Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν είναι ακριβώς για μαστοροκουβέντα αλλά, δεν ήξερα που αλλού να το γράψω.
Σήμερα τον περισσότερο χρόνο στο forum τον κατανάλωσα στο νήμα για τις παλέτες. Μπαίνω λοιπόν σε μια άλλη άσχετη ιστοσελίδα
και τσουπ διαφήμιση για παλέτες και εργαλεία. Θα μου πει κανείς, τώρα το κατάλαβες ότι γίνεται αυτό;
Exω ίντερνετ απο ατην εποχή που στην Ελλάδα οι χρήστες αριθμούσαν γυρω στις 100.000, αλλά νομίζω το πράγμα έχει παραγίνει.
Σύμφωνοι, το Google είναι το απόλυτα χρήσιμο εργαλείο, αλλά, το βρίσκεται θεμιτό αυτό; μιλάμε για την απόλυτη παρακολούθηση .
Μην έχουμε αυταπάτες για ελέυθερη βούληση και επιλογές, αυτές είναι προκαθορισμένες από άλλους.
Η τελευταία πρόταση τείνει προς φιλοσοφική αλλά ελπίζω να μου συγχωρεθεί το εκτός τόπου.

Και δεν βάζεις ένα addblock; Εγώ ούτε και ξέρω τι είναι οι διαφημίσεις.

Και δεν βάζεις ένα addblock; Εγώ ούτε και ξέρω τι είναι οι διαφημίσεις.

Δεν έχεις άδικο αλλά δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Όο και να ακούγεται ουτοπικό, επιζητώ το αυτονόητο, δηλαδή, απλώς να μη γίνεται.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ε καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα οι εταιριες. Ετσι με διαφορους τροπους προωθουν δεδομενα για στοχοποιημενη διαφημιση. Δεν ειναι απαραιτητα κακο.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ε καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα οι εταιριες. Ετσι με διαφορους τροπους προωθουν δεδομενα για στοχοποιημενη διαφημιση. Δεν ειναι απαραιτητα κακο.

Για τις εταιρείες και βέβαια δεν είναι

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εγώ έχω addblock αλλά η διαφήμιση πάει σύνεφο. Ποιό είναι αυτό που τις "πιάνει" όλες;

Τα cookies που αποδεχ8μαστε οταν παταμε το agree ειναι. Το adblock δεν ειναι λυση για πολλους λογους. Eνας ειναι οτι απλα δε τη βλεπεις αλλα υπαρχει και ο αλλος ειναι οτι δε βοηθας και το site που σε φιλοξενει :). Προσωπικα εχω βαλει adblock αλλα αγαπημενα φορουμ και αγαπημενες σελιδες τα εχω σε whitelist. Το βρισκω σαν τροπο βοηθειας για τη φιλοξενεια.

Αν δε θες να σε παρακολουθει η google και η καθε google σεταρε το mozilla με τα τοσα διαφορετικα addons που υπαρχουν και καποιες ρυθμισεις στο about:config. Αλλος τροπος σερφαρε με tor :)

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Αν δε θες να σε παρακολουθει η google και η καθε google σεταρε το mozilla με τα τοσα διαφορετικα addons που υπαρχουν και καποιες ρυθμισεις στο about:config. Αλλος τροπος σερφαρε με tor :)

Στη μάνα σου το είπες; :hmmmm:

Τσου :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ασχετο αλλα η mobile version ειναι δυσχρηστη γαμωτο :/

Join the club...εδω και 6-7 μήνες είμαι ΜΟΝΟ απο κινητο..χαχαχα...

Τα cookies που αποδεχ8μαστε οταν παταμε το agree ειναι. Το adblock δεν ειναι λυση για πολλους λογους. Eνας ειναι οτι απλα δε τη βλεπεις αλλα υπαρχει και ο αλλος ειναι οτι δε βοηθας και το site που σε φιλοξενει :). Προσωπικα εχω βαλει adblock αλλα αγαπημενα φορουμ και αγαπημενες σελιδες τα εχω σε whitelist. Το βρισκω σαν τροπο βοηθειας για τη φιλοξενεια.

Ίσως δεν έγινε αντιληπτό, αλλά υποννόησα ότι το θέμα για μένα δεν είναι καθόλου τεχνικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Join the club...εδω και 6-7 μήνες είμαι ΜΟΝΟ απο κινητο..χαχαχα...

Καλά, στα smartphone δεν είναι που η κάθε εφαρμογή έχει πρόσβαση ακόμα και στις φωτογραφίες και στις επαφές σου;

Ίσως δεν έγινε αντιληπτό, αλλά υποννόησα ότι το θέμα για μένα δεν είναι καθόλου τεχνικό.
Μα το καταλαβα. Γι αυτο σου ειπα οτι φταιει οτι κανουμε αποδοχη στα cookies. Συμφωνουμε αλλα αργότερα διαφωνουμε. Δε νομιζω καποιος να εχει διαβασει κειμενο με ορους περι cookies :) απλα παταει αποδοχη για να φυγει αυτη η ενοχλητικη λωριδα που κατι λεει και μου πεταχτηκε στη μουρη. :)
(Σε μερικα sites κανει το ιδιο παντως ειτε πατησεις αποδοχη εοτε οχι)

Γι αυτό σου προτεινα και λυση να το αποφυγεις :)

Μα το καταλαβα. Γι αυτο σου ειπα οτι φταιει οτι κανουμε αποδοχη στα cookies. Συμφωνουμε αλλα αργότερα διαφωνουμε. Δε νομιζω καποιος να εχει διαβασει κειμενο με ορους περι cookies :) απλα παταει αποδοχη για να φυγει αυτη η ενοχλητικη λωριδα που κατι λεει και μου πεταχτηκε στη μουρη. :)
(Σε μερικα sites κανει το ιδιο παντως ειτε πατησεις αποδοχη εοτε οχι)

Γι αυτό σου προτεινα και λυση να το αποφυγεις :)

όχι, δε το κατάλαβες, για αυτό μου μιλάς πάλι για αποδοχή, cookieς κλπ, τεχνικά θέματα δηλαδή

Εγώ πάλι δικαιολογώ απόλυτα την google καθώς προσφέρει αρκετές υπηρεσίες δωρεάν όπως (15 GB email, youtube που μπορείς να ανεβάσεις όσα video θέλεις και 1002 άλλα). Δεν είναι λογικό να ζητάει απλά να βλέπει τι ψάχνεις και να σου προτείνει ανάλογες διαφημίσεις?
Αυτό δεν σημαίνει ότι κρατάνε αρχείο με το τι ψάχνεις ως χρήστης, απλά κάποιες διαφημιζόμενες εταιρείες πληρώνουν έξτρα για να διαφημίζονται πιο αποδοτικά.
Αυτό είναι όλο χωρίς συνομοσίες, Λιακόπουλους κλπ.

Μα δεν ειναι τεχνικο το θεμα της απαντησης μου. Σε ρωτανε για cookies διαφημισης και πατας αποδοχη. Οποτε σου πλασαρουν διαφιμησεις. Συμφωνεις να σε παρακολουθουν δενε ιναι τεχνικο το θεμα. Τεσπα ας μη το αναλυσουμε αλλο. Σου αφηνω απλα ενα μερος απο το κειμενο απο κατω που μπαινει σχεδον σε ολα τα site περι cookies και δες το bold στο οποιο συμφωνεις :)

Cookies στόχευσης και διαφήμισης - Τα Cookies στόχευσης και διαφήμισης συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειές σας στον διαδικτυακό τόπο. Σκοπός είναι να συλλέξουμε πληροφορίες όπως αριθμό επισκεπτών, αριθμό σελίδων που προβλήθηκαν κλπ, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που σας παρέχονται, ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Όσον αφορά τις διαφημίσεις, παρόλο που ο ιστότοπος μας δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, όταν επισκεφτείτε κάποιον τρίτο ιστότοπο ή μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος χρησιμοποιεί διαφημίσεις, ενδέχεται να δείτε διαφήμιση που σχετίζεται με τον ιστότοπο μας και κάποιο είδος που είχατε δει κατά την πλοήγησή σας σε αυτόν.

χμμμ..βλεπω -10 θερμοκρασια εξω. Το ομορφο και μαλακο χιονακι μεταμορφωνεται αγαλι αγαλι σε μπετον. Αυριο θα εχει πλακα η οδηγηση ..οn the rocks :))

Καλημέρα κύριοι !
Τον έχω ξαναποσταρει στο παρελθόν , ο άνθρωπος ειναι respect , τον παρακολουθω ανελλιπώς , πολυ καλές τεχνικές . Μπαμπη δες το..!

https://m.youtube.com/watch?v=Ssr_tvF148M