμα ..

Αν ανέβαζες κανένα δείγμα θα βοηθούσε ..

Μου στάλθηκε η παρακάτω πρόσκληση και μετά απο έγκριση της ΓΔ την δημοσιοποιώ ώστε άν θέλει κάποιος ενδιαφερόμενος να έρθει (εφόσον ενημερώσει σϋμφωνα με τα παρακάτω) ώστε να έχει την ευκαιρία να δεί απο κοντά τα προϊόντα της Profoto και τις νέες Fuji XT2, XE2:

ope_house+all_c.jpg

<<Το δίκτυο καταστημάτων Φωτοδεσμός σε συνεργασία με την Fujifilm και την Profoto σας προσκαλεί σε ένα Open House που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 από τις 12:00 έως τις 18:00 στο Studio 46 , Μύσωνος 46 , 117 43 Νέος Κόσμος

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το νέο φλας Profoto D2 - το ταχύτερο αυτοκέφαλο φλας TTL στον κόσμο - σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.
Επίσης θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή τα πρωτοποριακά φλας με μπαταρία της Profoto B1 (αυτοκέφαλο) & B2 (φορητή γεννήτρια) που πρωτοεισήγαγαν τις λειτουργίες TTL & HSS στα στούντιο φλας καθώς και πληθώρα από δημοφιλή εργαλεία σχηματισμού του φωτός της Profoto.

Παράλληλα θα μπορείτε να δοκιμάσετε ζωντανά τη νέα Fujifilm X-T2 με το πιο ανεπτυγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης και την απαράμιλλη απόδοση χρωμάτων - χαρακτηριστικό γνώρισμα όλης της X-σειράς της Fuji. Επιλεγμένοι φακοί θα πλαισιώσουν αυτήν την φωτογραφική εμπειρία ενώ δεν θα απουσιάσει και η έτερη "ναυαρχίδα" της Fuji X-Pro2 για τους λάτρεις του rangefinder style.

Για να λάβετε μέρος στο Open House μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με έναν από τους ακόλουθους τρόπους :
- στα τηλέφωνα 210 3618212 , 6944 415375
- με e-mail στο [email protected] με θέμα Open House
- συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας με θέμα Open House>>