Το Φωτογραφικό chat

Άσε μην γλυκαθώ και λεφτά δεν υπάρχουν.
Και άμα μάθει ο σκύλος να πνίγει τα πρόβατα δεν υπάρχει γυρισμός έλεγαν στο χωριό μου.

Δεν ξέρω εαν έχει καν νόημα να ανοίξουμε καινούριο νήμα για την νέα μηχανή της Nikon D3500,
Φαίνεται συμπαθητική περίπτωση, με αρχική τιμή με τον κιτ φακό 500 ευρώ είναι πιο μικρή και πιο ελαφριά από την Nikon D3400 (415 γρ. το σώμα!!) και με μπαταρία διάρκειας 1.550 λείψεις....σύντομα θα την βρίσκει κάποιος σε κιτ κάτω από 400 ευρώ...νομίζω καλή περίπτωση για κάποιον που ξεκινά την φωτογραφία.

https://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/dslr-cameras/d3500.html?icid=img_en_us:hp:slot:1:dslr:D3500:083018:wwa_D3500#tab-ProductDetail-ProductTabs-TechSpecs

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Ωραία του χρόνου θα διοργανώσουμε τριήμερακι του forum Τήνο Μύκονο.:violent-smiley-030:

Big bang με τους "αρχηγούς" να παρουσιάζουν τις ακάθρεπτες FF τους, αλλά προς το παρόν δεν είδα κάτι που να μου κάνει "κλικ"... Η γκάμα (ας πούμε) φακών της Nikon και κάποιες άλλες ατυχείς επιλογές από την μία, και η έλλειψη IBIS της Canon από την άλλη, με "κρύωσαν"... Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι για πέταμα - αλλά και οι δυο τους μου φαίνεται ότι παίζουν άμυνα. Σίγουρα θα πουλήσουν σαν ζεστά κουλούρια (ακριβά κουλούρια), στην πελατεία τους, αλλά προσωπικά το βασικότερο καλό που βλέπω είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, και ελπίζω η πτώση τιμών της... Sony

Υ. Σ. Ας δούμε και τι μας επιφυλάσσουν οι Panasonic / Olympus...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Πόνταρε τα λ7 σου στην Panasonic, δεν έχει να προστατέψει τίποτε και κανέναν όπως είπε κάποιος σοφός.

Την OLYMPUS μέχρι του χρόνου ξέχασε τη από FF ... παραμένει στα τείχη μέχρι τελικής πτώσης ή Αναστάσης.

Δεν τρελαίνομαι κι όλας για FF, ουσιαστικά όπως είπε και ο σοφός Γιάννης μόνο βράδυ με 2 - 3 primes και ibis, σε όλες τις άλλες συνθήκες το m4/3 είναι υπέραρκετό - ίσως και overkill αν λάβεις υπόψη και τις φοβερές μικρές 1"...

Δεν τρελαίνομαι κι όλας για FF, ουσιαστικά όπως είπε και ο σοφός Γιάννης μόνο βράδυ με 2 - 3 primes και ibis, σε όλες τις άλλες συνθήκες το m4/3 είναι υπέραρκετό - ίσως και overkill αν λάβεις υπόψη και τις φοβερές μικρές 1"...

2000 + 3Χ1000 = 5000ευρω , βαλε στην ακρη και εισαι ετοιμος. :BDGBGDB55:

νεα φωτογραφικη ακαθρεπτη εποχη

ανοιγω αυτο το θεμα μιας και αυτο το μηνα συμβαινουν πολλα φωτογραφικα πραγματα. νικον κανον μπηκαν στο ακαθρεπτο, φουτζι συνεχιζει με νεο μοντελο, σονυ παιζει με την α7ιιι, ολυμπους και πανασονικ αναμενονται. σιγουρα η πιο σοφη επιλογη ειναι να περιμενει κανεις καποιο διαστημα να καταλαγιασει το τοπιο να δει τι σωματα και τι μηχανες θα βγουν και τι αναμενεται επισης. το προβλημα ειναι καποιος που θελει να μπει σε νεο συστημα σε διαστημα 6μηνου προς τα που ειναι η καλυτερη επιλογη να κινηθει. αν βγαλουμε τον παραγοντα βιντεο τελειως απο την εξισωση και μιλησουμε με καθαρα φωτογραφικα κριτηρια και με τα μεχρι στιγμης νεα μοντελα( μολις βγαλουν πανα/ολυ τα νεα μοντελα τους θα μπουν κ αυτα στις επιλογες) σε ποια εταιρια θα επενδυατε ?

Απάντηση: νεα φωτογραφικη ακαθρεπτη εποχη

H κατηγορία του φωτογραφικού εξοπλισμού είναι καθαρά και μόνο για παρουσίαση νέου φωτογραφικού εξοπλισμού, το νήμα που άνοιξες είναι γενικό και αφορά κυρίως συζήτηση για την νέα εποχή στον χώρο των ακάθρεπτων οπότε άνετα μπορεί να καλυφθεί στο παρόν νήμα.
Υπάρχει επίσης και τρέχει και το παρεμφερές νήμα Dslr vs Mirrorless όπου έχει γίνει εκτενής αναφορά στα οφέλη των ακάθρεπτων , στις διαφορες τους με τις DSLR και στις πιθανές μελλοντικές επιλογές μελών οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει και νέο νήμα.

Σε ένα τοίχο στο παλιό μου σχολείο στο γραφείο των δασκάλων θέλουν να βάψουν τον πίνακα και να βάλουν κάποια ή κάποιες φωτογραφίες για να ομορφύνει ο χώρος.
Προσφέρθηκα να τους χαρίσω τις φωτογραφίες εγώ.
Στην αρχή σκεφτόταν για να βάλουν μια πανοραμική φωτογραφία αλλά οι διαστάσεις είναι 3.40Χ0.80 και είναι πολύ άβολες.
Εγώ σκέφτηκα και πρότεινα να τυπώσουμε πολλές Α3 ή Α3&Α4 και άμα τις βάλουμε δίπλα δίπλα η με κάποια διάταξη.
Εσείς έχετε καμία ιδέα;

Attachments

• IMG_20180907_155640.jpg
    IMG_20180907_155640.jpg
    76.9 KB · Views: 247
Ποιά είναι -αν έχετε ασχοληθεί- η καλύτερη προσομοίωση Kodachrome που συναντήσατε? Σε οποιαδήποτε μορφή (καμπύλες με το χέρι κτλ, Lut, κτλ κτλ κτλ.)

Μούφα η παρουσίαση της Sony στην Photokina, απλά ευλόγησε τα γένια της για το πόσο σπουδαία και φοβερή είναι...καμία παρουσίαση προϊόντος και δυστυχώς όχι ανακοίνωση του αντικαταστάτη της Α6500...κρίμα.

Ποιά είναι -αν έχετε ασχοληθεί- η καλύτερη προσομοίωση Kodachrome που συναντήσατε? Σε οποιαδήποτε μορφή (καμπύλες με το χέρι κτλ, Lut, κτλ κτλ κτλ.)

Pen f , color style 2

Μούφα η παρουσίαση της Sony στην Photokina, απλά ευλόγησε τα γένια της για το πόσο σπουδαία και φοβερή είναι...καμία παρουσίαση προϊόντος και δυστυχώς όχι ανακοίνωση του αντικαταστάτη της Α6500...κρίμα.

Η τακτική της είναι να θέλει τα φώτα της δημοσιότητας μόνο πάνω της. Γι' αυτό κάνει παρουσιάσεις πριν και μετά.
Μέσα στον Οκτώβριο πιστεύω θα έχουμε δυνατή ανακοίνωση.

τα σημαντικά νέα για το e-mount είναι οι φακοί

όταν σε μια ήδη αρκετά μεγάλη γκάμα ανακοινώνει ότι θα παρουσιάσει 12 νέους φακούς, με πολλούς μέσα στο 2019 - για να φτάσει τους 60

όταν λένε ότι το σύστημά μας είναι ανοιχτό και μοιραζόμαστε τις προδιαγραφές με τρίτους κατασκευαστές και πράγματι έχουμε ανακοινώσεις για native φακούς ακόμη και από μικρότερες εταιρείες όπως η viltrox (και ένας με AF παρακαλώ!)
https://www.sonyalpharumors.com/vil...l-lenses-for-sony-full-frame-e-mount-cameras/

αυτό δείχνει τη δυναμική του συστήματος περισσότερο από ένα ακόμη σώμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα έρθει και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σούπερ!