Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Για τα διποδα παρε ενα πυροσβεστηρα, που θα σου δωσει απλα το πλεονεκτημα στην επομενη κινηση σου, οποια και αν ειναι αυτη.
Χωρις να θελω να στεναχωρησω καποιον, εχω ιδια αποψη με τον κυριο Μπαμπη.
Ροτβαιλερ στο βουνο ειναι λιγο δυσκολο να βρεις. Τα τσοπανοσκυλα ομως ειναι αρκετα. Αυτα εχουν ομως μια συγκεκριμενη περιοχη που ελεγχουν, και μολις βγεις απο αυτη κανουν πισω. Αν ειναι σε αγγελη αντιμετωπιζεις το αλφα σκυλι, και εχεις το νου σου για τους "ψευτονταηδες" που συνηθως ειναι σιωπηλοι και "μουλωχτοι".
Εχω πετυχει σε εντουροβολτα σκυλια, και ενω ενοιωθα την ανασα τους στη μποτα, σταματησα και εκανα πως περνω πετρα, και γυρισαν πισω.
Με εχει ριξει ομως κατω αγελη στην Αριστοτελους (ξεφυγε λιγο της προσοχης μου ο "μουλωχτος" και με δαγκωσε στη γαμπα απο πισω), αλλα πεσμενος, αντιμετωπισα το αλφα σκυλι (απο 8) με την τσαντα της Νικον (και τη νικον μεσα) και η αγγελη εκανε πισω.
Πιο πολυ εχω κινδυνευσει απο αγελαδες που κατεβαιναν την πλαγια σαν κατσικια τρεχοντας προς το μερος μου (πανω σε μηχανη) πανω απο το χιονοδρομικο του Φαλακρου, και αυτο λογω της ορμης (μαζα χ ταχυτητα).

Κυριακο εχουμε δεσει ζωνες, και μπορεις να μας μεταφερεις γιατι το "παραχε.....με" παλι με τα εκτος θεματος. Παλι καλα που δειχνεις κατανοηση, που αρκετες φορες κανουμε καταχρηση.

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

g red...αν και ήμουν σε ένα γάμο 2 αστυνομικών και μόλις γύρισα, ξέχασα να τον ρωτήσω εάν επιτρέπεται να έχεις στο πορτ παγκάζ στυλιάρι ή ξύλινο γκλόπ? θεωρούνται και αυτά όπλα....το ρωτάω γιατί μου έχει μείνει ένα ξύλινο γκλοπ από τον πατέρα μου που είχε όταν ήταν στο σώμα...είναι σίγουρα 50 εκ μήκος....αν είναι να το βγάλω και να βάλω ένα στυλιάρι από κασμά.
επιτρέπεται ή είναι παράνομο?

επίσης τα σπρέι πιπεριού είναι και αυτά παράνομα? και τι σημαίνει ότι επιτρέπονται για "ιδία χρήση" ?

επίσης τι ισχύει στην περίπτωση που όντως σε αυτοάμυνα ο άλλος τραυματιστεί σοβαρά ή αποκτήσει αναπηρία?

συνάδελφος ηλεκτρολόγος, πριν 40 χρόνια γυρνώντας σπίτι του, έπιασε την γυναίκα του με τον γκόμενο στο κρεββάτι, και πάνω στον τσακωμό ο γκόμενος τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον σύζυγο, αυτός του πήρε το μαχαίρι και τον έστειλε στην πέρα όχθη...ο δικαστής του έριξε 20 χρόνια....

Το αστικό δίκαιο ενα πράγμα λέει.

Οτι έχει δικαίωμα να απωθήσεις κάποιον που σου επιτίθεται αλλά χωρίς να του προκαλέσεις σοβαρές σωματικές βλάβες.

Επίσης εαν σε πιάσουν με γλοπ ρόπαλο ή οτιδήποτε σχετικό στο αμάξι τρως πρόστιμο.

Οσο για την περίπτωση της ανθρωποκτονίας που ανέφερες πιθανότατα να μην μπορούσε να αποδείξει επαρκώς οτι ο άλλος με το μαχαίρι επιτέθηκε για να του αφαιρέσει πρώτος την ζωή. Δεν το γνωρίζω όμως διοτι νομικός δεν είμαι και αυτες οι κουβέντες ειναι μακάβριες και καλό ειναι να ειναι παραδείγματα προς αποφυγήν οσον αφορά την οποιαδήποτε πηγή βίας.

καλύτερα πάρε ενα σπρει πιπεριού μπορεί να σου χρησιμεύσει και στην σαλάτα. :p

Παντως σοβαρά εαν νιώθεις οτι απειλέιται η σωματική σου ακεραιότητα καλο θα ηταν να συμβουλευτείς ενα οικειο αστυνομικό τμήμα και θα σε ενημερώσουν για τα περι οπλοκατοχής άδεια και οτι προβλέπεται για να εισαι νομότυπος.

Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

και εγώ σαν παράδειγμα του τι μπορεί να προκαλέσει η κακιά στιγμή που λένε το είπα.
σχετικά με την περίπτωση πάντως είχε μάρτυρα την γυναίκα του που είπε στο δικαστήριο την αλήθεια σχετικά με το συμβάν. Ο δικαστής όμως είπε ότι ενώ του πήρε το μαχαίρι έπρεπε να σταματήσει εκεί και να μην τον μαχαιρώσει...οπότε πήγε για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής που λένε.

κοίτα εγώ εδώ που μένω νιώθω μία γενικότερη απειλή, λόγω απομονωμένης περιοχής, ειδικά το χειμώνα...είχα πάει πέρσι και είχα ρωτήσει στο τμήμα για άδεια καραμπίνας, και μου είχαν πει ότι χρειάζεται να γραφτώ σε κάποιο κυνηγετικό σύλλογο, δεν το έψαξα και περαιτέρω διότι δεν είχα σκοπό να πληρώνω κάθε χρόνο παράβολα σε συλλόγους.
για φέτος το χειμώνα πάντως θα το ερευνήσω καλύτερα το θέμα και ίσως πάρω μία κοντόκανη χράπα χρούπα...

Αν ασχολιόμουν με μελίσσια κτλ κτλ άρα θα φοβόμουν σε πιθανές επιθέσεις σκύλων ή βλαμμένων...προσωπικά θα κουβαλούσα ενα σπρέι πιπεριού μαζι μου για οταν θα ήμουν στην φροντίδα των Μελισσίων...
Γυρνώντας χρονια με μηχανές τα βουνά ενας απο τους μεγάλους φόβους όλων μας ειναι η συνάντηση με τους ελληνικούς ποιμενικούς...
που οςο όμορφα σκυλιά ειναι να τα βλέπεις τοσο τρομακτική γίνεται η εμπειρία αν νιώσουν οτι για καποιο λογο απειλείς το κοπάδι τους...
το να κανεις οτι πετάς ή να πετάξεις πέτρα σε αυτά τα σκυλιά ειναι αστείο μιας και τα εν λόγω σκυλιά δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν λύκους ή και αρκούδες προκειμένου να υπερασπιστούν το κοπάδι τους...
Πολλές φορες νευριάζω με την απουσία τσοπάνη στο μερος που βρίσκεται το κοπάδι και άρα το ή τα σκυλιά γιατι δεν μιλαμε για σκυλακια...

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν ειχα κακή συνάντηση...

Ειμαι σε σκέψη ειδικα οταν ταξιδεύω μόνος ή μόνο με την γυναικα μου να κουβαλάω ενα σπρέι πιπεριού μαζι μου...για πιθανό αντίστοιχο προβλημα...
Για τα δίποδα ζώα...δεν θα πω τίποτε άλλο περα απο προσοχή και να μην σου κάτσει η κακιά ωρα και σκοτώσεις κανέναν γιατι τοτε θέλεις πολυ καλο δικηγόρο για να αποδηξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

...είχα πάει πέρσι και είχα ρωτήσει στο τμήμα για άδεια καραμπίνας, και μου είχαν πει ότι χρειάζεται να γραφτώ σε κάποιο κυνηγετικό σύλλογο, δεν το έψαξα και περαιτέρω διότι δεν είχα σκοπό να πληρώνω κάθε χρόνο παράβολα σε συλλόγους.
για φέτος το χειμώνα πάντως θα το ερευνήσω καλύτερα το θέμα και ίσως πάρω μία κοντόκανη χράπα χρούπα...
Δεν χρειαζεται.

Παρε μια και καλη ένα καλο μηπως αρχισεις το κυνηγι...:ears:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδή κ κερ@τας κ φυλακισμένος. Έπαιξε κ έχασε.
:worshippy:

Γυρνώντας χρονια με μηχανές τα βουνά ενας απο τους μεγάλους φόβους όλων μας ειναι η συνάντηση με τους ελληνικούς ποιμενικούς...
που οςο όμορφα σκυλιά ειναι να τα βλέπεις τοσο τρομακτική γίνεται η εμπειρία αν νιώσουν οτι για καποιο λογο απειλείς το κοπάδι τους...
το να κανεις οτι πετάς ή να πετάξεις πέτρα σε αυτά τα σκυλιά ειναι αστείο μιας και τα εν λόγω σκυλιά δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν λύκους ή και αρκούδες προκειμένου να υπερασπιστούν το κοπάδι τους...
Πολλές φορες νευριάζω με την απουσία τσοπάνη στο μερος που βρίσκεται το κοπάδι και άρα το ή τα σκυλιά γιατι δεν μιλαμε για σκυλακια...
Αυτά παιζουν στο δικο τους γηπεδο και δεν σηκωνει αστεια,να φανταστείς ότι σε δημοσιο δρομο με τον τσομπανη μακρια και μου ξηλωσαν το πισω φτερο,εν κινησει...

Δεν γινεται να είναι κοντα οι τσομπανηδες γιατι είναι τεραστια τα κοπαδια...

Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Πάνο αν και είμαι ακριβώς δίπλα σε δάσος και κάθε χρόνο η στέγη και η αυλή κουδουνάει από τα σκάγια που πέφτουν σαν χαλάζι...δεν είμαι οπαδός του κυνηγιού ούτε του ψαρέματος...ιδεολογικά δεν μου αρέσει να σκοτώνω αυτά τα ωραία ζώα που πετάνε, πέρσι σε μία βόλτα με τον σκύλο στο δάσος το απόγευμα, μετά που έφυγαν οι κυνηγοί, βρήκα ένα τραυματισμένο γεράκι, το οποίο έτρεχε στο έδαφος και χωνόταν μέσα σε βάτα για να κρυφτεί....όταν με τα χίλια ζόρια το σκυλί το εντόπισε προσπάθησα να το βγάλω έξω να το φροντίσω αλλά δεν τα κατάφερα ορμούσε μόλις πλησίαζα και σε δοκιμές με ένα κλαδί είδα πόσο κοφτερά νύχια και ράμφος έχει και το άφησα....αλλά τέτοιες εικόνες με στεναχωρούνε...από την άλλη όμως μου αρέσει πολύ η σκοποβολή.

οπότε κυνηγός δεν το βλέπω να γίνομαι σε αυτή την ζωή...

μου αρκεί μία φτηνή κοντόκαννη για την κακιά στιγμή που θα χρειαστεί αυτοάμυνα εντός ιδιοκτησίας μου.

Αυτή η κουφόβραση με υγρασία δεν υποφέρεται. Σου κόβει την διάθεση να κάνεις οτιδήποτε..

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αυτή η κουφόβραση με υγρασία δεν υποφέρεται. Σου κόβει την διάθεση να κάνεις οτιδήποτε..

+1
Υπομονή Παναγιώτη,από τήν Παρασκευή καί μετά θά φορέσουμε τά πρώτα φούτερ τό πρωί-βράδυ γιά τήν νέα σεζόν.

g red...αν και ήμουν σε ένα γάμο 2 αστυνομικών και μόλις γύρισα, ξέχασα να τον ρωτήσω εάν επιτρέπεται να έχεις στο πορτ παγκάζ στυλιάρι ή ξύλινο γκλόπ? θεωρούνται και αυτά όπλα....το ρωτάω γιατί μου έχει μείνει ένα ξύλινο γκλοπ από τον πατέρα μου που είχε όταν ήταν στο σώμα...είναι σίγουρα 50 εκ μήκος....αν είναι να το βγάλω και να βάλω ένα στυλιάρι από κασμά.
επιτρέπεται ή είναι παράνομο?

επίσης τα σπρέι πιπεριού είναι και αυτά παράνομα? και τι σημαίνει ότι επιτρέπονται για "ιδία χρήση" ?

επίσης τι ισχύει στην περίπτωση που όντως σε αυτοάμυνα ο άλλος τραυματιστεί σοβαρά ή αποκτήσει αναπηρία?

συνάδελφος ηλεκτρολόγος, πριν 40 χρόνια γυρνώντας σπίτι του, έπιασε την γυναίκα του με τον γκόμενο στο κρεββάτι, και πάνω στον τσακωμό ο γκόμενος τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον σύζυγο, αυτός του πήρε το μαχαίρι και τον έστειλε στην πέρα όχθη...ο δικαστής του έριξε 20 χρόνια....

Εάν ένας αστυνομικός σου κάνει έλεγχο και βρει ένα στιλιαρι στο πορτ μπαγκαζ μπορεί να σε σε συλλάβει , νομικά ο αστυνομικός είναι καλυμμένος ,άσχετα που όταν πας στον εισαγγελέα θα σε αφήσει ελεύθερο αμέσως. Αλλά αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι αποκλείεται ένας αστυνομικός να κάνει κάτι τέτοιο (υπάρχει και η περίπτωση να πέσεις στον προβληματικο ,κομπλεξικο που δυστυχώς όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και στο δικό μου, απαράδεκτο μεν αλλά υπάρχουν ).Τι ενωω άλλοι λόγοι , αν υπάρχει (τεκμηριωμένη ) πληροφορία ότι άτομο που ταιριάζει στα χαρακτηριστικα σου επιβαινει σε αυτοκίνητο σαν το δικό σου και προκαλεί φθορές με ένα στιλιαρι και βρεθείς κοντα στο σημείο αυτό τότε πάλι θα γίνει σύλληψη αλλά ο εισαγγελέας θα σου αποδώσει κατηγορίες (το πιο πιθανόν ) γιατί θα δει όλη τη δικογραφία .

Σπρέι πιπεριου σε κάθε περίπτωση είναι παράνομο όπως και το γκλοπ .
Αν σου φαίνονται όλα αυτά παράλογα όντως είναι λίγο, ρώτησε γνωστό σου αστυνομικό να σου πει την νομοθεσία για χρήση όπλων από αστυνομικούς (υπάρχει ειδική νομοθεσία για τους αστυνομικούς εν υπηρεσία ) εκεί να δεις παραλογισμό , αλλά θελωντας και μη δυστυχώς αυτή είναι η νομοθεσία .

Σε σχέση με την αυτοάμυνα ανοίγεις άλλη πονεμένη ιστορία , πριν μερικά χρόνια μπήκε άτομο ( ειχε οπλο πανω του )για να κλέψει σε σπίτι αστυνομικού , ο αστυνομικός τον κατάλαβε και τον πυροβόλησε στο πόδι (βολή ακινητοποιησης λέγεται στη δική μας ορολογία ) τελικά τον συνέλαβε , το αποτέλεσμα ήταν ο συνάδελφος να περάσει αυτοφωρο για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό .Άσχετα αν δικαιώθηκε μετά , πέρασε όλη την διαδικασία παρόλο που ήταν αστυνομικός και ο άλλος οπλοφορουσε.

Τον τελικό λόγο σε όλα τον έχουν ο εισαγγελέας σε πρώτη φάση και τα δικαστήρια μετά.

Υπάρχει ένα εργαλείο που μπορείς να το έχεις στο αυτοκίνητο και μάλιστα στην καμπίνα χωρίς κανένα πρόβλημα και κάνει δουλειά όταν χρειαστεί λίγο δύσχρηστο ...αλλά αρκετά βαρύ:

27561-1-12812_s.jpg

Εάν ένας αστυνομικός σου κάνει έλεγχο και βρει ένα στιλιαρι στο πορτ μπαγκαζ μπορεί να σε σε συλλάβει ,

Τό στυλιάρι είναι προέκταση καθημερινού εργαλείου αγροτικών εργασιών επι το πλείστων,δέν είναι γκλόμπ,άν τού πείς ότι τό αγόρασα σήμερα γιατί μου έσπασε τό στυλιάρι τής τσάπας καί το θέλω γιά αγροτικές εργασίες,τό βλέπω γιά υπερβάλλων ζήλο νά γίνει σύλληψη.Εκτός αν χρειάζεται νά υπάρχει μέσα στό ιχ καί η τσάπα μέ τό σπασμένο στυλιάρι της.

Καλημερα και καλή βδομάδα. Που να βλεπες τις παραλίες Κυριάκο. Δεν έπεφτε καρφίτσα.

Sent from my iPad using Tapatalk