To know us better Θεσσαλονίκη

Πολλά μπράβο παιδιά για άλλη μία συνάντηση σας και για τις εντυπώσεις σας.
Πάντα τέτοια!

Υ.Γ Χικ

Βρε συ Πετρο, δεν ξερω με τι να τα οδηγησεις αλλα το γεγονος οτι τα ακους μονοδιαστατα δηλωνει ανεπαρκη οδηγηση. Βρες κανα mojo αν μπορεις και ακουτα σε νορμαλ σταθμες...
Δεν είναι θέμα οδήγησης ο Gustard δίνει 2.5 Watt στα 50 Ohm και είναι και ποιοτικά Watt , με λίγα λόγια τα ξεσκίζει!

Εσύ Πέτρο καλά κάνεις και πιστεύεις ότι θέλεις ... απλά επειδή είσαι κάπως απόλυτος στην κατάθεση των απόψεων σου, πρέπει να ακούγεται και καμμιά άλλη γνώμη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αντιληφθούν ότι στον χώρο δεν χωρούν ''αξιώματα'' ...

Καλά όχι απλά απόλυτος (μου το λέει ο teddy συνέχεια!) , ισοπεδωτικός τολμώ να πω , καλά που υπάρχουν και πιο μετριοπαθείς φωνές όπως εσύ να μου τραβάνε λίγο το αυτί
και να έρχονται τα πράγματα στην θέση τους :ears:
Φυσικά τα είπαμε αυτά περί ορέξεως....και δεν χωράει συζήτηση ότι όπως είπες η ακρόαση από υποψήφιους αγοραστές σε αυτά τα ποσά είναι υποχρεωτική.

ΥΓ. τα δικά μου 650 ήταν μπλεδίζον -μολυβί, αν θυμάμαι καλά ... σίγουρα όχι ασημένια ... αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς ασημένια ..

Είναι αυτά που αν κοιτάξεις μέσα από τις γρίλιες από την έξω μεριά βλέπεις μέσα το ηχείο και είναι ασημί όχι μαύρο.

Προσωπικά πήγα περισσότερο για το dragonfly αφού τα υπολοιπα πανω κάτω τα ήξερα ενω τα hifiman για μένα είναι εκτός προϋπολογισμού επι της παρούσης και κυρίως αδιάφορα λόγω βαρους για πολύωρη χρηση στη δουλεια.
Και όντως αξίζει το dragonfly. Λιγο μεσαιατο όπως πρεπει, ευχάριστο, με τα philips ακούστηκε δυναμικό και βούτηξε αρκετά χαμηλά.
Λόγω περιορισμένου χρονου (μην ξεχνάμε οτι το πήγαινε έλα απο Καλαμαριά μέχρι την Ηλιούπολη είναι σχεδόν δίωρο και οτι για το σεταρισμα χρειάστηκε και κανένα μισαωρο) δε δόθηκε προσοχή στις λεπτομέρειες οποτε τα συμπεράσματα είναι γενικά.

για μένα που ακούω απο μαγνητοστατικά ηχεία- και μεγάλη κουβέντα δε λέω αλλά- μου αρέσει και ο ήχος των HF500 θα έλεγα οτι μου ταιριάζει γάντι, μαζί φυσικά με τον GUSTARD . Στη συνάντηση πήγα για να ανταλλάξω απόψεις και να 'ελένξω 'την κρίση μου το κούρδισμα των άλλων ηχητικών με σκοπό στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου να αλλάξω τα opamp του εν/τη με τα ακριβώτερα της burson που βέβαια εγώ δεν ξέρω να το κάνω αλλά στα ξένα φόρουμ λένε πολλά θετικά με μόνο αρνητικό την εξτρα θερμοκρασία.Νομίζω οτι υπάρχουν δύο κατηγορίες ακροατών αυτοί που δεν τους αρέσουν τα ηχεία τύπου πάνελ και αυτοί που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ σε ηλεκτροδυναμικά.Ο υποφαινόμενος κατατάσεται στους δεύτερους φανατικούς-είμαι πανελάκιας τί να κάνουμε.:rip:

Για τους τελεστικούς που λες,δεν...
Δοκιμασμένοι σκληρά και δεν αξίζουν με τίποτα αυτά που ζητούν.
Κοίταξε κάτι άλλο στην αλυσίδα αν θέλεις να διαθέσεις χρήματα.

Σωκράτη κρατώ την αποψή σου με σκεπτικισμό άλλωστε είναι και πολύ αλμυρoί οι τελεστικοί και ναι ξέρω τί υπονοείς να κοιτάξω για ντακ´μάλλον.-bye-

Δεν είναι μόνο υποκειμενικό αυτό που σου λέω.
Η αλλαγή ενός τελεστικού είναι όπως η αλλαγή οποιουδήποτε άλλου εξαρτήματος,θέλει την ανάλογη προσαρμογή όλο το κύκλωμα.

Μας παραπλανά το γεγονός του εύκολου βάλε-βγάλε και του ότι όλα δείχνουν καλά μετά την αντικατάσταση.
Ας μετρήσει όμως κάποιος το κύκλωμα (έστω και μια dc-offset μέτρηση για αρχή ) και θα καταλάβει.

Αν θέλει κάποιος να βελτιώσει ας κοιτάξει καλύτερα τις τροφοδοσίες πχ,με τα ίδια χρήματα βάζεις σούπερ αν το layout το επιτρέπει.
Ειδικά αν έχει παραδοσιακές LM317,κλπ βάζεις κάτι τέτοιο πχ με κλάσμα του θορύβου.
Και πάλι όμως,μετά θέλει μέτρηση,κλπ.

Να πω και εγω απο την πλευρα μου μερικα συμπερασματα,αν θελετε την δικη μου αληθεια στη συναντηση-συνακροαση που ειχαμε,κατ αρχην να ευχαρηστησω τα παιδια για την προθημια τους να με βοηθησουν να αποκτησω μια πρωτη γευση απο αξιολογα ακουστικα,ειναι εξαιρετικα παιδια ολοι τους,με διαθεση να βοηθησουν διχως να σνομπαρουν.
Αυτα που μου κινησαν το ενδιαφερον και δεν κρυβω τον ενθουσιασμο μου,ηταν το dragonfly με τις καλες του επιδοσεις,εχει λεπτομερεια με καλο χαμηλο(ειδικα με τα fidelio x2 που ειναι ευκολο φορτιο τα οδηγησε σε ικανοποιητικες σταθμες ,δεν ηταν ομως η ενταση που θα ηθελα) καλη εικονα και ευχαρηστες υψηλες,θα το χαρακτηριζα μουσικο το dragonfly,εχει εναν τροπο να κερδιζει τον ακροατη,ξερει να σε ξελογιαζει,με δεδομενο την χαμηλη τιμη του θα ελεγα οτι ειναι ευκαιρια,ειδικα για in ear ακουστικα,τα Sennheiser IE8 που κατεχω τα ακουσα πρωτη φορα να αποδιδουν τοσο καλα,ενταξη δεν ειχα την ευκαιρια μεχρι τωρα να τα ακουσω σε αξιολογο συστημα.
Τα HIFIMAN HE500 ηταν κατι ξεχωριστο,κατι ιδιαιτερο εντυπωσιαστικα απο τον διαφανο χαρακτηρα τους την ανετη μουσικη ροη,εχουν μια ελευθερια στη αποδοση,βγαζουν ηχους κατα την γνωμη μου αβιαστους σε σχεση με τα υπολοιπα ακουστικα διχως αισθηση συμπιεσης(τα AKG K702,σ αυτο το θεμα,εχουν κατι απο τον χαρακτηρα των HE500)δεν δημιουργουν κοπωση στην ακροαση,να το πω διαφορετικα χειριζονται τα δυναμικα πολλυ καλα,ειναι ξεκαθαρες δηλαδη ολες οι φασεις ενος δυναμικου,το μετωπο,η πτωση,η συντρηρηση και η αποσβεση της καθε νοτας.Πιθανο να χρωματιζουν τον ηχο αλλα αυτο δεν ειναι κουραστικο.Ειναι κουραστικα ακουστικα(κατα την χρηση),βαρια και περιοριζουν την ανεση καθως τα φοραει κανεις,οπως ομολογησε και ο κατοχος τους.
Ακολουθει συνεχεια.....

Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ διάλογοι

Kαλές οι εικόνες αλλά ο κόσμος που διαβάζει καίγεται να μάθει τους διαλόγους.
Για αυτό το λόγο το avclub αποκλειστικά για εσάς έψαξε, έμαθε και αποκαλύπτει τους πραγματικούς καυστικούς διαλόγους που έλαβαν μέρος στην συνάντηση.
Δεν είναι ψέμα ότι υπήρξαν στιγμές έντασης...

Photo_talks_Send.jpg

Καλα εχει ριξει πολλυ γελιο η μανα μου,Μανο το χαρηκε πολλυ η μανα μου,ας παμε ομως στη συνεχεια των εντυπωσεων
Οσο για την στερεοφωνικη εικονα γενικοτερα ολων των ακουστικων ουσιαστικα αυτη ειναι ανυπαρκτη κατα την υποκειμενικη μου αποψη (πλατος εχουμε δεν λεω ),στερεοφωνικη εικονα εχουμε μονο στην αναπαραγωγη απο ηχεια εκει δηλαδη που συμβαινουν πολυπλοκα φαινομενα συμβολης,διαθλαση ,ακυρωσης φασεων κ.λ.π εχω ακουσει στο παρελθον τα Apogee Duetta Signature,B&W 801,Sound-Lab A-1 !!!! μιλαμε για τερατα δεν πιστευα στα αυτια μου,εκστασιαστικα,γονατησα δεν ηθελα να φυγω απο τα μαγαζια που τα ειχαν,τους μουσικους μπορουσες να τους αγγιξεις,κατα καποιον τροπο ηταν παροντες αυτο που ακουγα δεν ηταν το ειδωλο τους,αυτα τα ακουσματα τα εχω πριν απο 25 σχεδον χρονια εχουν μεινει στη μνημη μου,τραυματικες εμπειριες ηταν.Το ξερω ειναι αδικη η συγκριση,αλλα εγω πιστευω η διαφορα οφειλεται στο οτι στη μια περιπτωση συμμετεχει ο χωρος ενω στην αλλη το ηχητικο κυμα εκπεμπεται στο αυτι.
Καλουτσικα αποτελεσματα στην αναπαραγωγη με ακουστικα ,ως προς την αναδημιουργια της ηχητικης σκηνης, εχουμε σε binaural ηχοληψιες(κριμα εχω μερικες ηχογραφησεις μ αυτην την τεχνικη αλλα ξεχασα εντελως να τις ακουσουμε).
Τα AKG K702 εχουν χαμηλο υπαρκτο αλλα εχει γρηγορη αποσβεση,η σκηνη εχει πλατος μεγαλο,οι υψηλες τους κουραζουν λιγο,βρησκω οτι ελαφρος ξυνουν,κενο στο κεντρο της σκηνης δεν νομιζω οτι εχουν αν και για καποιους ισως να υπαρχει μια τετοια υπονοια ισως απο την ελειψη σωματος στις χαμηλες οι οποιες συνηθος γραφονται μονοφωνικα δηλαδη δεν εχουν πληροφορια θεσης,φταιει η υπεραποσβεση που ενδεχομενος δημιουργει αυτην την υπονοια;.

Μάνο είσαι μεγάλο πειραχτήρι αλλά τώρα ομολογώ :Είχαν μείνει 2 κομμάτια πίτας που όταν φεύγαμε τα ψηλό κοιτούσαμε .....:drool1:
Ο Κώστας -entropia είναι ένας ευγενικός και καλοσυνάτος τύπος χαμηλών τόνων ωστόσο ξέρει τι ζητάει με σιγουριά από τα διάφορα ηχητικά μηχανάκια, απλώς όπως όλοι μας λόγο του ότι δεν είμαστε Ωνάσηδες κάνουμε συμβιβασμούς για αυτό το υπέροχο χόμπι μας!
Για τον διάλογο με τον Πέτρο θα πω πως ήταν μια διαφωνία ανάμεσα στα 650 και 500 όπου αυτός είχε την άποψη ότι τα SH έχουν πιο αληθοφανή άκουσμα και γω για τα HF ότι έχουν καλύτερα μικροδυναμικά και ανάλυση.

Last edited:
Η αλήθεια παιδιά είναι ότι ο Θεόφιλος προσπαθεί απεγνωσμένα
να με ψήσει να ανταλλάξουμε τα 650 με τα 500 αλλά μάταια
παρόλο που μου προσέφερε και τα δικά του κομμάτια τυρόπιτας.
:flipout::flipout::flipout:
Έχω ρίξει γέλιο μέχρι δοακρύων:bigcry: