Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Savvas τό θέμα περιέργο ρεύμα στή δεξιά CCS τό εντόπισες εντωμεταξύ; Ή πτώση τάσης πού δίνει τό Q2X στήν R6X καί ή τάση VGS στό Q1X νά είναι αρκετά κοντά στό κανάλι πού δίνει περίπου 100mA. Αλλιώς είναι ύποπτα τά ημιαγωγά εκεί. Είναι ικανό νά δουλεύει τό τμήμα σταθεροποίησης καί χωρίς καί μέ προβληματική CCS δίνοντας σωστή τάση, αλλά μέ προβληματική απομόνωση από τό ripple.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Savvas τό θέμα περιέργο ρεύμα στή δεξιά CCS τό εντόπισες εντωμεταξύ; Ή πτώση τάσης πού δίνει τό Q2X στήν R6X καί ή τάση VGS στό Q1X νά είναι αρκετά κοντά στό κανάλι πού δίνει περίπου 100mA. Αλλιώς είναι ύποπτα τά ημιαγωγά εκεί. Είναι ικανό νά δουλεύει τό τμήμα σταθεροποίησης καί χωρίς καί μέ προβληματική CCS δίνοντας σωστή τάση, αλλά μέ προβληματική απομόνωση από τό ripple.

Άρε Νίκο που τα θυμάσαι, χειρότερος από μένα είσαι, μην ανησυχείς τόσο πολύ,
Το έγραψα λίγες σελίδες πριν, μια βλακεία ήταν, λύθηκε, τα ρεύματα και οι θερμοκρασίες όλα τα ίδια και οι μετρήσεις όπως θα έπρεπε.
Θα πρέπει να σημειώσω πως έχοντας κάνει τις ρυθμίσεις για δύο κεφαλές, μια υψηλοέξοδη MC (SAE 1000) και μια χαμηλοέξοδη (DL103), η χαμηλοέξοδη είναι κομμάτι λιγότερη πιο δύσκολη στην ρύθμιση του ρεύματος TP1-TP2 (drifting τουλάχιστον 500mV), προφανώς λόγω του επιπλέον 369.
Πόσο περιμένουμε να παίζει η τιμή γύρω από τα 3.6V και πόσο παίζει ρόλο;

Last edited:
Δέν παίζει ρόλο ουσιαστικό άν δέν φεύγει πέρα από +/- 0.5V όταν ζεσταμένο . Φυσικό θερμικό τών 369 είναι. Ένα πολύ μικρό κουτάκι σάν καπάκι πλαστικό πού νά τά "σπίτωνε" παρέα εκεί πού κάθονται στήν πλακέτα θά έκανε ένα μικροκλίμα σταθερό καί μπορεί νά στεκόντουσαν καλύτερα. Τί είχε γίνει μέ τήν CCS; Κάποια λάθος τιμή αντίστασης;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ. Απλή 103 όχι R είχε παίξει καλά στά 150Ω φορτίο.

ΟΚ, τότε, είμαστε καλά, σε περίπτωση που βάλουμε την 103. Και εγώ στα 150Ω την έχω. Την 103R την έδωσα μετά από μερικούς μήνες ακρόασης. Δεν ήταν μόνο η δικιά μου εντύπωση πως σε σχέση με την απλή ακούγεται ξερή (τώρα αν μπορεί κάποιος ας το εξηγήσει πως ο καθαρότερος χαλκός έχει τέτοια διαφορά)

Μια λάθος τοποθέτηση τρανσίστορ ήταν, αυτά συμβαίνουν όταν δουλεύεις νύχτα.

Θα έλεγα αν έχει γίνει το σωστό ματσάρισμα δεν είναι καθόλου δύσκολη κατασκευή. Το μόνο πράγμα που σε βάζει σε σκέψη είναι η ευκολία εναλλαγής σε διαφορετικά gain. Ίσως αργότερα σκέφτομαι την λύση των αρθρωμάτων.

Έχει περισσότερο "μπούγιο" ή απλή από τό πλαστικό σώμα της λόγω πού δέν έχει damper όπως ή R καί καλύπτει κάπως καλύτερα τό γεγονός ότι ή σειρά 103 θέλει βραχίονες μεγάλης μάζας ή/καί απόσβεση παχύρευστης σιλικόνης. Λόγω μεγάλης παραγωγής κραδασμών ανάγνωσης καί μεταφοράς τους. Ή R είναι πιό καθαρή καί προδίδεται ευκολότερα. Γενικά αυτή ή κατηγορία είναι πολύ ευχάριστη αλλά όταν παίξει κεφαλή μέ χαμηλών κραδασμών ανάρτηση, αδρανές σώμα, μπόρον στέλεχος καί λάιν κόντακτ βελόνα, φαίνεται πολύ ή διαφορά πρός τό φυσικότερο καί ανοιχτό σέ φόνο πολύ χαμηλού θορύβου. Γενικά τό συγκεκριμένο φόνο έχει δεύτερη αρμονική φυσιολογικά σάν θερμιονικό οπότε vintage κεφαλές, PIO πυκνωτές καί λοιπά δέν αντισταθμίζουν αγριάδες, απλά τονίζουν τόν χαρακτήρα τους. Εμένα όλα αυτά τά παλιά ή τύπου παλιά μού ακούγονται ελαφρώς loudness πλήν τής Ortofon SPU καί μερικών beeswax πυκνωτών.

Απ' ότι θυμάμαι η 103R είχε το ίδιο πλαστικό σώμα με την απλή με την διαφορά της σιλικόνης σε δύο επιπλέον σημεία.
Το λέω αυτό γιατί το σώμα τους το έχω αλλάξει με Uwe snakewood που εκτός της απόσβεσης, της δίνει και περισσότερο βάρος
Με τον Rega Audiomods πάντως που έχω χρησιμοποιούν βαρύτερο κέλυφος όπως το αλουμινένιο Midas.

Το μπόρον στέλεχος και την διαφορετική βελόνα την έχω σκεφτεί αλλά έτσι πάμε στα λεφτά της SPU.
Μιλάς για την απλή SPU ή την Royal, Meister ;

Απ' ότι θυμάμαι η 103R είχε το ίδιο πλαστικό σώμα με την απλή με την διαφορά της σιλικόνης σε δύο επιπλέον σημεία.
Το λέω αυτό γιατί το σώμα τους το έχω αλλάξει με Uwe snakewood που εκτός της απόσβεσης, της δίνει και περισσότερο βάρος

Ναί, αυτά είναι τά damper. Fidelity Research FR-64s, ATP12T, Jelco SA-750D,E,LB, SAEC 407, Grace 714. Καλοί γιά vintage κεφαλές.

AF7BC6C4-563D-4644-BE51-9BE420EE373A-2875-00000486B72EAA86_zpseb7dedf7.jpg

EB1BFC5B-AB4F-4993-819C-A78BEE03A02C-2875-00000486AF00F443_zps25036e83.jpg

Royal, ε.
Δεν με βλέπω να την αγοράζω ποτέ αυτήν. Η απλή SPU είναι σε πιο γήινη τιμή. Η κεφαλή βλέπεις είναι αναλώσιμη και εύθραστη.
Δεν θα τρέμουμε να ακουμπήσουμε τον βραχίονα.

ΟΚ, ο Jelco (ιδίως ο 12άρης) είναι o καλός-και-φτηνός παρτενέρ και για την SPU.
Πριν 2-3 χρόνια είχα παραγγείλει τον Schick, ακόμα τον περιμένω.

Last edited:
Καί ή classic είναι πολύ καλή. Παίζει ωραία παλιούς δίσκους.

Ή ελλειπτική διαβάζει καλύτερα καί δέν είναι αποτυχία κλασικού τόνου στήν περίπτωση τής SPU.

Θεωρώ ως safe bet το να πας από την DL103 στην SPU, όταν έχεις συγκεντρώσει το ανάλογο χρηματικό ποσό

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Νίκο, ελπίζω να τις αξιοποιήσω κάποια ωραία μέρα (ως πότε παλικάρια θα ζούμε ...με την τρόικα )

:ears:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hammertone 301, SME 3012, Ortofon 309
Καλά αγοράζω τα νέα maggies, έναν Class-A 100 watt και μου περισσεύουν λεφτά για δίσκους

Αυτό το vintage φοριέται πολύ αυτή την δεκαετία.

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Hammertone 301, SME 3012, Ortofon 309
Καλά αγοράζω τα νέα maggies, έναν Class-A 100 watt και μου περισσεύουν λεφτά για δίσκους

Αυτό το vintage φοριέται πολύ αυτή την δεκαετία.

Σάββα βάλε στό παρονομαστή καί τά ηλιακά γιά να τροφοδοτείς τόν Class Α 100 βαττ οπότε δεν σού περισεύει τίποτε .
Τίς αντιστάσεις τίς έβγαλες τελικά ,είχε διαφορά;

Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Σάββα βάλε στό παρονομαστή καί τά ηλιακά γιά να τροφοδοτείς τόν Class Α 100 βαττ οπότε δεν σού περισεύει τίποτε .
Τίς αντιστάσεις τίς έβγαλες τελικά ,είχε διαφορά;

Μην μπλέκεις τα ψηφιακά εδώ πέρα, θα φας ban δικαίως

Μέχρι να στρώσουν οι Rike μάλλον θα βάλω τους ρώσικους Κ75 μαζί με τους MKP1837.
Ελπίζω να στρώνει το μηχάνημα στους συμφορουμίτες πιο γρήγορα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

Μην μπλέκεις τα ψηφιακά εδώ πέρα, θα φας ban δικαίως

Μέχρι να στρώσουν οι Rike μάλλον θα βάλω τους ρώσικους Κ75 μαζί με τους MKP1837.
Ελπίζω να στρώνει το μηχάνημα στους συμφορουμίτες πιο γρήγορα

Eδω είναι καλά παιδιά ,μάς ανέχονται
Ζητώ συγγνώμη από τούς διαχειριστές