Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το ιδιο και με την Μαριαννα Φιξ, στο ιδιο σχολειο, την κορη του Καρολου. Ομως αυτη ηταν πολυ απλο και προσιτο κοριτσι.

Τι μου θύμισες τώρα.
Σε μια πραγματογνωμοσύνη που είχα κάνει, στη δεκαετία του '80, σε μια έκταση στο Ηράκλειο, ανακάλυψα σε 2 διαφορετικές υπηρεσίες το κτηματολογικό διάγραμμα και τον κτηματολογικό πίνακα που είχαν συνταχθεί το 1835 (ναι το 1835) για τη "στρατιωτική αποικία Αράκλι" από την Αντιβασιλεία του Όθωνα, μια από τις ελάχιστες που επιβίωσαν από την εποχή εκείνη. Προσωπικά, θεωρώ ότι τα 2 αυτά στοιχεία αποτελούν το πρώτο κτηματολόγιο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το διάγραμμα έχει πολύ καλή ακρίβεια με τη διαμορφωμένη έως σήμερα κατάσταση στο έδαφος. Στόχος του σχεδίου ήταν να μετατρέψουν τους Βαυαρούς στρατιώτες σε ακτήμονες, για να μην τους μισθοδοτούν από τα δάνειο που είχε πάρει τότε η Ελλάδα. Παράλληλα, σκέφτηκαν να τους φέρουν σε επαφή με τον καθολικό πληθυσμό της Σύρου, για να στεριώσουν στην περιοχή, και αρκετοί δημιούργησαν οικογένειες, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να έχουν και σήμερα τα γερμανόφωνα επώνυμα.

Στη δεκαετία του 1860 σκέφτηκαν να φέρουν Βαυαρούς ειδικούς και τεχνίτες για να μάθουν την τέχνη τους σ' αυτούς που είχαν ήδη εγκατασταθεί στο Αράκλι. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Φιξ, ως ζυθοποιός, με τη γνωστή εξέλιξη στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες.

Στην έρευνα που έκανα, βρήκα και τα βιβλία του καθολικού ναού στο Ηράκλειο, στα οποία έχουν καταγραφεί οι γάμοι των Βαυαρών, οι γεννήσεις των παιδιών τους κλπ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και στοιχεία από το ιστορικό (γενεαλογικό δένδρο) της οικογένειας Φιξ στην Ελλάδα.

ΥΓ
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες γι' αυτή την "αποικία" και τα ευρήματα που την αφορούν ...

Last edited:
Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το είχα καταλάβει εγώ ότι κοινωνικά είσαι "άλλου" επιπέδου :flipout::flipout::flipout::ernaehrung004:

Ναι, βεβαια... αλλα με την διαφορα οτι εγω εκει ειμουν κυριολεκτικα ο φτωχος συγγενης...:)))))))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι μου θύμισες τώρα.
Σε μια πραγματογνωμοσύνη που είχα κάνει, στη δεκαετία του '80, σε μια έκταση στο Ηράκλειο, ανακάλυψα σε 2 διαφορετικές υπηρεσίες το κτηματολογικό διάγραμμα και τον κτηματολογικό πίνακα που είχαν συνταχθεί το 1835 (ναι το 1835) για τη "στρατιωτική αποικία Αράκλι" από την Αντιβασιλεία του Όθωνα, μια από τις ελάχιστες που επιβίωσαν από την εποχή εκείνη. Προσωπικά, θεωρώ ότι τα 2 αυτά στοιχεία αποτελούν το πρώτο κτηματολόγιο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το διάγραμμα έχει πολύ καλή ακρίβεια με τη διαμορφωμένη έως σήμερα κατάσταση στο έδαφος. Στόχος του σχεδίου ήταν να μετατρέψουν τους Βαυαρούς στρατιώτες σε ακτήμονες, για να μην τους μισθοδοτούν από τα δάνειο που είχε πάρει τότε η Ελλάδα. Παράλληλα, σκέφτηκαν να τους φέρουν σε επαφή με τον καθολικό πληθυσμό της Σύρου, για να στεριώσουν στην περιοχή, και αρκετοί δημιούργησαν οικογένειες, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να έχουν και σήμερα τα γερμανόφωνα επώνυμα.

Στη δεκαετία του 1860 σκέφτηκαν να φέρουν Βαυαρούς ειδικούς και τεχνίτες για να μάθουν την τέχνη τους σ' αυτούς που είχαν ήδη εγκατασταθεί στο Αράκλι. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Φιξ, ως ζυθοποιός, με τη γνωστή εξέλιξη στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες.

Στην έρευνα που έκανα, βρήκα και τα βιβλία του καθολικού ναού στο Ηράκλειο, στα οποία έχουν καταγραφεί οι γάμοι των Βαυαρών, οι γεννήσεις των παιδιών τους κλπ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και στοιχεία από το ιστορικό (γενεαλογικό δένδρο) της οικογένειας Φιξ στην Ελλάδα.

ΥΓ
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες γι' αυτή την "αποικία" και τα ευρήματα που την αφορούν ...

Παρα πολυ ενδιαφερουσα παρατηρηση!!
χεχε, εδω ειναι το καταλληλο μερος για να μιλαμε με τις ωρες, για ο,τιδηποτε :))

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα με το tapatalk τις τελευταίες μέρες;

Ναι ειχε θεματακι, κανε update την εφαρμογη.

Καλημερα συναδελφοι!!!!

Αντε να περασει και η σημερινη μεχρι το απογευματακι να τα πουμε αυριο απο κοντα!!!

Το απογευμα εχω γκρεμισμα ενος τοιχου στο νεο σπιτι για να ενοποιηθει κουζινα και σαλονι.
Θα δουλεψει το σκαπτικο και ο μαντρακας!!!

Καλημέρα συνάδελφοι,έμεινε μόνο τό καί σήμερα γιά τήν συνάντηση.
Κυριάκο έχεις γερή εργασία,σκαπτικό ποιό έχεις ?

Δημητρη εχω δυο,
Ενα Dewalt D25303K που θα παρω μαζι σημερα,
one_182001_D-25303K.jpg

Και ακομη ενα ΜΕΤΑΒΟ της καλης της σειρας με την υπογραφη του Schumacher.

Καλημερα συναδελφοι!!!!

Αντε να περασει και η σημερινη μεχρι το απογευματακι να τα πουμε αυριο απο κοντα!!!

Το απογευμα εχω γκρεμισμα ενος τοιχου στο νεο σπιτι για να ενοποιηθει κουζινα και σαλονι.
Θα δουλεψει το σκαπτικο και ο μαντρακας!!!
Ωχ..βαρβάτη δουλειά. Καλή δύναμη Κυριάκο

Εχε και μια βαριοπουλα κοντα, την περισσοτερη δουλεια θα την κανεις ευκολοτερα με δαυτη!

Δημητρη εχω δυο,
Ενα Dewalt D25303K που θα παρω μαζι σημερα,
one_182001_D-25303K.jpg

Και ακομη ενα ΜΕΤΑΒΟ της καλης της σειρας με την υπογραφη του Schumacher.
ποιο πολυ βαριοπουλα θα δουλεψεις, τα τουβλα θα πεφτουν ενα ενα. το κοπρεσερ θα το εχεις για τις λεπτομερειες.
το δυσκολο της υποθεσης ειναι το κουβαλημα των μπαζων.

ποιο πολυ βαριοπουλα θα δουλεψεις, τα τουβλα θα πεφτουν ενα ενα. το κοπρεσερ θα το εχεις για τις λεπτομερειες.
το δυσκολο της υποθεσης ειναι το κουβαλημα των μπαζων.

Αν έχεις φάει καλά δεν έχεις θέμα...

Ερώτηση: στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, έχω ένα τετράγωνο κουτί διακλαδώσεως, στο οποίο έχει σπάσει ο κεντρικός άξονας, και δεν μπαίνει το καπάκι.
Υπάρχει κάποιος ανταλλακτικός άξονας να του βάλω;

Οχι. Βαλε λιγο ακρυλικο στοκο στα χειλη του καπακιου και κολλησε το!

Οχι. Βαλε λιγο ακρυλικο στοκο στα χειλη του καπακιου και κολλησε το!

Και αν θέλω να το ανοίξω; Είναι δυνατόν να μην έχουν κάποιο ανταλλακτικό;

Κύριοι έπεσε ο τοίχος!
Αλλά όπως είπε ο Νεκτάριος τα μπάζα είναι το θέμα.
60 σακούλες!!!!!

Επρεπε να ειχα βγαλει φωτογραφια τα δικα μου, λταν εριξα δυο τοιχους, προσφατα σας ειχα δειξει φωτογραφιες. ΕΥτυχος ειχα ενα βοθρο εν αχρηστια και ειχα φτιαξει τσουληθρα απο το μπαλκονι και πεφταν κατευθειαν μεσα. 12 κυβικα γεμισε και αλλα ποσα μειναν απεξω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και αν θέλω να το ανοίξω; Είναι δυνατόν να μην έχουν κάποιο ανταλλακτικό;
Το ξεκολλας, συνηθης τακτικη, ευκολη και γρηγορη. Οχι!