ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Αν κάποιος λοιπόν είναι αγράμματος και λέει η μέθοδο αντί η μέθοδος,τα παιδγιά αντί τα παιδιά,πχοιον αντί ποιόν, θελει να καταργήσει κάποιο γράμμα?
Κι εγώ δεν ξέρω Γαλλικά,αλλά δεν σημαίνει ότι θέλω να καταργήσω τη Γαλλική!

Αν κάποιος λοιπόν είναι αγράμματος και λέει η μέθοδο αντί η μέθοδος,τα παιδγιά αντί τα παιδιά,πχοιον αντί ποιόν, θελει να καταργήσει κάποιο γράμμα?
Κι εγώ δεν ξέρω Γαλλικά,αλλά δεν σημαίνει ότι θέλω να καταργήσω τη Γαλλική!

Γράφεις βιβλία για τα δημόσια σχολεία της Γαλλίας; Εκφωνείς ειδήσεις στην Γαλλική τηλεόραση;

Τώρα αν το θέμα έγινε για τον Σωτηρακόπουλο,πάω πάσο!Δεν νομίζω όμως να είναι καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας,αθλητικά λέει ο άνθρωπος,αγώνες αναμεταδίδει!

Γράφεις βιβλία για τα δημόσια σχολεία της Γαλλίας; Εκφωνείς ειδήσεις στην Γαλλική τηλεόραση;

Προσωπικά όχι!Δεν έχω την τιμή!
Εξακολουθώ όμως να μηΝ καταλαβαίνω!

Τώρα αν το θέμα έγινε για τον Σωτηρακόπουλο,πάω πάσο!Δεν νομίζω όμως να είναι καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας,αθλητικά λέει ο άνθρωπος,αγώνες αναμεταδίδει!

Ποιος έγραψε για αθλητικά;;;

Εγώ για τα σχολικά βιβλία σου λέω. Που τα διαβάζουν χιλιάδες παιδιά.

Αν δυσκολεύεσαι με το θέμα, άστο...

Μιας και αναφέρεται το ''ν'', να πω κάτι που μου συνέβη πριν λίγο καιρό. Έπαιζα scrubble με μια παρέα και γράφω τη λέξη ''μόνον''. Μου λένε, δεν υπάρχει τέτοια λέξη, υπάρχει η λέξη ''μόνο''. Λέω, με δουλεύετε?? Μα, μου, σου, του...ν' ανοίξουμε τον Μπαμπινιώτη!! Οκ, λέω, να τον ανοίξουμε...

Η λέξη ''μόνον'' δεν υπάρχει στο λεξικό του Μπαμπινιώτη!!:flipout::flipout:

Τελικά με πείσανε ότι ήταν μια εξωγήινη λέξη και την έμαθα υποσυνείδητα από τους ΕΛ!!:Banane0:

Για την Ιστορία, σε 2 άλλα λεξικά που άνοιξα, υπήρχε και παραϋπήρχε η λέξη, οπότε κατέρριψα τις άδικες συκοφαντίες περί εξωγήινου παρελθόντος μου..

Ποιος έγραψε για αθλητικά;;;

Εγώ για τα σχολικά βιβλία σου λέω. Που τα διαβάζουν χιλιάδες παιδιά.

Αν δυσκολεύεσαι με το θέμα, άστο...

Εχει γράψει ο Σωτηρακόπουλος…σχολικά βιβλία?
Επειδή δυσκολεύομαι…give me a help!:afro:

Εχει γράψει ο Σωτηρακόπουλος…σχολικά βιβλία?
Επειδή δυσκολεύομαι…give me a help!:afro:

Δεν πειράζει, μια άλλη φορά. Δεν είναι σημαντικό.

Re: Απάντηση: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Μιας και αναφέρεται το ''ν'', να πω κάτι που μου συνέβη πριν λίγο καιρό. Έπαιζα scrubble με μια παρέα και γράφω τη λέξη ''μόνον''. Μου λένε, δεν υπάρχει τέτοια λέξη, υπάρχει η λέξη ''μόνο''. Λέω, με δουλεύετε?? Μα, μου, σου, του...ν' ανοίξουμε τον Μπαμπινιώτη!! Οκ, λέω, να τον ανοίξουμε...

Η λέξη ''μόνον'' δεν υπάρχει στο λεξικό του Μπαμπινιώτη!!:flipout::flipout:

Τελικά με πείσανε ότι ήταν μια εξωγήινη λέξη και την έμαθα υποσυνείδητα από τους ΕΛ!!:Banane0:

Για την Ιστορία, σε 2 άλλα λεξικά που άνοιξα, υπήρχε και παραϋπήρχε η λέξη, οπότε κατέρριψα τις άδικες συκοφαντίες περί εξωγήινου παρελθόντος μου..

Φίλε σε αυτό που λες έχει να κάνει με το ''τραπέζι''
κατά το παρελθόν (στις προηγούμενες εκδόσεις Μπαμπινιώτη) δεν υπήρχαν πολλές λέξεις της νεοελληνικής και ειχα το ιδιο πρόβλημα
Η τελευταία εκδοση έχει εμπλουτιστεί οπότε δικαιώνομαι αλλά αντε τωρα να διεκδικήσεις τους βαθμού σου πίσω:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Φίλε σε αυτό που λες έχει να κάνει με το ''τραπέζι''
κατά το παρελθόν (στις προηγούμενες εκδόσεις Μπαμπινιώτη) δεν υπήρχαν πολλές λέξεις της νεοελληνικής και ειχα το ιδιο πρόβλημα
Η τελευταία εκδοση έχει εμπλουτιστεί και με δικαιώνει αλλά αντε τωρα να διεκδικήσεις τους βαθμού σου πίσω:BDGBGDB55:

Δεν πειράζει!! Τους είπα:

Δεν είστε μόνον αγράμματοι, διαβάζετε και μόνον Μπαμπινιώτη!!!-bye-

Ξαναλέω γιατί δεν ήμουν μάλλοΝ κατανοητός:Ποιός θέλει να καταργήσει το Ν το ελληνικό?
Non capice!Niente!

Όταν έναν λαό,θέλεις να τον ξεκόψεις από τις ρίζες του,η καλύτερη μέθοδος είναι ν'αλλοτριώνεις τη γλώσσα του!
Αποτέλεσμα;;;
Σκέφτεται λιγότερο...
Ευχαριστούμε τον Γ.Ράλλη που έβαλε τα θεμέλια.

Re: Απάντηση: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Όταν έναν λαό,θέλεις να τον ξεκόψεις από τις ρίζες του,η καλύτερη μέθοδος είναι να αλλοτριώνεις τη γλώσσα του!
Αποτέλεσμα;;;
Σκέφτεται λιγότερο...
Ευχαριστούμε τον Γ.Ράλλη που έβαλε τα θεμέλια.

Που έβαλε τηΝ ΔημοτικήΝ ως επίσημη γλώσσα?Κατηγορείς τον Ράλλη γι αυτό?
Οχι να μιλ´γαμε καθαρεύουσα,όπως ήθελαν τα βιβλία του 1960 και οχι όπως μιλάεο ο λαός!