Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αφού τελικά, απ’ότι φαίνεται, σβήσαμε και τις δικές μας τις φωτιές 🔥 ήρθε η ώρα για τις καθιερωμένες συντηρήσεις…
Ιδού λοιπόν, δεσποινίς ετών 28!
Παραμένει κούκλα όπως ακριβώς και την πρώτη στιγμή που την είδα :love:

View attachment 256453View attachment 256450View attachment 256451View attachment 256452

Κι όπως όλα τα πράγματα που αγαπάμε για να εξακολουθεί να είναι όμορφη θέλει την περιποίηση της.
Μπουζί, βαλβολίνες, φλάτζες, ανόδια, ιμπέλερ, τσιμούχες θερμοστάτες και γενικά έλεγχος όλων των αναλώσιμων σύν ένα πολύ καλό πλήσιμο με ειδικό υγρό κατά των αλάτων και μετά αποθήκευση και ξεκούραση…
Ίσως από Σεπτέμβρη γουργουρίσει ξανά για μια βολτίτσα μέχρι Κεφαλονιά, διαφορετικά του χρόνου πάλι.

View attachment 256454View attachment 256455View attachment 256456View attachment 256457View attachment 256458
ΜΕΡΑΚΛΗΣ με όλη την σημασία!!!
μτφ Μερακλής (ουσ.): Άνθρωπος που απολαμβάνει την ομορφιά της ζωής, που νοιάζεται για τις λεπτομέρειες και δίνει ψυχή σε αυτό που κάνει.

Μπάμπη, χαρά στο κουράγιο σου!!!!! Μηχανή του 1997, το 2025 να είναι σε κατάσταση "βιτρίνας" θέλει πολύ μεράκι.

Χωρίς μεράκι δε γίνεται τίποτε σωστά.
Όλες μου τις μηχανές τις αγαπούσα, όλες YAMAHA εννοείται, αυτό το μοτόρι όμως το λατρεύω :love:
Έχει οργώσει, κυριολεκτικά, το Ιόνιο από Οθωνούς μέχρι Λαγανά, και το μισό Αιγαίο όλα αυτά τα χρόνια και δεν μου έχει «γκρινιάξει» ούτε μια στιγμή, απλά τη χαϊδεύω, κάπου εκει κοντά στις 3900 στροφές, κι αυτή μου τραγουδάει. Ασταμάτητα κι αδιαμαρτύρητα!
Διψάει πολύ όμως και πίνει… Δίχρονη βλέπεις.
1,3-1,5 lt τό μίλι αλλά χαλάλι της… 🥰

Διψάει πολύ όμως και πίνει… Δίχρονη βλέπεις.
1,3-1,5 lt τό μίλι αλλά χαλάλι της…

Λαγανάς Στροφάδια (περίπου 35 μίλια) με 6,5μ φουσκωτό και με Mercury 150+ (δεν θυμάμαι ακριβώς) η κατανάλωση ξεπέρασε τα 80 λίτρα.
Βέβαια δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες. Είχα 6άρι γεμάτο και το σκάφος φορτωμένο μέχρι τα μπούνια με εξοπλισμό. Με έσωσαν οι 2 δεξαμενές των 100 λίτρων έκαστη, αλλιώς θα μέναμε εκεί με τον παπα-Γρηγόρη μέχρι να βρούμε καύσιμα :ROFLMAO:.

Άσχετο/σχετικό: όσοι έχετε τα παλιά διπλώματα ταχυπλόου, πρέπει να τα αντικαταστήσετε εντός του 2025.

Από αυτονομία καλά είμαι, ένα ανοξείδωτο ενσωματωμένο στη γάστρα 280 lt κι ένα εύκαμπτο 90 lt.

Αν πήγες με 6-άρι και full φορτίο τα 2,5 lt το μίλι καλά το ακούω για Mercury 😝
Ευτυχώς που είχες και τον αέρα πρίμα 😊, Μαΐστρος υποθέτω θα φύσαγε.

Για το καινούριο δίπλωμα έκανα όλες τις διαδικασίες αρχές Ιουλίου και τα κατέθεσα κι όπου νάναι το περιμένω (δύο μήνες μου είπαν).

Από αυτονομία καλά είμαι, ένα ανοξείδωτο ενσωματωμένο στη γάστρα 280 lt κι ένα εύκαμπτο 90 lt.
Εγώ είχα ένα πλωρα και ένα πρυμα (ενσωματωμένα) ανεξάρτητα μεν αλλά με δυνατότητα μετάγγισης. Αυτό με βόλεψε αρκετά στην κατανομή βάρους, γιατί δεν ήταν όλες οι "αποστολές" ίδιες.

Αν πήγες με 6-άρι και full φορτίο τα 2,5 lt το μίλι καλά το ακούω για Mercury 😝
Ευτυχώς που είχες και τον αέρα πρίμα 😊, Μαΐστρος υποθέτω θα φύσαγε.

Δεν είχα περιθώριο επιλογής στην μηχανή (αν είχα, εννοείται YAMAHA). Το σκάφος ήταν χορηγία, αλλά αξιόπλοο. Έγιναν αρκετές αποστολές στο Ιόνιο και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Σημαντικότατη βοήθεια στο πλανάρισμα, ήταν το power trim.
Ο καιρός ήταν στην μπάντα ( γαρμπής ή πουνέντες), οπότε όλη η πορεία βγήκε με τακ.

Για το καινούριο δίπλωμα έκανα όλες τις διαδικασίες αρχές Ιουλίου και τα κατέθεσα κι όπου νάναι το περιμένω (δύο μήνες μου είπαν).

Εγώ το έκανα σήμερα. Και για να πω την αλήθεια, το θυμήθηκα όταν ειδα την συντηρηση της μηχανής που ανέβασες😁. Με έσωσες πάλι:)

Επιστροφή από διακοπές,μπανια και τα πανηγηρωσημα και τάξη στην εργαστηρι και φόρτιση μπαταριων για την νεα σεζον που ξεκιναει.....!!

View attachment 256619

View attachment 256620
Kωστη κούκλα το έχεις το εργαστήρι!!

Μα πως τα καταφέρνει ;;;
Μου παιρνει 2 ώρες περίπου να καθαριστεί...αλλά ήδη είναι σε τάξη τα εργαλεια...
Απλώς κάθε φορά που χρησιμοποιουνται μπαίνουν στην θέση τους...Είναι αρχή μου...!!!

Μου παιρνει 2 ώρες περίπου να καθαριστεί...αλλά ήδη είναι σε τάξη τα εργαλεια...
Απλώς κάθε φορά που χρησιμοποιουνται μπαίνουν στην θέση τους...Είναι αρχή μου...!!!
Τυχεροί όσοι έχουν συνεργαστεί επαγγελματικά μαζί σου Κωστή (είτε ως πελάτες, είτε ως επαγγελματίες).

@babis
Με συγκίνησαν οι εικόνες της Yamaha. Έχω λίγο νεώτερο αδελφάκι της (2003), ίδια ιπποδύναμη, και δεν την αλλάζω με τίποτα.
Μοτέρ σκύλος, ελαφρύ, ροπάτο. Να τα χαιρόμαστε για πολλά ακόμη χρόνια.

• Like
Reactions: Babis K.
Ρε παιδιά σε τραπεζαρία έπεσαν σπίθες και έκανε αρκετά σαν αυτό της φωτογραφίας καψίματα. Δεν ξέρω τι ξύλο είναι. Πως μπορώ να το επιδιορθωσω τοπικά; 1000016329.jpg

Aυτο που ειχα κανει εγω σε παρομοια περιπτωση σε ξυλινο τραπεζακι κηπου ηταν να το ξυσω με ενα μαχαιρακι μεχρι να φυγει το καψιμο. Ηταν σκουρο ξυλο και δεν φανηκε τιποτα τελικα. Αν ηταν βαθυτερο το καψιμο θα εβαζα ιδιου χρωματος ξυλοστοκο που υπαρχουν αφθονοι σε διαφορες αποχρωσεις.

Αυτό που έγραψε ο Μιχάλης, αλλά βάλε και ένα βερνίκι κρούστας από πάνω. Χωρίς βερνίκι ο στόκος θα φύγει στο πρώτο βρέξιμο. (νομίζω - δεν έχω βάλει ποτέ ξυλόστοκο χωρίς βερνίκι).

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie

και ομως ναι :ROFLMAO:

Ryobi R18DDP2 ONE+ 18v Cordless Drill Driver

Ryobi-R18DDP2-ONE-18v-Cordless-Drill-Driver.png

• Like
Reactions: newbie
Αλλάξανε το δίκτυο νερού εδώ που μένω και μετά από επικοινωνία με την ΕΥΔΑΧ μου είπαν ότι από την αναμονή που έβγαλαν μέχρι το ρολόι μου πρέπει να την κάνω την σύνδεση εγώ με ιδιώτη υδραυλικό και δικά μου έξοδα.η απόσταση είναι 2 μέτρα με τσιμεντένιο πεζοδρόμιο έως το ρολόι! γνωρίζει κάποιος τι ισχύει;