Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων
Το 1 3 και 4 ναι!
Το 1 3 και 4 ναι!
Το ιδιο και με την Μαριαννα Φιξ, στο ιδιο σχολειο, την κορη του Καρολου. Ομως αυτη ηταν πολυ απλο και προσιτο κοριτσι.
Το είχα καταλάβει εγώ ότι κοινωνικά είσαι "άλλου" επιπέδου:ernaehrung004:
Τι μου θύμισες τώρα.
Σε μια πραγματογνωμοσύνη που είχα κάνει, στη δεκαετία του '80, σε μια έκταση στο Ηράκλειο, ανακάλυψα σε 2 διαφορετικές υπηρεσίες το κτηματολογικό διάγραμμα και τον κτηματολογικό πίνακα που είχαν συνταχθεί το 1835 (ναι το 1835) για τη "στρατιωτική αποικία Αράκλι" από την Αντιβασιλεία του Όθωνα, μια από τις ελάχιστες που επιβίωσαν από την εποχή εκείνη. Προσωπικά, θεωρώ ότι τα 2 αυτά στοιχεία αποτελούν το πρώτο κτηματολόγιο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το διάγραμμα έχει πολύ καλή ακρίβεια με τη διαμορφωμένη έως σήμερα κατάσταση στο έδαφος. Στόχος του σχεδίου ήταν να μετατρέψουν τους Βαυαρούς στρατιώτες σε ακτήμονες, για να μην τους μισθοδοτούν από τα δάνειο που είχε πάρει τότε η Ελλάδα. Παράλληλα, σκέφτηκαν να τους φέρουν σε επαφή με τον καθολικό πληθυσμό της Σύρου, για να στεριώσουν στην περιοχή, και αρκετοί δημιούργησαν οικογένειες, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να έχουν και σήμερα τα γερμανόφωνα επώνυμα.
Στη δεκαετία του 1860 σκέφτηκαν να φέρουν Βαυαρούς ειδικούς και τεχνίτες για να μάθουν την τέχνη τους σ' αυτούς που είχαν ήδη εγκατασταθεί στο Αράκλι. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Φιξ, ως ζυθοποιός, με τη γνωστή εξέλιξη στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες.
Στην έρευνα που έκανα, βρήκα και τα βιβλία του καθολικού ναού στο Ηράκλειο, στα οποία έχουν καταγραφεί οι γάμοι των Βαυαρών, οι γεννήσεις των παιδιών τους κλπ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και στοιχεία από το ιστορικό (γενεαλογικό δένδρο) της οικογένειας Φιξ στην Ελλάδα.
ΥΓ
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες γι' αυτή την "αποικία" και τα ευρήματα που την αφορούν ...
Το 1 3 και 4 ναι!
Ωχ..βαρβάτη δουλειά. Καλή δύναμη ΚυριάκοΚαλημερα συναδελφοι!!!!
Αντε να περασει και η σημερινη μεχρι το απογευματακι να τα πουμε αυριο απο κοντα!!!
Το απογευμα εχω γκρεμισμα ενος τοιχου στο νεο σπιτι για να ενοποιηθει κουζινα και σαλονι.
Θα δουλεψει το σκαπτικο και ο μαντρακας!!!
ποιο πολυ βαριοπουλα θα δουλεψεις, τα τουβλα θα πεφτουν ενα ενα. το κοπρεσερ θα το εχεις για τις λεπτομερειες.Δημητρη εχω δυο,
Ενα Dewalt D25303K που θα παρω μαζι σημερα,
![]()
Και ακομη ενα ΜΕΤΑΒΟ της καλης της σειρας με την υπογραφη του Schumacher.
ποιο πολυ βαριοπουλα θα δουλεψεις, τα τουβλα θα πεφτουν ενα ενα. το κοπρεσερ θα το εχεις για τις λεπτομερειες.
το δυσκολο της υποθεσης ειναι το κουβαλημα των μπαζων.
Οχι. Βαλε λιγο ακρυλικο στοκο στα χειλη του καπακιου και κολλησε το!
Κύριοι έπεσε ο τοίχος!
Αλλά όπως είπε ο Νεκτάριος τα μπάζα είναι το θέμα.
60 σακούλες!!!!!
Το ξεκολλας, συνηθης τακτικη, ευκολη και γρηγορη. Οχι!Και αν θέλω να το ανοίξω; Είναι δυνατόν να μην έχουν κάποιο ανταλλακτικό;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.