Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Γιατί ο φούρνος δίπλα στο ψυγείο; Το ψυγείο καλύτερα να μην είναι εντοιχισμένο. Ο φούρνος μικροκυμάτων που θα μπει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί να μην είναι εφικτό;

Τις στηλες φουρνου ψυγειο ξεχαστε τες. Ανεξαρτητο ψυγειο θα ειναι καιμο ψουρνος κατωθι των εστιων.
Αυτο που σκεφτηκα τωρα ειναι εκει που ειναι το τραπεζι καιντο σωμα να μπει συνεχεια παγκου χωρις ντουλαπια απο κατω.
Για δυο λογους. Στη γωνια εχει υδραυλικα που τα θελω αμεσα προσβασιμα. Επισης ο παγκος γινετε ανετα ενα μικρο τραπεζι εργασιων ή φαγητου. Δεξια εκει που ειναι ο απεναντι παγκος μενει μονο το ψυγειο και διπλα τραπεζι και ισως παγκακι-μινι καναπες στο τοιχο.
Απεναντι στη μινι γωνια, σκεφτομαι να καταργηθει αυτη και να παραμενει το σωμα καλοριφερ, που στο σχεδιο το εχω μεταφερει στη θεση που δειχνει.

Εντελος αλλο σχεδιο...

Απάντηση: Ομαδική Αγορά από Amazon, Swanson Metric Speed Square Aluminum

Moi je m'appelle Lolita
Lo ou bien Lola
Du pareil au meme
Moi je m'appelle Lolita
Quand je reve aux loups
C'est Lola qui saigne
Quand fourche ma langue,
j'ai lΓ* un fou rire aussi fou

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Διαβαζει κανεις τις οδηγιες εγκαταστασης ψυγειου; Μακρια απο φουρνο και καλοριφερ. Αν δεν μπορει να γινει αλλιως , ο κατασκευαστης οριζει το μινιμουμ της αποστασης. Εμεις ξυλωσαμε καλοριφερ που ειχε βαλει διπλα στο ψυγειο ο μεγας εργολαβος...
Έχω την εντύπωση, πως αυτό με το φούρνο μακριά από το ψυγείο, ίσχυε προ ετών. Τώρα πια έχουν λυθεί αυτά τα θέματα. Στη δική μου περίπτωση τουλαχιστον αυτό ισχύει (miele). Μιας κ το ανέφερα, δεν ρίχνετε μια ματιά κ σε κάτι επώνυμό για έπιπλα κουζίνας; πέρα από την εργονομικά κ αισθητική που θα σου εξασφαλίσει ένας εξειδικευμένους σχεδιαστής, θα αγοράσετε κ πολλά κιλά περισσότερη ποιότητα. Αλλιώς, τι μαστορια είμαστε; τα φτιάχνουμε κ μόνοι μας!

Έχω την εντύπωση, πως αυτό με το φούρνο μακριά από το ψυγείο, ίσχυε προ ετών. Τώρα πια έχουν λυθεί αυτά τα θέματα. Στη δική μου περίπτωση τουλαχιστον αυτό ισχύει (miele). Μιας κ το ανέφερα, δεν ρίχνετε μια ματιά κ σε κάτι επώνυμό για έπιπλα κουζίνας; πέρα από την εργονομικά κ αισθητική που θα σου εξασφαλίσει ένας εξειδικευμένους σχεδιαστής, θα αγοράσετε κ πολλά κιλά περισσότερη ποιότητα. Αλλιώς, τι μαστορια είμαστε; τα φτιάχνουμε κ μόνοι μας!
Αγόρασα ψυγείο bosch το καλοκαίρι και το είχε μέσα στις οδηγίες. Θα ψάξω να βρω το βιβλίο να σου πω και το ελάχιστο που επιτρέπεται.

Αγόρασα ψυγείο bosch το καλοκαίρι και το είχε μέσα στις οδηγίες. Θα ψάξω να βρω το βιβλίο να σου πω και το ελάχιστο που επιτρέπεται.
Δεν το ήξερα. Εγώ αγόρασα ηλεκτρικές συσκευές προ τριετίας, κ ο αντιπρόσωπος (αλλά κ το manual) με ενημερωσεω οτι αυτός ο περιορισμός έχει εξαληφθεί. Για αυτό το θεώρησα δεδομένο. Προφανώς δεν ισχύει για όλες τις εταιρίες.

Ηλια να σε ρωτησω κατι. Σε μια κουζινα μπορουμε να βαλουμε σε καποιο σημειο, συνεχεια του παγκου χωρις να εχει ντουλαπια απο κατω, για ενα μηκος πχ 1-2 μετρα?
Ειναι ευκολο και εφικτο?

Είναι , υπάρχουν ανοξειδωτα στρογγυλά πόδια για το τελειωμα ή μπορείς να κανεις κάτι απο το ίδιο ξύλο των ντουλαπιων . Πρέπει να δεις την απόσταση που θα ειναι στον αέρα όμως για τα ανάλογα στηρίγματα , άλλο το 1 μετρο άλλο το 1,5 , άλλο το 2 και άλλο το 2,2 .

Άσχετα με το τι λένε οι οδηγίες, η πράξη είναι διαφορετική. Η απόδοση ενός ψυγείου σε ντουλάπι δεν είναι ίδια με ένα ελεύθερο. Φυσικά και τα δύο θα δουλεύουν, απλά αυτό στο ντουλάπι θα καταναλώνει περισσότερο και θα αποδίδει και λιγότερο.

Δεν το ήξερα. Εγώ αγόρασα ηλεκτρικές συσκευές προ τριετίας, κ ο αντιπρόσωπος (αλλά κ το manual) με ενημερωσεω οτι αυτός ο περιορισμός έχει εξαληφθεί. Για αυτό το θεώρησα δεδομένο. Προφανώς δεν ισχύει για όλες τις εταιρίες.

Πότε εντιχοιζομενο ψυγείο παιδιά.
Τώρα οι νέες προδιαγραφές φουρνων επιτρέπουν αυτό που λέει ο Νίκος.
Τώρα που είπες για προδιαγραφές φουρνων και όχι του ψυγείου μπορεί να έχετε δίκιο. Το ψυγείο μου σίγουρα δεν κάνει δίπλα σε φούρνο αλλά δεν έχω εντοιχισμενο φούρνο για να ξέρω αν έχουν βάλει μόνωση στα πλαϊνά ώστε οι νέοι να μην επιρρεαζουν άλλες συσκευές δίπλα τους.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το εντοιχισμενο ψυγειο ειναι προβλημα. Εχουμε απο το 2001 ενα siemens full εντοιχισμενο σε μη συνηθισμενες διαστασεις και στην αγορα δε υπαρχει αντιστοιχο ουτε εντοιχισμενο ουτε ανεξαρτητο.δηλαδη η αλλαγη του απαιτουςε σημαντικη επεμβαςη στα επιπλα της κουζινας. Μετα απο 13 χρονια λειτουργιας χαλαει. Το βγαλαμε να δουμε τι φταιει. Το μοτερ λειτουργουσε κανονικα μολις το βαλαμε απευθειας στο ρευμα. Υστερα απο ερευνα και μετρησεις (πατερας ηλεκτρολογος μηχανικος) βρισκουμε 5 πυκνωτες της πλακετας να ειναι τελειως εκτος προδιαγραφων... Το κοστος της πλακετας 220 . Το κοστος της δικης μας επισκευης 0.50 οσο κοστισαν οι πυκνωτες! Το ψυγειο συνεχιζει απο τοτε να δουλευει κανονικα.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το εντοιχισμενο ψυγειο ειναι προβλημα. Εχουμε απο το 2001 ενα siemens full εντοιχισμενο σε μη συνηθισμενες διαστασεις και στην αγορα δε υπαρχει αντιστοιχο ουτε εντοιχισμενο ουτε ανεξαρτητο.δηλαδη η αλλαγη του απαιτουςε σημαντικη επεμβαςη στα επιπλα της κουζινας. Μετα απο 13 χρονια λειτουργιας χαλαει. Το βγαλαμε να δουμε τι φταιει. Το μοτερ λειτουργουσε κανονικα μολις το βαλαμε απευθειας στο ρευμα. Υστερα απο ερευνα και μετρησεις (πατερας ηλεκτρολογος μηχανικος) βρισκουμε 5 πυκνωτες της πλακετας να ειναι τελειως εκτος προδιαγραφων... Το κοστος της πλακετας 220 . Το κοστος της δικης μας επισκευης 0.50 οσο κοστισαν οι πυκνωτες! Το ψυγειο συνεχιζει απο τοτε να δουλευει κανονικα.
Αυτό με τους πυκνωτές το παθαμε με τηλεόραση Samsung . Είχαν βάλει μικρότερους από ότι έπρεπε και είχαν σκάσει. 2.5 . Και η TV άντεξε αλλά δύο χρόνια που πέθανε από πρόβλημα στο τροφοδοτικό. Μετά μάθαμε ότι και τα δύο προβλήματα ήταν γνωστά για το μοντέλο...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το διατυπωσα λαθος. Σωστοι ηταν οι πυκνωτες αλλα οι πραγματικες χωρητικοτητες τους ειχαν πεσει κατα πολυ απο τις αναγραφομενες μετα απο 13 χρονια λειτουργιας.

Μερικές συμβουλές θα πω για τις κουζίνες:
Το ψυγείο πάντα όχι εντοιχισμένο.... εγώ έχω ένα δίπορτο General Electric αρκετά χρόνια τώρα και καταλαβαίνω τι θα πει ψυγείο !!!! Σε όσα σπίτια έχω πάει με εντοιχισμένα τα τρόφιμα έχουν την θερμοκρασία κλούβας που κρεμάγανε παλιά.
Και ο φούρνος χωριστός επάνω στον πάγκο ...εγώ δεν τον έκανα έτσι και το μετάνιωσα.
Αυτά γι αυτούς που έχουν ευρύχωρη κουζίνα βέβαια. Εγώ έχω μία γύρω στα 30 τετραγωνικά.
Ο πολύ βαθύς νεροχύτης είναι απόλαυση ....αλλά εγώ τον έχω στο εργαστήριο λόγω δουλειάς.
Μακρυά από πορσελάνινους νεροχύτες ... ειδικά αν η γυναίκα σας είναι μανιακή με την καθαριότητα ...θα την φάει την πορσελάνη.

Εγώ διαφωνώ με τα ελεύθερης τοποθέτησης. Το μόνο πλεονέκτημα είναι το κόστος. Το αντίστοιχο ge αν υπάρχει εντιχοιζομενο, θα έχει τα διπλά κ θα αποδίδει το ίδιο με το δικό σου. Πρόσθεσε κ το αισθητικό κομμάτι κ να η διαφορά.

Εγώ να θυμίζω ότι η πραγματικότητα υπάρχει ανεξάρτητα με τι πιστεύει ο καθένας μας, και με τι συμφωνεί ή διαφωνεί. Το εντοιχισμένο ψυγείο έχει μεγαλύτερα θέμα εξαερισμού, το οποία το ελεύθερο δεν έχει. Είναι κλεισμένο σε ένα κουτί.

3c2c622f4fdc1fc76dbfc0fbf1a12421.jpg
και έτσι λύνονται τα προβλήματα εξαερισμου. Για ψυγείο φούρνους και καταψυκτη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κυριάκο, πριν αποφασίσεις, ρώτησε κ σε μια εταιρία με επώνυμα έπιπλα. Δεν κοστίζει κάτι η ερώτηση.

Αχιλλέα αν αποφασίσεις να την κάνεις τελικά, θα με πάρεις μαζί σου?

Θα χωρέσω και σε βαλίτσα αν χρειαστεί!