Το Φωτογραφικό chat

Θα παρακαλέσω όσους δεν τα πάνε καλά με την ορθογραφία, να βάλουν έναν ορθογράφο στον browser και να τον χρησιμοποιούν. Εκτός από τα greeklish και τα... περίπου Ελληνικά καλό είναι να αποφεύγονται - No offence :a0210:

Υ.Σ. Θα δείτε αυτή την υπενθύμιση κατ' επανάληψη, μην το πάρετε προσωπικά οι... σκράπες :flipout:

Reminder. So simple.

Οι τύποι κάνανε καλή δουλειά, τραβήξαν με όλες τις μηχανές μετά από factory reset και με ίδιες συνθήκες σε εξωτερικούς χώρους, στούντιο κ.λ.π. Μετά πήγαν σε διάφορα "μαγαζιά" εκτυπώσεων (art αλλά και πιο απλά), τυπώσανε και βάλανε τους υπεύθυνους να τα δούνε "τυφλά"και να βαθμολογήσουν. Λάβανε και άλλους παράγοντες υπόψη, κοντράστ, θόρυβο, artfacts κ.λ.π. Φτιάξανε μετά ένα φύλλο καταγραφής, κάνανε τις σούμες και βγήκαν 1.Nikon, 2.Canon, 3.Panasonic, 4.Fuji, 5.Olympus, 6.Sony, 7.Pentax και iPhone...

edit: η προσωπική μου άποψη για όσα έχω δει, τα αρχεία της nikon με έχουν εντυπωσιάσει raw και jpeg, μεταξύ panny και oly τελευταία ψηφίζω panny (και στην πράξη, έχοντας 2 έναντι καμίας μέχρι προχθές που πήρα μια... e-pl1).

Last edited:
Οι τύποι κάνανε καλή δουλειά, τραβήξαν με όλες τις μηχανές μετά από factory reset και με ίδιες συνθήκες σε εξωτερικούς χώρους, στούντιο κ.λ.π. Μετά πήγαν σε διάφορα "μαγαζιά" εκτυπώσεων (art αλλά και πιο απλά), τυπώσανε και βάλανε τους υπεύθυνους να τα δούνε "τυφλά"και να βαθμολογήσουν. Λάβανε και άλλους παράγοντες υπόψη, κοντράστ, θόρυβο, artfacts κ.λ.π. Φτιάξανε μετά ένα φύλλο καταγραφής, κάνανε τις σούμες και βγήκαν 1.Nikon, 2.Canon, 3.Panasonic, 4.Fuji, 5.Olympus, 7.Pentax και iPhone...

:a0210:

Κώστα δεν έχω άποψη για Canon μια και δεν έχω δει αρχεία της εδώ και χρόνια, η Nikon μου αρέσει...

e-pl1, πως έτσι Δημήτρη; Κι εγώ έχω μία, αλλά αραχνιάζει η κακομοίρα τώρα... :afro:

Εκτός αν θέλεις να της κάνεις "εγχείρηση", για υπέρυθρες φωτό!

Απλά ήθελα ένα πολύ φθηνό σώμα για τρίτο, και με σταθεροποίηση. Επίσης τα αρχεία της είναι πολύ sharp λόγω αδύναμου φίλτρου antialias, πολλοί την προτιμούσαν από τις "μεγάλες" pen. Τράβηξα μερικά καρέ και θυμήθηκα ότι μερικές εκατοντάδες από τις "καλύτερες" μου είναι αποτυπωμένες σε αυτόν τον 12άρη αισθητήρα. Ξέχασα, έχει και καλό πιάσιμο...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Με πρόλαβες Δημήτρη, η ΕPL1 είναι το καλύτερο κρυμένο μυστικό στα m43, πολλα site την χρησιμοποιούν για review φακών του συστήματος, ωραία χρώματα και πολύ sharp αρχείο και με ISO 100 ...

.... Ο Chris είπε ότι τα χρώματα της Sony είναι πολύ πιο φυσικά, αλλά αυτό είναι ταυτόχρονα μειονέκτημα, καθώς δεν φαίνονται "ευχάριστα".

Όλα αυτά για όσους θέλουν έτοιμα jpg δίχως καν να μπαίνουν στη παλέτα της sony.

Νομίζω πως η σύγκριση που έγινε είναι αρκετά άκυρη γιατί έχει να κάνει με κάτι που άπτεται της αισθητικής (εντύπωση ως εικόνα). Δεν έχει να κάνει με τεχνικά και μετρήσιμα ζητήματα όπως ο θόρυβος, η εστίαση κλπ όπου υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση. Αυτό που για εμένα είναι οπτικά καλό jpeg για κάποιον άλλο είναι χάλια. Οι απόψεις είναι τόσες όσοι και οι παρατηρητές. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι γενικά η Nikon δίνει το καλύτερο jpeg αλλά και πάλι λέω ότι η σύγκριση είναι καθαρά θεωρητική.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Με πρόλαβες Δημήτρη, η ΕPL1 είναι το καλύτερο κρυμένο μυστικό στα m43, πολλα site την χρησιμοποιούν για review φακών του συστήματος, ωραία χρώματα και πολύ sharp αρχείο και με ISO 100 ...

Κρύβε λόγια, τράβηξα μερικές χθές και γέμισα χαμόγελα!:cool4: