Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Δεν τα έφτυσε ακόμα ο Wankel?
Μήπως άλλαξε τις τσιμούχες?

Γιατί να τα φτύσει Νίκο ... δεν έχω αλλάξει τίποτα ... εκτός από λάδια, δισκόφρενα, τακάκια, λάστιχα ... τον Αύγουστο κλείνει 12 χρόνια ...

Οι συγκεκριμένοι κινητήρες λόγω της κατασκευής τους, έχουν πρόβλημα στις τσιμούχες (Apex) οι οποίες και φθείρονται εύκολα και το καταλαβαίνεις από την απώλεια συμπίεσης.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος επειδή καίνε λάδι, έχουν αυξημένους ρύπους αλλά και μπουκώνουν οι εξατμίσεις τους από τις επικαθήσεις. Η mazda προσπάθησε πολύ για τα 2 τελευταία αλλά δεν τα κατάφερε και πολύ καλά.
Πάντως η λογική του συγκεκριμένου κινητήρα φέρνει πολύ σε δίχρονους.
Δεν έχει βαλβίδες ούτε πολλά κινητά μέρη.
Λένε ότι θα βγάλουν καινούριο Wankel σε λίγο καιρό.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Οι συγκεκριμένοι κινητήρες λόγω της κατασκευής τους, έχουν πρόβλημα στις τσιμούχες (Apex) οι οποίες και φθείρονται εύκολα και το καταλαβαίνεις από την απώλεια συμπίεσης.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος επειδή καίνε λάδι, έχουν αυξημένους ρύπους αλλά και μπουκώνουν οι εξατμίσεις τους από τις επικαθήσεις. Η mazda προσπάθησε πολύ για τα 2 τελευταία αλλά δεν τα κατάφερε και πολύ καλά.
Πάντως η λογική του συγκεκριμένου κινητήρα φέρνει πολύ σε δίχρονους.
Δεν έχει βαλβίδες ούτε πολλά κινητά μέρη.
Λένε ότι θα βγάλουν καινούριο Wankel σε λίγο καιρό.

Και είναι "όπως" λες και δεν είναι ... π.χ. το ότι καίει λάδι δεν είναι κατασκευαστικό λάθος όπως συμβαίνει στους παλινδρομικούς ...δεν έχει σχέση με δίχρονο κινητήρα αφού είναι τετράχρονος αλλά ούτε με τετράχρονο παλινδρομικό είναι τετράχρονος περιστροφικός Wankel κινητήρας με αρκετές ομοιότητες σε σχέση με την Αρχική σχεδίαση του Felix Wankel ...

DiDKM.gif
DKM 54 vs KKM 57
DiKKM-anim.gif

Εχω φίλους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και έχουν κάποια θεματάκια.
Σίγουρα δεν είναι κατασκευαστικό λάθος αλλά αυτό είναι μειονέκτημα την στιγμή που πάμε για Euro 6 και εδώ δεν έχουμε ούτε προδιαγραφές Euro 2...
Είναι τετράχρονος αλλά η λογική του (απουσία βαλβίδων, εκκεντροφόρου κλπ) πάει κοντά σε δίχρονο. Σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.
Επίσης όλοι οι τετράχρονοι καίνε λάδι, κάποιοι λίγα ml άλλοι λίτρα.. :)

Εμένα δηλαδή που δεν καίει σταγόνα λάδι στα 20000 - 25000 χιλ. που τα αλλάζω ...είναι ελαττωματικό ??
Μιλάμε για Opel Astra 1800 ατμοσφαιρικό του 2005 -- με 235.000 χιλ. πάνω του.
Κατανάλωση 7,5-9 Λιτ/100χιλ.
Βλάβες ...ασήμαντες ..... ούτε δίσκο δεν έχω αλλάξει.

Ένα 1300αρι ... για την ακρίβεια 1308cc ...

Αν ο Νεκτάριος κατι ξέρει, τοτε οδηγάς συντηρητικά.
Και μάλλον ειναι μαμισιο το εργαλειο.
Ενας τρελοανηψιος μου με ενα πειραγμένο τέτοιο, το βγάζει περίπατο (όχι βολτα) μονο ΣΚ γιατι καίει το άτιμο (και τρομοκρατούνται οι πεζοί).
Και μου έλεγε σε μια συζήτηση, οτι οι wankel αντέχουν μέχρι 70.000~80.000 km. Μετά το αμάξι θελει μεταμόσχευση.
Πάντως πάνε τον κ... τους

Last edited:
Καλημέρα σε όλους & από τον παππού Κώστα & την συννεφιασμένη αλλά ζεστή Πάτρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια "ξυλουργική" ιστορία ζωής !

Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του.
Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά, όμως έπρεπε να βγει στη σύνταξη, θα τα κατάφερναν.
Ο εργολάβος στεναχωρήθηκε που θα έφευγε ένας τόσο καλός μάστορας και ζήτησε από τον ξυλουργό αν θα μπορούσε να του χτίσει άλλο ένα σπίτι σαν προσωπική χάρη.
Ο ξυλουργός είπε ναι, όμως όσο περνούσε ο καιρός δεν ήταν δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος πως δεν δούλευε με όλη του τη καρδιά.
Χρησιμοποιούσε υλικά κατώτερης ποιότητας και έκανε επιπόλαιη δουλειά.
Ήταν ο χειρότερος τρόπος για να τελειώσει μια καριέρα γεμάτη αφοσίωση και επιτυχίες.
Όταν ο ξυλουργός τελείωσε το έργο, ήρθε ο εργολάβος να επιθεωρήσει το σπίτι.
Έδωσε το κλειδί της εισόδου στον ξυλουργό και του είπε,
β€œΑυτό το σπίτι είναι δικό σου, ένα δώρο από μένα για σένα.”
Ο ξυλουργός έμεινε άναυδος!
Τι κρίμα! Αν το ήξερε πως έχτιζε το δικό του σπίτι, θα το είχε κάνει εντελώς διαφορετικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με μας. Χτίζουμε τη ζωή μας, μέρα με την μέρα, πολύ συχνά μη κάνοντας το καλύτερο μας σε αυτό που χτίζουμε.
Και μετά μένουμε εμβρόντητοι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κατοικήσουμε στο σπίτι που κτίσαμε.
Αν μπορούσαμε να το κάνουμε ξανά, θα το κάναμε εντελώς διαφορετικά.
Να όμως που δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω.

Εσύ είσαι ο ξυλουργός στη ζωή σου. Κάθε μέρα βάζεις μια πρόκα, τοποθετείς άλλη μια τάβλα, η ορθώνεις ένα τοίχο.
Οι προθέσεις και οι επιλογές που κάνεις σήμερα χτίζουν το αυριανό σου β€œσπίτι”.
Γι’ αυτό να δημιουργείς με σοφία!

Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου.
Είναι ο συντομότερος δρόμος.

Ρε λέτε να παρά μεγάλωσα τελικά ? :operator:

Εμένα δηλαδή που δεν καίει σταγόνα λάδι στα 20000 - 25000 χιλ. που τα αλλάζω ...είναι ελαττωματικό ??

Νικο μηπως ειναι υπερβολικα αυτα τα χιλιομετρα για αλλαγη?

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα στην μαστοροπαρέα και τους γκαζιάρηδες της.
http://www.autoblog.gr/2015/10/13/to-neo-toyota-prius-exei-mesh-katanalwsh-25-litra100-xlm/

Καλημέρα Παναγιώτη,

Ωραία τα Hybrid αλλά όλοι ξεχνάνε στη κατανάλωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης να προσθέσουν και την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει το αυτοκίνητο, καθώς και το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει η διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου - ανεξάρτητα από την έκδοση - πού είναι από τα πλέον μεγάλα.

Επειδή έχω οδηγήσει υβριδικά γνώμη μου είναι πως τα υβριδικά είναι καλά για την πόλη και για χαμηλές ταχύτητες μετακίνησης, αλλά για ταξίδι δεν...

άσε που με το αυτόματο κιβώτιο μεταβαλλόμενης σχέσης που έχουν τα Toyota οι στροφές σε επιτάχυνση παραμένουν υψηλές και σταθερές και μέσα στο αυτοκίνητο νομίζεις πως είσαι σε παλιό Ιταλικό Τρόλευ

Υπάρχει πολύς δρόμος εξέλιξης ακόμα για τα νέα αυτοκίνητα και έχω την αίσθηση πως τα υβριδικά με τη σημερινή προσέγγιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα στάδιο μετάβασης σε κάτι περισσότερο αυτόνομο και διαφορετικού καυσίμου.

Εξαρτάται και πως το πας Νίκο.
Όσο πιο πολύ το ζορίζεις τόσο χειρότερα.

Ένα άλλο που παίζει σημασία είναι και τι λάδι βάζεις. Τα συνθετικά λάδια καταναλώνονται ευκολότερα από τον κινητήρα σε σχέση με τα ημί η τα απλά ορυκτέλαια.

Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του.
Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά, όμως έπρεπε να βγει στη σύνταξη, θα τα κατάφερναν.
Ο εργολάβος στεναχωρήθηκε που θα έφευγε ένας τόσο καλός μάστορας και ζήτησε από τον ξυλουργό αν θα μπορούσε να του χτίσει άλλο ένα σπίτι σαν προσωπική χάρη.
Ο ξυλουργός είπε ναι, όμως όσο περνούσε ο καιρός δεν ήταν δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος πως δεν δούλευε με όλη του τη καρδιά.
Ήταν ο χειρότερος τρόπος για να τελειώσει μια καριέρα γεμάτη αφοσίωση και επιτυχίες.
Τι κρίμα! Αν το ήξερε πως έχτιζε το δικό του σπίτι, θα το είχε κάνει εντελώς διαφορετικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με μας. Χτίζουμε τη ζωή μας, μέρα με την μέρα, πολύ συχνά μη κάνοντας το καλύτερο μας σε αυτό που χτίζουμε.
Και μετά μένουμε εμβρόντητοι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κατοικήσουμε στο σπίτι που κτίσαμε.

Εσύ είσαι ο ξυλουργός στη ζωή σου. Κάθε μέρα βάζεις μια πρόκα, τοποθετείς άλλη μια τάβλα, η ορθώνεις ένα τοίχο.
Οι προθέσεις και οι επιλογές που κάνεις σήμερα χτίζουν το αυριανό σου β€œσπίτι”.

Ωραίος. Αλλά επίτρεψε μου να δικαιολογήσω τον μάστορα... :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα Παναγιώτη,

Ωραία τα Hybrid αλλά όλοι ξεχνάνε στη κατανάλωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης να προσθέσουν και την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει το αυτοκίνητο, καθώς και το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει η διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου - ανεξάρτητα από την έκδοση - πού είναι από τα πλέον μεγάλα.

Επειδή έχω οδηγήσει υβριδικά γνώμη μου είναι πως τα υβριδικά είναι καλά για την πόλη και για χαμηλές ταχύτητες μετακίνησης, αλλά για ταξίδι δεν...

άσε που με το αυτόματο κιβώτιο μεταβαλλόμενης σχέσης που έχουν τα Toyota οι στροφές σε επιτάχυνση παραμένουν υψηλές και σταθερές και μέσα στο αυτοκίνητο νομίζεις πως είσαι σε παλιό Ιταλικό Τρόλευ

Υπάρχει πολύς δρόμος εξέλιξης ακόμα για τα νέα αυτοκίνητα και έχω την αίσθηση πως τα υβριδικά με τη σημερινή προσέγγιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα στάδιο μετάβασης σε κάτι περισσότερο αυτόνομο και διαφορετικού καυσίμου.

Σεβαστή η άποψη σου αλλά επέτρεψε μου να έχω αντίθετη...

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα Παναγιώτη,

+1000.

Αν σου χαλάσουν οι μπαταρίες θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Κάτι είχα ακούσει για κόστος κοντά στα 8000 για το Prius.

Παίρνεις ένα Tesla και είσαι άρχοντας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

+1000.

Αν σου χαλάσουν οι μπαταρίες θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Κάτι είχα ακούσει για κόστος κοντά στα 8000 για το Prius.

Παίρνεις ένα Tesla και είσαι άρχοντας!

Νικόλα 2000-3000 καινούργιες, 30 αλλαγή στοιχείου (28 στοιχεία Χ 30 = 840 αν τα αλλάξεις όλα) αλλάζεις όποιο μπλοκάρει.

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=32880&start=150#p1685709

http://www.caroto.gr/2013/12/18/toyota-prius-ένα-εκατομμύριο-χιλιόμετρα-ως-ταξί/

Ταξί Αθήνα 1.200.000 χλμ. 3η μπαταρία (1.200.000/3=400.000) αρα χοντρικά κάθε 500.000 - 550.000 χλμ.

Παππού Κώστα ωραίο και διδακτικό κείμενο. :SFGSFGSF: Μην βιάζεσαι να γεράσεις, ζήσε την κάθε στιγμή.-bye-

Last edited: