Το νήμα της τάξης Δ

Εγώ ένα ξέρω ότι το χόμπι αυτό είναι 80% marketing . Και το κατάλαβα μετά την σπατάλη πάνω από 70-80.000€
Εδω δεν διαφωνει νομιζω κανείς μαζι σου.
Ομως , ενα κακο value for money , δεν σημαινει και κατ'αναγκη κακο ηχο.
Καταλαβαινω την απογοητευση σου αφου εφτασες μεχρι και 70-80 Κ να το αντιληφθεις, αλλα αυτο παλι, δεν ειναι και κριτηριο για ολους ωστε να συμφωνησουν με τις τωρινες επιλογες και αποψεις σου.

• Like
Reactions: Θρησκος
Σου έγραψα πως τα MBL δεν χρησιμοποιούν τάξη Δ και όχι πως δεν είναι ενεργά.Προσεξε τι διαβάζεις.
Γράψε επίσης ποιους ενισχυτές χρησιμοποιούν τα ενεργά Magico στο χαμηλό και τι τάξεως είναι.
Για να μην κουράζεσαι …

Η νεότερη 101 X-Treme MKII πέρασε στον MBL LASA 2.0 Class D ενισχυτή για τα bass towers.

• Like
Εγώ πάντως πρόσφατα είχα μια βλάβη σε έναν καλό ενισχυτή της τάξης των 4.000€ κ μέχρι να γίνει η επισκευή σε γνωστό κατάστημα της μεσόγειων τον αντικατέστησα με έναν ayima από Ali express των 80€ κ μπορώ να σου πω σιγουριά ότι έπαιζε άψογα

Και αυτο τι σημαινει;
Ξερουμε οτι bluetooth μικρα ηχειακια JBL, chip amps, λαπτοπ σε ρολο πηγης,
ακομα και ηχειακια για κομπιουτερ της logitech παιζουν αψογα για τα λεφτα τους.
Ευχαριστιεσαι πραγματικα μουσικη.
Καταργει αυτο την αναγκη για καλυτερη αποδοση και μεγαλυτερη κλιμακα;

Και αυτο τι σημαινει;
Ξερουμε οτι bluetooth μικρα ηχειακια JBL, chip amps, λαπτοπ σε ρολο πηγης,
ακομα και ηχειακια για κομπιουτερ της logitech παιζουν αψογα για τα λεφτα τους.
Ευχαριστιεσαι πραγματικα μουσικη.
Καταργει αυτο την αναγκη για καλυτερη αποδοση και μεγαλυτερη κλιμακα;
Μίλησα αναφορικά στην στέρεο ακρόαση ( hi fi / hi end ) και κατά πόσο θύματα έχουν πέσει όλοι με τα μεγάλα brands …

Εγώ πάντως πρόσφατα είχα μια βλάβη σε έναν καλό ενισχυτή της τάξης των 4.000€ κ μέχρι να γίνει η επισκευή σε γνωστό κατάστημα της μεσόγειων τον αντικατέστησα με έναν ayima από Ali express των 80€ κ μπορώ να σου πω σιγουριά ότι έπαιζε άψογα
Αυτό πάντα μου άρεζε!
Να βρίσκω κάτι χώμα και να παίζει για τετραχίλιαρα!!!

Ακόμα το κάνω!!!!;)
Πάντα τέτοια!!!

Για να μην κουράζεσαι …

Η νεότερη 101 X-Treme MKII πέρασε στον MBL LASA 2.0 Class D ενισχυτή για τα bass towers.
Σωστά για τα MBL.Η ίδια η εταιρία δεν το αναφέρει.
Περιμένω για τα Magico όταν αποφασισεις αν είναι ενεργά ως τους 80 κύκλους
η ενεργά στο χαμηλό.

Εδω δεν διαφωνει νομιζω κανείς μαζι σου.
Ομως , ενα κακο value for money , δεν σημαινει και κατ'αναγκη κακο ηχο.
Καταλαβαινω την απογοητευση σου αφου εφτασες μεχρι και 70-80 Κ να το αντιληφθεις, αλλα αυτο παλι, δεν ειναι και κριτηριο για ολους ωστε να συμφωνησουν με τις τωρινες επιλογες και αποψεις σου.
Καμία απογοήτευση φίλε μου . Έφτασα στον προορισμό μου … απλά έχω μάθει ότι για να έχω άποψη πρέπει να έχω και εμπειρία κ η εμπειρία αποκτάται όταν πληρώνεις αγοράζεις δοκιμάζεις κ ξανά μανα … όχι όταν πηγαίνεις σε ένα κατάστημα κ σου λέει ο εκάστοτε πωλητής που σε κάποια θα είναι αντιπρόσωπος την άποψη του ούτε στις εκθέσεις που όλοι εκθειάζουν τα προϊόντα τους …

Έχει αρκετούς ιδιώτες YouTubers που είναι χομπίστες κυρίως Αμερική κ πληρώνουν από την τσέπη τους κ κάνουν βίντεο . Κάτι τέτοιο έκανα κ εγώ . Και κατέληξα ότι όλα είναι γούστο καθαρά και το hi end είναι υποκειμενικό όταν μια εταιρία συνολικό κόστος για ένα ζευγάρι ηχείων έχει τα 5.000€ κ τα πουλάει 40-50.000 εκεί καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει λάθος …

Οπότε αν hi end θεωρείται αυτό που είναι πιο κοντά στην πιστότητα του τραγουδιού ή της ηχογράφησης και ένα καλό ντακ με έναν καλό Τάξης Δ ενισχυτή στο φέρνουν στο σαλόνι γιατί να πειστώ ότι hi end είναι ο λαμπατος με το βινύλιο ;
Εγω ακουω ως επι το πλειστον με λαμπατο ενισχυτη και πικαπ. Δεν εχω βλεψεις να πεισω κανεναν ουτε να το εγκρινει ουτε να το ακολουθησει.
Γνωριζω και τα καλα και τα κακα του συστηματος μου . Εκανα τους συμβιβασμους που με ενοχλουν λιγοτερο και απολαμβανω τη μουσικη μου.
Γιατι νιωθεις οτι πρεπει ντε και καλα ολοι να συμφωνουμε στις επιλογες και το γουστο μας ;

• Like
Reactions: Nasos86
Σωστά για τα MBL.
Περιμένω για τα Magico όταν αποφασισεις αν είναι ενεργά ως τους 80 κύκλους
η ενεργά στο χαμηλό.
Εντάξει το τσέκαρες ;
Κοιτα που έχω δίκιο καμία φορά … για τα υπόλοιπα ακόμα δεν έκανες έρευνα ή να στα στείλω κ αυτά ;

Στην Βιέννη λοιπόν έπαιζαν με D . Aγνωστού καταγωγής αλλά εμφανών στοιχείων . 600w /8Ω 136snr θυμάμαι . Η επιλογή πάραυτα είναι του πελάτη . Επικοινώνησε λοιπόν με την εταιρεία να δεις τι θα σου προτείνει για ενισχυτικά 😉

Παίδες, μετά από σύντομη έρευνα, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η MBL στους ενισχυτές sub των ενεργών δεν είναι αυστηρά class-D, είναι όμως τεχνολογία
διακοπτικού ενισχυτή(switching amplifier) όπως ακριβώς η class-D. Περισσότερα εδώ για τους ενδιαφερόμενους. Ίσως έχουν ακολουθήσει κάποια παραλλαγή
της class-D για να λύσουν τα θέματα εξάρτησης του ενισχυτή από την εμπέδηση του φορτίου.

Εγω ακουω ως επι το πλειστον με λαμπατο ενισχυτη και πικαπ. Δεν εχω βλεψεις να πεισω κανεναν ουτε να το εγκρινει ουτε να το ακολουθησει.
Γνωριζω και τα καλα και τα κακα του συστηματος μου . Εκανα τους συμβιβασμους που με ενοχλουν λιγοτερο και απολαμβανω τη μουσικη μου.
Γιατι νιωθεις οτι πρεπει ντε και καλα ολοι να συμφωνουμε στις επιλογες και το γουστο μας ;
Μ' αρέσει αυτό το σχόλιο... Και να πω εδώ ξανά ότι το νήμα αφορά την τεχνολογία, δεν είναι μανιφέστο να πάμε ν' αλλάξουμε όλοι ενισχυτές :)
Κι εγώ με λάμπες και πικάπ ακούω, αλλά έχω την περιέργεια για το πώς ακούγονται κι άλλοι συνδυασμοί ενισχυτών/ηχείων... Μέρος του χόμπι είναι!

Είναι το πρώτο που είπα ότι όλα είναι γούστο σαν το φαγητό . Κάτι που εσύ το βρίσκεις νόστιμο εγώ μπορεί να μην το τρώω .

Εθιξα την λέξη hi end καθαρά όχι το τι αρέσει στον καθένα …

Κ ξαναλέω αν hi end είναι η απόλυτη πιστότητα ως προς την ηχογράφηση πως γίνεται να είναι το βινύλιο με την λάμπα ; Αυτό ρώτησα αλλά απάντηση δεν περιμένω να πάρω …

Παίδες, μετά από σύντομη έρευνα, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η MBL στους ενισχυτές sub των ενεργών δεν είναι αυστηρά class-D, είναι όμως τεχνολογία
διακοπτικού ενισχυτή(switching amplifier) όπως ακριβώς η class-D. Περισσότερα εδώ για τους ενδιαφερόμενους. Ίσως έχουν ακολουθήσει κάποια παραλλαγή
της class-D για να λύσουν τα θέματα εξάρτησης του ενισχυτή από την εμπέδηση του φορτίου.

Μ' αρέσει αυτό το σχόλιο... Και να πω εδώ ξανά ότι το νήμα αφορά την τεχνολογία, δεν είναι μανιφέστο να πάμε ν' αλλάξουμε όλοι ενισχυτές :)
Κι εγώ με λάμπες και πικάπ ακούω, αλλά έχω την περιέργεια για το πώς ακούγονται κι άλλοι συνδυασμοί ενισχυτών/ηχείων... Μέρος του χόμπι είναι!
Οπότε έχεις χρόνο έλα να ακούσεις κλάση Δ με streamer κ dac

• Like
Reactions: Busoni
Μίλησα αναφορικά στην στέρεο ακρόαση ( hi fi / hi end ) και κατά πόσο θύματα έχουν πέσει όλοι με τα μεγάλα brands …
Αυτο το "ΟΛΟΙ" να μας εξηγησεις. Δηλαδη επειδη εσυ επεσες θυμα ( συμφωνα με τα γραφομενα σου ) σημαινει οτι ολοι νιωθουν το ιδιο ;

• Like
Αυτο το "ΟΛΟΙ" να μας εξηγησεις. Δηλαδη επειδη εσυ επεσες θυμα ( συμφωνα με τα γραφομενα σου ) σημαινει οτι ολοι νιωθουν το ιδιο ;
Θύματα έχει πέσει το 95% που αγαπάνε αυτο το χόμπι . Είτε εχεις αγοράσει καλώδιο ηχείων είτε μπορνα είτε καλώδιο ρεύματος φίλε μου σαρεσει δεν σαρεσει … εδω υπάρχει κόσμος που πληρώνει ακίδες για να κάτσει πάνω το streamer . Πράγματα εκτός φυσικής κ το πιστεύει ότι έτσι παίζει καλύτερα … Τι όχι ;

Θύμα δεν έπεσα ποτέ . Συνειδητά σπατάλησα χρήματα για να δω αν είναι παπάς . Και τελικά ήταν αρχιεπίσκοπος 😉

• Haha
Εντάξει το τσέκαρες ;
Κοιτα που έχω δίκιο καμία φορά … για τα υπόλοιπα ακόμα δεν έκανες έρευνα ή να στα στείλω κ αυτά ;

Στην Βιέννη λοιπόν έπαιζαν με D . Aγνωστού καταγωγής αλλά εμφανών στοιχείων . 600w /8Ω 136snr θυμάμαι . Η επιλογή πάραυτα είναι του πελάτη . Επικοινώνησε λοιπόν με την εταιρεία να δεις τι θα σου προτείνει για ενισχυτικά 😉
Είπα κι εγώ!
Ποια D; Με Pilium έπαιζαν ως συνήθως.
Πως αλλιώς αφού υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρίες προ ετών;

Είπα κι εγώ!
Ποια D; Με Pilium έπαιζαν ως συνήθως.
Πως αλλιώς αφού υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρίες προ ετών.
Όπως υπαρχει κ Wilson με D’agostino αλλά στο main room είδαμε gryphon 😂😂😂

Κ ξαναλέω αν hi end είναι η απόλυτη πιστότητα ως προς την ηχογράφηση πως γίνεται να είναι το βινύλιο με την λάμπα ; Αυτό ρώτησα αλλά απάντηση δεν περιμένω να πάρω …
Δεν θελεις να παρεις (απαντηση) μαλλον. Μου θυμιζει λιγο το "με τους πολλους ο θανατος ειναι γλυκος" .
Κρατα λιγο τα χαλιναρια, μπας και καποιοι τελικα εκαναν στη δικη τους πορεια καλυτερες επιλογες απο σενα. Μην δινεις την εντυπωση οτι εισαι αλανθαστος επειδη πληρωσες/ζημιωσες 70-80 Κ . Μην νομιζεις οτι αυτα που λες , πρωτη φορα τα ακουμε ή τα ειδαμε.

• Like
ΟΚ..... καποιοι κατασκευαστες αναισθητων ηχειων χρησιμοποιουν - ενσωματωνουν για ευνοητους λογους
ενισχυτες ταξης Δ και καποιοι αλλοι τιμολογουν υπερογκα ποσα σε σχεση με το κοστος κατασκευης.
Πως απο αυτο εξαγεται λογικα οτι ολοι ανεξαρτητως προτιμησεων πρεπει να ψωνιζουμε απο Ali express.

• Like
Reactions: Nasos86
Δεν θελεις να παρεις (απαντηση) μαλλον. Μου θυμιζει λιγο το "με τους πολλους ο θανατος ειναι γλυκος" .
Κρατα λιγο τα χαλιναρια, μπας και καποιοι τελικα εκαναν στη δικη τους πορεια καλυτερες επιλογες απο σενα. Μην δινεις την εντυπωση οτι εισαι αλανθαστος επειδη πληρωσες/ζημιωσες 70-80 Κ . Μην νομιζεις οτι αυτα που λες , πρωτη φορα τα ακουμε ή τα ειδαμε.
Το καλύτερο ή το χειρότερο ποιος το κρίνει κ ως τι; Δεν έχω ανάγκη να εντυπωσιάσω άλλωστε δεν με ξέρεις κ δεν ξέρεις πόσο κόσμο έχω βοηθήσει σε αυτό το θέμα - χόμπι . Δεν ξέρω τι έχεις δει κ τι έχεις ακούσει αλλά είμαι εδώ να μου αντικρούσεις το αν είναι παπατζα τα καλώδια των 20.000€ κ τα rca των 7.000€ κ τελικά αν παίζουν καλύτερα 😂