Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Πλέον, στόχος (μου) της κατασκευής αυτής είναι να παίξει στα επίπεδα ενός ASR Mini Basis ή και παραπάνω. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είμαι ευτυχισμένος...

Εχεις βγάλει τελικά συμπέρασμα αν άξιζε ο κόπος;

Προς το παρόν και από μνήμης, η διαφορά παλιό DIY phono - FSP είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά παλιό DIY phono - ASR Mini Basis (σε πολλούς τομείς, π.χ. διαχωρισμός, φυσικότητα, μεσαία (!)).

Θα δοκιμαστεί εκτενώς και από κάτοχο ASR M.B (τελευταίο μοντέλο) για τα διαπιστευτήρια.

Για μένα ο στόχος έχει επιτευχθεί. Η ευχαρίστηση που πήρα, το τελικό κόστος, η ποιότητα του ήχου, η ευελιξία. Όλα μαζί. Δε χωράει αμφιβολία.

Στο μέλλον θα διαπιστωθεί και η κλάση του συγκριτικά με άλλα φόνο.

Πιθανότατα θα παίξει και δανεικό και σε άλλα συστήματα που ικανοποιούνται από τις τωρινές προδιαγραφές (gain 57 dB, loading 150/160/180/200/47k).

Δεν έχω κανένα πρόβλημα οι μελλοντικές αξιολογήσεις άλλων συμφορουμητών να είναι "αρνητικότερες" από τη δική μου...

Last edited:
Ελπίζω να έχουμε σύντομα την ευκαιρία να το ακούσουμε σε σύγκριση με την παλαιά πειραματική σχεδίαση του δικού μου (με απλά υλικά), όχι τιποτε άλλο, αλλά για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς και της αναβάθμισης.
Η μεγαλύτερη διαφορα που εντοπίζω πάντως σε αυτού του τύπου από αυτά με τους τελεστικούς είναι η διαφορετική χροιά η οποία σε λίγο καιρό σε κερδίζει.

Last edited:
Να το "κουτιάσω" πρώτα Στέλιο (πιστεύω μέχρι μέσα Σεπτέμβρη να είμαι κομπλέ) και μετά ελεύθερα...

Φαντάζομαι Στέλιο εννοείς ότι οι σχεδιάσεις με τελεστικούς προσφέρουν άμεσα "εντυπωσιακότερο" άκουσμα.

Έχω την εντύπωση ότι η σχεδίαση του Salas έχουν πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στο loading και υπάρχει πολύ παιχνίδι εκεί. Το έχει διαπιστώσει άλλωστε και ο Supersonic...

Σταυρο, αν θες εδώ (η και με πμ), μπορείς να μας πεις το τελικό κοστος του project με τα συγκεκριμένα υλικα που χρησιμοποίησες? Συμπεριλαμβανομένων των κουτι, καλώδια, βύσματα, μετ/τη κτλ.

Επειδή δεν μου αρέσουν τα "ξερά" νούμερα, η τελική τιμή all-inclusive είναι -40 από τη τιμή αγοράς της γνωστής πλακέτας:

http://www.dact.com/html/dact_eu_prices_2013-b.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τονίζω δύο πράγματα:
1. Το κόστος του ανταγωνιστικού προϊόντος δεν συμπεριλαμβάνει τροφοδοτικά / κουτιά / βύσματα / καλώδια.
2. Το ανταγωνιστικό προϊόν είναι ΠΟΛΥ παλιά σχεδίαση (χρονολογικά μιλώντας).

Τνχ Σταυρο. Το περίμενα και λιγο πιο ακριβό με το κουτι και τα διάφορα εξτρα. Αντε να δω ποτε θα το ακούσουμε..

Αν μου έρθουν όλα τα υπόλοιπα υλικά την ερχόμενη εβδομάδα - κουτί, αυτοκόλλητα πατάκια, τρυπανάκι 11 mm για τις τρύπες των RCA (HSS, έτσι είπε κάποιος... Σωκράτης :) ) - πιστεύω το επόμενο, άντε μεθεπόμενο Σ/Κ θα είναι τελειωμένο!

Μόνο το engraving της πρόσοψης μένει.

Κοιταξε Σταυρο, προσωπικά χωρις engraving με Laser αδυνατώ να ακούσω το οποιοδήποτε μηχανάκι. Αποτελει conditio sine qua non. Δεν παει να εχει εξωτικούς μετ/τες, πυκνωτές απο δερμα παρθένας κατσικάς της Νεας Ζηλανδίας και αντιστάσεις απο παλλάδιο, την πινελια την βαζει το ονοματακι χαραγμένο στην προσοψη

βάζω σποιλερ γιατι ολο και κάποιος θα βρεθει να πιστέψει αυτα που γράφω, προφανώς αστειεύομαι. αντε με το καλο να το ακουσουμε και εμεις

Αν μου έρθουν όλα τα υπόλοιπα υλικά την ερχόμενη εβδομάδα - κουτί, αυτοκόλλητα πατάκια, τρυπανάκι 11 mm για τις τρύπες των RCA (HSS, έτσι είπε κάποιος... Σωκράτης :) ) - πιστεύω το επόμενο, άντε μεθεπόμενο Σ/Κ θα είναι τελειωμένο!

Μόνο το engraving της πρόσοψης μένει.

Ναι,ο Σωκράτης είπε μεν HSS για αλουμίνιο (είναι διάφορα για κάθε μέταλο,τα είδες) αλλά δεν πας κατευθείαν σε 11mm.
Αρχίζεις από πιο μικρό,3,5mm πχ,και πας σταδιακά ανά 3-4 νούμερα για να έχεις άψογο αποτέλεσμα.

Κι όχι κατευθείαν,να το αφήνεις να κρυώνει το τρυπάνι σου κάθε 3-4 δευτερόλεπτα,ποτηράκι με νερό δίπλα,βούτηγμα,κλπ.

Και πρόσεξε να ποντάρεις με ακρίβεια στην αρχή για να σου βγούν ίσια κι ωραία.

Γι αυτό πήρα κοβαλτίου με ειδική μύτη για απευθείας διείσδυση (άνευ προετοιμασίας - έτσι λέει)...

ΥΓ. μη γελάς...

ΥΓ2. Ξέχασα να πω ότι έχω ήδη όλη τη σειρά 1 - 6 mm HSS (Ti).

ΥΓ2. Οι τρύπες θα γίνουν στο πλάι (3 mm πάχος).

Last edited:

Γι αυτό πήρα κοβαλτίου με ειδική μύτη για απευθείας διείσδυση (άνευ προετοιμασίας - έτσι λέει)...

ΥΓ. μη γελάς...

:flipout:
Καλά έκανες,καλό είναι το κοβάλτιο,όμως το μικρό χρειάζεται.
Κι όσο πιο μικρό στην αρχή,τόσο πιο ακριβές θα είναι το τρύπημα,θα πάει μόνο του μετά το μεγάλο.
(Πάρε και ένα μικρό,ξέρει εγώ.Και καλή πόντα,το ξαναλέω,το νου σου! )

Edit:
Αφού την έχεις,καλώς,άρχισε με αυτά όπως είπαμε.

Μήν το κάνεις κατευθείαν με το μεγάλο... Αν δεν έχεις πολύ σταθερό επιτραπέζιο δράπανο χωρίς τζόγο, έχει αρκετές πιθανότητες να σου βγεί η τρύπα λίγο τρίγωνη.

Αυτά εγώ τα έλυσα με το τρυπάνι με τα βήματα. Νομίζω ο Σωκράτης ή ο Παναγιώτης μου το είχαν προτείνει.

Εγώ πάλι επειδή βαρέθηκα τα hardwired και θέλω επιτέλους να αρχίσω να συμμαζεύω τις κατασκευές μου, έφτιαξα και αυτά για τις τροφοδοσίες μου... περιμένω τώρα να δω πότε θα τα πάρω για δοκιμές...

psu.png

rec.png

Παράγγειλα και 2 τέτοια, ένα για τροφοδοσία και ένα για phono.

$_12.JPG

Θα χρησιμοποιηθούν όρθια, ενώ η πρόσοψη θα αντικατασταθεί με πλάκα χαλκού, θα μπούν πειραγμένα VUμετρα και το πλαίσιό τους θα είναι από έβενο. 'Αντε να δούμε...

Μήν το κάνεις κατευθείαν με το μεγάλο... Αν δεν έχεις πολύ σταθερό επιτραπέζιο δράπανο χωρίς τζόγο, έχει αρκετές πιθανότητες να σου βγεί η τρύπα λίγο τρίγωνη.

Αυτά εγώ τα έλυσα με το τρυπάνι με τα βήματα. Νομίζω ο Σωκράτης ή ο Παναγιώτης μου το είχαν προτείνει.

:a0210:
Το φρεζοτρύπανο είναι η ασφαλέστερη λύση.

Αντενδείκνυται μόνο στην περίπτωση μεγάλου πάχους,άνω των 8mm,συνήθως.
Κι αυτό όμως μερικοί το αντιμετωπίζουν τρυπώντας πρώτα από την μια μεριά και μετά από την άλλη.(~7+7mm,κοντά ενάμιση πόντος δηλαδή. )