Το Φωτογραφικό chat

Πίστευα ότι όταν απαγορεύεις το κατέβασμα όντως προστατεύονται οι φωτο, αλλά υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο youtube που εξηγούν πως να κατεβάσεις τη οποιαδήποτε φωτο

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Teo όταν λες διαθέσιμη ανάλυση εννοείς κάποια που έχω ορίσει εγώ;
και
μέσα από τον σύνδεσμο που υπάρχει στο flickr?
δεν μπόρεσα να κατεβάσω κάποια δικιά σου :D

Διαθεσιμη αναλυση εννοω την αναλυση με την οποια εχει ανεβει στον browser του καθενα για θεαση, η οποια ειναι max τα 2048 pixels ασχετα αν εσυ εκανες uload 24megapixel. Επισης αν θελεις μπορεις να ορισεις απο τις επιλογες του flickr στο Privacy & Permissions να γινεται προβολη στα 1600 pixels ή στην χαμηλοτερη δυνατη η οποια ειναι 1024 pixels.
Δηλ εγω μπορω να κατεβασω μονο τα 2048 ή 1600 ή 1024 pixels που ανεβαινουν στον browser. Βεβαια θελει αλλη οδο κ οχι απλα ενα δεξι κλικ ;)

Βεβαια για τον εαυτο σου μπορεις να κατεβασεις το αρχειο που ανεβασες σε πληρη αναλυση

Teo τα βρήκα :D
Γράφαμε ταυτόχρονα, εγώ διορθώνοντας το ποστ στο οποίο απάντησες και δεν υπάρχει τώρα

Re: Landscape Photography

Συντεταγμένες και οδηγίες για απόκτηση διπλώματος οδήγησης σκάφους παρακαλώ! :flipout:

Γύρω από την Αττική υπάρχουν πάρα πολλά μέρη τα οποία είναι πανέμορφα, ερημικά και ιδιαίτερα γραφικά. Τα νησάκια των Πεταλιών (όπως το Χερσονήσι παραπάνω), τα Στυρονήσια, το Νημποριό & το Πόρτο Μπούφαλο στην Εύβοια, η Λαγούσα, η Υψηλή, η Κυρά και πάρα πολλά άλλα νησάκια & νησίδες είναι πραγματικά ένας άλλος κόσμος για αυθημερόν αποδράσεις ( αλιευτικές ή εκδρομικές ).

Οσο για το δίπλωμα σκάφους, στοιχίζει περίπου 170 και απαιτεί κάποια θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, απλά και εύκολα. Για σκαφάκι τώρα, υπάρχουν διαθέσιμα κάθε λογής και χρήσης. Ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης, έχουν πέσει πολύ οι τιμές. Χρόνο και διάθεση να έχεις και 8-10 μήνες τον χρόνο μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα

Last edited:

Για σκαφάκι τώρα, υπάρχουν διαθέσιμα κάθε λογής και χρήσης. Ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης, έχουν πέσει πολύ οι τιμές.

Ενδεικτικα κοστη ξερεις Κωστα να μας πεις;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Γύρω από την Αττική υπάρχουν πάρα πολλά μέρη τα οποία είναι πανέμορφα, ερημικά και ιδιαίτερα γραφικά. Τα νησάκια των Πεταλιών (όπως το Χερσονήσι παραπάνω), τα Στυρονήσια, το Νημποριό & το Πόρτο Μπούφαλο στην Εύβοια, η Λαγούσα, η Υψηλή, η Κυρά και πάρα πολλά άλλα νησάκια & νησίδες είναι πραγματικά ένας άλλος κόσμος για αυθημερόν αποδράσεις ( αλιευτικές ή εκδρομικές ).

Οσο για το δίπλωμα σκάφους, στοιχίζει περίπου 170 και απαιτεί κάποια θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, απλά και εύκολα. Για σκαφάκι τώρα, υπάρχουν διαθέσιμα κάθε λογής και χρήσης. Ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης, έχουν πέσει πολύ οι τιμές. Χρόνο και διάθεση να έχεις και 8-10 μήνες τον χρόνο μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα

Μπράβο Κώστα που την χαίρεσαι τη ζωή χωρίς μιζέρια.
Ωραία η σκέψη σου για την ενοικίαση, έχω και εγώ δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου σκάφους από το 2000 αλλά μόνο για δουλειά το έχω χρησιμοποιήσει και όχι για αναψυχή.
Σκεφτόμασταν με ένα φίλο να πάρουμε κάποιο πλεούμενο για βόλτες αλλά ο καιρός στο νησί με τον υπερβολικό αέρα αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα.

Μας έφερα εδώ γιατί θα μας κράξουνε αν συνεχίσουμε στο landscape! :flipout:

Υ.Σ. Γειά σου φίλε Παναγιώτη!

Welcome back Παναγιώτη. Την ζωή θέλω να την χαίρομαι όσο μπορώ και ανάλογα με τις δυνατότητες που μου δίνονται .. να μην χάνω ευκαιρία. Θέλω να μεγαλώνω γεμάτος αναμνήσεις και όχι γεμάτος ανεκπλήρωτα όνειρα & επιθυμίες. Σας παροτρύνω λοιπόν να κάνετε το ίδιο, πιστεύοντας ότι ακόμα και οι ποιό τρελές επιθυμίες μπορούν κάποτε να εκπληρωθούν ( βλέπε Fiji Islands ! ). Στα σκάφη τώρα, θεωρώ ότι ως λαός με ναυτικές παραδόσεις και ιστορία επιβάλλεται να έχουμε στενή σχέση με την ναυτοσύνη, την θάλασσα και τα σκάφη. Είτε για αναψυχή είτε για hobby, η θάλασσα γεμίζει την ψυχή και είναι το μέρος που όχι μόνο μπορείς να ξεφύγεις αλλά μπορείς να ξεχάσεις ακόμα και το όνομά σου. Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο, περάστε από την έκθεση που θα γίνει σε λίγες ημέρες και τα ξαναλέμε.

Να και το σκαφάκι μου που με βόλταρε το Σ/Κ στους πεταλιούς:

Last edited:
Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Την ζωή θέλω να την χαίρομαι όσο μπορώ και ανάλογα με τις δυνατότητες που μου δίνονται .. να μην χάνω ευκαιρία. Θέλω να μεγαλώνω γεμάτος αναμνήσεις και όχι γεμάτος ανεκπλήρωτα όνειρα & επιθυμίες.

Μεγάλη κουβέντα , αν ακολουθούν παιδιά όμως ? Ανεκπλήρωτα όνειρα ή λιγότερες πιθανότητες τα παιδιά να ζήσουν καλύτερα στο ζοφερό μέλλον που έρχεται ?

Δύσκολα θέματα στους καιρούς που διανύουμε, ισορροπία χρειάζεται στο μέτρο του δυνατού (και εφόσον είναι εφικτό βέβαια). Σε άλλο νήμα φίλος έλεγε: "δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για εξοπλισμό, αλλαγές, αναβαθμίσεις... και δεν περισσεύει τίποτα για να πάμε ένα ταξίδι να τον χαρούμε".

Τόσο η φωτογραφία όσο και άλλες τέτοιες δραστηριότητες είναι μόνο hobby και δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ μεγαλύτερη προτεραιότητα έναντι άλλων ποιό σοβαρών θεμάτων που μας απασχολούν. Ομως, η ψυχική υγεία και η ισορροπία είναι αναγκαία και για αυτόν τον λόγο πρέπει να κοιτάμε και λίγο τον χρόνο μας να τον αξιοποιούμε με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες. Προσωπικά 'έχω ξεχάσει' να ανανεώσω τον εξοπλισμό μου. Μου αρέσει όμως να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ και ακόμα και μια πρόσφατη ημερήσια εξόρμηση στην Χαλκίδα μου φάνηκε πολύτιμη εμπειρία. Ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει ο καιρός τέτοιες μικρές αποδράσεις είναι απαραίτητες.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάει ο κουνιάδος μου για 5-10 ημέρες στο Τόκιο. Αξίζει λέτε να του ζητήσω να αγοράσει κανένα σώμα Nikon ?

Αν δεν πας σε FF ο μόνος ίσως λόγος να αλλάξεις είναι η φθορά αυτής που έχεις. Να πας σε 7200 ή 500 φαντάζομαι?

Η 7300 (μάλλον) είναι προ των πυλών.
Άρα η 7200 ΤΩΡΑ ίσως να μην είναι πολύ σοφή επιλογή.
Η 500 είναι άλλο level αλλά όχι τόσο στα χαμηλά ISO, όσο σε sport καταστάσεις.

Καλησπέρα σας και καλό μήνα!

1Απριλιά και το διαδίκτυο έχει το ανάλογο Mood. :2thumb22sup:

Ωραία μέρα σήμερα. Θα πήγαινα μια βόλτα για φωτογράφιση αλλά δεν ξέρω προς τα που...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ...
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ....
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ...
ΚΑΙ ΟΙ....ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

χα χα χα!!!!

να τους χαιρόμαστε λοιπόν!!