Το Φωτογραφικό chat

Δεν εκδίδεις εκείνη την ποιητική συλλογή μπας και το βοηθήσεις λίγο το ζήτημα? :bigcry::flipout:

edit: φυλακή θα πάμε, το είδα το όνειρο...

Τα είδα Ηλία και έτρεξα αμέσως να φιλήσω την Χ-Τ10 και να της πω να μην ανησυχεί δε θα την αντικαταστήσω...άμεσα.
Ποια ποιητική συλλογή εγώ γράφω παραμύθια Δημήτρη και πρέπει να κάνω ένα blog για να τα εμπλουτίζω και με εικόνες.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Εδώ https://www.flickr.com/photos/dimitriospi/shares/9i512a μπορείτε να δείτε ένα jpeg κατευθείαν από την μηχανή χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία. Τραβηγμένη με τον 35-100/4-5,6 αποκλειστικά για δουλειά, όποιος θέλει κατεβάζει, μη φορτώνουμε το νήμα...

Γιαυτο το lenstip ένα απο τα πιο αξιόλογα site για review την χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα στα review των φακών m43. Αν έχεις καιρό να την δουλέψεις θα ξενιστεις απο τον ήχο του κλείστρου αλλά όταν γυρίσεις και δείς τις φωτό θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω για τα χρήματα που έδωσες.

Παλικάρια βοήθεια. Με εχωσαν στον παιδικο της κόρης μου να τραβηξω βίντεο και φωτογραφίες στην χριστουγενιατικη γιορτή. Καμία συμβουλή?
Οσο αφορά τον εξοπλισμό μου. Εχω nikon d7000 /35 1.8 g /50 1.8 g /18-105 / 70-300 τον απλό tamron και ενα φλας triopo.
Sony a6000 / 16-50 / sel5018
Οσο αφορά το βίντεο αφου δεν εχω δυνατό μηχάνημα για επεξεργασία γράφω σε mp4 στην sony αλλά η ένταση και η καθαρότητα στον ήχο η d7000 είναι καλύτερη. Η a6000 έχει αδύναμο μικρόφωνο. Βέβαια εχω την επιλογή να βαλω το tascam dr2d δτην βαση του φλας και να γράψω με το εξαιρετικό μικρόφωνο του.
Επίσης μπορώ να βάλω τους nikon φακους στην a6000 μιας και ο 18-105 είναι καλύτερος σε παραμόρφωση απο τον 16-50.
Πείτε μου την γνώμη σας? Ποιο πολυ για βίντεο. Στην φωτογραφία θα πέσει επεξεργασία μετά .
Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και υπόψιν οτι βίντεο θα τραβάει η γυναίκα μου ( αφου αυτή με εχωσε...) οπότε το manual focus θα την ζορισει.

Βίντεο με τρίποδο αλλιώς θα μοιράζεις με τα αρχεία και δραμαμίνες.
Την βάζεις στο τρίποδο και γράφει στο ευρυγώνιο, ούτε ζουμ ούτε ξεζουμ.
Βάλτη στο S με ταχύτητα 1/50, εστίαση στο κέντρο και auto iso μέχρι τα 3200 και είσαι έτοιμος.
Καλύτερα λίγα , εύκολα και σωστά παρά πολλά,δύσκολα και με προβλήματα.
Σου μιλάω με αρκετή πήρα από το συγκεκριμένο άθλημα του παιδικού.

για a6000 λες? caf? τρίποδο εννοείτε θα βάλω... για χρωματικο προφιλ? wb? να φτιαξω ενα εκεινη την στιγμη με λευκη καρτα ?
ειχα στο μυαλο μου ενα f4 και ταχυτητα 1/50 και να iso στο auto αλλα να παιζει προς τα κατω.... αν με βολεψει η αποσταση να βαλω τον 50 που γράφει καλύτερα ?

Ναι caf.
Wb auto βάζω εκτός αν βλέπεις κάτι τραγικό γιατί η Sony δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το Wb οπότε έχεις βάζει σου ένα λευκό Α4 και ρυθμίζεις.
Ναι βάλε 50αρι και να είναι κάποιος κοντά στο τρίποδο, είχα μια φορά τραβήξει τέλεια μια γιορτή και πήγε στο τέλος ένα άκυρος και μπήκε μπροστά στην κάμερα ενώ την είχα αρκετά ψηλά αλλά τραβούσα και φωτογραφίες και άργησα να το πάρω χαμπάρι.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Με τον 50αρη δλδ περιπου 75mm eq θες να τραβηξεις γιορτη? Αν και δεν ειμαι ειδικος στα βιντεο θεωρω οτι ειναι λαθος, θα πρεπει να πας πολυ μακρια αλλα και παλι το καδρο σου θα ειναι σχετικα συμπιεσμενο. Αφου εχεις μονο μια καμερα θα σου προτεινα μονο ευρυγωνιο απο 30mm και κατω δλδ απο 20 και κατω σε crop. Τωρα βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα το χωρο κλπ οποτε εσυ αποφασιζεις

εχω τον 18-105 στην νικον ... σιγουρα τα 50mm δεν κανουν ισως τελικα τραβηξω βιντεο με την νικον και φωτο με την sony

Τα 50mm θα σε περιορίσουν όπως σου είπαν... κάτι σημαντικό, φρόντισε να κρεμάσεις κάποιο βάρος στο 3ποδο ειδικά αν το σηκώσεις ψηλά και δεν είναι καλό βιντεάδικο με 2πλά πόδια και για σταθερότητα και μην γίνει ζημιά.

Για Video θα σου πρότεινα Nikon D7000 + Nikkor 35mm 1.8G. Εαν γνωρίζεις ποιά settings πρέπει να χρησιμοποιήσεις καθώς και η σωστή χρήση με το 3πόδι, η λήψη σου θα είναι πολύ καλή

Re: Sony A6500

Μη το λες γιατί αν το έχει πάνω της η κάμερα θα δουλέψεις διαφορετικά το wb οπότε το μαμίσιο αρχείο θα κάνει τη διαφορά.
Αν και προσωπικά μου αρέσει που η Sony δίνει φυσικά χρώματα και στη συνέχεια παίζω όπως εγώ θέλω.

χαχαχα ειχα βρει κατι fuji profile για το LR αλλα δεν δουλεψαν...

Μη το λες γιατί αν το έχει πάνω της η κάμερα θα δουλέψεις διαφορετικά το wb οπότε το μαμίσιο αρχείο θα κάνει τη διαφορά.

Sorry... presets για το LR ηταν τα οποια αντιγραφαν τα διαφορα picture profiles της fuji αλλα για καποιο λογο δεν μου δουλεψαν στα raw της sony

Το έχω δει και εγώ με τα preset της fuji που κάθονται άψογα στα raw της Χ-Τ10 ενώ σε sony , panasonic που φαίνονται χειρότερα αλλά όχι άσχημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας συνεχιστεί η κουβέντα, έχει ενδιαφέρον.
Όπως και να έχει η μια μηχανή δεν είναι ανεξάρτητη της άλλης.