Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σέ όλους,καί ευχαριστώ
Κώστα δέν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση πέραν τών 5-7 ημερών,καί άν βγεί θά είναι καθαρά από τύχη,τό μόνο πού έχω παρατηρήσει ότι σέ μερικές φάσεις τής σελήνης υπάρχει περισσότερο κακοκαιρία.

Last edited:
Κώστα δέν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση πέραν τών 5-7 ημερών,καί άν βγεί θά είναι καθαρά από τύχη,τό μόνο πού έχω παρατηρήσει ότι σέ μερικές φάσεις τής σελήνης υπάρχει περισσότερο κακοκαιρία.
Ο καθηγητής που εχω στην μετεωρολογία μου απάντησε το εξής σχετική ερωτηση μου για την μη εγκυρότητα των προβλέψεων.

Παλαιότερα η ΕΜΥ έστελνε μετεωρολογικά μπαλόνια (η κάπως έτσι) 2 και 3 φορές την μέρα. Έτσι οι προβλέψεις σχεδόν πάντα ήταν ακριβείς. Τώρα στέλνουν στην καλύτερη ένα μπαλόνι την εβδομάδα γι αυτό και οι προβλέψεις είναι άλλα 'ντι άλλων...

Νικόλα έχεις δει καμιά μακέτα για τον κόμβο του Ρίου στην τελική του μορφή ???
Έχω ένα cad από το 2010. Δεν φαίνεται να αλλάζει κ πολύ. Έχει μετατόπιση προς την Αθήνα σε σχέση με τον παλιό κόμβο, κ ενώνεται με νοσοκομείο κ γέφυρα.

Εγώ θα μπορώ να μπαίνω στην νέα εθνική πηγαίνοντας από το σπίτι προς Πάτρα χωρίς να κατεβαίνω στα προσφυγικά ή στην παραλία όπως τώρα??

Καλημερα Μαστορες απο την μακρινη Μαδριτη...
Δημητρη εγω θελω μια ευκολη προγνωση καιρου το Σαββατο στην Περιοχη Νεας Φιλαδελφειας Μεταμορφωσης τι πιθανοτητες βροχης εχουμε?
Ειναι η βαφτιση της μικρης και η συζηγος ανυσηχει για βροχη βλεπε στολισμους κτλ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα παιδιά!!!
Δημήτρη είναι δύσκολο αλλά θέλω πρόβλεψη για τον καιρό στα Βαλκάνια την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη!!!

Για που ετοιμαζεσαι Κυρ...???

Για δειτε!
8725210998d2998e999821e6d1a1c672.jpg

Τώρα σου ήρθε η ειδοποίηση; Ισχύει από αρχές Ιουλίου και μια χαρά με κάλυψε στις διακοπές!
Έτρεχε και ενημέρωση στα ΜΜΕ από αρχές Αυγούστου.

Καλημέρα παιδιά!!!
Δημήτρη είναι δύσκολο αλλά θέλω πρόβλεψη για τον καιρό στα Βαλκάνια την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη!!!

Kυριάκο νά μού τό αναφέρεις μια εβδομάδα πρίν καί θά σού πώ.

Καλημερα Μαστορες απο την μακρινη Μαδριτη...
Δημητρη εγω θελω μια ευκολη προγνωση καιρου το Σαββατο στην Περιοχη Νεας Φιλαδελφειας Μεταμορφωσης τι πιθανοτητες βροχης εχουμε?
Ειναι η βαφτιση της μικρης και η συζηγος ανυσηχει για βροχη βλεπε στολισμους κτλ...

Να σού ζήσει μέ υγεία καί καλότυχη η κορούλα σου Ευγένιε
Τό μόνο πού είναι εύκολο στήν πρόγνωση είναι η θερμοκρασία-υγρασία- καί ο άνεμος ο υετός (βροχή,χιόνι,χαλάζι) έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.
Μέ ενδιαφέρει καί μένα τό Σάββατο πού έχω εξωτερική δουλειά μέχρι τό μεσημέρι και τό κοιτάζω επισταμένα κάθε μέρα,μέ τά τώρα δεδομένα έχουμε αστάθεια,υγρασία στά χαμηλά - μεσαία στρώματα τής τροπόσφαιρας στήν Αττική,ασθενείς ανέμους στά χαμηλά-μεσαία-καί υψηλά στρώματα τής τροπόσφαιρας πού ευνοούν τίς κατακόρυφες αναπτύξεις νεφών,πού σημαίνει ότι οι πιθανότητες γιά βροχή η καταιγίδα είναι στό 70 - 80 % .Τρία Ελληνικά μοντέλα καιρού πού είδα (Skiron-Poseidon-Bollam) δίνουν βροχή στό μεσοδιάστημα από κάπου γύρω στίς 2 τό μεσημέρι μέχρι 7 τό απόγευμα από τό κέντρο τής Αθήνας καί βορειότερα μέ περισσότερη εστίαση σέ περιοχές πέριξ τής Πάρνηθας -Πεντέλης καί βορειότερα στά σύνορα τού νομού.
Αλλά όπως είπα ο υετός είναι τό δύσκολο κομμάτι τής πρόγνωσης καί θά τό δούμε καί αύριο μέ τά νέα δεδομένα.