Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπερα σας Μαστορια...
το εχω ποσταρει και σε αντιστοιχο θεμα του λοιπου φορουμ αλλα μεχρι στιμγης δεν ειχα καποια απαντηση οποτε ειπα να ρωτησω και εσας...αν ξερει κανεις κατι...

Ενδιαφερομαι για την αγορα του Hi 10Pro ή Ηι 10 plus...
εχετε καποιο απο τα παραπανω...

η χρηση του θα ειναι για ελαφρια exceloφυλα word etc και χρηση ταμπλετας σε πολυ συχνα ταξιδια οποτε και ο ογκος παιζει μεγααααλο ρολο μιας και γινεται και η μεταφορα του εταιρικου λαπτοπ στην ιδια τσαντα...οποτε και δεν θελω να γινει ασηκωτη...εως τωρα μεταφερω σαν προσωπικο μια ταμπλετα apple air αλλα δεν με καλυπτει στην περιπτωση που θελω να κανω χρηση λαπτοπ καθως και στερω την ταμπλετα απο το σπιτι στην οικογενεια...

Με ενδιαφερει να ξερω αν με την χρηση του πληκτρολογιου γινετε ενα κανονικο λαπτοπ (οκ δεν περιμενω την αποδοση του κανονικου μου) καθως και σαν ταμπλετα για browsing, Youtube ktl...

Και αν θελετε να μου προτεινετε ενα απο τα δυο σαν καλυτερο vfm για την χρηση καθως και την χρηση τους σαν λαπτοπ...

Παιχνιδια στον λαπτοπ ΔΕΝ με ενδιαφερουν να παιζω...

Ευχαριστω πολυ
Ευγένιος

Φιλε εχω το hi8 pro. Δε μου αρεσει καθολου... πλαστικουρα, πλαστικη οθονη (αυτο ειναι το χειροτερο, λιγο να μη προσεξεις και το γρατζουνας για πλακα).. στο android πηγαινει σχετικα καλα. Στο win10 πολυ μετρια.. πολλα ψιλοκοληματα, κατι αλλο που με ενοχλει, ειναι 32gb.. 16 στα windows 16στο android. Εβαλα sd και την βλεπει μονο στα windows .. :-(

Διαβασα οτι την αρπαξες και εσυ ε?
Φιλε αν ημουν εκει και ημουν καλα θα την εριχνα την βουτια μου!!!

Μπα! τελικα μόνο λίγο ο λαιμος... κορδα ειμαι τώρα.!!
Ένα θα σου πω.

Σχεδόν κάθε μέρα το κάνω το παραπάνω 8:30-9 χεχε

Χαίρετε και απο εμένα!
ερώτηση: έχει κάποιος δεί το παλμικό τελευταία φορά,απο την προσφορά απο τα Lidl;;
ξέρω είναι αργοπορημένη η ερώτηση μου!!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Και οι ερασιτεχνες στα Μεσαια ΑΜ στις συνομιλιες στα 1600+:ernaehrung004:

Τό μετέφερα εδώ
Γειά σου Πάνο,κατάλαβα ήσουν καί εσύ δίπλα στήν RF,έτσι πολύ σωστά,βραχέα τού Αμερικάνου,καί εκτός μπαντας γινόταν τού "κουτρούλη ο γάμος",απο παρεμβολή/παράσιτο/ιονοσφαιρικό. -bye-

παρακολουθώντας περισσότερο και λιγότερο παίρνοντας μέρος σε συζητήσεις εδώ βλέπω ότι χρησιμοποιείται πολλοί στις κατασκευές σας ξυλεία από έλατο. σε κάποιες κατασκευές που έκανα κι εγώ χρησιμοποίησα το ίδιο. ξυλεία από έλατο σε μαδέρια 4 μέτρων με 4,5 εκ. πάχος χ 19,5 εκ. πλάτος στην τιμή των 12,5 . σχετικά φθηνό μπορώ να πω. παρατήρησα όμως ότι το συγκεκριμένο ξύλο είναι πολύ μαλακό και όσο και να το τρίψεις χαράζεται πολύ εύκολα ( και με το νύχι ακόμα) και αυτό μου την σπάει. όταν αγόρασα το τορνάκι χρησιμοποίησα και άλλα ξύλα σε κατασκευές, όπως οξυά, καρυδιά, αμυγδαλιά, ελιά και διάφορα άλλα. εάν τα αγοράσεις από το εμπόριο αυτά τα ξύλα είναι πανακριβα. επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω καυσόξυλα. έτσι σήμερα επισκέφτηκα ένα πριονηστήριο εδώ στις Σέρρες και τον ρώτησα αν του πάω ένα κορμό οξυάς( τα φέρνουν οι ξυλέμποροι καυσόξυλων από βουλγαρία μάλλον) να μου τον βγάλει σε φέτες πάχους 5 εκ. και μήκος όσο πάει, δηλ. 3 - 4 ή και παραπάνω. μου απάντησε ότι έχει έτοιμα κομένα και τα δίνει 250 το κυβικό. η τιμή μου φάνηκε πολύ καλή.
η ιδέα αυτή μου φάνηκε καλή και από οικονομικής άποψης αλλά και ότι η όποια κατασκευή κάνεις θα είναι πιο ανθεκτική.
πως σας φαίνεται η ιδέα μου; το έχει δοκιμάσει κάποιος;

Η οξιά να ξέρεις είναι πολύ όμορφη και "κυριλέ",αλλά δύσκολη..Είναι σκληρή και βαριά,ταλαιπωρεί εργαλεία και μάστορες.Α,και σκευρώνει,γι'αυτό οι επιφάνειες οξιάς είναι πάντα επικολλητές,είναι πολύ υγροσκοπικό ξύλο.Νικόλα διαβολικέ καλά τα λέω;

Τό μετέφερα εδώ
Γειά σου Πάνο,κατάλαβα ήσουν καί εσύ δίπλα στήν RF,έτσι πολύ σωστά,βραχέα τού Αμερικάνου,καί εκτός μπαντας γινόταν τού "κουτρούλη ο γάμος",απο παρεμβολή/παράσιτο/ιονοσφαιρικό. -bye-

Γεια σου Δημητρη.Βραχεα του Δεύτερου και πριν την Ν Μακρη,συντονιζα,χωρις καν αεροφυλλο!!!
Πιο κατω κατεβαινα για συνομιλιες,πανελλαδικα.

Μεγαλη τρελα...από τα 15...Ωραια χρονια!!!!!!!!!!:worshippy:

παρακολουθώντας περισσότερο και λιγότερο παίρνοντας μέρος σε συζητήσεις εδώ βλέπω ότι χρησιμοποιείται πολλοί στις κατασκευές σας ξυλεία από έλατο. σε κάποιες κατασκευές που έκανα κι εγώ χρησιμοποίησα το ίδιο. ξυλεία από έλατο σε μαδέρια 4 μέτρων με 4,5 εκ. πάχος χ 19,5 εκ. πλάτος στην τιμή των 12,5 . σχετικά φθηνό μπορώ να πω. παρατήρησα όμως ότι το συγκεκριμένο ξύλο είναι πολύ μαλακό και όσο και να το τρίψεις χαράζεται πολύ εύκολα ( και με το νύχι ακόμα) και αυτό μου την σπάει. όταν αγόρασα το τορνάκι χρησιμοποίησα και άλλα ξύλα σε κατασκευές, όπως οξυά, καρυδιά, αμυγδαλιά, ελιά και διάφορα άλλα. εάν τα αγοράσεις από το εμπόριο αυτά τα ξύλα είναι πανακριβα. επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω καυσόξυλα. έτσι σήμερα επισκέφτηκα ένα πριονηστήριο εδώ στις Σέρρες και τον ρώτησα αν του πάω ένα κορμό οξυάς( τα φέρνουν οι ξυλέμποροι καυσόξυλων από βουλγαρία μάλλον) να μου τον βγάλει σε φέτες πάχους 5 εκ. και μήκος όσο πάει, δηλ. 3 - 4 ή και παραπάνω. μου απάντησε ότι έχει έτοιμα κομένα και τα δίνει 250 το κυβικό. η τιμή μου φάνηκε πολύ καλή.
η ιδέα αυτή μου φάνηκε καλή και από οικονομικής άποψης αλλά και ότι η όποια κατασκευή κάνεις θα είναι πιο ανθεκτική.
πως σας φαίνεται η ιδέα μου; το έχει δοκιμάσει κάποιος;

Πρεπει να κοψεις σε ταβλες και μετα να της τοποθετησεις σωστα για να γινει ξηρανση που θελει πανω απο 1 χρονο με σωστο αερισμο και χωρο. Θα υπαρξει σιγουρα στρεβλωση και θα θελεις πλανισμα για να φτιαξεις επιπεδες ταβλες. Αν η ξηρανση δεν γινει σωστα τοτε θα σκασει κατα μηκος το ξυλο μπορει και σε ολο το παχος του. Το εχω δοκιμασει με κορμο ελιας που στεγνωνε σε υπογειο για πανω απο 2 χρονια.
Περυσι που πηρα ταβλες οξιας παχους 25mm και μου τις πλανισαν στα 20mm μετα απο 2 μηνες (χωρις βερνικι) οι 2 που δεν χρησιμοποιησα στρεβλωσαν περιπου 3mm στο 1 μετρο. Δηλαδη δεν πατουσε ολη η επιφανεια 10cmχ100cm της ταβλας κατω στο επιπεδο.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η οξιά να ξέρεις είναι πολύ όμορφη και "κυριλέ",αλλά δύσκολη..Είναι σκληρή και βαριά,ταλαιπωρεί εργαλεία και μάστορες.Α,και σκευρώνει,γι'αυτό οι επιφάνειες οξιάς είναι πάντα επικολλητές,είναι πολύ υγροσκοπικό ξύλο.Νικόλα διαβολικέ καλά τα λέω;

όσο και ξεραθεί θα σκευρώσει πάλι Νίκο; τι εννοείς ακριβώς επικολλητές;
για την ταλαιπωρία το ξέρω αλλά το αποτέλεσμα όμως πιστεύω ότι σε αποζημιώνει.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

όσο και ξεραθεί θα σκευρώσει πάλι Νίκο; τι εννοείς ακριβώς επικολλητές;
για την ταλαιπωρία το ξέρω αλλά το αποτέλεσμα όμως πιστεύω ότι σε αποζημιώνει.

Αν π.χ.c εχεις κοψει παχος 5cm, μετα την ξηρανση θα πλανισεις και θα βγαλεις περιπου 4cm. Aν αυτα τα πλανισμενα τα αφησεις πανω απο 2-3 μηνες χωρις προστασια θα σκεβρωσουν παλι και θα πρεπει να τα πλανισεις παλι στα 3.0-3.5cm

Γεια σου Δημητρη.Βραχεα του Δεύτερου και πριν την Ν Μακρη,συντονιζα,χωρις καν αεροφυλλο!!!
Πιο κατω κατεβαινα για συνομιλιες,πανελλαδικα.

Μεγαλη τρελα...από τα 15...Ωραια χρονια!!!!!!!!!!:worshippy:

Γειά σου Πάνο τι να πρωτοθυμηθούμε,καλά τό δεύτερο απο Ιλιον (Νέα λιόσια) εδώ στό Περιστέρι στά 1380 Khz τά τάπωνε όλα.
Θυμάσαι ο Αμερικάνος απο Νέα Μάκρη μιά χάλια διαμόρφωση πού είχε λές καί ήταν αναμετάδοση απο κάψα τηλεφώνου,ενώ ό άλλος απο Ελληνικό πιό βραχέα είχε πολύ ποιότητα διαμόρφωσης,και με 1 KW ακουγόταν μέτρια από σήμα,αλλά παντού στά πέριξ.
Συντόνιζες θηρίο χωρίς αερόφυλλο και πηνίο ? είχες τόσο καλή κεραία γιά τήν συχνότητα τών 180 μέτρων πού είναι τά 1600+ ?

Πιό πάνω θές νά πείς ανέβαινες γιά συνομιλίες πανελλάδικά 1620-1700 Κhz
Ωραίες εποχές δέν λές τίποτα,νά αναβουν οι λάμπες φθορισμού από τήν RF απο μονες τους τίς κρατάγαμε στά χέρια σάν τα star wars χαχαχα :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αν π.χ.c εχεις κοψει παχος 5cm, μετα την ξηρανση θα πλανισεις και θα βγαλεις περιπου 4cm. Aν αυτα τα πλανισμενα τα αφησεις πανω απο 2-3 μηνες χωρις προστασια θα σκεβρωσουν παλι και θα πρεπει να τα πλανισεις παλι στα 3.0-3.5cm

προστασία; με τι το προστατεύεις;
συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είναι λόγω ασχετοσύνης