Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εντάξει, τιμές δεν πολύ κοιτώ. Τελευταία φορά που έκανα "έρευνα αγοράς", το dremel DSM20 είχε στο κέντρο βίδας 136 + μεταφορικά (ίσως μηδέν), και στο πράκτικερ 149. Είναι καπέλο, αλλά όχι και 40%. :smile:

Πάντως καπέλο υπάρχει. Ίσως στα φθηνά, αν είναι και μεγαλύτερο, δεν το έχω ψάξει...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ποσοι απο σας εχετε κοπρεσερ αερος?
Αδειαζετε την υγεοποιημενη υγρασια?
Ποσο παλια ειναι τα αεροφυλακια? εχετε σκεφτει οτι ισως σκουριαζουν και μετα απο ενα σημειο ειναι επικυνδυνα? ποσο βασιζεστε στα δοχεια φτηνων αεροσυμπιεστων?

http://www.sawmillcreek.org/showthread.php?240414-What-happens-when-an-air-compressor-tank-rusts

Διαβαστε μια συζητηση σχετικα με αυτο.

Νεκταριε ωραιο το θεμα που ανοιξες! Κανονικα μου ειπαν απο εκει που το πηρα οτι θελει αδειασμα καθε μερα μετα το τελος των εργασιων. Το εκανα τους πρωτους μηνες αλλα μετα απο τοσο καιρο πια το ανοιγω μια με δυο φορες την εβδομαδα και βγαινει καργα πραμα.... Νερο αλλα οχι καθαρο, σαν να εχει κ λαδι μεσα

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ποσο παλια ειναι τα αεροφυλακια? εχετε σκεφτει οτι ισως σκουριαζουν και μετα απο ενα σημειο ειναι επικυνδυνα? ποσο βασιζεστε στα δοχεια φτηνων αεροσυμπιεστων?

http://www.sawmillcreek.org/showthread.php?240414-What-happens-when-an-air-compressor-tank-rusts

Εγω το αδειάζω μια φορά το μήνα και συνήθως προσέχω να μην το αφήνω γεμάτο.

Πάντα βγάζει λίγο νερό απο μέσα.

Νεκταριε ωραιο το θεμα που ανοιξες! Κανονικα μου ειπαν απο εκει που το πηρα οτι θελει αδειασμα καθε μερα μετα το τελος των εργασιων. Το εκανα τους πρωτους μηνες αλλα μετα απο τοσο καιρο πια το ανοιγω μια με δυο φορες την εβδομαδα και βγαινει καργα πραμα.... Νερο αλλα οχι καθαρο, σαν να εχει κ λαδι μεσα

Είναι λάφι από την κεφαλή του αεροσυμπιεστή.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει για 2 λόγους:

1) Η κεφαλή έχιε παραπάνω λάδι από το κανονικό (είτε το γέμισες εσύ παραπάνω είτε ήρθε έτσι από το εργοστάσιο - δύσκολο το δεύτερο)

2) Υπάρχει μεγάλη φθορά και περνάει λάδι στον θάλαμο συμπίεσης.

Νικο αν ειναι ετσι τοτε θα πρεπει να το δω γιατι σιγουρα λαδι δεν εχει παραπανω κι απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι ειναι νορμαλ

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Και εγώ έχω την ίδια απορία. Αγόρασα αυτόν του λιτλ, τον έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές (συνολικά), και δεν τον έχω αδειάσει.

Και εγώ το αδειάζω κάθε φορά που το χρησιμοποιώ ...δηλ. σχεδόν κάθε μέρα.
Έχω ένα 50Lit που το είχα πάρει από Alex Pack πριν αρκετά χρόνια.
Πρέπει να του αλλάξω λάδια. Τι να αναζητήσω για την συγκεκριμένη περίπτωση στην αγορά??

Εμενα έλεγε να δουλέψει με ανοιχτή τη βάνα για 5 λεπτά την πρώτη φορά και αλλαγή λαδιού στις 10 ώρες.
Το έκανα και το λάδι βγήκε χάλια.

Προτεινόµενοι τύποι λαδιών (κατάλληλοι για θερµοκρασία περιβάλλοντος +5°C
ως + 25°C)
SHELL Rimula D Extra 15W-40 FUCHX Renolin 104L VG100
AGIP Dicrea 100 API CM-8X
BP Energol CS100 CASTROL Aircol PD100
ESSO Exxc Olub H150 IP Calatia Oil ISO 100
MOBIL Rarus 427 TOTAL Dacnis P100
Θερµοκρασία περιβάλλοντος κάτω των +5°C: ISO 68
Θερµοκρασία περιβάλλοντος άνω των +25°C: ISO 150

Πρέπει να του αλλάξω λάδια. Τι να αναζητήσω για την συγκεκριμένη περίπτωση στην αγορά??

Έχει το leroy merlin λάδι αεροσυμπιεστή με 6 ευρώ το λίτρο.
Είναι 30άρι αλλά με πιστοποίηση ISO 100 που το κάνει κατάλληλο για αεροσυμπιεστές (δεν τραβάει υγρασία).
Μία συσκευασία θα σου κρατήσει γύρω στα 2 χρόνια (αλλαγή λαδιών μία φορά τον χρόνο).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν κάνει οποιοδήποτε λάδι προσοχή.

Εγω για κανα δυο χρονια του εβαζα 5-30 dexos II...:Banane0:
Μετα πηρα 30αρι..:7SFGSFG:
Φετος πηρα ειδικο για ασεοσυμπιεστη!:grandpa:

Το μανιουαλ του παρκσιντε γραφει 15-40 χωρις να αναφερει για ειδικο λαδι αεροσυμπιεστη.

Εσείς Νικόλα έχετε leroy merlin στο Πρόβι ??? Γιατί εμείς Πάτρα δεν έχουμε :flipout::flipout:

Last edited:

Πανω από 15 χρονια του βαζω 10w-40 απ του αμαξιου.Τα τελευταια τέσσερα βαζω σε όλα(γεννητρια,φρεζες,γκαζονομηχανη κλπ.το 10w-40 του lidl...
Βαλτου και motorkote...