Το Φωτογραφικό chat

Όχι μόνο αυτό. Πολλές φορές όλα έχουν να κάνουν και με το τι μύθο δημιουργεί κάποιος για τη δουλειά του (και όχι ΜΕ τη δουλειά του). Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, το πιο χαριτωμένο όμως (αν και άσχετο με τη φωτογραφία) είναι το παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=bqPARIKHbN8

Το χρήμα το ελέγχουν κάποιοι λίγοι αυτοί ρυθμίζουν και πως θα διατεθεί και σε ποιους.

ας ψαξει οποιοςβ εχει ορεξη να μαθει πως εγινε φωτογραφος η Leibovitz....

δεν θα βρεις και πολλα στον γκουγκλι... γι αυτο εγραψα θελει ψαξιμο

πληροφοριακα - εναν καθηγητη φωτογραφιας στην Δυτικη Γερμανια των διωξαν για αντισημιτιστη.. ισως αυτο λει κατι

Οι φωτογράφοι φταίνε οι αυτοί που τα ''σκάνε'' για να πάρουν τέτοιες φώτος?

Βλέποντας την νέα olympus PEN E-PL9 πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος θα αγοράσει μια τέτοια μηχανή και σε ποιους απευθύνεται? Και ποια είναι η πρόοδος που έχει αυτή η σειρά όλα αυτά τα χρόνια.
Πείτε μου έναν λόγο που κάποιος θα προτίμηση αυτή την μηχανή από π.χ. την Panasonic gx80 ή olympus em10II ή Sony A6000 που είναι σχεδόν σε όλα καλύτερες και φτηνότερες και κυρίως με σκόπευτρο??? Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει κάποια μηχανή της σειράς pl της Olympus??? ποιος δίνει 500+ ευρώ για σώμα χωρίς σκόπευτρο?
https://www.dpreview.com/news/1286927211/olympus-announces-pen-e-pl9-equipped-with-4k-and-bluetooth

Γατάκια όλοι τους... ο master του price inflation με κουτοπόνηρους τρόπους ( βασικά ξεκάθαρη κομπίνα ) είναι ο Peter Lik... μιλάμε για μεγάλο μούτρο ( για να μην πω λαμόγιο )... και η πλάκα είναι ότι πολλοί τον θεωρούν καλύτερο φωτογράφο τοπίου από πολλούς με πολύ πιο καλά έργα.

Βλέποντας την νέα olympus PEN E-PL9 πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος θα αγοράσει μια τέτοια μηχανή και σε ποιους απευθύνεται? Και ποια είναι η πρόοδος που έχει αυτή η σειρά όλα αυτά τα χρόνια.
Πείτε μου έναν λόγο που κάποιος θα προτίμηση αυτή την μηχανή από π.χ. την Panasonic gx80 ή olympus em10II ή Sony A6000 που είναι σχεδόν σε όλα καλύτερες και φτηνότερες και κυρίως με σκόπευτρο??? Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει κάποια μηχανή της σειράς pl της Olympus??? ποιος δίνει 500+ ευρώ για σώμα χωρίς σκόπευτρο?
https://www.dpreview.com/news/1286927211/olympus-announces-pen-e-pl9-equipped-with-4k-and-bluetooth

Έχω την... PL1! :bigcry::flipout: και κατά καιρούς είχα την 2 και την 5, εξαιρετικές μηχανές αλλά στις "σωστές" τιμές, δηλαδή μετά από 1-2 χρόνια κυκλοφορίας...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μόνο ο φακος παιζει στα 120-150ευρω μτχ., δεν εχει 4Κ, EVF ουτε σταθεροποίηση στο σωμα αλλα μια πολυ εξυπηρετική selfie LCD, στα υπόλοιπα ειναι μια πολυ πιο μικρή GX80 που ήδη εχεις σε όλα ακομη και σε θεμα αρχείου.

Ευχαριστω.

Για φιλο ειναι ο οποιος εχει μια canon 1000D και σκεφτεται να την αλλαξει.

Χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα/utility σε smart-phone για να πάρετε ενδείξεις/μετρήσεις πχ για DOF ή όταν χρησιμοποιείτε φίλτρα ND ή για κάποιο άλλο λόγο;
Αν ναι πιο νομίζετε ότι είναι καλύτερο;
.
ευχαριστώ

Επεσε στα χέρια μου ο nikkor 14-24mm 2.8ed, σε dx σώμα αξίζει να δουλευτεί μέχρι να βρεθούν χρήματα για FF και ποιο σώμα προτείνετε?