Παρε αυτους ... εμπειρια ζωης !!!!Είχα και μια προσφορά από Πακιστανούς που δε μίλαγανε ελληνικά σχεδόν καθόλου αλλά δεν ήμουν σίγουρος καθώς λέγανε κάποια κουλά και παράδοξα αρχικά.
Αρχικά δεν έχω γνωστούς για συστάσεις και όσους έχω οι δουλειές είναι με μέτρια η κακα αποτέλεσματα. Οπότε πάω στα τυφλά και βλέποντας όσο γίνεται δουλειές τους καθώς πολύ δύσκολα δίνουν λεπτομέρειες στο πως θα γίνουν.Πραγματικα δεν ξερω πως μπλεκεις ετσι καθε φορα.
Για τετοιες δουλειες ζηταμε παντα την γνωμη φιλων και γνωστων που εχουν κανει παρομοιες εργασιες ειτε εχουν παρομοια εμπειρια και γνωριζουν καλα καποιον μαστορα.
Οι συστασεις ειναι το Α και το Ω, ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει η δυνατοτητα να αξιολογησει σωστα ο ιδιος μια τεχνικη προσφορα απο τριτους και δεν γνωριζει το ποιον των μαστορων.
Στο κατω κατω ρωταμε στο φορουμ για μια γνωμη πριν αρχισουμε κατι που δεν ειμαστε σιγουροι. Ολος και καποιος απο εμας μπορει να γνωριζει κατι.
Μου είχε πει μια τιμή που υπολόγισε και πως αν συμφωνούσα θα ερχόταν να τα οριστικοποιήσουμε. Αλλά όταν ήρθε τη δεύτερη φορά μάλλον το μυαλό του ήταν αλλού και δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος επειδή τον πίεζαν μάλλον. Βιαζόταν αλλά όταν μου έλεγε για άσχετα θέματα πχ για Κούλη/ΔΕΗ μια χαρά μίλαγε και δεν έφευγε. Γενικά έχει νόμιμο προσωπικό αρκετα άτομα απλά πιστεύω δε το έχει με τη διαχείριση και οργάνωση και δε.μου φαίνεται πως λέει ψέματα καθώς από φωτός που βάζει για τις δουλειές που κάνει ταιριάζουν.Πώς τον έκλεισες χωρίς να έχετε συζυτηση το πως θα γίνει...;
Ένα προσχέδιο τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει το πως θα γίνει....
Προσωπικά άπαξ και έχω πει μια ημερομηνία προσπαθώ να είναι μέσα....είδαλως ειδοποιώ πρώτα ότι ξέρεις θα καθυστερήσω για αυτόν και για αυτόν τον λόγω...Αλλά και πάλι μια δυο μέρες θα είναι...
...για να είσαι ενταξυ πρέπει να και εσύ σαν μάστορας να το δείχνεις...
Σήμερα ήταν η 25μερα σερί προκειμένου να μην βγω έξω στους χρόνους.μου...σκοτωμος αλλά τι να κάνεις τέτοια εποχή...
Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις πως γίνεται η κατασκευή καί η εργασία αυτου που ζητας δεν μπορεί να λες ότι δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις...Αρχικά δεν έχω γνωστούς για συστάσεις και όσους έχω οι δουλειές είναι με μέτρια η κακα αποτέλεσματα. Οπότε πάω στα τυφλά και βλέποντας όσο γίνεται δουλειές τους καθώς πολύ δύσκολα δίνουν λεπτομέρειες στο πως θα γίνουν.
Ίσως να προσπαθήσω να βρω για συστάσεις αλλά δε μου έχουν βγει καλές οι συστάσεις γενικά.
Εδώ έχω πει τι θέλω να κάνω.
Απλά έχω απορία γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρω αυτό που θέλω.
Όπως το αναφέρεις μάλλον δεν είχατε σύμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο...Μου είχε πει μια τιμή που υπολόγισε και πως αν συμφωνούσα θα ερχόταν να τα οριστικοποιήσουμε. Αλλά όταν ήρθε τη δεύτερη φορά μάλλον το μυαλό του ήταν αλλού και δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος επειδή τον πίεζαν μάλλον. Βιαζόταν αλλά όταν μου έλεγε για άσχετα θέματα πχ για Κούλη/ΔΕΗ μια χαρά μίλαγε και δεν έφευγε. Γενικά έχει νόμιμο προσωπικό αρκετα άτομα απλά πιστεύω δε το έχει με τη διαχείριση και οργάνωση και δε.μου φαίνεται πως λέει ψέματα καθώς από φωτός που βάζει για τις δουλειές που κάνει ταιριάζουν.
Στη πρώτη συνάντηση όντως δεν ήταν 100% . Το θέμα είναι ότι και μετά είχε μπλέξει με μεγάλη δουλειά (βιομηχανικό) που τελείωσε πρόσφατα και είχε το μυαλό του άλλου. Ίσως να έχει πολλές δουλειές τι να πω.Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις πως γίνεται η κατασκευή καί η εργασία αυτου που ζητας δεν μπορεί να λες ότι δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις...
Μπορείς να δώσεις μιά κατεύθυνση για του τι θες για να κανεις αλλά ο μάστορας θα σου πει τι και πώς και θα δωσει μια ολοκληρωμένη απάντηση και προσφορά...στήν συγκεκριμένη καλό θα ήταν νά ύπαρχει και εγγραφή...
Όσο αφορά τις συστάσεις θα συμφωνήσω ότι όντως ποτέ δεν μπορείς να είσαι συγουρος...Αλλά δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι...
Όπως το αναφέρεις μάλλον δεν είχατε σύμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο...
Όταν ένας μάστορας αναφέρει να τα πούμε σε δεύτερο χρόνο ώστε να οριστικοποιησουμε αυτά που έχουμε πει σημαίνει ότι κάποια πράγματα είναι στο αέρα η δεν έχουν ξεκαθαριστεί...
Το λέω γιατί όταν ο πελάτης δεν είναι 100% συγουρος αυτά συμβαίνουν...το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως...
Οπότε ίσως για αυτο θέλει να το αποφύγει..
Μπορείς να μας πεις ακριβώς τι θες να κάνεις...;
Ίσως αλλά γενικά έτσι είναι πολλοί. Βέβαια καποιοι που ξέρω είναι συνεπείς 100% πάντα κάνουν ότι λενε και δε τους αλλαζω. Πήρα 2-3 τηλεφωνα άλλους φαίνεται να ήξερε τι δουλειά ο τελευταίος ήταν πολύ to the point και εύστοχες ερωτήσεις. Θα του στείλω λεπτομέρειες και φωτογραφίες να μου δώσει κάποια τιμή.Μάστορα με τέτοια συμπεριφορά όσο καλός και να είναι εγώ θα τον απέφευγα εφόσον θα είχα εναλλακτική επιλογή.
Από την στιγμή που σε κρεμάει επανειλημμένα και σε αγνοεί επιδεικτικά γιατί ασχολείσαι μαζί του;
Δεν θα κάνει αγγαρεία θα τον πληρώσεις!
Ή δεν θέλει να πάρει την δουλειά για κάποιο λόγο ή είναι εντελώς ανοργάνωτος και ασυνεπής.
Είμαι της άποψης ότι η γενικότερη συμπεριφορά ενός ανθρώπου βγαίνει και στην δουλειά του.
Χίος; Ελπίζω να πάω καποτεΚαλημέρα!
Τέλος τριημερης επίσκεψης στο νησί μου.
Επιστροφή με όμορφες εικόνες στις αποσκευές μαζί με ρίγανη και καπαρη!!!
View attachment 198698View attachment 198699View attachment 198700View attachment 198701View attachment 198702View attachment 198703View attachment 198704View attachment 198705
Στη πρώτη συνάντηση όντως δεν ήταν 100% . Το θέμα είναι ότι και μετά είχε μπλέξει με μεγάλη δουλειά (βιομηχανικό) που τελείωσε πρόσφατα και είχε το μυαλό του άλλου. Ίσως να έχει πολλές δουλειές τι να πω.
Αυτός ήταν σωστός...και είναι απολυτως λογικό να ήταν ακριβότερος καθώς οι σοβαροί επαγγελματίες έτσι λειτουργούν...Ο άλλος ήταν πάντως στη προσφορά ωραίος. Σχέδιο απλό αλλά ακριβώς όλα διαστάσεις, μεγέθη κτλ ,όρους για προκαταβολή και χρονικό περιθώριο που θα γίνει η δουλειά.
Απλά τεχνικά έλεγε περίεργα και είναι νέος οπότε δεν είμαι σίγουρος πόση εμπειρία έχει.
Ναι φίλε μου.Χίος; Ελπίζω να πάω καποτε
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.