Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Kαλό είναι στήν αρχή νά ρίχνουμε μιά <πονταρισιά> μέ ατσαλίνη μύτη στό ακριβές σημείο καί έπειτα νά ανοίγουμε τή τρύπα μέ όσο δυνατόν μικρότερης διαμέτρου τρυπάνι καί νά ανεβαίνουμε κλιμακωτά.Είναι λίγο επίπονο ,αλλά είναι ακριβές
Η απόκλιση θά είναι ελάχιστη

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Ο χαλκός μαυρίζει και θέλει συντήρηση συχνά...

Παράγγειλα και 2 τέτοια, ένα για τροφοδοσία και ένα για phono.

$_12.JPG

Θα χρησιμοποιηθούν όρθια, ενώ η πρόσοψη θα αντικατασταθεί με πλάκα χαλκού, θα μπούν πειραγμένα VUμετρα και το πλαίσιό τους θα είναι από έβενο. 'Αντε να δούμε...

Κάπως έτσι

chassis.jpg

Το χαλκό θα τον καθαρίσω καλά και θα τον βερνικώσω. Εναλλακτικά, μπορεί απλά να πάρω σπρέυ και να βάψω το αλουμίνιο

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Kαλό είναι στήν αρχή νά ρίχνουμε μιά <πονταρισιά> μέ ατσαλίνη μύτη στό ακριβές σημείο καί έπειτα νά ανοίγουμε τή τρύπα μέ όσο δυνατόν μικρότερης διαμέτρου τρυπάνι καί νά ανεβαίνουμε κλιμακωτά.Είναι λίγο επίπονο ,αλλά είναι ακριβές
Η απόκλιση θά είναι ελάχιστη
+1
πονταρισε το πρωτα και με μικρης διατομης στην αρχη, χαμηλες στροφες και προσωπικα βαζω ελαιολαδακι στο κοβαλτιο, οτι ποιοτητας και να ειναι το αλουμινιο θα στο τρυπησει ομαλα με ομοιομορφο γρεζακι. Συνηθως τρυπαω απο την αναποδη μικρη διατομη(λιγο ποιο μικρη απο αυτην που θες) και απο την καλη πλευρα το ανοιγω με το τρυπανακι για την διατομη που χρειαζομαι.

Για τελείως άψογο αποτέλεσμα βέβαια,δεν χρησιμοποιούμε κοβαλτίου αλλά καρβιδίου.
Ακριβότερα βέβαια αλλά για μεγάλο πάχος και καθόλου γρέζι,εκεί πάμε.

Και φυσικά δράπανο πάγκου εκτός και τεράστιας εμπειρίας και πάλι με επιφύλαξη.
Φυσικά μιλάω για το τέλειο,για κάποια πολύ ακριβή υλοποίηση,όχι πως δεν κάνουμε δουλειά μας και τα υπόλοιπα.

Το (Κινέζικο) κουτί αργεί (απλό China post βλεπεις) και τα έχω όλα στον αέρα - με το bias να "πηγαινοέρχεται" ανάλογα με το swing και τη θέση του ανεμιστήρα. :)

Από τότε που πρωτομπήκε στο ρεύμα η κατασκευή είναι μόνιμα ΟΝ - όλα λειτουργούν ΑΨΟΓΑ!

Ερώτηση: μπορώ να αλλάζω loading on-the-fly?

Με τον απλό διακόπτη θα έλεγα όχι. Αν μπορούσες να βρείς έναν make before break ίσως...

Υποθέτω πως η R1 επιλέχθηκε ως μόνιμη αντίσταση γι' αυτό ακριβώς το λόγο

Καλά αυτό το είχα ξεχάσει ; ως phono το ζέσταμα των πυκνωτών είναι δύσκολη υπόθεση.
Με τους Rike είναι πονεμένη ιστορία, οι περισσότεροι, αν και τους υμνούν, μιλάνε για 200-400 ώρες

Λέω να τους βγάλω για να 'ζεστάνω' με κάτι σαν κι' αυτό
http://www.jkwynn.co.uk/Project_Images/BID/BID_Schematic.pdf

Υπάρχει τίποτα καλύτερο ;

Όχι τιποτε άλλο, διαφορετικά μέχρι να στρώσουν θα θέλω άλλη βελόνα. :2thumb22sup:

Και μόλις κατάλαβα ότι τα κουτιά έρχονται με DHL... δεν το πρόσεξα σα βλάκας... 110 ευρώ αμοιβή εκτελωνιστή... συν φόρος εκτελωνισμού...

The cuckoo nightingale... σα πρωτάρης την πάτησα... :(

Μην τα παραλάβεις, συνεννοήσου με τον πωλητή για επιστροφή αν το δεχτεί και ξανά αποστολή με απλό ταχυδρομείο.

Δεν θα δεχθεί ο πωλητής κάλυψη μεταφορικών για την επιστροφή!

Οι Κινέζοι έχουν πλέον default αποστολή με courier.

Στη δική μου περίπτωση, ο πωλητής ανέφερε στην ιστοσελίδα του ΚΑΝΟΝΙΚΗ αποστολή, αλλά με ερώτημα πριν την αγορά μου είπε ότι η αποστολή με ταχυδρομείο είναι ακριβότερη (+50%) και... ασφαλέστερη. :)

Στη θέση του Δημήτρη θα το παραλάμβανα από το τελωνείο (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το κάνει).

Εξ' άλλου πρέπει κάποια στιγμή να "μαντρώσει" κάποια κατασκευή του. Καιρός είναι!

Αν είναι αυτός που νομίζω, δεν δέχεται απλό ταχυδρομείο.
Κανόνισε επιστροφή (δεν ήταν αυτό που περίμενες κτλ, μην τα κρατήσουν για 'καταστροφή') και μετά εφόσον πλήρωσες με Paypal ζητάς refund

Είπαμε κανονικά θα πρέπει να κανονίσουμε ομαδική παραγγελία από Ελλάδα.

Σταύρο, στο δικό μου σύστημα οι Rike παίζουν μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, προς το παρόν οι υψηλές είναι τονισμένες, το ίδιο αποτέλεσμα έχω και σε στάδιο εξόδου σε DAC μετά από αλλαγή, οπότε ξέρω ότι οφείλεται στους πυκνωτές. Όπως είπα η σκηνή, ο διαχωρισμός των οργάνων και η καθαρότητα είναι στοιχεία που έχω πάρει απ' αυτό το στάδιο και δεν πιστεύω πως θ' αλλάξουν.
Πρέπει πρώτα να τους στρώσω εκτός κυκλώματος αλλίως ζήσε Μάιη μου

Μάλλον θα πάω να τα πάρω εγώ... κούραση...

Με επιστροφή έχω κακή εμπειρία. Χρέωσαν έξοδα επιστροφής και διεκπαιρέωσης στον αποστολέα που μου τα κράτησε, και κατέληξα και να μην πάρω προϊόν, και να χάσω και χρήματα.
Έτσι κι αλλιώς επιστροφή σημαίνει ένα μήνα πίσω, και κανένα 30ευρω έξτρα.

Θα δώσω κανένα 50άρι και θα τα πάρω τώρα...

Οι επόμενες αγορές θα είναι από τον Ιταλό... Ή απλά θα αφήσω τα χαζά και θα ξεκινήσω να τα φτιάχνω μόνος...