Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Να σού ζήσει μέ υγεία καί καλότυχη η κορούλα σου Ευγένιε
Τό μόνο πού είναι εύκολο στήν πρόγνωση είναι η θερμοκρασία-υγρασία- καί ο άνεμος ο υετός (βροχή,χιόνι,χαλάζι) έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.
Μέ ενδιαφέρει καί μένα τό Σάββατο πού έχω εξωτερική δουλειά μέχρι τό μεσημέρι και τό κοιτάζω επισταμένα κάθε μέρα,μέ τά τώρα δεδομένα έχουμε αστάθεια,υγρασία στά χαμηλά - μεσαία στρώματα τής τροπόσφαιρας στήν Αττική,ασθενείς ανέμους στά χαμηλά-μεσαία-καί υψηλά στρώματα τής τροπόσφαιρας πού ευνοούν τίς κατακόρυφες αναπτύξεις νεφών,πού σημαίνει ότι οι πιθανότητες γιά βροχή η καταιγίδα είναι στό 70 - 80 % .Τρία Ελληνικά μοντέλα καιρού πού είδα (Skiron-Poseidon-Bollam) δίνουν βροχή στό μεσοδιάστημα από κάπου γύρω στίς 2 τό μεσημέρι μέχρι 7 τό απόγευμα από τό κέντρο τής Αθήνας καί βορειότερα μέ περισσότερη εστίαση σέ περιοχές πέριξ τής Πάρνηθας -Πεντέλης καί βορειότερα στά σύνορα τού νομού.
Αλλά όπως είπα ο υετός είναι τό δύσκολο κομμάτι τής πρόγνωσης καί θά τό δούμε καί αύριο μέ τά νέα δεδομένα.

Σε εχαρστω πολυ...
Μαλιστα καταλαβα...δεν λεω τιποτα στην κυρα μου...γιατι θα απογοητευτει...
Ας ελπισουμε αυριο να ειναι καλυτερα τα νεα σου...και να το ευχαριστηθει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γειά σου ρε Δημήτρη!!!!

Ευγενιε με το καλό!!!!!!!
Αν ήμουν Αθήνα θα ερχόμουν να σας καμαρωσω!!!

Να σαι καλα Κυρ... :)

Δημητρη,καλυτερο site για ενημερωση καιρου?

Φίλε Πάνο,προσωπικά δέν κοιτάζω site παρά μετεογράμματα καί ensebles που κοιτάζουν και οι μετεωρολογοι καί μέ τήν πείρα βγάζω νόημα
και άν δώ εκεί κάτι ενδιάφέρων τό ψάχνω πιό αναλυτικά σέ χάρτες βροχής-χιονιού,βαρομετρικές διατάξεις μέ τά μέτωπα καιρού κ.τ.λ

Αλλά γιά τόν πολύ κόσμο τό freemeteo τό meteo.gr Eίναι καλά site,αλλά στήν βροχή καί τό χιόνι εκεί είναι η δυσκολία τής πρόγνωσης,καί μερικές φορές καί η ΕΜΥ και τό αστεροσκοπείο αλλά καί οι ερασιτέχνες προγνώστες πέφτουν έξω.

Ο παρακάτω χάρτης ensebles πού ξέρουν νά τόν διαβάζουν οι μετεωρολόγοι μπορείς να καταλάβεις ανεμους σέ κόμβους στα χαμηλά-μεσαία-υψηλά στρώματα τής τροπόσφαιρας το ίδιο και στη υγρασία,δείχνη αστάθεια,μέχρι καί τα σύννεφα σού δείχνη άν είναι χαμηλή νέφωση-μεσαία-υψηλή.
Πχ το ενδιαφέρων σέ αυτόν τόν χάρτη ειναι για Αθήνα τό Σάββατο καί η Κυριακή απο Δευτέρα καλώς έρχετε πάλι τό μελτέμι μέ πτώση θερμοκρασίας καί τέλος οι αστάθειες και οι βροχές.Ετσι λοιπόν μόλις δώ ότι τό Σάββατο-Κυριακή έχει ενδιαφέρων,μπαίνω στούς χάρτες βροχής νά δώ τήν ποσότητα καί σέ ποιές περιοχές εστιάζουν τά μοντέλα καιρού τήν μεγαλύτερη ποσότητα βροχής,καί επίσης σέ αναλυτικούς χάρτες αστάθειας,χάρτες βαρομετρικών συστημάτων κ.τ.λ

mu_ath10.png

Εγώ θα μπορώ να μπαίνω στην νέα εθνική πηγαίνοντας από το σπίτι προς Πάτρα χωρίς να κατεβαίνω στα προσφυγικά ή στην παραλία όπως τώρα??
Μάλλον από την τωρινή έσοδο, δίπλα στην ερτ, θα μπαίνουμε από τον κόμβο του νοσοκομείου. Εγώ πάντως από το καστριτσι πλέον πάω μέσα από το πανεπιστήμιο.

Φίλε Πάνο...
...Αλλά γιά τόν πολύ κόσμο τό freemeteo τό meteo.gr Eίναι καλά site,αλλά στήν βροχή καί τό χιόνι εκεί είναι η δυσκολία τής πρόγνωσης,καί μερικές φορές καί η ΕΜΥ και τό αστεροσκοπείο αλλά καί οι ερασιτέχνες προγνώστες πέφτουν έξω.
Δημητρη ευχαριστω.

Μονο αυτά καταλαβα!:smash:

Καλησπέρα στη παρέα.-bye--bye--bye--bye-
Επέστρεψα από το νησί, δυστυχώς!
Έχω πολυυυύ διάβασμα...

Ευχαριστώ Μιχάλη και καλώς σας βρήκα. :ernaehrung004: Καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα με πολλές δημιουργίες...