Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σε όλους και καλό τριήμερο (κάποιοι δουλεύουμε βέβαια).

Μιχάλη, η Ryanair δεν πετά πλέον προς Ρουμανία;

Καλημερα συναδελφοι!

Νικολα δυστυχως η RyanAir ανεστειλε μεχρι νεωτερας τις πτησεις Ελλαδα-Ρουμανιας.
Εναλλακτικη λυση ειναι η Ρουμάνικη Blue Αir την οποια και χρησιμοποιω πλεον. Που και που η Aegean εχει καποιες καλες προσφορες.

Η θυρα επιβιβασης της SkyExpress την οποια ανεβηκε ο Κυριακος :)
50110196628_d973aadd21_h.jpg

Θέλω να κάνω μεταλλική κατασκευή 5 επί 6 σα πέργκολα.
Είχα πάρει μια προσφορά από έναν αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Βέβαια ο άνθρωπος μου έκανε και απλό σχέδιο και γραπτή προσφορά ακριβά θα έλεγα αλλά είχε καλά υλικά. Όμως είπε κάτι περίεργα και δε μου γέμισε το μάτι 100%
Πήρα προσφορά από άλλον που τα έλεγε ωραία όμως τίποτα γραπτό ούτε κάποιο σχέδιο μου έδειξε.
Είχα και μια προσφορά από Πακιστανούς που δε μίλαγανε ελληνικά σχεδόν καθόλου αλλά δεν ήμουν σίγουρος καθώς λέγανε κάποια κουλά και παράδοξα αρχικά.

Αποφασισα πάρω τον δεύτερο καθώς αρκετά δείγματα δουλειάς είναι πολύ ωραία εκτός από μια δουλειά που είναι παράδοξη (ψαλίδια σε στέγη ήταν κολλημένα εξωτερικά και όχι μέσα) . Το πρόβλημα είναι πως είχε μπλέξει με μεγάλη δουλειά και είχε αφήσει πίσω τα άλλα. Έλεγε σε 2-3 μέρες θα τελειώσω και μου βγάζουν συνέχεια δουλειές. Έτσι πέρασε 1.5 μήνας και 20 τηλέφωνα δικά μου. Πάντως από ότι είδα αλήθεια έλεγε. Μου είπε πως με κανόνισε για Δευτέρα αλλά του είπα να μιλήσουμε το Σάββατο . Φυσικά δε με πήρε. Τον πήρα 3 τηλέφωνα και του έστειλα ένα μύνημα μετά Viber και μου λέει ότι είχε ξεχάσει ότι είναι αργία χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Ένα άλλο είναι πως αποφεύγει να μου πει για σχέδιο λεπτομέρειες που θέλω να συζητήσουμε και λέει άσχετα η ότι όταν έρθει θα το δούμε κτλ.

Δε ξερω τι να κάνω καθώς μετά θα λένε δικαιολογία για 15αυγουστους και Σεπτέμβρηδες.
Τι στρατηγική θα ακολουθουσατε δεδομένου πως οι μάστορες είναι ελαχιστοι

Πώς τον έκλεισες χωρίς να έχετε συζυτηση το πως θα γίνει...;
Ένα προσχέδιο τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει το πως θα γίνει....

Προσωπικά άπαξ και έχω πει μια ημερομηνία προσπαθώ να είναι μέσα....είδαλως ειδοποιώ πρώτα ότι ξέρεις θα καθυστερήσω για αυτόν και για αυτόν τον λόγω...Αλλά και πάλι μια δυο μέρες θα είναι...

...για να είσαι ενταξυ πρέπει να και εσύ σαν μάστορας να το δείχνεις...
Σήμερα ήταν η 25μερα σερί προκειμένου να μην βγω έξω στους χρόνους.μου...σκοτωμος αλλά τι να κάνεις τέτοια εποχή...

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Είχα και μια προσφορά από Πακιστανούς που δε μίλαγανε ελληνικά σχεδόν καθόλου αλλά δεν ήμουν σίγουρος καθώς λέγανε κάποια κουλά και παράδοξα αρχικά.
Παρε αυτους ... εμπειρια ζωης !!!!
και μετα να μας γραψεις τις αποψεις σου!

• Haha
  • Like
Reactions: anastasg and KOSSTV
Πραγματικα δεν ξερω πως μπλεκεις ετσι καθε φορα.

Για τετοιες δουλειες ζηταμε παντα την γνωμη φιλων και γνωστων που εχουν κανει παρομοιες εργασιες ειτε εχουν παρομοια εμπειρια και γνωριζουν καλα καποιον μαστορα.
Οι συστασεις ειναι το Α και το Ω, ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει η δυνατοτητα να αξιολογησει κανεις σωστα ο ιδιος μια τεχνικη προσφορα απο τριτους η δεν γνωριζει το ποιον των μαστορων.

Στο κατω κατω ρωταμε στο φορουμ για μια γνωμη πριν αρχισουμε κατι που δεν ειμαστε σιγουροι. Ολος και καποιος απο εμας μπορει να γνωριζει κατι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πραγματικα δεν ξερω πως μπλεκεις ετσι καθε φορα.

Για τετοιες δουλειες ζηταμε παντα την γνωμη φιλων και γνωστων που εχουν κανει παρομοιες εργασιες ειτε εχουν παρομοια εμπειρια και γνωριζουν καλα καποιον μαστορα.
Οι συστασεις ειναι το Α και το Ω, ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει η δυνατοτητα να αξιολογησει σωστα ο ιδιος μια τεχνικη προσφορα απο τριτους και δεν γνωριζει το ποιον των μαστορων.

Στο κατω κατω ρωταμε στο φορουμ για μια γνωμη πριν αρχισουμε κατι που δεν ειμαστε σιγουροι. Ολος και καποιος απο εμας μπορει να γνωριζει κατι.
Αρχικά δεν έχω γνωστούς για συστάσεις και όσους έχω οι δουλειές είναι με μέτρια η κακα αποτέλεσματα. Οπότε πάω στα τυφλά και βλέποντας όσο γίνεται δουλειές τους καθώς πολύ δύσκολα δίνουν λεπτομέρειες στο πως θα γίνουν.
Ίσως να προσπαθήσω να βρω για συστάσεις αλλά δε μου έχουν βγει καλές οι συστάσεις γενικά.
Εδώ έχω πει τι θέλω να κάνω.
Απλά έχω απορία γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρω αυτό που θέλω.

Πώς τον έκλεισες χωρίς να έχετε συζυτηση το πως θα γίνει...;
Ένα προσχέδιο τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει το πως θα γίνει....

Προσωπικά άπαξ και έχω πει μια ημερομηνία προσπαθώ να είναι μέσα....είδαλως ειδοποιώ πρώτα ότι ξέρεις θα καθυστερήσω για αυτόν και για αυτόν τον λόγω...Αλλά και πάλι μια δυο μέρες θα είναι...

...για να είσαι ενταξυ πρέπει να και εσύ σαν μάστορας να το δείχνεις...
Σήμερα ήταν η 25μερα σερί προκειμένου να μην βγω έξω στους χρόνους.μου...σκοτωμος αλλά τι να κάνεις τέτοια εποχή...
Μου είχε πει μια τιμή που υπολόγισε και πως αν συμφωνούσα θα ερχόταν να τα οριστικοποιήσουμε. Αλλά όταν ήρθε τη δεύτερη φορά μάλλον το μυαλό του ήταν αλλού και δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος επειδή τον πίεζαν μάλλον. Βιαζόταν αλλά όταν μου έλεγε για άσχετα θέματα πχ για Κούλη/ΔΕΗ μια χαρά μίλαγε και δεν έφευγε. Γενικά έχει νόμιμο προσωπικό αρκετα άτομα απλά πιστεύω δε το έχει με τη διαχείριση και οργάνωση και δε.μου φαίνεται πως λέει ψέματα καθώς από φωτός που βάζει για τις δουλειές που κάνει ταιριάζουν.

Αρχικά δεν έχω γνωστούς για συστάσεις και όσους έχω οι δουλειές είναι με μέτρια η κακα αποτέλεσματα. Οπότε πάω στα τυφλά και βλέποντας όσο γίνεται δουλειές τους καθώς πολύ δύσκολα δίνουν λεπτομέρειες στο πως θα γίνουν.
Ίσως να προσπαθήσω να βρω για συστάσεις αλλά δε μου έχουν βγει καλές οι συστάσεις γενικά.
Εδώ έχω πει τι θέλω να κάνω.
Απλά έχω απορία γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρω αυτό που θέλω.
Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις πως γίνεται η κατασκευή καί η εργασία αυτου που ζητας δεν μπορεί να λες ότι δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις...
Μπορείς να δώσεις μιά κατεύθυνση για του τι θες για να κανεις αλλά ο μάστορας θα σου πει τι και πώς και θα δωσει μια ολοκληρωμένη απάντηση και προσφορά...στήν συγκεκριμένη καλό θα ήταν νά ύπαρχει και εγγραφή...
Όσο αφορά τις συστάσεις θα συμφωνήσω ότι όντως ποτέ δεν μπορείς να είσαι συγουρος...Αλλά δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι...
Μου είχε πει μια τιμή που υπολόγισε και πως αν συμφωνούσα θα ερχόταν να τα οριστικοποιήσουμε. Αλλά όταν ήρθε τη δεύτερη φορά μάλλον το μυαλό του ήταν αλλού και δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος επειδή τον πίεζαν μάλλον. Βιαζόταν αλλά όταν μου έλεγε για άσχετα θέματα πχ για Κούλη/ΔΕΗ μια χαρά μίλαγε και δεν έφευγε. Γενικά έχει νόμιμο προσωπικό αρκετα άτομα απλά πιστεύω δε το έχει με τη διαχείριση και οργάνωση και δε.μου φαίνεται πως λέει ψέματα καθώς από φωτός που βάζει για τις δουλειές που κάνει ταιριάζουν.
Όπως το αναφέρεις μάλλον δεν είχατε σύμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο...
Όταν ένας μάστορας αναφέρει να τα πούμε σε δεύτερο χρόνο ώστε να οριστικοποιησουμε αυτά που έχουμε πει σημαίνει ότι κάποια πράγματα είναι στο αέρα η δεν έχουν ξεκαθαριστεί...
Το λέω γιατί όταν ο πελάτης δεν είναι 100% συγουρος αυτά συμβαίνουν...το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως...

Οπότε ίσως για αυτο θέλει να το αποφύγει..

Μπορείς να μας πεις ακριβώς τι θες να κάνεις...;

Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις πως γίνεται η κατασκευή καί η εργασία αυτου που ζητας δεν μπορεί να λες ότι δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις...
Μπορείς να δώσεις μιά κατεύθυνση για του τι θες για να κανεις αλλά ο μάστορας θα σου πει τι και πώς και θα δωσει μια ολοκληρωμένη απάντηση και προσφορά...στήν συγκεκριμένη καλό θα ήταν νά ύπαρχει και εγγραφή...
Όσο αφορά τις συστάσεις θα συμφωνήσω ότι όντως ποτέ δεν μπορείς να είσαι συγουρος...Αλλά δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι...

Όπως το αναφέρεις μάλλον δεν είχατε σύμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο...
Όταν ένας μάστορας αναφέρει να τα πούμε σε δεύτερο χρόνο ώστε να οριστικοποιησουμε αυτά που έχουμε πει σημαίνει ότι κάποια πράγματα είναι στο αέρα η δεν έχουν ξεκαθαριστεί...
Το λέω γιατί όταν ο πελάτης δεν είναι 100% συγουρος αυτά συμβαίνουν...το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως...

Οπότε ίσως για αυτο θέλει να το αποφύγει..

Μπορείς να μας πεις ακριβώς τι θες να κάνεις...;
Στη πρώτη συνάντηση όντως δεν ήταν 100% . Το θέμα είναι ότι και μετά είχε μπλέξει με μεγάλη δουλειά (βιομηχανικό) που τελείωσε πρόσφατα και είχε το μυαλό του άλλου. Ίσως να έχει πολλές δουλειές τι να πω.
Ο άλλος ήταν πάντως στη προσφορά ωραίος. Σχέδιο απλό αλλά ακριβώς όλα διαστάσεις, μεγέθη κτλ ,όρους για προκαταβολή και χρονικό περιθώριο που θα γίνει η δουλειά.
Απλά τεχνικά έλεγε περίεργα και είναι νέος οπότε δεν είμαι σίγουρος πόση εμπειρία έχει.
Σκέφτομαι να μην ξαναπαρω τηλέφωνο παρότι μου λέει θα σε πάρω ,θα σε επερνα κτλ και να πάρω άλλες 2 προσφορές και να στείλω και στον άλλο με τις μικρές αλλαγές που θέλω. 25 τηλέφωνα έχω κάνει από τότε που του είπα να προσχωρήσει. Απλά μου έλεγε δώσε μου 2-3 μέρες να τελειώσω και θα σε προγράμματισω κτλ και πέρασε 1.5 μήνας. Πιστεύω πως μάλλον του πέσανε πολλά μαζεμένα

Μάστορα με τέτοια συμπεριφορά όσο καλός και να είναι εγώ θα τον απέφευγα εφόσον θα είχα εναλλακτική επιλογή.
Από την στιγμή που σε κρεμάει επανειλημμένα και σε αγνοεί επιδεικτικά γιατί ασχολείσαι μαζί του;
Δεν θα κάνει αγγαρεία θα τον πληρώσεις!

Ή δεν θέλει να πάρει την δουλειά για κάποιο λόγο ή είναι εντελώς ανοργάνωτος και ασυνεπής.
Είμαι της άποψης ότι η γενικότερη συμπεριφορά ενός ανθρώπου βγαίνει και στην δουλειά του.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μάστορα με τέτοια συμπεριφορά όσο καλός και να είναι εγώ θα τον απέφευγα εφόσον θα είχα εναλλακτική επιλογή.
Από την στιγμή που σε κρεμάει επανειλημμένα και σε αγνοεί επιδεικτικά γιατί ασχολείσαι μαζί του;
Δεν θα κάνει αγγαρεία θα τον πληρώσεις!

Ή δεν θέλει να πάρει την δουλειά για κάποιο λόγο ή είναι εντελώς ανοργάνωτος και ασυνεπής.
Είμαι της άποψης ότι η γενικότερη συμπεριφορά ενός ανθρώπου βγαίνει και στην δουλειά του.
Ίσως αλλά γενικά έτσι είναι πολλοί. Βέβαια καποιοι που ξέρω είναι συνεπείς 100% πάντα κάνουν ότι λενε και δε τους αλλαζω. Πήρα 2-3 τηλεφωνα άλλους φαίνεται να ήξερε τι δουλειά ο τελευταίος ήταν πολύ to the point και εύστοχες ερωτήσεις. Θα του στείλω λεπτομέρειες και φωτογραφίες να μου δώσει κάποια τιμή.

• Like
Reactions: enduras1
Στη πρώτη συνάντηση όντως δεν ήταν 100% . Το θέμα είναι ότι και μετά είχε μπλέξει με μεγάλη δουλειά (βιομηχανικό) που τελείωσε πρόσφατα και είχε το μυαλό του άλλου. Ίσως να έχει πολλές δουλειές τι να πω.

Εάν είχε μπλεξει σε άλλη δουλειά και είχε καθυστερήσει έπρεπε να στο πει...
Βέβαια δεν αναφερεις και ότι δευτερη φορα είχε παλι ξεκαθαριστεί 100% κάτι που παίζει και αυτό τό ρόλο του που δεν επερνε τόσο καιρό...
Όλα τα ενδεχόμενα παίζουν...

Ο άλλος ήταν πάντως στη προσφορά ωραίος. Σχέδιο απλό αλλά ακριβώς όλα διαστάσεις, μεγέθη κτλ ,όρους για προκαταβολή και χρονικό περιθώριο που θα γίνει η δουλειά.
Απλά τεχνικά έλεγε περίεργα και είναι νέος οπότε δεν είμαι σίγουρος πόση εμπειρία έχει.
Αυτός ήταν σωστός...και είναι απολυτως λογικό να ήταν ακριβότερος καθώς οι σοβαροί επαγγελματίες έτσι λειτουργούν...

Όσο αφορά τα τεχνικά από την στιγμή που δεν τα παραθέτεις ,ώστε κάποιος να σε βοηθήσει ακούγοντας τα , δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως που είναι περίεργα...

Από την άλλη εαν γνώριζες όλες τις τεχνικές λεπτομέρειές δεν θα φωναζες μάστορα αλλά αυτό δεν σημαίνει επειδή τα άκουγες περίεργα ότι ήταν και λάθος...
Επισης δεν συμφωνώ ότι επειδή ήταν νέος δεν είχε εμπειρία...ξέρεις τι δουλειές κάνει και πώς.. ; πως εσύ μπορείς να κρίνεις...;
Εν έτει 2022 πολλά έχουν άλλαξει αρδην στον τρόπο επισκευών μέσα σε μια 10έτια όπως και οι τρόπος εργασίας με τα ανάλογα υλικά και εργαλεία...

Αναφέρω τα παραπάνω γιατί φαινεται η οποια απειρια σου σχετικά με το ζήτημα άσχετως οικονομικού...
Να έχεις υπομονή και να ακούς τους μαστόρους επαγγελματίες που ξερουν πολλά περισσοτερα από όσα νομίζουμε...