Το Φωτογραφικό chat

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Εαν ειναι εντός εγγύησης τότε το Service της Nikon θα σου τον επισκευάσει δωρεάν

δεν είναι εντός εγγύησης γιατί η Nikkon δίνει 1 χρόνο στους φακούς!!!

Απαράδεκτοι απλά

Δεν ήξερα σε ποιο νήμα να το βάλω και το τοποθετώ εδώ: Γύρισα πριν λίγες μέρες από Πορτογαλία ,πέτυχα περίοδο με 99% πληρότητα ,δοκίμασα ή είδα από κοντά από τουρίστες όσες μηχανές δεν είχα δοκιμάσει/δει σε καταστήματα.Μιας και δε γλιτώνεις στις διακοπές την ερώτηση να βγάλεις φωτογραφία ζευγάρια/οικογένειες ,στις ουρές δεν ξέρεις πώς να περάσεις την ώρα σου ,στα αξιοθέατα απαιτείται υπομονή ,για να έρθει η σειρά σου ,χάζευα φωτογραφικές .Εκτός από Canon/Nikon ,έπαιζαν πολλές Panasonic GH4,FZ ,Sony A7(s/r/i/ii) και έπειτα Olympus ,πάντα μιλώντας για προϊόντα που συζητάμε εδώ μέσα μεσαίου τύπου και ναυαρχίδες (αφήνω εκτός τις φθηνές compact). Από Fuji είδα μία Χ-Τ2 ,μία Χ-Pro2,μερικές Χ100 και Χ-Τ10/20 ...Πολύ όμορφη δείχνει η x-pro2 με τους μικρούς compact ,ομολογώ καλύτερη και από x-t2 από άποψη αισθητικής,αλλά και από κάθε άλλη mirrorless που είδα.Αυτό που κατάλαβα πλέον πρακτικά και όχι θεωρητικά είναι ότι όλα είναι θέμα συμβιβασμών και deal breaker. Όπως στις dslr υπάρχουν πολλά θετικά (αυτονομία ,ποικιλία φακών ,κράτημα κλπ κλπ) έτσι και στις ακάθρεφτες υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που τις κάνουν να υπερτερούν σε σημεία.Κάτι ανάλογο και με το μηδενικό blackout της νέας α9 ,όσα κουσούρια και να τις γράφουν ,είναι μέγα ατού επιλογής. Από Canon/Nikon από τα φθηνά μοντέλα ως D7100 και 70D έπαθα ένα μικρό σοκ με το viewfinder ,τόσο μέρα με πολύ ήλιο όσο και απογευματάκι προς βράδυ,μου φάνηκε βουνό να δώ μέσα ,ειδικά στα πιο φθηνά μοντέλα.Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η Canon 5D Mark IV η οποία φορούσε πάνω τον 24-70L .Τελικά η ποιότητα της κατασκευής των Fuji φακών είναι εξίσου καλή με τόσο ακριβούς φακούς.Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια Γιαπωνέζων με είδαν με την Χ-Τ2 μέσα στο τραμ.Ο μπαμπας φανερά εντυπωσιασμένος μου ζήτησε να τη δει ,αντίθετα η γυναίκα του με τη Μark IV από ένα σημείο και έπειτα ήταν απασχολημένη να γεμίζει την κάρτα με κάθε τετραγωνικό δρόμου της Λισαβόνας. Ο ίδιoς είχε Sony A7 II με τον native zeiss προσπαθούσε μάταια να εξηγήσει στη γυναίκα του τι εστί Χ-Τ2 .Αρνητική εντύπωση μου έκανε η οθόνη της mark iv ,την περίμενα μεγαλύτερη.Είδα και τον τρομερό Sony 24-70 GM ,φανταστική ποιότητα ,αλλά δε μου άρεσε πως κάθεται στην Α7 (νομίζω a7rii ήταν) ,ηταν μεγαλύτερος και από τον zoom της Canon .Το αποτέλεσμα είναι κάπως αντιαισθητικό για τον GM .Τέλος ,πολύ ωραία μου φάνηκε και η νέα Olympus EM 1 ii.Ακολουθούν φωτογραφίες τις επόμενες μέρες σε νήμα.

:flipout::flipout::flipout:
:grinning-smiley-043

Bx5XVfuIQAARfzN.jpg

Μπράβο στα παιδιά και σε αυτούς που το σκέφθηκαν, άραγε γιατί κατέβηκε? Ενόχλησε κάποιους?

Δεν πιάνει σε όλες... Η δικιά μου άμα μοιραστεί ότι ετοιμάζομαι για αγορά μπαίνει στο νετ και κοιτάει στο skroutz....:bang:

Δεν πιάνει σε όλες... Η δικιά μου άμα μοιραστεί ότι ετοιμάζομαι για αγορά μπαίνει στο νετ και κοιτάει στο skroutz....:bang:

Πριν τη γέννηση της κόρης μας, η ίδια η σύζυγός μου, με ενθάρρυνε να πάρω ότι θέλω.
Αυτά, μέχρι πέρυσι τον Απρίλιο ;)

Μπράβο στα παιδιά και σε αυτούς που το σκέφθηκαν, άραγε γιατί κατέβηκε? Ενόχλησε κάποιους?

Το σίγουρο είναι ότι ενόχλησε.
Το ερώτημα είναι ποιους;
Αν μάθουμε, θα καταλάβουμε και το γιατί ...