Και μετά τον χαρταετο να έρθει και η ώρα για καμιά κατασκευουλα λέω εγώ.Καλημέρα και καλή Σαρακοστη να έχουμε παιδιά!!!!
Εμείς ευτυχώς πεταξαμε χθες αετο στην Χιο!!!!
Σε σχεση με τι; Με την καθαρεύουσα; Με την Αρχαια ελληνικη; Με καποια διαλεκτο που θα μιλουσαν στον Ελλαδικο χωρο πριν 4 χιλιαδες χρονια; Η γλωσσα ειναι ζωντανη και πλαθεται απο γενια σε γενια. Εγω συνεχιζω να βλεπω χρηση λεξεων που ειναι αλλιως στην καθαρευσουσα να χρησιμοποιουνται σε προταση της δημοτικης...Βλέποντας το παλιό αναγνωστικό στεναχωρήθηκα βλέποντας πόσο έχει καταστραφεί η Ελληνική γλώσσα, αφαιρέθηκαν οι τόνοι και πολλοί δίφθογγοι (μεγάλης σημασίας για το εύηχο της γλώσσας και όχι μόνο)...
Βλέποντας το παλιό αναγνωστικό στεναχωρήθηκα βλέποντας πόσο έχει καταστραφεί η Ελληνική γλώσσα, αφαιρέθηκαν οι τόνοι και πολλοί δίφθογγοι (μεγάλης σημασίας για το εύηχο της γλώσσας και όχι μόνο)...
Καλά για τον περιορισμό του λεξιλογίου ας μην αναφερθούμε καλύτερα....εκεί υπάρχει Εθνική καταστροφή....την πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου και την πρώτη εκ συνόλου δύο στον κόσμο που είναι εννοιολογική (η άλλη είναι νομίζω τα κινέζικα) την έχουμε καταντήσει ας μην πω καλύτερα....ας πω μόνο ότι απλά μιλάμε με ήχους χωρίς να ξέρουμε ουσιαστικά τι σημαίνει αυτό που λέμε (όπως είναι για παράδειγμα τα αγγλικά).Σε σχεση με τι; Με την καθαρεύουσα; Με την Αρχαια ελληνικη; Με καποια διαλεκτο που θα μιλουσαν στον Ελλαδικο χωρο πριν 4 χιλιαδες χρονια; Η γλωσσα ειναι ζωντανη και πλαθεται απο γενια σε γενια. Εγω συνεχιζω να βλεπω χρηση λεξεων που ειναι αλλιως στην καθαρευσουσα να χρησιμοποιουνται σε προταση της δημοτικης...
Έχει σημασία ; στο σχολείο η μητέρα μου μαθαινε να γράφει και να μιλά σε καθαρευουσα και έξω από το σχολείο παντού ακουγε και μιλουσε στη δημοτική. Να μελετας κάτι που δεν το χρησιμοποιείς είναι δώρο αδωρο. Αν κοινωνία έχει πλασει αυτές τις λέξεις αυτές είναι οι σωστές. Δηλαδή οι αρχαίοι καθησαν και φτιάξανε μια "σωστή " γλώσσα από την αρχή ή παρέλαβαν από προηγούμενες γενιές ; μήπως και οι αρχαίοι μιλούσαν " δημοτική " σε σχέση με τους δικούς τους αρχαίους;Καλά για τον περιορισμό του λεξιλογίου ας μην αναφερθούμε καλύτερα....εκεί υπάρχει Εθνική καταστροφή....την πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου και την πρώτη εκ συνόλου δύο στον κόσμο που είναι εννοιολογική (η άλλη είναι νομίζω τα κινέζικα) την έχουμε καταντήσει ας μην πω καλύτερα....ας πω μόνο ότι απλά μιλάμε με ήχους χωρίς να ξέρουμε ουσιαστικά τι σημαίνει αυτό που λέμε (όπως είναι για παράδειγμα τα αγγλικά).
Αυτό που λες φίλε μου όδευε ορθά όσο διδάσκονταν τα αρχαία ταυτόχρονα με την εξέλιξη της Ελληνικής γλώσσας, την καθομιλουμένη δημοτική.
Από την στιγμή που κάπου στην πορεία χάσαμε το συντακτικό της γλώσσας, ξεχάσαμε τι σημαίνουν για παράδειγμα οι προθέσεις και τι σημαίνει η οξεία η περισπωμένη κλπ τη τρομερή σημασία του τελικού ν όταν ακολουθεί λέξη από φωνήεν και δεκάδες άλλα παραδείγματα, γίναμε αν μην τι άλλο φτωχότεροι σαν άνθρωποι...
Έχει σημασία ; στο σχολείο η μητέρα μου μαθαινε να γράφει και να μιλά σε καθαρευουσα και έξω από το σχολείο παντού ακουγε και μιλουσε στη δημοτική. Να μελετας κάτι που δεν το χρησιμοποιείς είναι δώρο αδωρο. Αν κοινωνία έχει πλασει αυτές τις λέξεις αυτές είναι οι σωστές. Δηλαδή οι αρχαίοι καθησαν και φτιάξανε μια "σωστή " γλώσσα από την αρχή ή παρέλαβαν από προηγούμενες γενιές ; μήπως και οι αρχαίοι μιλούσαν " δημοτική " σε σχέση με τους δικούς τους αρχαίους;
και τι από αυτά δεν γνώριζαν οι Αρχαίοι?Ακριβώς, και οι αρχαίοι λίγα ξέρανε μπροστά σους πιο αρχαίους.
Ωστόσο σήμερα γνωρίζουμε ένα κάρο άλλα πράγματα (μαθηματικά, φυσικά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κλπ).
και τι από αυτά δεν γνώριζαν οι Αρχαίοι?
Καλά, όταν βλέπεις παιδιά με πανεπιστημιακή μόρφωση να μην μπορούν να μιλήσουν στοιχειωδώς Ελληνικά δεν είναι αστείο.
Αφήστε την καθαρεύουσα και τα αρχαία Ελληνικά, με την καθομιλουμένη τι γίνεται; Είναι δυνατόν να μην μπορούν να κλίνουν ένα επίθετο;
"Τρία διαφανές τζάμια;"
Έλεος !!!
Δε ξέρω τι λέτε για τη γλώσσα αλλά η γλώσσα η δική μου, μόλις γεύτηκε χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, χόρτα, γαρίδες, καραβίδες και γυαλιστερές... Πάω να σκάσω... Αν δε πεθάνω σήμερα από το πολύ φαΐ θα ζήσω 200 χρόνια :rofl:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.