Το Φωτογραφικό chat

το ταμπελακι που εχει κατω , για πολλους ηταν μπουσουλας και μαλιστα ηταν κολημενο σε πολλες μηχανες

Κάποιες φορές μπορεί να είναι και αποτελεσματικότερος από την μέτρηση του φωτόμετρου της μηχανής, μια και βασίζεται σε προσπίπτον και όχι ανακλώμενο φως.

το ταμπελακι που εχει κατω , για πολλους ηταν μπουσουλας και μαλιστα ηταν κολημενο σε πολλες μηχανες

Και στην Kiev του πατέρα μου που έμαθα τα βασικά την δεκαετία του '60 - παρότι ήταν η "καλή" με φωτόμετρο σεληνίου...

Re: Landscape Photography

η φωτογραφια ειναι ανεστιαστη, εχει μεγαλη παραμορφωση, το καδρο ειναι χαλια... κατα τ αλλα εντυπωσιαστικαται??
ετσι δεν νομιζω οτι βοηθατε καποιον.....

η φωτογραφια ειναι ανεστιαστη, εχει μεγαλη παραμορφωση, το καδρο ειναι χαλια... κατα τ αλλα εντυπωσιαστικαται??
ετσι δεν νομιζω οτι βοηθατε καποιον.....

Ούτε οι χαρακτηρισμοι αυτοί βοηθούν κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Περιμένουμε την δική σου εποικοδομητικη κριτική που θα βοηθήσει τον φίλο μας.

Ούτε οι χαρακτηρισμοι αυτοί βοηθούν κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Περιμένουμε την δική σου εποικοδομητικη κριτική που θα βοηθήσει τον φίλο μας.

ποιοι "χαρακτηρισμοι" σε πειραξαν??
η φωτογραφια επιμενω οτι ειναι η ανεστιαστη, εχει μεγαλη παραμορφωση, το καδρο ειναι χαλια
δλδ... ο φακος μαλλον ειναι αφερεγγυος, εχει προβλημα... μηπως χρειαζεται μηχανη με vr???
οσο για το καδρο, νομιζω οτι μια μελετη για αυτο το θεμα δεν θα ηταν ασκοπη

η φωτογραφια επιμενω οτι ειναι η ανεστιαστη, εχει μεγαλη παραμορφωση, το καδρο ειναι χαλια
δλδ... ο φακος μαλλον ειναι αφερεγγυος, εχει προβλημα... μηπως χρειαζεται μηχανη με vr???

Τι vr βρε Κώστα; Τραβηγμένη με 1/200 στα 18mm είναι...

Επισης...Κωστα την φωτο την βλεπεις εδω ή στο flickr; Εδω, οπως εχω παρατηρησει κ σε αλελς φωτο, οντως φαινεται να εχει θεμα αλλα αν την ανοιξεις στο flickr δεν νομιζω να τιθεται θεμα ανεστιαστης.

Teo τι θελεις να ακουσεις δλδ?? οτι με 180t και f/5.6 δεν υπαρχει περιπτωσει να βγει ανεστιαστη??
αυτο ειναι το προβλημα, οτι οτι εχετε γινει χειροκτροτητες ....
αν το προβλημα ειναι το πρωτο ,δωστε λυση, τα παλαμακια δεν ειναι βοηθεια....

στο flickr την βλεπω...αν θες πεσ μου τι γραφουν οι πινακιδες αριστερα

Teo τι θελεις να ακουσεις δλδ?? οτι με 180t και f/5.6 δεν υπαρχει περιπτωσει να βγει ανεστιαστη??
αυτο ειναι το προβλημα, οτι οτι εχετε γινει χειροκτροτητες ....
αν το προβλημα ειναι το πρωτο ,δωστε λυση, τα παλαμακια δεν ειναι βοηθεια....

Φυσικα και δεν υπαρχει περιπτωση να βγει ανεστιαστη λογω κουνηματος. Τουλαχιστον εμενα δεν μου εχει τυχει κ μου φανταζει εξαιρετικα απιθανο. Φωτογραφια εβγαζε. Δεν νομιζω να χορευε ταυτοχρονα. Δεν τιθεται θεμα ελλειψης vr. Αν εστιασε λαθος οκ.
Οι χειροκροτητες πολλες φορες επιβραβευουν την προσπαθεια κ οχι τοσο το τελικο αποτελεσμα. Σε αυτη την περιπτωση θα βοηθουσε σιγουρα η ταυτοχρονη επισημανση λαθων για να γινουμε ολοι καλυτεροι. Ομως, οπως δεν βοηθαει να ειμαστε μονο χειροκροτητες, αλλο τοσο δεν βοηθαει η ξερη επισημανση λαθων. Κατα την γνωμη μου κ σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει παντα να συνοδευται κ με σχολια αναλυσης των λαθων ωστε να αποφευχθουν στο μελλον

το καδρο το καταλαβαινω , την παραμορφωση επισης (το εγραψα κιολας)
το ανεστιαστο τι να πω , 5.6 ειναι το sweet spot του 18-105 , το focus ηταν wide πατησα το click , τωρα τι γραφει η πινακιδα δε ξερω , μπορει να χαθηκε οταν επαιζα με το LR ..

παντως το σκεφτομουν οτι δεν υπαρχουν κριτικες σε φωτος και χαιρομαι που αρχιζουν να γινονται απλα ομως και με μια επεξηγηση πχ για το καδρο .. επειδη δεν εχει πολυ ουρανο ? ηθελε πιο δεξια ? πιο πανω ? πιο κατω ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Landscape Photography

Ομως, οπως δεν βοηθαει να ειμαστε μονο χειροκροτητες, αλλο τοσο δεν βοηθαει η ξερη επισημανση λαθων. Κατα την γνωμη μου κ σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει παντα να συνοδευται κ με σχολια αναλυσης των λαθων ωστε να αποφευχθουν στο μελλον

Αυτό είναι που περιμένω κάθε φορά που ανεβάζω μια φωτογραφία (μερικές φορές το ζητώ ευγενικά)
Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν άτομα πολύ έμπειρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωσή μας, κάνοντας κάποιες συγκεκριμένες παρατηρήσεις,
άλλωστε αυτό νομίζω πως πρέπει να είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός τέτοιου φόρουμ.
Το αν υπάρχει ή όχι η διάθεση/χρόνος για να κάνουν κάτι τέτοιο νομίζω ότι μπορούμε να το διακρίνουμε.
Προσωπικά ευχαριστώ όλους που κάνουν και την παραμικρή κριτική στις αναρτήσεις μου (αν και είναι λίγες)
Επίσης θα ήταν χρήσιμο όταν επαινούμε κάποια φωτογραφία να αναφέρουμε και το λόγο πχ κάδρο, εστίαση, χρώματα κλπ ό,τι ήταν αυτό που μας έκανε να την επικροτήσουμε

Αν αυτή είναι η εποικοδομητικη σου κριτική, τη δέχομαι ως έχει.

Landscape Photography

Έχει απο τη μια δίκιο ο Partisan, η αυστηρή κριτική ειναι πάντα πιο εποικοδομητική, απο την άλλη παραείναι αυστηρός. Εγώ στη συγκεκριμένη φωτό όντως χαλαστηκα απο το κάδρο, αλλά τα υπόλοιπα νομίζω ειναι νορμαλ για συνθήκες ταξιδιωτικής φωτογράφησης (χωρίς τρίποδα, χωρίς απαραίτητα χρόνο να στήσεις/σκεφτείς κλπ)

Το κάδρο ναι, θα έπρεπε να μην κόβει τα κτίρια, αλλά απο κάτω έγραψε ο φίλος οτι είχε πρόβλημα με τη γεωμετρία του φακού οποτε υπέθεσα οτι χάλασε εκ των υστέρων στη διόρθωση.

Edit: τώρα ξαναείδα οτι έγραφε παραμόρφωση και οχι απαραίτητα γεωμετρική οποτε I stand corrected.

Απάντηση: Landscape Photography

Eποικοδομητικό σχόλιο θεωρώ αυτό που μαζί με έναν χαρακτηρισμό είτε θετικό ή αρνητικό προσθέτειι και την λογική επεξήγηση του σχολιαστή, για να καταλάβουε τον ιρμό της σκέψης.
Και ακόμα καλύτερα μια εναλλακτική πρόταση σε περιπτώσεις προτροπής για βελτίωση.

Όπως και σε πολλές περιπτώσεις που ορισμένοι φψτογραφικοί "κανόνες" μπορεί να παρακάμπτωνται, σκόπιμα λόγω προσωπικής άποψης του δημιουργού ή και τυχαία, το τελικό αποτέλεσμα για μένα μετρά, και αυτο σε αρκετές περιπτώσεις είναι υποκειμενικό, προσωπικό. Όχι πάντα φυσικά.

ΘΕΩΡΩ, πως αν ο partizan έκρινε κάτι, πρώτα από όλα αυτό είναι η τακτική του ξερού και ίσως από συνήθεια χειροκροτήματος και όχι η ίδια η φώτο. Αυτή νομίζω ήταν η αφορμή.

Πολύ ωραία, φίλε, αλλά ήθελε λίγο περισσότερο αέρα προς τα πάνω.

+1, το κτίριο αριστερά είναι ανεπαίσθητα κομμένο πάνω.

...Όσο για την Ιταλία, ακόμα και στην άθλια από θέμα καιρού Λομβαρδία (Μιλάνο και πέριξ), πέρασα ίσως τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου ως φοιτητής, με φιλίες που κρατάνε ακόμα...

Σωστά θεωρείς αλλά στην προκειμένη γίναν κ οι σχετικές παρατηρήσεις...