Το quiz της ημέρας ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Υπάρχει λογική και μάλλον βρίσκεται στις 30 αγελάδες(κακό ψόφο νά'χουν,γιατί με γκάστρωσαν)

μα δεν έχει όπως σου λέει και ο Γρηγόρης στο παραπάνω 111 ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Οχι θα μου πει.
Σωστα μπερδευτηκα, αλλα το σκεπτικο σου περεμεινε λαθος. :p
Θα ειχες μονο κατα 50% ευστοχια.

Η σωστη απαντηση (μιας και ειπωθηκε) ηταν να ρωτησεις τον οποιονδηποτε απο τους δυο: αν ρωτουσα τον αλλον, τι θα απαντουσε.?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Σωστα μπερδευτηκα, αλλα το σκεπτικο σου περεμεινε λαθος. :p
Θα ειχες μονο κατα 50% ευστοχια.

Η σωστη απαντηση (μιας και ειπωθηκε) ηταν να ρωτησεις τον οποιονδηποτε απο τους δυο: αν ρωτουσα τον αλλον, τι θα απαντουσε.?
Τα εκανα σαλατα. Το μονο που με εκανε να επιμενω στο λαθος σκεπτικο μου ηταν το λαθος argument απο εσενα :p :p ...

120 αγελάδες τροφή για 25 ημέρες
150 αγελάδες τροφή για Χ; ημέρες

Χ= 25 . 120/150 => χ = 20

Εντιτ : το έχει ήδη βρει ο Γρηγόρης ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Τα εκανα σαλατα. Το μονο που με εκανε να επιμενω στο λαθος σκεπτικο μου ηταν το λαθος argument απο εσενα :p :p ...

χαχαχαχαχαχχχχχχ, απίθανος !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Τα καναμε μπαχαλο με τις πορτες. Οπως λεει και η παροιμια: Δυο πορτες εχει η ζωη, βαρεσαμε στην κασα. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Τα καναμε μπαχαλο με τις πορτες. Οπως λεει και η παροιμια: Δυο πορτες εχει η ζωη, βαρεσαμε στην κασα. :flipout:
Να δεις που θα εκτεθω κι' αλλο με τα γελαδια. Δε βαζω μυαλο :p

Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

120 αγελάδες τροφή για 25 ημέρες
150 αγελάδες τροφή για Χ; ημέρες

Χ= 25 . 120/150 => χ = 20

Εντιτ : το έχει ήδη βρει ο Γρηγόρης ...

Μπράβο,το βρήκαμε ταυτόχρονα και μπράβο στο Γρηγόρη
Γρηγόρη δεν πας μία βόλτα από το υπουργείο οικονομικών;

Σπυρο μετα ειδα πως εκανες την πραξη και εκανα edit... Ας ελπισω να μην ειμαι ετσι για παντα απο εδω και περα :p

Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Μπράβο,το βρήκαμε ταυτόχρονα και μπράβο στο Γρηγόρη
Γρηγόρη δεν πας μία βόλτα από το υπουργείο οικονομικών;
Εγώ εάν δεν επιβεβαιώσει ο τσιφ, δεν βιάζομαι να το κλείσω το θέμα!
6η Δημοτικού είναι αυτή και την έχω αφήσει πίσω 40+ χρόνια... :flipout:

Dim_Z ρώτα,
Ο άλλος θα μου πει ότι η πόρτα του οδηγεί στην ελευθερία?
Αν όχι πάνε στην άλλη, αν ναι μπες και βγες για να πάρεις το ευρώ από την μαϊμού

Μα αν ο ψευτης ειναι μπροστα στην πορτα των βασανιστηριων και οι δυο οχι θα σου πουν,που θα βρεις την μαιμου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Εγώ εάν δεν επιβεβαιώσει ο τσιφ, δεν βιάζομαι να το κλείσω το θέμα!
6η Δημοτικού είναι αυτή και την έχω αφήσει πίσω 40+ χρόνια... :flipout:

Τσιφ,μην μας κάνεις..ρόμπα,έλεος

Να βάλω και εγώ ένα πολύ γνωστό κουιζ με αεροπλάνα και βαπόρια....

Έτω οτι έχουμε ένα αεροπλάνο κανονικών διαστάσεων πάνω σε έναν τεράστιο διάδρομο (σαν αυτόν για τη γυμναστική εννοώ). Έστω επίσης οτι το αεροπλάνο μας αρχίζει να επιταχύνει ,και οτι όσο επιταχύνει το αεροπλάνο μας άλλο τόσο επιταχύνει (την ίδια ακριβώς στιγμή) και ο διάδρομος,αλλά προς την αντίθετη φορά!
Η ερώτηση είναι απλή.
Θα καταφέρει ποτέ το αεροπλάνο να απογειωθεί?

Υ.Γ Αν ψάξετε στο ιντερνετ θα βρείτε πολλές απαντήσεις τόσο στα ελληνικά τόσο και στα αγγλικά. Το ζήτημα είναι να το βρείτε μόνοι σας..

Να βάλω και εγώ ένα πολύ γνωστό κουιζ με αεροπλάνα και βαπόρια....

Έτω οτι έχουμε ένα αεροπλάνο κανονικών διαστάσεων πάνω σε έναν τεράστιο διάδρομο (σαν αυτόν για τη γυμναστική εννοώ). Έστω επίσης οτι το αεροπλάνο μας αρχίζει να επιταχύνει ,και οτι όσο επιταχύνει το αεροπλάνο μας άλλο τόσο επιταχύνει (την ίδια ακριβώς στιγμή) και ο διάδρομος,αλλά προς την αντίθετη φορά!
Η ερώτηση είναι απλή.
Θα καταφέρει ποτέ το αεροπλάνο να απογειωθεί?

Υ.Γ Αν ψάξετε στο ιντερνετ θα βρείτε πολλές απαντήσεις τόσο στα ελληνικά τόσο και στα αγγλικά. Το ζήτημα είναι να το βρείτε μόνοι σας..

Όχι, δε θα απογειωθεί

Τα αεροπλανα (ελικοφορα) απογειωνονται οταν πηγαινει στα φτερα τους (ανωση) μονο απο τον αερα του περιβαλλοντος ή απο τον αερα των ελικων που φυσαει επανω στα φτερα. ?

Αν τη δουλεια την κανουν οι ελικες που σπρωχνουν αερα προς τα φτερα του, τοτε θα απογειωθει, ετσι δεν ειναι. ?
Αν ειναι αεριο προωθουμενο jet και κυλαει επανω σε διαδρομο, τοτε μαλλον οχι. Γιατι η τουρμπινα στην ουσια το σπρωχνει προς τα εμπρος ωστε να δεχτει τον αερα απο την κινηση στα φτερα του. Ομως πανω στον διαδρομο θα ειναι στατικο.

Ειπα μεγαλη βλακεια. ?

Last edited:
Ποσά αντιοστρόφως ανάλογα!!!

Έχουμε 120 γελάδια και τροφή για 30 μέρες. Άρα αν προσθέσουμε 30 έχουμε 150 γελάδια με τροφή για Χ μέρες.

Λύση Χ=24 ημέρες.

Με τα 30 γελάδια παίρνουμε τροφή για 5 ημέρες για αυτά. Άρα για τα 150 η τροφή φτάνει για Υ ημέρες

Λύση Υ=1 ημέρα.

Σύνολο 24 + 1 = 25 μέρες

Αν λάβουμε υπόψην και τις 10 που πέρασαν από την αρχή 35 ημέρες. Το βρήκα???????

Και ένα από μένα :

Αν έχουμε 10 σακιά με λίρες. Το καθένα έχει ίση ποσότητα λιρών. Όλα τα σακιά έχουν χρυσές λίρες εκτός από ένα που έχει επίχρυσες. Κάθε επίχρυση λίρα ζυγίζει ένα γραμμάριο λιγότερο από τη χρυσή. Αν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε ΜΟΝΟ μία ζύγιση, παίρνοντας όσες λίρες θέλουμε από τα σακιά, πώς θα βρούμε το σακί με τις επίχρυσες λίρες?