Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

ούτε για ψυχολογικούς λόγους 1/2?
(μιλάμε μόνο για την 6.8Κ έτσι?)

αν και στο πρώτο που έκανα μάλλον 1/4 έβαλα

Καλύτερα 1/2W για ακόμη πιο μακριά από το όριο αλλά δεν θα περάσει τα 120mW η έκλυση θερμότητας

Ναι μόνο για την 6.8k η όποια γύρω τιμή καταλήξεις εκεί.

Τέλος καλό όλα καλά.
Μετράει καλά εύκολα.
Γυρω στα 47-48 στο raw με φορτίο.
Κάπου 35 στο rail, αλλά τότε το tp1-tp2 πέφτει μεταξύ 1-1.5
Τα 3.6 τα φέρνω εύκολα με το VR2x.
Υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με το VR1 ?

Παρατηρήσεις?
Σχετικά με επιλογή υλικών κλπ...?

Attachments

• 20200109_123551.jpg
    20200109_123551.jpg
    174.3 KB · Views: 181
Μην ασχοληθείς με VR1 αφού έρχεται καλά με VR2. Άφησε το VR1 στη μέση τιμή έτσι όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Τα υλικά είναι καλά. Οι Mundorf είναι του τύπου που έχουν και λάδι στο τύλιγμα του φιλμ;

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Μην ασχοληθείς με VR1 αφού έρχεται καλά με VR2. Άφησε το VR1 στη μέση τιμή έτσι όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Τα υλικά είναι καλά. Οι Mundorf είναι του τύπου που έχουν και λάδι στο τύλιγμα του φιλμ;

νομίζω όλα τα τριμερ τα είχα απείραχτα όταν μπήκαν.
Οι mundorf είναι ό,τι επιθυμεί και παρήγγειλε ο ιδιοκτήτης. Εγώ ήμουν στο assembly line. Ψυχολογικά λίγοι μικροί μου φάνηκαν κάποιοι.

Μετράει καλά. Τώρα μένει να παίζει και καλά...

Όχι, οι απλοί evo είναι.

Θα ήταν καλύτερα αν έπαιρνα τους evo με λάδι;

Είναι πολύ καλής απόδοσης/κόστος αυτοί που έχεις. Απλώς ρώτησα αν είναι οι άλλοι γιατί δεν έβλεπα στην φωτογραφία τα γράμματα επάνω τους. Δεν ξέρω, με πυκνωτές υπάρχει πολύ φιλολογία. Αν θα σου αρέσει το σύνολο σαν άκουσμα μην ανησυχείς για αναβαθμίσεις υλικών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ψυχολογικά λίγοι μικροί μου φάνηκαν κάποιοι.

Τώρα που το λες οι C3 και - ιδίως - οι C4 κάπως "κολυμπάνε".

Θα δούμε...

IMG_20200112_221331.jpg

Μετρήσεις : AC 36,29 - 36,24
DC χωρίς φορτίο : 49,28 49,27
DC με 470Ω/50W φορτίο για κάθε γραμμή
48,02 48,01

Επειδή ο άγιος Βασίλης μου έφερε καθυστερημένα ένα χωρητικό(?)μετρο και από το πρωί μετράω πυκνωτές,
στο προτζεκτ μας, για να μετρήσω τον c2 και c2y, μετριέται ο c2 ήδη στο κύκλωμα ή πρέπει να βγεί?
Δεν βλέπω κάτι δίπλα του παράλληλα...100%

Πάντως αντί για rg174 για in & out θα βάλω το αγαπημένο μου vdh mc 501 silver hybrid

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Επειδή ο άγιος Βασίλης μου έφερε καθυστερημένα ένα χωρητικό(?)μετρο και από το πρωί μετράω πυκνωτές,
στο προτζεκτ μας, για να μετρήσω τον c2 και c2y, μετριέται ο c2 ήδη στο κύκλωμα ή πρέπει να βγεί?
Δεν βλέπω κάτι δίπλα του παράλληλα...100%

Γέφυρα LCR; Αν δεν είναι υψηλής ακρίβειας μην μπεις στον κόπο. Ναι ο C2 πρέπει να βγει για μέτρηση. Τον επηρεάζουν τα εξαρτήματα του φίλτρου RIAA.

Καπασιτόμετρο σκέτο είναι βλέπω. +/- 0.5% +1 ψηφίο λέει σε κλίμακες έως 200uF. Για 1% πυκνωτές δεν θα δείξει τέλεια την απόλυτη τιμή αλλά ταιριάσματα πρέπει να δείξει αρκετά αξιόπιστα.

Αφου μου ξαναμπηκε το μικροβιο του ντιουϊ, εχω μεγαλο προβληματισμο.
Μετα την απομακρυνση της κεφαλης ortofon pw winfeld, (0,3mv) εχω σταματησει το Fsp γιατι η νεα κεφαλη μου εχει 0,65mv και τα 2sk369 μου εχουν 14,75 14,83 14,84 14,84. Για Q1 συμφωνα με τις οδηγίες πρεπει να εχω 10,5 με 12,5mA.
Να συνεχίσω ή να βρω άλλη κεφαλη?
Επίσης θελω και DCG3... Υπαρχει δυνατότητα ?

Όχι στην δική σου περίπτωση, για High MC & MM είναι το 10.5-12.5mA. Οι δικές σου οδηγίες στο μάνιουαλ είναι:
"For 0.5mV+ MC cartridge and enough amplification in your control preamp or when having a medium MC 0.8mV-1mV, don't populate Q2,R3, use 2.2K 2W R13 for 56-57dB. Q1 IDSS and R2 as in the mentioned table."

Κάπου τώρα κοντά θα έχει GB ξανά μετά από αρκετό καιρό. Γράψου στην λίστα του Τσάγια για DCG3.

Δηλαδή βγάζω Q2 και R3 και αλλαζω R13 σε 2.2Κ 2W. Για 0.5~1mV κεφαλή θα είμαι οκ?.
Αν το FSP το χρησιμοποιείσω για το δεύτερο πικαπ μου με ΜΜ κεφαλή θα πρέπει να βρω Q1 με 10.5 ~ 12.5mA ?

Θα γραφτω στη λίστα του Mike

Θα δηλώσω επίσης ενδιαφέρον και για το ultrafsp !!!

Ευχαριστώ