Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τι ψάχνεις δεν έχω καταλάβει…

Γιατί δε ρωτάς όλα αυτά για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό σήμερα ?
Ή δε μας νοιάζει
Ξενιτεμένους έχουμε πολλούς, μήπως να τους φέρουμε πίσω με το στανιό – πριν κάνουν καμία ‛ζημιά’ σε άλλος κράτος ?
Το ένα χέρι νίβει το άλλο που λέμε
Γιατί να ‛κατηγορούμε’ μόνο τους μετανάστες από άλλες χώρες που ήρθαν στην Ελλάδα. Και να αγνοούμε τους Έλληνες που είναι μετανάστες?

Γενικά, μη ξεχνάς, τα αδέρφια μας που έχουν ξενιτευτεί, αντιμετωπίζουν με τη σειρά τους ρατσιστικά προβλήματα από κάποιους που θεωρούν και κηρύττουν ότι βλάπτονται – οικονομικά / κοινωνικά / κ.ο.κ.

Μα δεν ψάχνω τίποτα... κριτική στο άρθρο του unfollow έκανα... Είπα την άποψή μου και την υπερασπίστηκα, tmjuju... Βέβαια, κατόπιν κάποια ποστς μου έφεραν στο μυαλό την Σαπφώ Νοταρά να σκούζει, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο απο άτομα που δεν έχουν μάθει να συζητούν αλλά μόνο να μιλούν... κι αυτό το αφήνω στους υπόλοιπους αναγνώστες να το κρίνουν... Αν δεν έπρεπε να κάνω κριτική στις όποιες μπαρούφες του άρθρου, ας μην ανέβαινε στο site - δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με την γραμμή κάποιων...
Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες. Πληρούν τις προυποθέσεις, είναι νόμιμοι, παραμένουν δικαιωματικά. Το ίδιο και οι μητέρες και τα παιδιά που βρίσκονται παράνομα στην χώρα - πρέπει να προστατευθούν. Και επι τη ευκαιρία, κι εγώ στο σοι μου έχω πάνω απο 6 συγγενείς μόνιμους μετανάστες με τις οικογένειές τους σε Γερμανία Ηπα Καναδά και Αγγλία και έχω ακούσει τις εμπειρίες τους - δεν δηλώνω άγνοια.

Τελικά είναι αλήθεια ο ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου για τον εαυτό του ότι δεν είναι νεοναζί;:music-smiley-005:

Last edited:
Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Οι όροι κάτω απο τους οποίους δουλέυουν οι μετανάστες είναι δική τους ευθύνη ή της πολιτείας;
Το γιατί έγιναν μετανάστες επειδή καταστράφηκε ο τόπος τους και κινδυνεύουν οι ζωές τους,είναι δική τους επιλογή;

Αν αυτοί χρησιμοποιούνται σαν σύγχρονοι σκλάβοι και για να σπάνε αποδοχές και δικαιώματα,ποιός το επιτρέπει και τελικά το καθωρίζει;

Σ' όλα τα λεγόμενα δυτικά κράτη,οι μετανάστες απο χώρες του τρίτου κόσμου-κι όχι μόνον μιάς κι έχουμε και τους μεσογειακούς κι ανατολικούς λαούς-είναι τυχαίο ότι δεν δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους εργαζόμενους;

Αυτές οι τύπου Μιχαλολιάκου και Καρατζαφέρη "αναλύσεις" κι επιχειρήματα μόνο για γέλια είναι...Τουλάχιστον απο νοήμονες και μη φανατικούς.
+1000

Οι όροι κάτω απο τους οποίους δουλέυουν οι μετανάστες είναι δική τους ευθύνη ή της πολιτείας;
Το γιατί έγιναν μετανάστες επειδή καταστράφηκε ο τόπος τους και κινδυνεύουν οι ζωές τους,είναι δική τους επιλογή;

Αν αυτοί χρησιμοποιούνται σαν σύγχρονοι σκλάβοι και για να σπάνε αποδοχές και δικαιώματα,ποιός το επιτρέπει και τελικά το καθωρίζει;

Σ' όλα τα λεγόμενα δυτικά κράτη,οι μετανάστες απο χώρες του τρίτου κόσμου-κι όχι μόνον μιάς κι έχουμε και τους μεσογειακούς κι ανατολικούς λαούς-είναι τυχαίο ότι δεν δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους εργαζόμενους;

Αυτές οι τύπου Μιχαλολιάκου και Καρατζαφέρη "αναλύσεις" κι επιχειρήματα μόνο για γέλια είναι...Τουλάχιστον απο νοήμονες και μη φανατικούς.

α) της πολιτείας
β)δεν είναι κατ'ανάγκην δική τους επιλογή - αλλά το Πακιστάν πχ. δεν έχει υποστεί καταστροφή
γ) η πολιτεία και η ανάγκη τους. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους λαθρομετανάστες κι όχι στους νόμιμους μετανάστες οι οποίοι σωστά και υποχρεωτικά πρέπει να αμοίβονται όπως οι ντόπιοι. Απο την άλλη πλευρά, αν ο μεταν´στης δεν είναι πιο συμφέρων απο τον ντόπιο, γιατί ο εργοδότης να προτιμήσει τον ανειδίκευτο ξένο και να απολύσει τον (ας πούμε) πιο ειδικευμένο ντόπιο? Σε αυτην την περίπτωση, θα υπήρχαν εργαζόμενοι μετανάστες μόνο στις δουλειές που ανέκαθεν απέφευγαν οι ντόπιοι και θα είχαμε 1 εκ, άστεγους και πεινασμένους αλλοδαπούς σ'όλη την επικράτεια...

α) της πολιτείας
β)δεν είναι κατ'ανάγκην δική τους επιλογή - αλλά το Πακιστάν πχ. δεν έχει υποστεί καταστροφή
γ) η πολιτεία και η ανάγκη τους. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους λαθρομετανάστες κι όχι στους νόμιμους μετανάστες οι οποίοι σωστά και υποχρεωτικά πρέπει να αμοίβονται όπως οι ντόπιοι. Απο την άλλη πλευρά, αν ο μεταν´στης δεν είναι πιο συμφέρων απο τον ντόπιο, γιατί ο εργοδότης να προτιμήσει τον ανειδίκευτο ξένο και να απολύσει τον (ας πούμε) πιο ειδικευμένο ντόπιο? Σε αυτην την περίπτωση, θα υπήρχαν εργαζόμενοι μετανάστες μόνο στις δουλειές που ανέκαθεν απέφευγαν οι ντόπιοι και θα είχαμε 1 εκ, άστεγους και πεινασμένους αλλοδαπούς σ'όλη την επικράτεια...

Αν δεν έχεις πάει Ινδία και Πακιστάν να δείς πως ζούν....κανένα σχετικό ντοκιμαντέρ έχεις δεί;Κυριολεκτικά σαν ζώα...Δεν χρειάζονται άλλη καταστροφή...
Τι θα πεί λαθρομετανάστης;Απο την οικογένειά μου δυό στενοί συγγενείς ήταν παράνομοι σε Αμερική κι Αυστραλία...Σήμερα οι απόγονοί τους ζούν σαν ισότιμοι υπήκοοι αυτών των χωρών.

Αυτή τη στιγμή άν έχεις βγεί ποτέ απο Ελλάδα,ξέρεις πόσοι Ελληνες,Ανατολικοί....μεταναστεύουν ή δουλέυουν χωρίς άδειες;
Στην Ολλανδία και Βέλγιο, πρίν αρκετά χρόνια-όχι τώρα-είχα γνωρίσει αρκετούς,κυρίως γκαρσόνια.

Ο όρος λαθρομετανάστης είναι μια δικαιολογία για τους ρατσιστές να βγάζουν χολή.
Ανθρωποι στην εσχάτη απελπισία κι εξαθλίωση που παλεύουν να επιζήσουν είναι.

Last edited:
Αν δεν έχεις πάει Ινδία και Πακιστάν να δείς πως ζούν...ι.

Θα ήθελα να σχολιάσεις αυτό που έγραψα

"Απο την άλλη πλευρά, αν ο μεταν´στης δεν είναι πιο συμφέρων απο τον ντόπιο, γιατί ο εργοδότης να προτιμήσει τον ανειδίκευτο ξένο και να απολύσει τον (ας πούμε) πιο ειδικευμένο ντόπιο? Σε αυτην την περίπτωση, θα υπήρχαν εργαζόμενοι μετανάστες μόνο στις δουλειές που ανέκαθεν απέφευγαν οι ντόπιοι και θα είχαμε 1 εκ, άστεγους και πεινασμένους αλλοδαπούς σ'όλη την επικράτεια... "

Θα ήθελα να σχολιάσεις αυτό που έγραψα

"Απο την άλλη πλευρά, αν ο μεταν´στης δεν είναι πιο συμφέρων απο τον ντόπιο, γιατί ο εργοδότης να προτιμήσει τον ανειδίκευτο ξένο και να απολύσει τον (ας πούμε) πιο ειδικευμένο ντόπιο? Σε αυτην την περίπτωση, θα υπήρχαν εργαζόμενοι μετανάστες μόνο στις δουλειές που ανέκαθεν απέφευγαν οι ντόπιοι και θα είχαμε 1 εκ, άστεγους και πεινασμένους αλλοδαπούς σ'όλη την επικράτεια... "

Το έχω σχολιάσει εκτεταμένα ήδη άν δεν το κατάλαβες.

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τελικά είναι αλήθεια ο ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου για τον εαυτό του ότι δεν είναι νεοναζί;:music-smiley-005:

Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

και ο Μιχαλολιάκος συριζα ψήφισε... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και τα πρόσφατα δύο πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια... Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας».

http://www.protothema.gr/politics/a...remiston-kai-laikiston-kai-apo-tis-vruxelles/

και έλεγα που τα έχω ακούσει αυτά που λέει η Πρωθυπουργάρα μας......Που τα έχω ακούσει...

Το θέμα για τύπους που εκφράζουν απόψεις αλά Bios είναι πως τα κείμενα μένουν (ελπίζω να έχουν αρκετή χωρητικότητα οι server του avclub). Θα ήθελα να τους δω πως θα μιλάνε σε λίγο καιρό (εύχομαι να είναι μήνες και όχι χρόνια) όταν τα χρυσαυγήτικα ξεσπαθώματα δεν θα είναι πλέον της μόδας και θα πέφτουν λεμονόκουπες βροχή στη δεξιόφρονη πατριδοκαπηλία.

Εντάξει ρε παιδιά, να τη καταδικάσω απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι οι λεμονόκουπες βία;

Νομίζω πως η τοποθέτηση του sm της κατηγορίας ήταν σαφέστατη ..Αν τώρα κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει πως απλά βρέχει ενώ τον φτύνουν κατάμουτρα(αν και το κατάμουτρα αμφισβητείται γιατί δεν υπάρχει πρόσωπο)τόσο το χειρότερο γι αυτόν..

Καταλαβαίνω πως το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα τεράστιο ζήτημα που ο ένας μπορεί να το βλέπει πιό αμυντικά ο άλλος να το αξιολογεί με διαφορετικό τρόπο,αλλά οι τοποθετήσεις (μιά στην ουσία δηλαδή)που έμμεσα και άμεσα προτρέπουν στην εξολόθρευση των μεταναστών ,όπως και στο να προσβάλλουν μια ταλαιπωρημένη μάνα(δεν με αφορά το γιατί μικροπαντρεύτηκε και κάτω απο ποιές συνθήκες έκανε τρία παιδιά αλλά το ότι είναι μάνα) δείχνουν πώς η Ναζιστική ιδεολογία είναι εδώ...

Last edited:
Το θέμα για τύπους που εκφράζουν απόψεις αλά Bios είναι πως τα κείμενα μένουν (ελπίζω να έχουν αρκετή χωρητικότητα οι server του avclub). Θα ήθελα να τους δω πως θα μιλάνε σε λίγο καιρό (εύχομαι να είναι μήνες και όχι χρόνια) όταν τα χρυσαυγήτικα ξεσπαθώματα δεν θα είναι πλέον της μόδας και θα πέφτουν λεμονόκουπες βροχή στη δεξιόφρονη πατριδοκαπηλία.

Εντάξει ρε παιδιά, να τη καταδικάσω απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι οι λεμονόκουπες βία;

Πριν κάμποσα χρόνια
Ανέφερες την λέξη απεργία? είσαι κομμουνιστής. Ξεκρέμασες την φωτογραφία του βασιλιά? - είσαι κομμουνιστής. Δεν θέλεις τα σχολεία να πηγαίνουν κάθε Σάββατο εκκλησία? - είσαι κομμουνιστής. Κακώς οι αμερικάνοι χτυπούν το Βιετνάμ? - είσαι κομμουνιστής...
Και απο την άλλη
Προτιμάς την ροκ μουσική απο το bella ciao? - είσαι φασίστας. Δεν αγόρασες κουπόνι ενίσχυσης του κόμματος? - είσαι φασίστας. Δεν έχουν οι ρώσοι καλύτερο διαστημικό πρόγραμμα απο τους αμερικάνους? - είσαι φασίστας. Πιστεύεις οτι στις κομμουνιστικές χώρες ο κόσμος δεν περνάει καλά? - είσαι φασίστας...

Πόσο πολύ μου θυμίζεις εκείνες τις εποχές (όσες απο αυτές πρόλαβα)...

Όταν ξαποστέλνεις μελιστάλαχτα όλους τους συνανθρώπους σου που δυστύχησαν, ικέτες τους ονομάζαν οι αρχαίοι πρόγονοι, αρχίζεις να φασιστοφέρνεις πρέπει να παραδεχτείς.
Αν περιμένουμε να χτίσεις κρεματόρια με τα φθηνά παράνομα μεροκάματά τους για να ανακυρηχθείς επίσημα φασίστας, θα είναι λίγο αργά...

Ρε andrικο 74 βλεπεις αληθεια στο μελλον λεμονοκουπες στη δεξια πατριδοκαπηλια?
Γιατι εγω οσο και να ζοριζω τα ματια μου δε βλεπω τετοιο πραμα.
Μετα απο τοσα χρονια υφεσης, εγκληματικων πολιτικων αποφασεων και
τρισαθλιας χειραγωγησης του κοσμου απο τα βρωμοκαναλα, δε βλεπω αλλαγη πορειας
στον τροπο σκεψης του λαου. Μακαρι να μην εισαι εσυ υπεραισιοδοξος, αλλα εγω απαισιοδοξος:ernaehrung004:.

οι υπερβολες με τους χαρακτηρισμους.
Αν αρχισει κι ο αλλος,θα γινει φαρ ουεστ εδω μεσα.

Φανταζομαι, αν ειχε τεθει σαν ερωτημα δε θα σε πειραζε ε?
Γιατι μολις χτες με ρωτησες σε αλλο νημα μηπως ειμαι ασφαλιτης και το εμετικο ποστ
υπαρχει ακομα. Οποτε αν ρωταγε "εισαι φασιστας?", δεν θα φοβοσουν μη γινει φαρ ουεστ.
Ή απλα "δασκαλε που διδασκες"?