Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Την ίδια παρόρμηση είχαμε σήμερα βλέπω...-bye-
Κι εγώ όπως κοίταζα απ´τη τζαμαρία, παίρνω το κινητό κι´άρχισα να τραβάω.

Attachments

• IMG_2918.jpg
    IMG_2918.jpg
    65.7 KB · Views: 278
  • IMG_2919.jpg
    IMG_2919.jpg
    66.4 KB · Views: 277

Απ´ την Κρήτη Νκόλα λιλγο δύσκολο... Όταν ανέβεις ρίξε σύρμα και θα δείς για πότε μαζευόμαστε.-bye-

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημερα σε ολους.
Ξερει καποιος με σιγουρια να μου πει αν μπορω να κοψω τις κορυφες απο ενα κεδρο; Μαλλον ειναι κεδρο των Ιμαλαΐων (Cedrus deodara), γιατι εχουν "παρει τον ανηφορο" και αργοτερα θα ειναι πολυ δυσκολα διαχειρισιμο.
Ξερω οτι στα πευκα δεν το κανουν γιατι ξεραινεται το δεντρο, αλλα για το κεδρο δεν εχω βρει κατι.
Το συγκεκριμενο κανει διακλαδωση χαμηλα στους 60 ποντους και "ανεβαζει 2 κορμους και κορυφες.

Καλημερα σε ολους.
Ξερει καποιος με σιγουρια να μου πει αν μπορω να κοψω τις κορυφες απο ενα κεδρο; Μαλλον ειναι κεδρο των Ιμαλαΐων (Cedrus deodara), γιατι εχουν "παρει τον ανηφορο" και αργοτερα θα ειναι πολυ δυσκολα διαχειρισιμο.
Ξερω οτι στα πευκα δεν το κανουν γιατι ξεραινεται το δεντρο, αλλα για το κεδρο δεν εχω βρει κατι.
Το συγκεκριμενο κανει διακλαδωση χαμηλα στους 60 ποντους και "ανεβαζει 2 κορμους και κορυφες.

Kαλημέρα σέ όλους καί καλό μήνα νά έχουμε
Συνονόματε Δημήτρη ναί μπορείς νά κόψεις τήν κορυφή σέ αυτού τού τύπου κωνοφόρα δέντρα,κέδρος,αροκάρια,λευλάντη,γκόλντεν κρέστ,κ.τ.λ κόβεις τήν κορυφή,καί απλά θά πετάξει πάλι παρακλάδι καί θά ανεβαίνει ξανά προς τά πάνω,απλά εσύ θά το ξανακλαδέψεις,γιά νά τό κρατάς διαχειρίσιμο

Πάντος καί στό πεύκο άν κόψεις τήν κορυφή του μόνο καί αφήσεις τά περιμετρικά κάτω κλαδιά δέν ξερένεται,απλά σταματάει η ανάπτυξη του,π.χ ένα πεύκο 10 μέτρα άν τού κόψεις τήν κορυφή μόνο καί το αφήσεις στά 8-9 μέτρα μέ τα περιμετρικα κλαδιά,τό υπόλοιπο θά συνεχίζει νά ζεί κανονικότατα απλά δέν θά πάρει ύψος,αν όμως είναι 10 μέτρα ύψος καί τα περιμετρικά κλαδιά ξεκινάνε από τά 5 μέτρα και το κόψεις στά 5 μέτρα,τό αφήσεις κούτσουρο δηλαδή τότε θά ξεραθεί.

Last edited:

Kαλημέρα σέ όλους καί καλό μήνα νά έχουμε
Συνονόματε Δημήτρη ναί μπορείς νά κόψεις τήν κορυφή σέ αυτού τού τύπου κωνοφόρα δέντρα,κέδρος,αροκάρια,λευλάντη,γκόλντεν κρέστ,κ.τ.λ κόβεις τήν κορυφή,καί απλά θά πετάξει πάλι παρακλάδι καί θά ανεβαίνει ξανά προς τά πάνω,απλά εσύ θά το ξανακλαδέψεις,γιά νά τό κρατάς διαχειρίσιμο

Πάντος καί στό πεύκο άν κόψεις τήν κορυφή του μόνο καί αφήσεις τά περιμετρικά κάτω κλαδιά δέν ξερένεται,απλά σταματάει η ανάπτυξη του,π.χ ένα πεύκο 10 μέτρα άν τού κόψεις τήν κορυφή μόνο καί το αφήσεις στά 8-9 μέτρα μέ τα περιμετρικα κλαδιά,τό υπόλοιπο θά συνεχίζει νά ζεί κανονικότατα απλά δέν θά πάρει ύψος,αν όμως είναι 10 μέτρα ύψος καί τα περιμετρικά κλαδιά ξεκινάνε από τά 5 μέτρα και το κόψεις στά 5 μέτρα,τό αφήσεις κούτσουρο δηλαδή τότε θά ξεραθεί.

H Διχάλα που κάνει την κάνει γιατί κάποιος το έκοψε μικρό ή έσπασε για κάποιο λόγο (αέρας, χιόνι, ζώα κλπ).
Κατ' τ'αλλα είναι ακριβώ όπως τα λέει ο Δημήτρης!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια γιατι το ειχα αγχος. Αυτο το δεντρακι το ειχε φερει μικρο απο καποιο βουνο ο πατερας μου και δεν θα ηθελα να ξεραθει. Την διχαλα την κανει στους 50-60 ποντους απο το εδαφος. Θα παω να το βγαλω μια φωτο αν και ο φωτισμος τωρα δεννν.........

DSCN1478 (Medium).JPG

DSCN1480 (Medium).JPG

Και μια απο το "βρωμοδεντρο" που οπως διαβαζω εχει "επικυρηχθει" σχεδον σε ολο τον κοσμο, και δινονται οδηγιες για την εξοντωση του.

DSCN1481 (Medium).JPG

Για αρχή πάρε λίγο ασβέστη, νέρωσε τον και βάψε το δέντρο σου μέχρι περίπου το 1 μέτρο ύψος.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

GARLON EC4.Στα καταστήματα γεωργικών εφοδίων.Eίναι το πιό ισχυρό θαμνοκτόνο,δενδροκτόνο
δεν υπάρχει.Δοκιμασμένο σε δένδρο 10ετιών,το οποίο εκτός απο τις πλάκες πεζοδρομίου
είχε αρχίσει να σηκώνει με τις ρίζες του και το παρακείμενο δάπεδο κτίσματος μου

Εφαρμογή απο Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο όταν οι χυμοί του δένδρου κυκλοφορούν.
Αν είναι για δένδρα μέχρι 3-4 μέτρα ύψος γίνετε με ψεκασμό του ΦΥΛΛΩΜΑΤΟΣ
σε ψηλά αλυσοπρίονο όσο πιό χαμηλα μπορείς με.κόψιμο του κορμού.
Αναμιγνύεις το γκαρλόν με ίση ποσότητα πετρελαίου και με ένα πινέλο
και κάνεις επάλειψη δτην τομή-τομές που έχεις κάνει.Το πετρέλαιο δεν συμμετέχει
στη διαδικασία,αλλά προστατεύει το GARLON απο το ξέπλυμα μιας βροχής.
Ρώτησε το κατάστημα αν έχει κυκλοφορήσει κάτι πιό ισχυρό,αλλά δεν νομίζω
Αν σε κοιτάζει περίεργα,είναι που απευθύνεται σε επαγγελματίες.Εξήγησε τι το θέλεις
και δεν θά έχεις πρόβλημα.Οικολογικό προιόν για αυτή την εργασία δεν πρόκειται να βρείς
εκτός...του γκασμά.
http://geoponiko-parko.gr/products/...proionta-fytofarmaka/zizanioktona/1093-detail

Γιώργο,ολα τα μαγαζιά που πουλάνε γεωργικά φάρμακα είναι οι ίδιοι Γωπόνοι ή έχουν
Γεωπόνο βάσει νομοθεσίας στο κατάστημα τους

Πρέπει να είναι πολύ επικίνδυνο και για τον άθρωπο. Οπωσδήποτε μάσκα προστασίας και γάντια μιας χρήσης και μετά όλα πέταμα.
Πάντως η τιμή του τσούζει αλλά αν κάνει δουλειά τότε είναι οκ.

Kαταρχάς συνονόματε λύσε τό Φ16 τό σταλακτοφόρο από τό κέδρο ντεοντάρα γιατί είναι έτοιμο είναι νά κοπεί απο το σφίξιμο τού κορμού επάνω στό λάστιχο.
Εγώ είμαι κατά τής λύσης ζιζανιοκτονων από θέμα οικολογικό ,καί κατά δεύτερον δέν είμαι σίγουρος ότι το Galron μπορεί νά ξεράνει τόσο μεγάλη βρομοκαρυδιά (αείλανθο) πού έχει αρκετά απλωμένο ριζικό σύστημα
Γιά μένα η λύση είναι κόψιμο πολύ χαμηλά το δέντρο,φάσκιωμα μέ νάυλον τον κομενο κορμο,σκέπασμα μέ χώμα,καί ξεπάστρεμα τίς πέριξ επιφανειακές ρίζες του