Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημερα στην παρεα!
Η απαντηση δεν ειναι οχι σε ολα.
Ειναι οχι σε καποια.
Ακομη υπαρχουν ανθρωποι.

Δεν μου αρεσει να περιαυτολογω αλλα αυτο θα το λεει στην Βουλγαρια καπου τωρα ενα παλικαρι που γυρναγε απο το αεροδρομιο απο ισραηλ και ηταν στο λιμανι παλευοντας με 4 βαλιτσες και μια βαλιτσα μπουζουκιου να τις φερει βολτα να παει 1,5 χιλιομετρο παρακαταω.
Περναγα εγω απο το λιμανι εκεινη την ωρα και τον ειδα και σταματησα, φορτωσαμε το αμαξι και τον πηγα στο πρακτορειο που ηθελε να γυρισει σπιτι του.
Κανε καλο και θα το δεις.

Αυτο πως μας ξεφυγε για την γιορτη των ερωτευμενων?

12715463_1253044294725415_2995699242316738987_n.jpg

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα στην παρέα.

@cdfdim
Καλημερα στην παρεα!
Η απαντηση δεν ειναι οχι σε ολα.
Ειναι οχι σε καποια.
Ακομη υπαρχουν ανθρωποι.

Θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο.
Το θέμα είναι τεράστιο και δεν συζητιέται μεσώ πληκτρολογίου.
Μήπως το ""περασμένα μεγαλεία. Και διηγώντας τα να κλαις." το ζούμε και τώρα" εμπεριέχει τα περισσότερα από όσα αναφέρεις;
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία και πάντα μιλάει με τις προσωπικές εμπειρίες του.
Τώρα για το θέμα ανθρωπιάς, επειδή δεν μου αρέσει να βάζουμε όλους σε ένα καζάνι και μπαίνουμε έτσι και εμείς μέσα, π.χ για την διάσωση και βοήθεια
στους πρόσφυγες τι έχεις να πεις;

Καλημερα σας.

Αγαπητε φιλε, δεν τις θαβεις γιατι ειναι κακες. Τις θαβεις γιατι αν κατα κυριο λογο στηριζονται στην επαφη και στο "δωσιμο" μεταξυ των ανθρωπων, και βλεπεις σε συγκριση με το σημερα ενα "τελος εποχης" που σε θλιβει, ειδικα αν (να πω δυστυχως) στη ζωη σου δεν εχεις μαθει να εισαι ασεβαστος, αφιλοτιμος, δολιος και αυστηρα συμφεροντολογος.
Πες μου εσυ σημερα ποιος νταλικιερης θα σταματησει στις 3:00 τα ξυμερωματα και θα σε περασει απο το 51 με μισου μετρου ομιχλη;
Ποιος θα σε πετυχει στη Λαμια με τρομερη καταιγιδα και 10 ποντους νερο στο οδοστρωμα, και θα σου πει να σε φορτωσει και να σε παει πιο κατω.
Ο Τουρκος, ο βουλγαρος, ο χασισομενος ελληνας;
Πες μου ποιος ξυλοκοπος πια θα κατσει να κουβεντιασει μαζι σου μεσα στα βαθη του Καρα-Ντερε για τη ζωη, και να σε κανει να δεις και "αλλιως" τα πραγματα.
Θα εχει ορεξη να μιλαει με τραγουδια η κυρια στην κατακοιτη μανουλα της κανοντας σε να ανατριχιαζεις, στην καρατουριστικη πλεον Κερκινη;
Θα σου δωσει τις μπουκαλες με το παγωμενο νερο απο το ψυγειο του σπιτιου της η Κυρια με το βενζιναδικο πριν ανεβεις το Μπελες;
Θα κατεβει Νοεμβριο μηνα ο Αλιμουδης (τοτε αντιπροσωπος Honda) με το αυτοκινητο του απο στη Δραμα στην Ασπροβαλτα και ξανα στη Δραμα επειδη εκοψες αλυσιδα, χωρις να σε χρεωσει τιποτα παρα περα απο την αλυσιδα και τα γραναζια, και αυτα σε πολυ καλη τιμη;
Τελος θα σταματησει σημερα ο Ισπανος επανω στα Πυρηναια να σε βοηθησει γιατι η μηχανη δεν δουλευει καλα λογω υψομετρου;
Η θα κοιμηθεις στο πεζοδρομιο στο Forli και το πρωι θα βρεις τα πραγματα σου και το εαυτο σου απειραχτα.
Και να σε ξυπνανε με σεβασμο το πρωι οι ανθρωποι με σεβασμο και οχι με βαν φακουλο γκρεκο.

Η απαντηση ειναι οχι σε ολα.

Δεν ειναι το παν η δυνατοτητα να αγοραζεις πραγματα, το παν ειναι να ζεις αυτα που δεν μπορουν να αγοραστουν ξεπερνωντας (και ανακαλυπτωντας ταυτοχρονα) και τον εαυτο σου καμμια φορα.
Πολλες φορες το κανεις μονος σου, ενω αλλες θες και ενα μικρο σπρωξιμο η μια παρεα απο ενα φιλο.

Γιατι δεν τα λετε ολα κυρια μου, δλδ "πηρα το dewalt, προσαρμοσα το ειδικο βουρτσακι, εβαλα τις πατατες και νερο σε ενα κουβα, και με την κιτρινη δυναμη καθαρισα τις πατατες"

Παντως σε λιγο βλεπω να γινοσαστε 2 οι κυριες του φορουμ, εσεις και η κυρια enduras-sist1.

Δημήτρη τα είπες ακριβώς έτσι όπως είναι.
Μπράβο σου! :) Δυστυχώς έτσι τα έλεγε και ένας συγχωρεμένος Θείος μου που μας άφησε νωρίς.

Συγκεκριμένα για το χωριό μας. Παλιά λέει όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές και έμπαινες όποτε ήθελες, τώρα όλες είναι κλειστές και δεν μπορείς να πας καθόλου.
Έχουμε αλλάξει πλέον και δυστυχώς προς το χειρότερο αν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις!!!

Λες το δράπανο να το πήρες για τις πατάτες!!!! :P

Τις δίνεις και σχήματα και στο τέλος τις γυαλοχαρτίζεις κιόλας? :P

Καλημέρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα.
Σήμερα πείραμα.
Μπήκα σε λίντλ.
Πέρασα από εργαλεία, κοίταξα τα τελευταία κομμάτια, κοίταξα ευκαιρίες.
Ειδα μπιτς 30% έκπτωση...
Είδα ένα κολλητήρι..
Είδα ένα κολονάτο....
Βγήκα.
Κοίταξα τα χέρια μου.
Άδεια
Εντελώς άδεια.
Δεν είχα ψωνίσει τίποτα.
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΗΚΑ!
γιατρεύτηκα!
Γιούπι....
Η απλά δεν είχε σε προσφορά εργαλεία....

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

η κύρια διαφορά του παλιά με το σήμερα, είναι ότι παλιά σε 7.700.000 πληθυσμό είχαμε 7.400.000 χριστιανούς ορθόδοξους (και το αναφέρω όχι για να το τονίσω τα της θρησκείας, αλλά για να τονίσω την ομοιογένεια του πληθυσμού), το μόνο πράγμα που φοβίζει είναι η ομοιογένεια, η ενότητα (η δύναμη που πηγάζει από την ενότητα και την ομοιογένεια του πληθυσμού).

σήμερα είμαστε χωρισμένοι και αλλοτριωμένοι, χωρίς βασική παιδεία, χωρίς γνώση της γλώσσας, χωρίς καθαρή πίστη, χωρίς ιδανικά, χωρις......

μέσα σε 50 χρόνια εκτελώντας ένα ξεκάθαρο και πολύ μελετημένο σχέδιο, βήμα-βήμα, κρίκο κρίκο στην αλυσίδα, κατάφεραν όλα τα παραπάνω που λέτε.

Έψαχνα για αγγλόφωνο Φόρουμ για DIY και μαστορέματα και θυμήθηκα αυτό το Φόρουμ. Και υποστηρίζει και TAPATALK που να πάρει ο διάολος ! Τι άλλο θέλω !...

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

η κύρια διαφορά του παλιά με το σήμερα, είναι ότι παλιά σε 7.700.000 πληθυσμό είχαμε 7.400.000 χριστιανούς ορθόδοξους (και το αναφέρω όχι για να το τονίσω τα της θρησκείας, αλλά για να τονίσω την ομοιογένεια του πληθυσμού), το μόνο πράγμα που φοβίζει είναι η ομοιογένεια, η ενότητα (η δύναμη που πηγάζει από την ενότητα και την ομοιογένεια του πληθυσμού).

σήμερα είμαστε χωρισμένοι και αλλοτριωμένοι, χωρίς βασική παιδεία, χωρίς γνώση της γλώσσας, χωρίς καθαρή πίστη, χωρίς ιδανικά, χωρις......

μέσα σε 50 χρόνια εκτελώντας ένα ξεκάθαρο και πολύ μελετημένο σχέδιο, βήμα-βήμα, κρίκο κρίκο στην αλυσίδα, κατάφεραν όλα τα παραπάνω που λέτε.

Πάντα έτσι ήμασταν σαν λαός και δε φταίει η ανομοιομορφία ή ανομοιογένεια του πληθυσμού.

Παιδια δεν ξερω που αλλου να γραψω για αυτο το θεμα οπωτε γραφω εδω ....
Λοιπον οι εντυπώσεις μου για τα εργαλεια που αγοράσα εχθες ειναι οι παρακατω: το χορτοκοπτικό Matrix Bms 1400-3 το αγόρασα γιατι με έπεισε ο πωλητής οτι ειναι αξιόλογο και δεν υπαρχει λογος να παω σε κατι πιο ακριβό για την δουλεια που το θελω. Ηθελα να παρω το Hyundai 5300 το οποίο ηταν και πιο ακριβό. Ο φυσητήρας Gas 550 G της Garland ιδια ιστορία, ρωτησα τον ευγενέστατο φιλο στο κατάστημα τι μου προτείνει και καταλήξαμε εκει.
Τα μηχανήματα απο ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα θεωρώ οτι ειναι μεσα στα στάνταρ μου και value for money ... Ειδικά το Garland ειναι ισάξιο με πολυ ακριβότερα στο φινίρισμα. Μεχρι εδω ολα καλα, ο φυσητήρας δεν εχει καποιο ιδιαίτερο σεταρισμα ειναι plug and play ... Μίγμα στο ντεποζιτακι κουμπώνεις την σωλήνα που βγαζει τον αερα και βρουν, βρουμ ....
Αμ δε ... Ετσι μου τα είπανε, ετσι νομιζα και εγω το γατακι ... Οταν τα αγόρασα ενημέρωσα οτι ειμαι εντελος αρχάριος απο τέτοιου είδους εργαλεια και ζήτησα demonstration. Βέβαιος μου λεει ο φιλος ... Θα φωνάξω τον τεχνικό να στα πει .... Εμφανίζεται ο τεχνικός με τα χερια στις τσέπες (νομιζω) και μου λεει: ειναι πολυ απλα δν εχεις να κανεις τιποτα ... Πατάς το γκάζι να κλειδώσει, ανοίγεις τον διακόπτη, ανοίγεις τον αερα και τραβάς το κορδόνι ... Μολις παρει αστο να δουλεψει μονο του μιας και ειναι καινουριο καμια 10ρια λεπτα και μετα δούλεψε το. Αυτα μου τα ειπε για το Matrix αλλα στην ερωτηση μου αν και το αλλο δουλευει καπως ετσι η απαντηση ηταν, ακριβως το ιδιο πραγμα..... Για την φούσκα που υπαρχει κατο απο το καρμπυρατέρ καμια κουβεντα .... Λες και το μίγμα θα ανεβει μονο του. Το αποτέλεσμα ειναι οτι κόντεψα να σπασω το ελατήριο της επαναφοράς απο το κορδόνι και πηρα το service της Garland για να βγαλω ακρη. Ο Κος Βαγγέλης με εξηπηρετησε άμεσα και τέλεια ... Μεχρι ρυθμιση απο το τηλεφωνο καναμε, τον ευχαριστω για την υπομονη του. Πρωτη κουβεντα που του ειπα ηταν οτι δεν υπήρχαν οδηγίες στα ελληνικα, δευτερη κουβεντα οτι το κορδόνι ειναι εξω και δεν κανει επαναφορά... Πάγωσα γιατι μου ειπε οτι μαλλον εχει σπάσει το ελατήριο και πρεπει να παει για σέρβις. Τελικα καναμε την νίκη διάγνωση και αφου ξελασκαρισα τις βίδες απο το πλαϊνό καπακι το ελατήριο επανηλθε. Μου εξήγησε τι ειναι η φούσκα και τι κανει και επιτελους πηρε μπροστα μετα απο λιγες προσπάθειες λογο μαλλον οτι ηταν καινουριο, μολις πηρε ο ανθρωπος μου ειπε και το ρύθμισα άψογα με δια της τηλεφωνικής ακουστικής μεθόδου. Για το Matrix δεν εχω να πω πολλα αφου ειχα φαει το αγγουρι πιο πριν εκανα τα παντα σωστα και πηρε με την 2η προσπάθεια. Το δυσκολο σε αυτο ηταν να το συναρμολόγησω γιατι ειναι σπαστό σε δυο κομματια και επρεπε να σεταρω και το τιμόνι στα μέτρα μου ... Εφαγα περιπου 3 ωρες να κανω και τα δυο να δουλέψουν αλλα μετα μεσα σε μια ωρα εκανα δουλεια που χωρις αυτα θα έτρωγα ολη την μερα... Χαλάλι τους η πρωινή μανούρα μου, δεν εχω ξαναδουλέψει τέτοιου τύπου μηχανήματα και δεν εχω μέτρο σύγκρισης αλλα εμενα μου έλυσαν τα χερια και μου φανηκε οτι άξιζαν που τα αγόρασα.
Αυριο θα παρω τηλεφωνο στο μαγαζι που τα πηρα να τους πω λιγο την εμπειρία μου ετσι ενημερωτικά. Συγνωμη αν εγραψα πολλα και σας κούρασα αλλα ηθελα να αναλύσω λιγο την κατασταση. Τα συμπεράσματα δικα σας ......
(Αν ειναι σε ασχετο νήμα το ποστ παρακαλω να μεταφερθεί στο σωστο)

Χρειάζεται να πάρεις και τηλέφωνο για να τους πεις ότι έκανες την δουλειά? Δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει. Μας το πες εμάς που είμαστε η παρέα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Πάντα έτσι ήμασταν σαν λαός και δε φταίει η ανομοιομορφία ή ανομοιογένεια του πληθυσμού.
Η συζήτηση για αυτό το θέμα είναι μεγάλη και δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο φόρουμ, απλά να αναφέρω, όπως έγραψα και πιο πριν, αναφερόμουν σε προηγούμενο ποστ που έλεγε ότι παλιά άφηναν τις πόρτες ανοικτές και γενικά ήταν πιο ασφαλείς οι κάτοικοι.

Παιδιά πώς διαγράφουμε posts?

Καλώς ήρθες.
Δεν μπορείς να διαγράψεις ποστ ακόμη και αν το έχεις δημιουργήσει εσύ.
Ότι θέλεις στείλε μου πμ και θα το κάνω εγώ.

Παιδια μπραβο στην μικρη αλλα εντύπωση μου κανει που την βλεπω χωρις προστατευτικά, γυαλιά, γάντια, ρουχα εργασίας κτλ ... Οι αμερικανοί εχουν θεμα με αυτα σπάνια βλεπεις χωρις να κανουν δουλεια ... Και ειδικά σε τετοια ηλικια μου κανει εντύπωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρειάζεται να πάρεις και τηλέφωνο για να τους πεις ότι έκανες την δουλειά? Δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει. Μας το πες εμάς που είμαστε η παρέα...

Οχι θα παρω τηλ. Να τους πω τι ακριβως εγινε τι παράπονα εχω απο το μαγαζι τους και οτι θα το γραψω στο internet ... Αν τους ενδιαφέρει καλως ... Αν δεν τους νοιαζει παλι καλως ...