Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καμια λαικη δοξασια Αποστόλη.

Εχω εδω και 12+ χρονια μια κερασια στο εξοχικο.
καθε ανοιξη γινοταν ολολευκη απο τα ανθη τοσο που λεγαμε θα κρεμασει απο κερασια.
Ποτε δεν εδεσε πανω απο 3-4 κερασακια.
Μεχρι που πριν 2-3 χρονια βγηκαν μονα τους δυο ακομα δεντρακια στον κηπο.
Ε φετος μας εκανε εναμιση κιλο κερασια και 3-4 κερασια το δευτερο δεντρακι.
Θελει δυο δεντρα ωστε να επικονιαζουν το ενα το αλλο τα εντομα.

Επιπροσθετα υπαρχουν δεντρα οπως η συκια και τα ακτινιδια που εχουν θυλικα και αρσενικα δεντρα οσο και αν ακουγεται παραξενο.

Παντα οπως λεει ο αγαπημενος μου παππους οι συκιες που τις βλεπεις με συκα την ανοιξη ειναι οι αρσενικες.
Απο αυτες θα βγει ενα μυγακι και θα επικονιασει τις θυλικες συκιες.

Last edited:
Έτσι είναι. Το ιπποφαές πάει ακόμα μακρύτερα, φυτεύεις ένα αρσενικό για κάθε 5-6 θηλυκά.
Όμως δεν είναι απόλυτο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη φύση.
Εμείς είχαμε από την αρχή δύο κερασιές, όταν μετά από χρόνια η μία ξεράθηκε η άλλη συνέχισε για αρκετά χρόνια ακόμα να βγάζει κεράσια σε κανονικούς ρυθμούς. Πεντανόστιμα και υγιεινότατα.

Καλησπέρα. Δεν ήξερα που να το ανεβάσω, οπότε το βάζω εδώ:
Δερμάτινο (λογικά απομίμηση) κάθισμα αυτοκινήτου σε μαύρο χάλι - άνοιγμα ραφής και ξέφτισμα (αριστερά). Διορθώνεται τοπικά ή πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το κάλλυμα του καθίσματος; Πρέπει να αλλάξουν και τα άλλα καθίσματα (μόνο του οδηγού έχει πρόβλημα) για να μην φαίνεται διαφορά σε χρώμα;
Αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί να προτείνετε, θα βοηθούσε - δεν ξέρω καν τι ψάχνω (ταπετσέρη; συνεργείο;).
20220607_175428.jpg

Δημητρη δεν νομιζω να σε συμφερει να επιδιορθωθει....εαν σε βολευει πηγαινε στον Φωτη στο Περιστερι....πολυ καλος μαστορας με προσιτες τιμες....

• Like
Reactions: nikfor and dk31
Πάει τόσο ακριβά λέτε; Χωρίς να ξέρω, έλπιζα για κάνα 50άρι (που ζεις θα μου πείτε...)

Με 50 ευρουδακια ντυνεις γαμπριατικο ολο το αυτοκινητο απο φινο δερματίνι Bormnann.

Yπαρχουν λυσεις απο ενα 10ευρω, ριξε μια ματια στις επιλογες απο το Skroutz.

• Like
Reactions: dk31
Μιχάλη το αυτοκίνητο είναι από ημιδερματινη,εβγαζε πολύ καλής ποιότητας η Autoplus και έχω στο αυτοκίνητο μου, οπότε αποψη μου δεν αξιζει να την κάλυψεις και να το χαραμίσεις..αποκλειεται της Βοrmann να είναι το ίδιο γιατί είναι συνθετικό δέρμα άλλο από την ημιδερματινη....
Το 50 για δερμάτινο η ημιδερμάτινη είναι λίγα...και εξαρταται εαν το εκάστοτε καταστημα έχει ρελι από την απόχρωση η εαν θα παραγγηλέι καινούργιο οπότε και η τιμή ανεβαινει .

Δεν ενοουσα δερμάτινο/ημιδερμάτινο αλλά το πλαστικοειδες δερματίνι/δερματίνη η πως αλλιως λεγεται το μαιμου δερματινο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μιχάλη ευχαριστώ για την ιδέα. Αν μου ζητήσουν πολλά για την επισκευή θα καταλήξω σε κάλυμμα.
Δεύτερη επιλογή πάντως - φοβάμαι το "βγήκε - στρώσε το πάλι" όπως με τα πατάκια, που θα είναι όμως πιο εκνευριστικό σε κάθισμα.

Έχει άλλη χάρη το κάθισμα χωρίς "καλύμματα"
Πήγαινε πρώτα σε έναν καλό ταπετσέρη αυτοκινήτων να το δει να δεις τι θα σου προτείνει και πόσο και μετά αποφασίζεις.

Δημήτρη, πριν κάνεις οτιδήποτε κοίτα καλά τα καθίσματά σου και να πας σε καλό μάστορα.
Αν έχεις αερόσακους στα καθίσματα θέλεις κάποιον που να ξέρει τι κάνει.
Έχω ακούσει για κάποιους καλούς στην Ηλιούπολη, στην κατηφόρα όπως κατεβαίνεις από τον περιφερειακό του Καρέα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως, οπότε στο γράφω με πάσα επιφύλαξη.
Αν δεν έχεις, αγνόησε ότι σου έγραψα.

• Like
Reactions: dk31