Το Φωτογραφικό chat

Re: Landscape Photography

Άλλο λίγο αέρα πάνω και ανεπαίσθητο κομμένο κάτι και άλλο χάλια ,
προς θεού δεν έχω πρόβλημα με το χάλια , και μην ξαναποσταρεις , και άσε τη κάμερα και πιάσε κάτι άλλο (κανα βιβλίο ίσως ..) , όλα θα τα δεχόμουν αρκεί να υπήρχε μια εξήγηση γιατι είναι λάθος ,
αυτό το χάλια αλλά άντε βρες και διάβασε να καταλάβεις τι είναι χάλια με ξεπερνά

Όχι τίποτα αλλο απλά θα φοβάμαι να κριτικάρω το ιδιαίτερο στυλ φωτογράφησης του Κώστα επειδή δεν είμαι διαβασμένος .. (αστεία το γράφω μην παρεξηγηθούμε άδικα ..)

Θέλω να τραβήξω ένα πολύωρο timelapse με την action cam.
Στα πόσα δευτερόλεπτα να το ρυθμίσω;(ξεκινά από 1s και φτάνει μέχρι τα 60s)

Βασικό ρόλο παίζει το θέμα. Σε στατικό τοπίο πχ εγώ είχα βάλει να τραβά ανά 5sec και μετά με 25καρέ το λεπτό οι 4 ώρες έγιναν 2 λεπτά.
https://www.youtube.com/watch?v=jRL_ram589g
Αν τρέχεις όμως με κανένα ποδήλατο/μηχανή/αυτοκίνητο σε απότομες διαδρομές δύσκολα τα πράγματα.

να μαντεψω ναι....
ωραια περιμενω να με πεισετε (αν οχι εμενα , τ αλλα μελη του φορουμ) οτι η φωτογραφια ειναι εντυπωσιακη!!!

φιλε μου μοντις η φωτογρα φια για μενα , ναι ειναι χαλια , δεν εχει απολυτος κατι που να μπορω να πω οτι ενταξει ανεχεται...
το θεμα σου ειναι χιλιοφωτογραφισμενω με εκαντοταδες -μην πω χιλιαδες- πολυ μα πολυ καλυτερα καδρα
δεν ξερω πιο ηταν το κινητρο σου να την ανεβασεις εδω αλλα δεν εχει τελικα και πολυ σημασια
το καδρο δεν χωραει σε κανενα κανονα, ακομα και με καλη θεληση να το ενταξουμε στα καλλιτεχνικα που ειναι κ λιγο φευγατα... δε
παραμαρφωση, το θεμασου κομμενο, πανω, δεξια δεν θπαρχει ενας αξονας για ν αρχισεις απο καπου....
ανεστιαστη που δεν δικαιολογητε με το t/f που την τραβηξες
συναισθηματικα ισως σε μερικους να θυμιζει καποιες καλε στιγμες, αλλα να γραφουν μελη που θεωρουνται απο τους καλυτερους φωτογραφους του φορουμ (και δεν το λεω με ειρωνεια- να προλαβω του ς καλοθελητες) οτι εντυποσιαστικαν , και μπραβο και... ε για μενα κατι δεν παει καλα

εχω κανει κ στο παρελθον καποιοες "αυστηρες" κριτες , αλλα η διαχειριση μου εσβησε τα μνμ μου, η με χλευαζαν οταν ελεγα οτι η ψευτικες προσθηκες μονο κακο κανουν στην φωτογραφια κ στον ιδιο τον φωτογραφο

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ο σεβασμός στον συνομιλητή εϊναι κάτι που τοχεις, δυστυχώς δεν επιβάλλεται.
Σεβασμός ελάχιστος είναι μετά απο 3500 post να έχεις την στοιχειώδη ευγένεια να περάσεις το μύνημά σου απο έναν ορθογράφο, κάτι που σού εχει ζητηθεϊ αρκετές φορές.

Ελάχιστος σεβασμός είναι επίσης όταν κάνει κανείς την όποια αρνητική ή σκληρή κριτική να τεκμηριώσει την άποψή του όχι τόσο για να πείσει τους υπόλοιπους για το ορθό της αποψής του αλλά για να συνεισφέρει κάτι σε αυτόν που επιζητεί την κριτική και θέλει να μάθει δυό πράγματα παραπάνω αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που είναι στο ίδιο επίπεδο.

Σε κάθε τέχνη υπάρχουν κανόνες και καλό είναι να τηρούνται (όχι πάντα), σϊγουρα όμως δεν ακυρώνεις μια προσπάθεια γράφοντας ότι το θέμα είναι χιλιοφωτογραφημένο, τέτοιος κανόνας δεν υπάρχει μιας και τα πάντα σχεδόν στον πλανήτη είναι φωτογραφημένα, τι πρέπει να κάνουμε να αλλάξουμε πλανήτη για να φωτογραφήσουμε? Άλλωστε η ματιά του καθενός μας είναι τελείως διαφορετική και πολλές φορές μοναδική.

Έχουμε θϊξει κατά καιροϋς και την απονομή <εϋκολης> Θετικής κριτικής, θεωρώ πως θα πρέπει να υπαρχει ένα μέτρο στους διθυραμβικούς χαρακτηρισμούς για να αφήνουμε περιθώρια βελτίωσης ακόμη και σε αυτοϋς που είναι πολύ ψηλότερα απο εμάς. Και εκεί βοηθά να γράφουμε δϋο λόγια στο τί μας κέντρισε το ενδιαφέρον και δεν προσπεράσαμε την φωτογραφία, σϊγουρα δεν εϊναι όμως τόσο κρίσιμο κατά την γνώμη μου όσο στην αρνητική κριτική.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Όπως δεχόμαστε τη θετική κριτική, άλλο τόσο και άκομα περισότερο πρέπει να δεχομαστε και τις παρατηρήσεις για να βελτιώνουμε την τεχνική μας,

Θέλω να πιστεύω οτι έχουμε το δικαιωμα να κριτικαρουμε τις φωτογραφιες που και γι αυτον τον λογο ανεβαζουν καποια μελη,

Ο partisan ισως ειναι λιγο αυστηρος αλλα κατα την γνωμη μου σωστος κριτης και θα ηθελα την γνωμη του οποια κ αν ειναι αυτη αν καμια φορα αποφασισω να ποσταρω δικες μου φωτογραφιες,
Ισως επειδη ειναι αυστηρος να τραβα σωστες και καλες φωτογραφιες
Εχω να προτεινω προς τους διαχειριστες να βρουνε καποια λυση ωστε οσοι δεν δεχονται κριτικη στις φωτογραφιες τους να κλειδωνουν χωρις σχολια, και αντιθετα οσοι δεχονται σχολια, απλα να δεχονται σχολια και κριτικη ωστε να τολμουν να γραφουν οι εχοντες παραπανω γνωσεις,
Γιατι απ οτι βλεπω πολλοι αποφευγουν να σχολιαζουν γ αυτον τον λογο

Να συμπληρώσω τα λεγόμενα του kbouk, λέγοντας ότι (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα), ο τρόπος που λες κάτι είναι σχεδόν εξ ίσου σημαντικός με το περιεχόμενο. Εκφράσεις τύπου "χάλια" - χωρίς να υπάρχει παράλληλα κάποια συμβουλή για το πως θα αποφύγουμε την επανάληψη των όποιων λαθών, δεν νομίζω ότι προωθούν την φωτογραφική εξέλιξη των μελών, αλλά ούτε και τις διαπροσωπικές σχέσεις μας.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ο σεβασμός στον συνομιλητή εϊναι κάτι που τοχεις, δυστυχώς δεν επιβάλλεται.
Σεβασμός ελάχιστος είναι μετά απο 3500 post να έχεις την στοιχειώδη ευγένεια να περάσεις το μύνημά σου απο έναν ορθογράφο, κάτι που σού εχει ζητηθεϊ αρκετές φορές.
.

δικαιωμα μου να γραφω οπως θελω, μπορει αυτο να σου γινει κατανοητο???
στο εχω ξαναγραψει!!!!

αν ειναι κανονας του φορουμ, μπορειτε να με διαγραψετε, αν οχι να μου ζητησεις συγνωμη!!

Κωστα (partisan)

Προσωπικώς συμφωνώ με τα σχόλια σου (για τα λάθη) στην συγκεκριμένη φωτογραφία, και προφανώς είμαι της άποψης ότι είναι καλό γενικώς να δείχνουμε τα λάθη.

Αυτό που επίσης όμως είναι σημαντικό (πάντα κατά την δική μου άποψη) είναι ότι η κριτική πρέπει να είναι ανάλογη με τι πρότυπο έχουμε κατά νου. Αν πχ συγκρίνεις τι βγάζω εγώ με αυτές ενός γκουρού της φωτογραφίας, ε ναι, τότε να πάω να καθαρίζω πατάτες.

Και αφού τουλάχιστον γινηκες αυστηρός, υπογράμμισε τουλάχιστον ποια ήταν τα λάθη προκειμένου να μην ξαναγίνουν :ernaehrung004:

δικαιωμα μου να γραφω οπως θελω, μπορει αυτο να σου γινει κατανοητο???
στο εχω ξαναγραψει!!!!

αν ειναι κανονας του φορουμ, μπορειτε να με διαγραψετε, αν οχι να μου ζητησεις συγνωμη!!
Αντιγράφω από τον κανονισμό λειτουργίας του forum :

"2.6. Περιεχόμενο, κοσμιότητα, και ύφος των δημοσιεύσεων και επικοινωνία με την ΔΟ:
α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη της ΔΟ παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.
β) Δεν επιτρέπονται επιθέσεις σε άλλους χρήστες ή Διαχειριστές. Συγκεκριμένα, η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το μέλος και σε περίπτωση υποτροπής περιορισμός πρόσβασης του μέλους για ένα χρονικό διάστημα."

αυτο τι σχεσει εχει με την ορθογραφια μου??

Ντινο, θα το εκανα κ αυτο ,αν δεν με πιαναν απο το λαιμο...

Και εμένα με ενοχλούν πολύ τα greeklish αλλά στα λάθη στην Ελληνική γραφή είμαι πολύ ανεκτικός γιατί ο άλλος μπορεί να είναι δυσλεκτικός, ανορθόγραφος και άλλα πολλά.
Ας μην κολλάμε στις λεπτομέρειες και ας μείνουμε στην ουσία και στο περιεχόμενο αυτών που γράφονται.

αυτο τι σχεσει εχει με την ορθογραφια μου??

Ντινο, θα το εκανα κ αυτο ,αν δεν με πιαναν απο το λαιμο...

Καμια, και σε καταλαβαινω.

Παντως, και εγω (θα πω την αμαρτια μου) μπορει να σου την "επεφτα" εστω για την ορθογραφια, μονο και μονο επειδη εκεινο το παλιοποστ ( :D ) ηταν ολιγον τι .... πυροκροτητικο

Ο Κωστας (kbouk) εκτος απο Διαχειριστης, οπου εχει τον τελευταιο λογο, ειναι και πιτσιρικας, οποτε σε καθε περιπτωση τα νιατα τα αντιμετωπιζουμε με περισσοτερη αγαπη :-)

Ολοι, ολα καλα, και παμε για αλλα :ernaehrung004:

Σε καθε περιπτωση,

Αντιγράφω από τον κανονισμό λειτουργίας του forum :

"2.6. Περιεχόμενο, κοσμιότητα, και ύφος των δημοσιεύσεων και επικοινωνία με την ΔΟ:
α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη της ΔΟ παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.
β) Δεν επιτρέπονται επιθέσεις σε άλλους χρήστες ή Διαχειριστές. Συγκεκριμένα, η δυσφήμηση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το μέλος και σε περίπτωση υποτροπής περιορισμός πρόσβασης του μέλους για ένα χρονικό διάστημα."

Ειμεθα αριστοι ολοι σε αυτη εδω την κατηγορια Κύριε