Eγώ προσωπικά, θα προτιμούσα τους Αγγλους. Το πολύ-πολύ να έφτιαχναν ένα μικρό Λονδίνο ή Μάντσεστερ με όλα τα καλά και τα κακά των πόλεων αυτών. Και σίγουρα τα προτιμώ απο το Καράτσι και την Καμπούλ...
Οι ένοχοι εδώ φυσικά κυβερνάνε, αλλά όταν τους λέμε "ένοχους" για το συγκεκριμένο θέμα, ο καθένας μας έχει διαφορετικούς λόγους στο μυαλό του.
Για σκεφτείτε το... Ενοχοι γιατί αφησαν τα σύνορα και την φύλαξη της θάλασσας χαλαρά αφύλακτα? Ενοχοι γιατί όσους έπιαναν ή διέσωζαν, τους άφηναν μετα απο σύντομη κράτηση να κυκλοφορούν επ'αόριστο ελεύθεροι στη χώρα? Ενοχοι γιατί δεν τους κρατούν μόνιμα σε κέντρα λαθρομεταναστών? Απο όποια πλευρά και να το δούμε, η ενοχή τους συνέβαλε στο να φισκάρουμε λαθρομετανάστες και να έρχονται απο πίσω, κι άλλοι... Ελεύθερη διακίνηση μ'άλλα λόγια... Αυτό που θέλουν δηλαδή αυτοί που κατηγορούν τους υπόλοιπους για ρατσισμό και μισανθρωπισμό...
Ας έχουμε υπ'όψιν, οτι αυτή η λειωμένη πιά πιπίλα του "να θεσπίσουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική", είναι ούτως ή άλλως απαγορευτική για τους λαθρομετανάστες. Μια "σωστή πολιτική" πχ. θα όριζε οτι "χρειαζόμαστε ή μπορούμε να στηρίξουμε 200.000 μετανάστες" και επίσης οτι οι δυνατότητες της χώρας για να περιθάλψει όσους παράνομα μπήκαν στην χώρα, συνελήφθησαν και περιμένουν να απελαθούν, είναι για 300.000 άτομα. Αμέσως θα βλέπαμε οτι έχουμε πλεόνασμα σχεδόν 1 εκατομμύριο. Αυτοί θα έπρεπε να φύγουν. Αυτομάτως, οι αυτοριζόμενοι ως προοδευτικοί και ανθρωπιστές θα εύρισκαν την μεταναστευτική πολιτική ως "μη σωστή", και πάμε πάλι απο την αρχή...
Η βλακεία και η ανευθυνότητα αυτών των ανθρώπων τους κάνει επικίνδυνους για το κοινωνικό σύνολο - και για τα παιδιά τους πρωτίστως. Οι μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές έχουν γίνει με αρχικό κίνητρο την καλή πρόθεση. Αδυνατούν να καταλάβουν την έννοια του "όριου", κοινοί τυφλίτες, δεν αντιλαμβάνονται το "θέλω ρε φίλε, αλλά δεν έχω και δεν μπορώ"...
"Αποθανέτω η ψυχή μου μετα των αλλοφύλων" (Σαμψών) απο μιά άλλη γωνία...