Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Πωπω ωραια πραματα, και οι γονεις μου φτιαχνουν τετοιες κι εχουν μαλιστα το ιδιο κοπιδι για το χαραγμα. Οταν γινουν ειναι τελειος μεζες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πωπω ωραια πραματα, και οι γονεις μου φτιαχνουν τετοιες κι εχουν μαλιστα το ιδιο κοπιδι για το χαραγμα. Οταν γινουν ειναι τελειος μεζες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γκατζετάκι σούπερ ντούπερ Χλαπάτσιε!

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τι εννοεις οτι κανει το περιβαλλον οξινο? να μην τρωμε λεμονι πχ?.

Jesus λεμονι ;;;; Αυτοκτονικες τασεις εχεις;;;;;Πιες μια κοκα-κολα καλυτερα!!!!!!

ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ.

Το PH του οργανισμου οξινο ειπα. Το λεμονι παρολο που ειναι οξινο (κιτρικο) δημιουργει αλκαλικες βασεις στον οργανισμο (υγρα σωματος), και ειναι "τιγκα" στη βιταμινη C.
Το φωσφορικο οξυ ομως που εχει η κοκα-κολα απο την αλλη ειναι οτι χειροτερο (εκτος αν εχεις υψηλα αλκαλικο PH)

https://epoptes.wordpress.com/2012/05/14/%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB/

και

http://www.diet4all.gr/alkalikes_trofes.php

σήμερα είχε ωραία μέρα και τα γατσούλια την είχα αράξει στον ήλιο
001.jpg

Τα ευσημα μου, ως συνηθως, για τα θαυμασια γατονια που λιαζονται αμεριμνα :))

Να και ο δικος μου γεροντας, που κατι ειδε και γυαλιζε το ματι του!
29810724302_09212cac51_b.jpg

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ρε σεις είναι ασφαλές να γεμίζεις μπουκάλια νερού με ελιές???
απολύτως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ευσημα μου, ως συνηθως, για τα θαυμασια γατονια που λιαζονται αμεριμνα :))

Να και ο δικος μου γεροντας, που κατι ειδε και γυαλιζε το ματι του!
29810724302_09212cac51_b.jpg
είναι πολύ όμορφος.

Βαζω πολλα μπουκαλια με ελιες καθεχρονο οπως ο πατριωτης μου ο σιφης αλλα οχι νερου ,πιστευω η πιεση θα πεταξει το καπακι ,αλλα σε μπουκαλια αναψυκτικου δεν υπαρχει προβλημα .οι ελιες γινονται τελειες και δεν ψαχνεσαι με αναλογιες για την αλμη αφου σε καθε μπουκαλι ειναι στανταρ.

Μπα μια χαρα ειναι του νερου.. ποτε δεν εσκασε κανενα... :-) μια καλη κουταλια της σουπας χοντρο αλατι, νερακι, κουνημα και αποθηκευση!..

Δυστυχώς αυτό που πήρα για τον Θείο μου δεν είναι τύπου αχινού. Απ ότι παρατήρησα σε αυτές που μάζεψα (Χαλκιδικής) έχουν πολύ μικρά χτυπηματάκια οπότε και δεν το ρίσκαρα να τις χαράξω. Θα τις κάνω τσακιστές!

Ορίστε και οι φωτό που υποσχέθηκα:

IMG_20160925_180605.jpg

Τις χαράσω με αυτό το πολύ ωραίο γκατζετάκι που αγόρασα από την Βαλαωρίτου στην Θεσσαλονίκη πριν από 2-3 χρόνια στην τιμή των 4 ευρώ. Τα μαχαίρια προσθαφερούνται για επιλογή στον αριθμό των τομών.
Ενδεικτικά για την ποσότητα που βλέπετε το χάραγμα μαζί με το πλύσιμο μου πήρα γύρω στις 2 ώρες. με το χέρι θα μου έπαιρνε τουλάχιστον τον τριπλάσιο χρόνο!

IMG_20160925_180621.jpg

IMG_20160925_190736.jpg

Εεεεπ...εφοσον τις χαραζεις ειναι "Χαρακτες" οχι τσακιστες! :-))) οταν γινουν , βαζεις θρουμπι μεσα στο μπολ;

Τσακιστες θα κανω σημερα βρε! Αυτες χαρακτες τις ειπα εκτος και αν λογω της δαιμονικης μου φυσης εκανα λαθος!

Αν και ειναι καταλληλα, εντουτοις δεν ξερω τι χημικα απελευθερωνουν εντος τους και ειδικα για τοσο μακροχρονη χρηση. Εγω αν εχεις χωρο θα σου προτεινα πλαστικο βαρελακι για τροφιμα η ακομα καλυτερα ανοξειδωτο δοχειο με καπακι κατσαρολα.

Καλημερα ολη μερα!

Απο την στιγμη που ειναι ανοξειδωτο λογικα δεν εχει κανενα θεμα με οτιδηποτε και αν βαλεις μεσα.

Αν δεν κανω λαθος σε κατι τετοια βαζουν μεσα ισχυρα οξεα και βασεις...

Καλημέρα!!!

Αυτό ακριβώς λέω.
Αυτά είναι κατάλληλα για νερό. Ποιος λέει πως είναι κατάλληλα για αρμη η ξύδι???
Good point... θα ρωτησω την υπευθηνη του χημειου εδω.. ειναι καλη φιλη...

Καλη βδομαδα!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα!!!

Αυτό ακριβώς λέω.
Αυτά είναι κατάλληλα για νερό. Ποιος λέει πως είναι κατάλληλα για αρμη η ξύδι???
εγώ χρησιμοποιώ αυτά της coca cola αφού αντέχουν μακροχρόνια αποθήκευσης του διαβρωτικού/διαλυτικού coca-cola πιστεύω ότι θα αντέχει την άρμη και το ξύδι.

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα :)

Kαλημερα σε ολους!

Καρμεν, αν πας στον κ.Παυλατο, αν μπορεις και το θυμηθεις, ρωτησε τον την αποψη του για την πριονοκορδελα scheppach που εχει.
Και γενικοτερα, αν κατεχει λιγο το θεμα, ρωτησε τον ποια ειναι η ιδανικη πριονοκορδελα ξυλου για εκεινον απο αυτες που κυκλοφορουν στην Ελλαδα για κοπες γυρω στα 15εκ. υψος.
Σε ευχαριστω!!