Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σας εχει τυχει στο amazon να βλεπετε μια τιμη σε ενα προιον και οταν το βαζετε στο καλαθι να εχει αλλη τιμη; Βλεπω μια τσαντα για παιδικο καροτσι και η τιμη ειναι 41,99 και μολις το βαζω στο καλαθι παει 43,41 ...
http://www.amazon.de/Lässig-LMB1103...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Καλημερα συναδελφοι!

f1.png

Σας εχει τυχει στο amazon να βλεπετε μια τιμη σε ενα προιον και οταν το βαζετε στο καλαθι να εχει αλλη τιμη; Βλεπω μια τσαντα για παιδικο καροτσι και η τιμη ειναι 41,99 και μολις το βαζω στο καλαθι παει 43,41 ...
http://www.amazon.de/Lässig-LMB1103...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
Είναι ακριβώς η διαφορά του ΦΠΑ. Στην Γερμανία έχουν 19%, αλλά εμείς 23%.

Είναι ακριβώς η διαφορά του ΦΠΑ. Στην Γερμανία έχουν 19%, αλλά εμείς 23%.

Εχει να κανει με την ενδοευρωπαικη-κοινοτικη αποδοση του ΦΠΑ (εαν το δικτυακο (και μη) καταστημα ΔΕΝ αποδιδει ΦΠΑ στην εφορια ΤΟΥ σε εξαγωγη προιοντος απο την χωρα που στεγαζεται, τοτε το φπα ΠΟΥ ΘΑ αποδιδεται στην εφορια χωρας του ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ με το αναλογο νομιμο ποσοστο επι της αξιας επιβαλλεται) Παντα να πληρωνεις το ΦΠΑ οπου φτηνοτερα η αγοραζεις απο ΕΟΖ (με οτι συνεπαγεται....)
Δες TVA VAT VIES στο ιντερνετ να καταλαβεις το συστημα....

Νομίζω ότι πουλά απ' ευθείας το Amazon, υποχρεούται να βάζει ΦΠΑ της χώρας του αγοραστή, για να πληρώνονται οι φόροι.
Αλλάζει όμως από πωλητές συνεργαζόμενους με το Amazon.

Από το 2010 το Αγγλικό Amazon ακολουθεί αυτή την πολιτική. Στο Γερμανικό μόνο μια φορά έκανα αγορά, πριν από 1+ χρόνο και δεν θυμάμαι αν είχε διαφορά.

Νομίζω ότι πουλά απ' ευθείας το Amazon, υποχρεούται να βάζει ΦΠΑ της χώρας του αγοραστή, για να πληρώνονται οι φόροι.
Αλλάζει όμως από πωλητές συνεργαζόμενους με το Amazon.

Από το 2010 το Αγγλικό Amazon ακολουθεί αυτή την πολιτική. Στο Γερμανικό μόνο μια φορά έκανα αγορά, πριν από 1+ χρόνο και δεν θυμάμαι αν είχε διαφορά.
Πρεπει να εχεις δικιο. Σε αλλο online καταστημα μπαινεις σε τιμες αναλογα την χωρα σου και το ΦΠΑ της. Ισως επειδη ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω με αποστολεα το ιδιο το amazon δεν μου ειχε τυχει με αλλους πωλητες.

Και στο Γερμανικό βλέπω ισχύει το ίδιο, αλλά δεν γνωρίζω από πότε ξεκίνησε.

Παιδια,απο κατι ψιλα που φτιαχνω αυτες τις ημερες εχω να πω το εξης:Οσα σουπερ-ντουπερ εργαλεια ρευματος η μπαταριας και αν εχουμε,radial saws,παγκοπριονα,φρεζες cnc και της Μεγαλοχαρης τα ματια,ενα ταπεινο φαλτσοκουτι και ενα κοφτερο-λεπτο πριονι μελαμινης ειναι αναντικαταστατα.Στο εξης οι οποιες αγορες μου θα ειναι κυριως εργαλεια χειρος!Ας μη βαλω στην εξισωση την...ησυχια!

Καλημερα συναδελφοι!

f1.png

Καλησπέρα Μιχάλη (μιας και είναι μεσημέρι που το είδα) , ωραιότερη εικόνα από αυτή που συμβολίζει την αγνότητα της παιδικής ψυχής-και όχι μόνο, δεν θα μπορούσες να βάλεις !

Παιδια,απο κατι ψιλα που φτιαχνω αυτες τις ημερες εχω να πω το εξης:Οσα σουπερ-ντουπερ εργαλεια ρευματος η μπαταριας και αν εχουμε,radial saws,παγκοπριονα,φρεζες cnc και της Μεγαλοχαρης τα ματια,ενα ταπεινο φαλτσοκουτι και ενα κοφτερο-λεπτο πριονι μελαμινης ειναι αναντικαταστατα.Στο εξης οι οποιες αγορες μου θα ειναι κυριως εργαλεια χειρος!Ας μη βαλω στην εξισωση την...ησυχια!

+1 Φίλε Νίκο
Προσωπικά πρώτα αγόρασα τά εργαλεία χειρός ένα-ένα καί μετά σταδιακά τά ηλεκτρικά,τό ένα συμπληρώνει τό άλλο
Μιχάλη ωραία φωτογραφία

Και τα δύο είναι απαραίτητα Νικ.
Με το ένα κερδίζεις ακρίβεια αλλά χάνεις σε χρόνο και με το δεύτερο κερδίζεις και τα 2 αν είσαι υπομονετικός και μερακλής.

Νικολη οι 45 μοιρες στο παρκσαιντ ειναι περιπου 47..Το φαλτσοκουτι δεν κανει λαθος..

To φαλτσοκουτι της topex που εχω μαζι μου χανει σχεδον 1 μοιρα (0,8). Της stanley που εχω στην Αθηνα δεν ξερω :))

Προυποθεση ειναι βεβαια να κοβεις το ξυλο αφου εχεις ακουμπησει το πριονι ακριβως στην μια η στην αλλη πλευρα των δυο απεναντι εγκοπων. Αμα το κοψεις οπου να'ναι αναμεσα στις εγκοπες, τοτε 2-3 μοιρες τουλαχιστον τις χανεις.

Καλησπέρα Μιχάλη (μιας και είναι μεσημέρι που το είδα) , ωραιότερη εικόνα από αυτή που συμβολίζει την αγνότητα της παιδικής ψυχής-και όχι μόνο, δεν θα μπορούσες να βάλεις !

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρες με αισιοδοξία!
Ζήστε το τώρα και το αύριο αφήστε το!

Ναι με αισιοδοξια ομως για βαλε στο μυαλο σου μια μερουλα να σου σπασουν την πορτα τα ************ και αφου κανουν οτι κανουν να τους βλεπεις να σου παιρνουν τα εργαλεια σου ενα ενα;

Edit by Enduras1:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!!!

Last edited by a moderator:

Νικολη οι 45 μοιρες στο παρκσαιντ ειναι περιπου 47..Το φαλτσοκουτι δεν κανει λαθος..

Αν το καλιμπράρεις θα είναι ακριβώς Νικ.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ναι με αισιοδοξια ομως για βαλε στο μυαλο σου μια μερουλα να σου σπασουν την πορτα τα ******************** και αφου κανουν οτι κανουν να τους βλεπεις να σου παιρνουν τα εργαλεια σου ενα ενα;

Αδερφέ μου δεν θα απαντήσω στο σχόλιο σου. Μου προκαλεί εμετό...

Αν το καλιμπράρεις θα είναι ακριβώς Νικ.

Αδερφέ μου δεν θα απαντήσω στο σχόλιο σου. Μου προκαλεί εμετό...

Μέχρι στιγμής από Ελληνάρες εχω πέσει θύμα ζημιών στο χωράφι μου και κάποιος από αυτούς μου πήρε και ένα παλιο χορτοκοπτικό που είχα.

Σε παρακαλώ να μην ξανααπευθυνθείς στο όνομα μου.

Last edited by a moderator: