Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Έγινε παραγγελία όλων των υλικών από hificollective – τα καλύτερα που μπόρεσα (Mundorf, ELNA Silmic, TAKMAN, PR7392, M-Lytic, CMC rcas, Charcroft Z-foil (R14)) – και μένει η σχεδίαση του κουτιού και της τοποθέτησης των πλακετών.

Ερώτηση προς Salas: επειδή έχω στοκ από Vishay SBYV27-200-E3/54 (Soft Recovery, 2A / 200V) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των MUR120?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλέον, στόχος (μου) της κατασκευής αυτής είναι να παίξει στα επίπεδα ενός ASR Mini Basis ή και παραπάνω. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είμαι ευτυχισμένος...

Όλα ακούγονται διαφορετικά. :)

Το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο...

ΥΓ. Διακρίνω μία μικρή έλλειψη ενθουσιασμού Στέλιο...

Last edited:
Καλός συνδιασμός είναι Mundorf Evo Alu Oil γιά C2X. Γιά C3 C4 απλούς Supreme, άν είναι νά ξοδέψεις γιά SIO καλύτερα Clarity ΜR ή συνδιασμός JUPITER HT C3 καί MR C4.

Πλέον, στόχος (μου) της κατασκευής αυτής είναι να παίξει στα επίπεδα ενός ASR Mini Basis ή και παραπάνω. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είμαι ευτυχισμένος...

Μού είχε γράψει πέρυσι ένας τύπος από Ευρώπη πού έκανε κάτι δοκιμές στό σύστημα ενός φίλου του "Comparing with his ASR Basis, sound is open, fast and detailed and presents a wide soundstage so now he agrees there is quite an improvement." Δέν τό ξέρω, δέν τό άκουσα, μία απλή αναφορά.

Ερώτηση προς Salas: επειδή έχω στοκ από Vishay SBYV27-200-E3/54 (Soft Recovery, 2A / 200V) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των MUR120?

Σίγουρα, δέν υπάρχει πρόβλημα.

H C3 είναι λίγο ρουλέτα, καθώς η τιμή της είναι ανάλογα κεφαλή και προενισχυτή που ακολουθεί.
Μια λύση είναι να πάρεις μερικούς φτηνούς (π.χ. Jantzen ή ρώσικους teflon) και να παίξεις με τις τιμές (47nf - 68nf - 100nf).
Αν τ' αγοράζεις όλα από hifi collective υπάρχουν και Obbligato Premium

Last edited:
Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Αυτούς ακριβώς παρέγγειλα!
Καλός συνδιασμός είναι Mundorf Evo Alu Oil γιά C2X. Γιά C3 C4 απλούς Supreme.

Παρέβλεψες τη λέξη "Mini" (Basis). Ήμουν αρκετά "ταπεινός" στις επιδιώξεις μου. :grinning-smiley-043

Μού είχε γράψει πέρυσι ένας τύπος από Ευρώπη πού έκανε κάτι δοκιμές στό σύστημα ενός φίλου του "Comparing with his ASR Basis, sound is open, fast and detailed and presents a wide soundstage so now he agrees there is quite an improvement." Δέν τό ξέρω, δέν τό άκουσα, μία απλή αναφορά.

Ευχαριστώ!

Σίγουρα, δέν υπάρχει πρόβλημα.

Το quote βγήκε μαντάρα...

Θα το έχω υπόψη. Ευχαριστώ!
Η παραγγελία έχει ήδη γίνει.

H C3 είναι λίγο ρουλέτα, καθώς η τιμή της είναι ανάλογα κεφαλή και προενισχυτή που ακολουθεί.
Μια λύση είναι να πάρεις μερικούς φτηνούς (π.χ. Jantzen ή ρώσικους teflon) και να παίξεις με τις τιμές (47nf - 68nf - 100nf).

Συμφωνώ

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Όλα ακούγονται διαφορετικά. :)

Το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο...

ΥΓ. Διακρίνω μία μικρή έλλειψη ενθουσιασμού Στέλιο...
Μπα είναι στο χαρακτήρα μου γενικά να είμαι συγκρατημένος. Σε ότι έχω φτιάξει είμαι πολύ αυστηρός, ακόμα και σε αυτά που έχω σχεδιάσει μόνος μου.

Τού Στέλιου έχει τρείς βασικές διαφορές, άν θυμάμαι καλά. 1. Γιά νά πιάσει 63dB προσθέτει ένα στάδιο ακόμα pre-pre. 2. Έχει τηλεσκοπικό κασκοδικό στάδιο. 3. Έχει μόνο 2SK170BL.

Ναι έτσι είναι.

Ταιριάζεις δύο τριάδες καί δύο τετράδες νά έχουν ίδιο συνολικό Vf μεταξύ τους καί τίς χρησιμοποιείς στίς πλακέτες. Άν τά λεντάκια είναι όλα πολύ κοντινού Vf ένα πρός ένα, δέν έχεις νά ταιριάξεις κάτι.

Σταύρε έχεις τις ίδιες απορίες που ειχα τον Δεκέμβρη. Δες το σχετικό νημα

Οι προδιαγραφές του step up μου.
Το έχω στην θέση 150Ω για την shelter 501(0.4 mV) έξοδο.
Νίκο αν μπορείς σχολίασε...

Φαίνεται νά έχει ισορροπημένο πρωτεύον ώς πρός εμπέδηση καί 150Ω είναι καλό γιά τήν 501. Ό Kevin από τήν Βοστώνη πού κάνει τά Muscovite κλπ μού έλεγε ότι ό Cinemag είναι πολύ καλός αλλά οί Lundahl άμορφου πυρήνα είναι αισθητά πιό διαφανείς. Αυτός αναπαλαιώνει Thorens 124 καί έχει πολλούς SUT. Χρησιμοποιεί Thomas Schick βραχίονα 12'' μέ Ortofon SPU Royal GM.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Αν έχω δηλαδή 14 συνολικά κόκκινα, όλα 1.88, είναι ok και για τα δύο κανάλια?

Ταιριάζεις δύο τριάδες καί δύο τετράδες νά έχουν ίδιο συνολικό Vf μεταξύ τους καί τίς χρησιμοποιείς στίς πλακέτες. Άν τά λεντάκια είναι όλα πολύ κοντινού Vf ένα πρός ένα, δέν έχεις νά ταιριάξεις κάτι.

Πώς βρήκες 1.88; Μέ πολύμετρο μόνο, στή θέση δίοδος;

Τέσταρε όπως λένε οί οδηγίες. Στό βάζω εδώ καί σέ σχήμα. Άν πάλι είναι πολύ κοντινά μεταξύ τους, καί δείξουν όχι λιγότερο από 1.91V, είναι ΟΚ.

*Ξαναδιάβασε καλά τίς pdf οδηγίες καί τίς "περιπέτειες" τού supersonic.:grandpa:

Attachments

• 2014-08-08_073549.png
    2014-08-08_073549.png
    12.7 KB · Views: 130
Είμαι μελετηρό παιδί Salas. :)

Μέτρησα ακριβώς όπως στο παραπάνω σχήμα. Όλες οι δίοδοι (που μέτρησα) είναι 1.88.

Πάω για άλλα χρώματα?

...αμέσως να μου την πέσετε.
:)