Το ΜΡ3 σκοτώνει το ηχητικό βάθος

Είσαι υπερβολικός.
Το αυτοκίνητο είναι ο ''Ναός'' του mp3.
Οτι μάζευα τόσα χρόνια σε mp3 τα ακούω πλέων στο αμάξι.

Εγώ έκανα την ερώτηση:P Εγώ όταν αποφασίζω να κλέψω θα προτιμήσω την ποιότητα όχι ότι και ότι..
Σιγά μην αμαρτήσω για το mp3… για ασυμπίεστο το συζητούμε.. :grandpa:

ή αλλιώς: από την Πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα :music-smiley-005:

φιλαράκο να προσέχεις τα λόγια σου...

στα 320 ριπάρω τους προσωπικούς μου δίσκους.
όταν συγκρίνω με το πρωτότυπο γιά να βρεθούν οι διαφορές χρειάζεται διαδικασία που δεν ξαναμπαίνω στον κόπο ούτε να την ξαναδιανοηθώ.

Μάλιστα όλοι προτιμάτε τα mp3 σας τα οποία δοκιμάζετε μόνο για πειραματικούς σκοπούς.

Γιατί το πήρες προσωπικά όμως δεν κατάλαβα..

Last edited:
Μάλιστα όλοι προτιμάτε τα mp3 σας τα οποία δοκιμάζετε μόνο για πειραματικούς σκοπούς.

Wrong Again: τα κουβαλάμε μαζί μας -πιάνουν λιγότερο χώρο-, τα παίζουμε στο αυτοκίνητο και τα ανταλλάσουμε και με τους φίλους μας :BDGBGDB55:

Να το γράψω πιο σωστά...

O αλγόριθμος του mp3 εμπεριέχει μαθηματικούς υπολογισμούς που βασίζονται στην ψυχοακουστική, και φτιάχτηκε για φορητότητα, χωρίς να παραβλέπει την πιστότητα.

Ευχαριστώ :)
Περισσότερο αναφερόμουν σε στοιχεία του αλγορίθμου παρά στο πώς λειτουργεί. Σχετικά με την πιστότητα, εννοώ οτι δεν είναι αυτη καθαυτή στόχος του αλγορίθμου, γι αυτό και είναι άδικο να κατηγορούμε το mp3 για έλλειψη αυτής. Βεβαια, σε μεγάλα bitrates δεν λείπει, αλλά εκεί το trade off της υπόθεσης πάει στο άκρο χάνοντας σε συμπίεση.

Γιατί το πήρες προσωπικά όμως δεν κατάλαβα..

προσωπικά το πήρα γιατί ένοιωσα ότι μπήκα σε ένα τσουβάλι με τζαμπατζήδες... (προηγήθκε και ένα ρε... - αν ήταν ντο τουλάχιστον...:2thumb22sup:)

τα mp3 τα χρησιμοποιώ στο δρόμο στο ipod, στο γραφείο, ή στον καναπε αργά το βράδυ γιά να μη χωθώ ξανά στη σοφίτα μου και δείξω τον αντικοινωνικό μου εαυτό προς την οικογένεια, που βλέπει so you think u can dance ...

δυστυχώ στη σοφίτα μου δεν μπορώ ακόμα να το κάνω γιατί είμαι εξαιρετικά δεμένος με την ύλη των εξωφύλλων...

Ευχαριστώ :)
Περισσότερο αναφερόμουν σε στοιχεία του αλγορίθμου παρά στο πώς λειτουργεί. Σχετικά με την πιστότητα, εννοώ οτι δεν είναι αυτη καθαυτή στόχος του αλγορίθμου, γι αυτό και είναι άδικο να κατηγορούμε το mp3 για έλλειψη αυτής. Βεβαια, σε μεγάλα bitrates δεν λείπει, αλλά εκεί το trade off της υπόθεσης πάει στο άκρο χάνοντας σε συμπίεση.

το φαινόμενο masking που εκμεταλλεύεται το mp3 γιά να κερδίσει χώρο, όσο αυξάνει η ηλικία εμφανίζεται στην φυσική μας ακοή όλο και περισσότερο.

Wrong Again: τα κουβαλάμε μαζί μας -πιάνουν λιγότερο χώρο-, τα παίζουμε στο αυτοκίνητο και τα ανταλλάσουμε και με τους φίλους μας :BDGBGDB55:

Μήπως οι φίλοι σας εν αγνοία σας τα κάνουν και copy ασφαλείας μπας και τα χάσετε? :grinning-smiley-043

προσωπικά το πήρα γιατί ένοιωσα ότι μπήκα σε ένα τσουβάλι με τζαμπατζήδες... (προηγήθκε και ένα ρε... - αν ήταν ντο τουλάχιστον...:2thumb22sup:)

10 χρόνια σε διαβάζω ρε που μου θέλεις και τυπικότητες :slapface:

Last edited:
το φαινόμενο masking που εκμεταλλεύεται το mp3 γιά να κερδίσει χώρο, όσο αυξάνει η ηλικία εμφανίζεται στην φυσική μας ακοή όλο και περισσότερο.

Πολύ σωστά. Αλλά υπάρχουν πολλοί που νομίζουν οτι ακούν και πάνω από τα 20k. Oπότε... :ADFADF1:

Εγω θα έλεγα οτι οι ενισχυτές στα ολοκληρωμένα των mp3-players παίζουν το φάσμα πετσοκομμένο οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για ατέλειες στο mp3...

Πολύ σωστά. Αλλά υπάρχουν πολλοί που νομίζουν οτι ακούν και πάνω από τα 20k. Oπότε... :ADFADF1:

Εγω θα έλεγα οτι οι ενισχυτές στα ολοκληρωμένα των mp3-players παίζουν το φάσμα πετσοκομμένο οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για ατέλειες στο mp3...

μα δεν μιλάμε γιά τα ολοκληρωμένα των mp3 players ούτε αυτούς τους ίδιους.

Μιλάμε γιά τον αλγόριθμο...που τον επεξεργαζόμαστε με όλες τις ...τιμές

και από όσο ξέρω το dac του ipod είναι εξαιρετικό.

για θυμηθείτε για λίγο την φορητότητα της κασέτας ....με την 20-50 %
παραμόρφωση , όπως είχε καταδείξει τεστ του Ηχου πάνω στις προεγγραμμένες....

μα δεν μιλάμε γιά τα ολοκληρωμένα των mp3 players ούτε αυτούς τους ίδιους.

Μιλάμε γιά τον αλγόριθμο...που τον επεξεργαζόμαστε με όλες τις ...τιμές

και από όσο ξέρω το dac του ipod είναι εξαιρετικό.

Κατανοητό. Προσωπικά θεωρώ τον αλγόριθμο σε σχέση με το πού πρόκειται να παίξει. Γι αυτό είπα πριν οτι είναι άδικο να τον κρίνουμε σε hi-end συστήματα.

είναι άδικο γιά τον αλγόριθμο mp3 να παίζει σε ένα ολοκληρωμένο και το pcm να παίζει με dacs μερικών χιλιάδων ευρώ...

Ξέρω DAC πολλών χιλιάδων ευρώ που δεν είναι ψηλομύτης, και τα παίζει όλα μέσω θύρας USB, που δεν είναι καν επίχρυση.

είναι άδικο γιά τον αλγόριθμο mp3 να παίζει σε ένα ολοκληρωμένο και το pcm να παίζει με dacs μερικών χιλιάδων ευρώ...

Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε.

Το δικό μου point είναι οτι το mp3 φτιάχτηκε κυρίως για φορητότητα. Ένα hi-end σύστημα είναι φτιαγμένο για να αναπαράγει με τη μέγιστη δυνατή πιστότητα, κάτι που δεν είναι κύριο μέλημα του mp3. Γι αυτό μίλησα για αδικία. Βέβαια, ένα mp3 συμπιεσμένο στα 320kbps ίσως δεν έχει διαφορά από το PCM ακόμα και σε hi-end σύστημα(λέω ίσως γιατι δεν έχω κάνει δοκιμή). Αλλά στα 320 έχουμε ελάχιστη φορητότητα, που είναι ο βασικός στόχος του αλγορίθμου.